MotoGP Κατάρ 2ο αγώνας: Άθλος Yamaha! Απίστευτος Quartararo με Martin νέο ήρωα!

Δύο στα δύο για την Yamaha!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/4/2021

Το εξαιρετικά προσωποκεντρικό, εξαιρετικά απρόβλεπτο MotoGP έκανε και σήμερα το θαύμα του χαρίζοντας γενναίες δόσεις θεάματος! Για αρχή ο φοβερός Martin που κανείς δεν περίμενε πως θα καταφέρει να κρατηθεί τόσο πολύ. Λέγαμε χθες πως ξεκινώντας από την pole position και με την εκκίνηση που έχει δείξει πως μπορεί να κάνει θα στρίψει πρώτος αλλά το θέμα είναι πόσο θα κρατηθεί εκεί. Κανείς δεν περίμενε, ούτε και ο Martin που έλεγε πως σκέφτεται μία θέση την 6άδα, πως θα οδηγούσε την κούρσα σχεδόν μέχρι το τέλος.

Αλλά αυτό είναι το θέμα με αυτούς τους αγώνες, η ψυχολογία του αναβάτη και η ευθυγράμμιση παραμέτρων που είναι αδύνατο να τις υπολογίσεις αλλάζουν το αποτέλεσμα όσο καλά κι αν νομίζουν οι ομάδες πως το έχουν στρώσει το έδαφος για να το προετοιμάσουν.

Η καταστροφική εκκίνηση της Yamaha έβαλε σε κίνδυνο τα σχέδιά της, τα ίδια με τον πρώτο αγώνα. Όμως ο Quartararo και ο Vinales παρόλο που βρέθηκαν στην 8η και 11η θέση δεν πτοήθηκαν καθόλου και έβαλαν στόχο να μείνουν κοντά στους πρώτους. Αυτό που έγινε σήμερα έχει έτσι κι αλλιώς πολύ καιρό να γίνει, παρόλο που συμβαίνει συχνά στις τελευταίες σεζόν: Δεν υπήρχε κενό μπροστά, τουλάχιστον όχι σοβαρό. Οι συνθήκες του αγώνα δεν επέτρεπαν τον ρυθμό να κατέβει ιδιαίτερα χαμηλά και τα ελαστικά κρατούσαν περισσότερο από πριν, όπως τόνισε και ο Quartararo.

Το τρενάκι τόσων αναβατών να οδηγούν κολλητά είναι κάτι που πρέπει όλοι να εκτιμήσουν ως προς αυτό που προσφέρει, τόσο ως θέαμα, όσο και σαν παρατηρήσεις για αναβάτες και μοτοσυκλέτες που πηγάζουν από τόσους γύρους τροχό με τροχό.

Η δύναμη των Ducati δεν άφηνε περιθώρια στην ευθεία με τις δύο Pramac να κρατούν τα ηνία του ρυθμού και πίσω τους να συνωστίζονται οι υπόλοιποι ψάχνοντας το κενό για έως και την τρίτη θέση. Ο Aleix Espargaro είναι άλλος ένας από τους ήρωες των ημέρων στο Κατάρ, φέρνοντας το όνομα της Aprilia πολύ πιο μπροστά από αυτό που οι Ιταλοί έχουν συνηθίσει και στους πρώτους γύρους ήταν τρίτος. Αργότερα θα κρατούσε πίσω του και τις δύο Yamaha μέχρι να καταφέρουν να τον περάσουν.

Ο Rins από εκεί και πέρα έπαιξε όλα του τα χαρτιά κυνηγώντας τις Ducati, θέλοντας να πάρει πίσω την τιμή της Suzuki για την προσπέραση στον Mir στην έξοδο της τελευταίας στροφής του πρώτου αγώνα. Κορυφαία στιγμή όταν πατά στο κερμπ και γλιστρώντας κρατά την θέση του και συνεχίζει να παλεύει. Δεκατέσσερις γύρους πριν το τέλος όμως είχε καταφέρει να μπει στην δεύτερη θέση την ώρα που ο Mir ήταν στην έκτη. Ο Rins πάλευε με τις Pramac και ο Mir με τις εργοστασιακές Ducati με τα πράγματα να γίνονται οριακά στην περίπτωση του Miller.

