Μεταγραφή-σοκ - O Jorge Martin στην εργοστασιακή Aprilia το 2025! [VIDEO]

Στη θέση του Aleix Espargaro που αποσύρεται στα τέλη του 2024 - Πληροφορίες θέλουν τον Marc Marquez να επιλέγεται από την εργοστασιακή Ducati
Jorge Martin joins Aprilia
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/6/2024

Κατά τη διάρκεια του MotoGP τεστ του Mugello, το απόγευμα της Δευτέρας 3/6/2024, η Aprilia ανακοίνωσε πως στη θέση του Aleix Espargaro στην εργοστασιακή ομάδα του Noale το 2025 θα βρίσκεται ο Jorge Martin!

Την ίδια στιγμή που πληροφορίες θέλουν τον Marc Marquez να εντάσσεται στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025 δίπλα στον Pecco Bagnaia, η Aprilia ανακοίνωσε μεταγραφική βόμβα, παίρνοντας στη θέση του Aleix τον πρωτοπώρο του Πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή, Jorge Martin.

Παρόλο που λίγες μέρες το paddock βούιζε πως η Ducati είχε αποφασίσει να βάλει τον Martin δίπλα στον Bagnaia, η κατάσταση άλλαξε εν μια νυκτί, όταν ο MM93 ανακοίνωσε πως δεν τον ενδιαφέρει μια θέση στην Pramac, με νέες πηγές να αναφέρουν πως μετά από αυτές τις δηλώσεις του Ισπανού το Borgo Panigale αλλάζει γνώμη και ετοιμάζεται να ανακοινώσει Marc Marquez στη θέση του Enea Bastianini για το 2025, για να μην χάσει τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή από κάποιο άλλο εργοστάσιο.

Jorge Martin joins Aprilia

Καθώς τώρα ο Martin είχε δηλώσει πως και αυτός ενδιαφέρεται μόνο για εργοστασιακή θέση, οι απαραίτητες ζυμώσεις έγιναν με αστραπιαία ταχύτητα, και σήμερα το απόγευμα, σε ένα σύντομο βίντεο στο instagram, ο Massimo Rivola μαζί με τον Aleix Espargaro ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του Martin για το 2025, Martin που αν όλα πάνε καλά για εκείνον, θα μπορούσε να φτάσει την επόμενη χρονιά να οδηγεί Aprilia με το νούμερο 1 στα numberplates του!

Welcome to the #Aprilia family… Jorge 🔥🔥🔥 #MotoGP #JorgeMartin #JM89

Posted by Aprilia on Monday, June 3, 2024
Ετικέτες

MotoGP – Ανατριχιάζει η περιγραφή του Johann Zarco για τον τραυματισμό του στη Βαρκελώνη [Video]

Ο Γάλλος έπεσε στην επανεκκίνηση μετά το εξίσου τρομακτικό ατύχημα του Alex Marquez
johann zarco catalunya 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/5/2026

Το Καταλανικό Grand Prix του 2026 θα το θυμόμαστε για χρόνια και ο λόγος δεν έχει να κάνει ούτε με το θέαμα, ούτε με τις αγωνιστικές επιδόσεις των αναβατών. Απεναντίας, αυτό που δύσκολα θα ξεχάσουμε είναι τα δύο τρομακτικά συμβάντα που οδήγησαν σε ισάριθμες διακοπές του αγώνα.

Το πρώτο συνέβη όταν η ΚΤΜ του πρωτοπόρου Pedro Acosta έσβησε την ώρα της επιτάχυνσης στην έξοδο από στροφή, με αποτέλεσμα ο Alex Marquez που ακολουθούσε τέρμα γκάζι από πολύ κοντά να πέσει πάνω του και να ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση που συμπαρέσυρε αρκετούς ακόμη αναβάτες.

Ένας εξ αυτών ήταν και ο Johann Zarco, ο οποίος δέχτηκε θραύσματα από τη Ducati του Alex και είχε πολύ έντονους πόνους στο αριστερό του πόδι.

alex marquez catalunya 2026

Σε συνέντευξη που έδωσε σε γαλλική εφημερίδα, ο Zarco περιέγραψε τι έγινε μεταξύ του πρώτου συμβάντος και της επανεκκίνησης:

"Το αριστερό μου πόδι πονούσε φρικτά. Ήταν ήδη μωβ. Του βάλαμε πάγο και ο πόνος υποχώρησε λίγο. Τότε ήταν που έπρεπε να αποφασίσω να μην ξαναμπώ στον αγώνα. Μεταξύ των εικόνων από το ατύχημα του Alex και του χτυπήματος στο πόδι μου, το ηθικό μου ήταν πεσμένο. Δεν ήμουν πια συγκεντρωμένος όταν επιστρέψαμε στον σχηματισμό εκκίνησης."

Ακολούθησε η πρώτη επανεκκίνηση, λίγο μετά την οποία ήρθε η δεύτερη άσχημη στιγμή του αγώνα και, συνεπεία αυτής, η νέα διακοπή.

"Με ρούφηξε η αεροδυναμική του Marini και δεν μπόρεσα να σταματήσω και να τον αποφύγω. Τότε εκτοξεύτηκα πάνω από τη μοτοσυκλέτα του Bagnaia, όπου το αριστερό μου πόδι παγιδεύτηκε ανάμεσα σε τροχό, σέλα και εξάτμιση.”

Το βίντεο αυτού του ατυχήματος είναι πραγματικά ανατριχιαστικό, καθώς η Ducati του Bagnaia έφερνε τούμπες στην αμμοπαγίδα συμπαρασύροντας μαζί της τον Zarco από το παγιδευμένο του πόδι.

Όταν η μοτοσυκλέτα σταμάτησε τις τούμπες, οι Bagnaia και Marini αντιλήφθηκαν αμέσως τη σοβαρότητα της κατάστασης και άρχισαν αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια.

"Είχα κολλήσει στα χαλίκια και ούρλιαζα από πόνο. Το πόδι μου άρχισε να καίγεται και κανείς τριγύρω μου δεν τολμούσε να με ακουμπήσει από φόβο μήπως χειροτερέψουν τα τραύματά μου.

"Τράβηξα το πόδι μου από τη μοτοσυκλέτα και τότε με βοήθησαν, έκοψαν τη φόρμα και μου έκαναν ένεση για να σταματήσει ο πόνος. Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ κάτι τέτοιο, ήταν πραγματικά πολύ τρομακτικό."

Ο Γάλλος αποκόμισε από αυτό το συμβάν αρκετά τραύματα στο αριστερό πόδι, όπως κάταγμα περόνης στην κνήμη και ρήξη μηνίσκου στο γόνατο, αλλά πιο σοβαρές και χρονοβόρες στην αποθεραπεία τους είναι σίγουρα οι δύο ρήξεις συνδέσμων, πρόσθιου και οπίσθιου χιαστού.

Ο Zarco βρίσκεται ήδη πίσω στην πατρίδα του και στην κλινική Centre Orthopédique Santyin Lyon, όπου θα εγχειριστεί από τον παγκοσμίου φήμης ορθοπεδικό χειρούργο Dr. Bertrand Sonnery-Cottet. Ωστόσο αυτό που αναμένεται να καθυστερήσει πολύ την επιστροφή του στη δράση είναι οι ρήξεις των δύο συνδέσμων, καθώς θα χρειαστεί να περιμένει ακόμη περίπου δύο εβδομάδες πριν μπει στο χειρουργείο γι’ αυτές.

Κάτι που σημαίνει πως ο χρόνος επιστροφής του στις πίστες αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να προσδιοριστεί.