Μεταγραφή-σοκ - O Jorge Martin στην εργοστασιακή Aprilia το 2025! [VIDEO]

Στη θέση του Aleix Espargaro που αποσύρεται στα τέλη του 2024 - Πληροφορίες θέλουν τον Marc Marquez να επιλέγεται από την εργοστασιακή Ducati
Jorge Martin joins Aprilia
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/6/2024

Κατά τη διάρκεια του MotoGP τεστ του Mugello, το απόγευμα της Δευτέρας 3/6/2024, η Aprilia ανακοίνωσε πως στη θέση του Aleix Espargaro στην εργοστασιακή ομάδα του Noale το 2025 θα βρίσκεται ο Jorge Martin!

Την ίδια στιγμή που πληροφορίες θέλουν τον Marc Marquez να εντάσσεται στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025 δίπλα στον Pecco Bagnaia, η Aprilia ανακοίνωσε μεταγραφική βόμβα, παίρνοντας στη θέση του Aleix τον πρωτοπώρο του Πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή, Jorge Martin.

Παρόλο που λίγες μέρες το paddock βούιζε πως η Ducati είχε αποφασίσει να βάλει τον Martin δίπλα στον Bagnaia, η κατάσταση άλλαξε εν μια νυκτί, όταν ο MM93 ανακοίνωσε πως δεν τον ενδιαφέρει μια θέση στην Pramac, με νέες πηγές να αναφέρουν πως μετά από αυτές τις δηλώσεις του Ισπανού το Borgo Panigale αλλάζει γνώμη και ετοιμάζεται να ανακοινώσει Marc Marquez στη θέση του Enea Bastianini για το 2025, για να μην χάσει τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή από κάποιο άλλο εργοστάσιο.

Jorge Martin joins Aprilia

Καθώς τώρα ο Martin είχε δηλώσει πως και αυτός ενδιαφέρεται μόνο για εργοστασιακή θέση, οι απαραίτητες ζυμώσεις έγιναν με αστραπιαία ταχύτητα, και σήμερα το απόγευμα, σε ένα σύντομο βίντεο στο instagram, ο Massimo Rivola μαζί με τον Aleix Espargaro ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του Martin για το 2025, Martin που αν όλα πάνε καλά για εκείνον, θα μπορούσε να φτάσει την επόμενη χρονιά να οδηγεί Aprilia με το νούμερο 1 στα numberplates του!

Welcome to the #Aprilia family… Jorge 🔥🔥🔥 #MotoGP #JorgeMartin #JM89

Posted by Aprilia on Monday, June 3, 2024
Ετικέτες

MotoGP - Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir

Τσάμπα (ή μήπως όχι) η γκρίνια του Ισπανού όλο αυτό το διάστημα
MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/6/2024

To τελευταίο διάστημα ο Joan Mir είτε γκρίνιαζε για την κατάσταση που επικρατεί στην Honda ελέω της μη ανταγωνιστικότητας της RC213V είτε έλεγε πως θα αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς καθώς αυτή είναι η δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του. Τελικά όχι μόνο δεν θα δούμε τον Mir να κρεμάει την φόρμα του αλλά ο Ισπανός φαίνεται πως θα παραμείνει εργοστασιακός αναβάτης της Honda για τα επόμενα δύο χρόνια! Τσάμπα η γκρίνια ή μήπως αυτή πέτυχε τον σκοπό της, ήτοι ένα καλύτερο συμβόλαιο;

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 ο οποίος με τη Honda δεν έχει καταφέρει ακόμη να πανηγυρίσει κάποια νίκη ή βάθρο, θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να βρίσκεται δίπλα στον Luca Marini, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2025. Οι λόγοι της απόφασης του Mir να παραμείνει στην ιαπωνική εταιρεία είναι προφανείς: πρώτον τα χρήματα που θα πάρει θα είναι παραπάνω από αρκετά, ενώ θα έχει και την σταθερότητα που ψάχνει ένας αναβάτης στην καριέρα του. Επιπρόσθετα οι “θέσεις εργασίας” στο MotoGP ολοένα και λιγοστεύουν αν αναλογιστούμε πως έρχεται η νέα φουρνιά αναβατών από την Moto2 όπως ο Pedro Acosta για παράδειγμα. Τέλος... πού θα πάει, δεν θα καταφέρουν να βελτιώσουν την RC213V οι Ιάπωνες; Ακόμα και αυτή η βραδύτητά των αντιδράσεών τους σίγουρα θα έχει κάποια όρια!

MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir

Ο Mir με την επέκταση του συμβολαίου του θέλει ταυτόχρονα να δείξει στα αφεντικά της Honda πως μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει εκ νέου ανταγωνιστική η RC213V και γιατί όχι να πορευτεί μαζί τους και το 2027, χρονιά στην οποία αλλάζουν οι κανονισμοί του MotoGP.

MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir
Ετικέτες