Ξεκινήσαμε με ένα αγωνιστικό συμβάν όταν ο Mir που είχε την εσωτερική ακούμπησε τον Miller που μόλις τον είχε περάσει σηκώνοντας το πόδι, όσο ο Miller άνοιγε γραμμή και ο Mir έμπαινε ξανά εμπρός. Το επόμενο σκηνικό βρήκε τον Miller να πέφτει πάνω στον Mir στην έξοδο της τελευταίας στροφής και οι δυο τους να ακουμπούν δυνατά. Ανταλλάσσοντας και χειρονομίες στην ευθεία με 250 χιλιόμετρα. Το συμβάν κρίθηκε αγωνιστικό από τους κριτές, οι δυο τους σίγουρα δεν το ξέχασαν συνεχίζοντας τις χειρονομίες αμέσως μετά τον αγώνα. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ο Miller ήθελε να το κάνει γιατί κανείς δεν είναι στο κεφάλι του Miller να ξέρει τι σκέπτεται, γεγονός είναι πως είδε που ήταν ο Mir. Τις επόμενες ώρες οι δηλώσεις των αναβατών θα ρίξουν φως για το πώς το είδαν εκείνοι...

Μια άλλη σύγκρουση, του Nakagami με τον Petrucci πιο πίσω θα γέμιζε κομμάτια κάρμπον την πίστα τα οποία και πάτησε ο Quartararo την χειρότερη στιγμή, ενώ πήγαινε για την νίκη.

Έξι γύρους πριν το τέλος ο Quartararo είναι τρίτος πίσω από τον Zarco και τον Martin που μέχρι τώρα αλάνθαστα οδηγεί τον αγώνα, μόλις τον δεύτερο της καριέρας του στα MotoGP. Ο Quartararo παλεύει να κρατήσει πίσω του τον Miller που στην ευθεία εκμεταλλεύεται την ταχύτητα της Ducati και ψαλιδίζει την διαφορά. Σε περίπτωση που οι δυο τους μπλέξουν σε μάχη καραδοκεί ο Rins που έχει πέσει στην 5η θέση και δεν του αρέσει καθόλου. Πίσω του έχει τον Vinales ο οποίος σκοπεύει να ανέβει στο βάθρο!\

Είναι έξι απίστευτοι γύροι, ένα κανονικό θρίλερ από την πλευρά της Yamaha που προσπαθεί να κερδίσει θέσεις και απόσταση στις στροφές για να μην χάσει στην ευθεία. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Yamaha αρχίζουν να πιέζουν ταυτόχρονα για το βάθρο με τον Quartararo να είναι σε καλύτερο μοίρα από την στιγμή που δεν έχει και τον Rins να παλέψει, όπως ο Vinales. Και μετά ο Quartararo κάνει μία απίστευτη επίθεση περνώντας διαδοχικά, χωρίς να περιμένει δεύτερη σκέψη, καθαρά κι αποφασιστικά και τις δύο Ducati!

