Μεταγραφή-σοκ - O Jorge Martin στην εργοστασιακή Aprilia το 2025! [VIDEO]

Στη θέση του Aleix Espargaro που αποσύρεται στα τέλη του 2024 - Πληροφορίες θέλουν τον Marc Marquez να επιλέγεται από την εργοστασιακή Ducati
Jorge Martin joins Aprilia
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/6/2024

Κατά τη διάρκεια του MotoGP τεστ του Mugello, το απόγευμα της Δευτέρας 3/6/2024, η Aprilia ανακοίνωσε πως στη θέση του Aleix Espargaro στην εργοστασιακή ομάδα του Noale το 2025 θα βρίσκεται ο Jorge Martin!

Την ίδια στιγμή που πληροφορίες θέλουν τον Marc Marquez να εντάσσεται στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025 δίπλα στον Pecco Bagnaia, η Aprilia ανακοίνωσε μεταγραφική βόμβα, παίρνοντας στη θέση του Aleix τον πρωτοπώρο του Πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή, Jorge Martin.

Παρόλο που λίγες μέρες το paddock βούιζε πως η Ducati είχε αποφασίσει να βάλει τον Martin δίπλα στον Bagnaia, η κατάσταση άλλαξε εν μια νυκτί, όταν ο MM93 ανακοίνωσε πως δεν τον ενδιαφέρει μια θέση στην Pramac, με νέες πηγές να αναφέρουν πως μετά από αυτές τις δηλώσεις του Ισπανού το Borgo Panigale αλλάζει γνώμη και ετοιμάζεται να ανακοινώσει Marc Marquez στη θέση του Enea Bastianini για το 2025, για να μην χάσει τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή από κάποιο άλλο εργοστάσιο.

Jorge Martin joins Aprilia

Καθώς τώρα ο Martin είχε δηλώσει πως και αυτός ενδιαφέρεται μόνο για εργοστασιακή θέση, οι απαραίτητες ζυμώσεις έγιναν με αστραπιαία ταχύτητα, και σήμερα το απόγευμα, σε ένα σύντομο βίντεο στο instagram, ο Massimo Rivola μαζί με τον Aleix Espargaro ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του Martin για το 2025, Martin που αν όλα πάνε καλά για εκείνον, θα μπορούσε να φτάσει την επόμενη χρονιά να οδηγεί Aprilia με το νούμερο 1 στα numberplates του!

Welcome to the #Aprilia family… Jorge 🔥🔥🔥 #MotoGP #JorgeMartin #JM89

Posted by Aprilia on Monday, June 3, 2024
Ετικέτες

MotoGP: Στα άκρα η σχέση Quartararo και Yamaha – Δηλώσεις εκατέρωθεν

Ο Γάλλος ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να εμπλέκεται πλέον στην ανάπτυξη της νέας μοτοσυκλέτας - Οι Ιάπωνες διαφωνούν
Quartararo
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/9/2026

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Yamaha στο MotoGP συμβούλεψε τον Fabio Quartararo να ακολουθήσει το παράδειγμα του Jack Miller, αφού ο Γάλλος δήλωσε ότι δεν θα αναλάβει πλέον την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας για την ομάδα.

Ο Quartararo παραδέχτηκε νωρίτερα φέτος ότι δεν είχε συζητήσει την παράταση της συνεργασίας του με τη Yamaha πέρα από το 2026, καθώς τελικά υπέγραψε συμβόλαιο με τη Honda.

Εν μέσω μιας δύσκολης σεζόν με τη νέα V4 της Yamaha, η απογοήτευση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2021 απέναντι στην εταιρεία έχει αυξηθεί, καθώς θεωρεί ότι οι Ιάπωνες έχουν κάνει ελάχιστα πράγματα για να βελτιώσουν τη μοτοσυκλέτα από την πρώτη της εμφάνιση πέρυσι. Μάλιστα ο Γάλλος είπε στο GP της Aragon πως δεν θα βοηθά πλέον την ιαπωνική εταιρεία στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας της και πως αυτό οφείλεται στην απόφαση της Yamaha να μην τον αφήσει να δοκιμάσει ελαστικά Pirelli στην M1 μετά το GP της Αυστρίας, κάτι που θεωρεί άδικο δεδομένης της εξέλιξης που του έχει ζητηθεί να κάνει με στόχο το 2027.

Τα στελέχη της Yamaha, Paolo Pavesio και Massimo Meregalli, απάντησαν στον Quartararo σε συνέντευξη που έδωσαν στην L’Equipe. Ο Pavesio δήλωσε: “Ο Fabio παραπονιέται συνεχώς ότι δεν εξελίσσουμε τη μοτοσυκλέτα, και όταν του ζητάμε να δοκιμάσει νέα εξαρτήματα, μας επικρίνει γι’ αυτό, λέγοντας ότι χάνει τον προσανατολισμό του.

Του λείπει λίγη αντικειμενικότητα. Φυσικά, δεν βρισκόμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε. Όμως, όπως και οι αντίπαλοί μας, προσπαθούμε να προχωρήσουμε μπροστά.”

Ο Meregalli ήταν πιο ευθύς στην εκτίμησή του, καθώς κάλεσε τον Quartararo να συμπεριφέρεται περισσότερο όπως ο Jack Miller, ο οποίος, κατά τη γνώμη του, συνεχίζει να προωθεί το αναπτυξιακό έργο παρά την απώλεια της θέσης του στη γραμμή εκκίνησης με τους Ιάπωνες.

Ο Fabio πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Jack – δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό και φροντίζει ώστε, ακόμα και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, όλοι να διατηρούν το καλό τους κέφι.

Θα χρησιμοποιήσουμε τον Razgatlioglu και σίγουρα τον Guevara για τις δοκιμές στην Αυστρία, επειδή θα είναι μαζί μας το επόμενο έτος.

Όλοι οι κατασκευαστές έχουν λάβει αυτή την απόφαση. Ο Martin και ο Ogura δεν θα δοκιμάσουν την Aprilia, ο Bagnaia δεν θα δοκιμάσει τη Ducati, ο Acosta δεν θα δοκιμάσει την KTM, και ούτε εμείς θα αφήσουμε τον Miller να δοκιμάσει τη δική μας 850cc.”

Βέβαια, στην πρώτη δοκιμή της σεζόν για τα ελαστικά Pirelli και τις μοτοσυκλέτες 850 κυβικών για αγωνιζόμενους, η KTM επέλεξε να βάλει τον Acosta, παρά το γεγονός ότι θα μετακομίσει στη Ducati τον επόμενο χρόνο.