Ο Vinales ανεβαίνει 4ος με τις Yamaha να βρίσκονται σε πραγματική χορογραφία, μόνο που ο Zarco δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει το βάθρο και τον αναγκάζει να είναι υπερκινητικός ξοδεύοντας ελαστικό, κάτι που ο Quartararo δεν χρειάζεται να κάνει. Έχει μία πιο δύσκολη δουλειά, πρέπει να είναι απόλυτα αλάνθαστος και εξαιρετικά γρήγορος για να διατηρήσει την θέση του. Χτίζει μία πολύ μικρή διαφορά και έρχεται η φοβερή ευθεία στο τέλος του 3ο γύρου. Ο Quartararo έχει 0,5 διαφορά από τον Martin, ο Vinales παίρνει προειδοποίηση ορίων πίστας και πασχίζει να περάσει τον Zarco ακόμη και από την εσωτερική. Δεν τα καταφέρνει και η διαφορά ανοίγει ενώ πίσω του έχει κολλημένο τον Rins που έχει ξανά παλέψει με όλους τους υπόλοιπους. Θα χάσει τα φρένα της πρώτης στροφής για πολύ λίγο ο Vinales στον επόμενο γύρο και ο Rins θα περάσει μπροστά. Ο Zarco βάζει στόχο να προηγείται στο πρωτάθλημα και περνά, καθαρά ευτυχώς, τον Martin με τον rookie να του το «συγχωρεί» αργότερα.

Ο Zarco έχει παλέψει πολύ να τον προστατέψει από τον Rins και το έκανε για να έχει κάποιον με πολύ καλό ρυθμό μπροστά του δεν ήταν αλτρουιστική κίνηση, ώστε να ακολουθεί κι εκείνος με μεγαλύτερη ευκολία.

Ο Quartararo έδειξε τον χαρακτήρα του πανηγυρίζοντας την νίκη του, λέγοντας πως η πίεση του κόσμου να φανεί αντάξιος του Rossi είναι κουραστική και ο ίδιος έχει δουλέψει τόσο σκληρά που το μόνο που ήθελε ήταν να το γιορτάσει με ένα burger από τα McDonald’s… Ναι, αυτό ονειρεύεται ένας άνθρωπος μετά από μία τέτοια νίκη, κάτι από αυτά που έχει στερηθεί και το φαγητό με γεύση, είναι ένα από αυτά…

Ο Pol Espargaro έκανε απίστευτη δουλειά σήμερα για την Honda, μία μοτοσυκλέτα που η KTM έχει χρησιμοποιήσει ως έμπνευση για το setup και η προσαρμογή του είναι δύσκολη χωρίς να είναι στην πίστα ο άνθρωπος για τον οποίο σχεδιάστηκε. Μία έξοδος στα φρένα μετά της ευθείας, όπως και ο Bagnaia του στέρησε μία θέση μέσα στην δεκάδα. Ο νεότερος Marquez έπεσε και σε αυτό τον αγώνα, όπως και ο Lecuona, με τον Rossi να συνεχίζει την κακή επίδοση φτάνοντας έως την 16η θέση.

Ένας εξαιρετικός αγώνας με τόσους αναβάτες να οδηγούν μαζί, και την Yamaha να κάνει άλλο έναν άθλο και να κερδίζει δύο νίκες στο Κατάρ, την μία μετά την άλλη!

Στην Moto3 το σκηνικό ήταν "πολεμικό" με κορυφαία στιγμή την σύγκρουση Alcoba και Binder που έστειλε την μοτοσυκλέτα του δεύτερου πάνω στον McPhee και την συνέχεια να δίνεται εκτός πίστας. Αμέσως μετά ο Tatay και ο Fernandez θα έπεφταν, όπως και ο Artigas. Τελικά ο λιγότερο πιθανός να κερδήσει τον αγώνα, ο Acosta πήρε την νίκη!

Στην Moto2 ο Sam Lowes έμεινε μπροστά από τις KTM των Gardner και Fernandez σε έναν αγώνα που είχε πολλά περισσότερα κενά στους πρώτους από την Moto3 αλλά και τα MotoGP που ακολούθησαν!

Θέση
Αναβάτης
ΜΟΤΟ
Km/h
Διαφ.
1
Yamaha
167.4
42'23.997
2
Ducati
167.3
+1.457
3
Ducati
167.3
+1.500
4
Suzuki
167.3
+2.088
5
Yamaha
167.3
+2.110
6
Ducati
167.3
+2.642
7
Suzuki
167.1
+4.868
8
KTM
167.1
+4.979
9
Ducati
167.1
+5.365
10
Aprilia
167.1
+5.382
11
Ducati
167.1
+5.550
12
Yamaha
167.1
+5.787
13
Honda
167.0
+6.063
14
Honda
167.0
+6.453
15
KTM
166.9
+8.928
16
Yamaha
166.5
+14.246
17
Honda
166.4
+16.241
18
Ducati
166.4
+16.472
19
KTM
166.3
+16.779
20
Aprilia
164.9
+38.775
 
Honda
166.5
10 Laps
 
KTM
166.4
10 Laps

 

Ετικέτες

MotoGP Motegi: Αποφασιστική νίκη Martin σε βρόχινο αγώνα με μισή διάρκεια και δυο κόκκινες σημαίες!

Στο βάθρο ο Marquez μετά από ένα χρόνο
motogp motegi motomag
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/10/2023

Εξαιρετικά δύσκολος αγώνας στην Ιαπωνία εξαιτίας των καιρικών συνθηκών με την βροχή να ξεκινά πέντε λεπτά πριν την εκκίνηση, νωρίτερα από εκείνο που περίμεναν βάση των προγνώσεων. Αυτό σημαίνει πως ξεκίνησαν όλοι με τα slick ελαστικά και φυσικά με ζελατίνες και εξοπλισμό, προσαρμοσμένο σε διαφορετικές συνθήκες.

Ο Martin ξεκίνησε καλά και για λίγες στροφές η σειρά ήταν ίδια με την πρώτη στροφή του Sprint καθώς ο Miller ήταν πίσω του, ο Bagnaia ακολουθούσε και είχε πίσω του τον Binder.

Ο Bezzecchi δεν ξεκίνησε καλά και ανοίγοντας γραμμή στα φρένα της πρώτης στροφής έβγαλε εκτός πίστας στον Vinales που με την σειρά του έβγαλε εκτός του Zarco, ενώ ο Bezzecchi συνέχισε κανονικά από τις πίσω θέσεις. Ο Zarco ήταν ο μεγάλος άτυχος της ημέρας παρόλο που δεν έπεσε πατώντας στην άμμο, όπως έπαθε ο Vinales, συνεχίζοντας και οι δύο τον αγώνα. Η ατυχία του Zarco θα συνεχιζόταν και θα τον χτυπούσε διπλά στο τέλος, είναι πολύπλοκο όπως και οι συνθήκες σήμερα στην Ιαπωνία, αλλά θα το ξεδιαλύνουμε βάζοντας την σειρά των πραγμάτων.

Οι σημαίες που επέτρεπαν στους αναβάτες να αλλάξουν μοτοσυκλέτες είχαν βγει ήδη αμέσως και τελικά μπήκαν όλοι μαζί στα πιτ εκτός από 5 που συνέχισαν με τους αναβάτες της Yamaha να είναι όλοι μέσα στην πίστα με τα slick, μαζί με τον Pirro και τον Bradl. Αυτό έχει λογική αν η βροχή δείχνει πως θα μπορούσε να σταματήσει, πράγμα βέβαιο πως δεν θα γινόταν ή αν μπορείς να κάνεις έναν ακόμη γρήγορο γύρο και να μπεις σε μία pit lane πιο καθαρή. Τελικά δεν κέρδισαν τίποτα με την επιλογή τους, έχασαν θέσεις και μάλιστα ο Morbidelli έμεινε έξω με τα slick για πολύ ώρα χωρίς καμία απολύτως εξήγηση για την επιλογή με βάση την κοινή λογική.

motogp motegi motomag
O Martinator δεν είχε -και σήμερα- αντίπαλο

Λίγο πριν μπουν για την αλλαγή είχαν περάσει τον Martin, ο ίδιος είπε ότι έγινε για να δει αν ο Bagnaia μπει μέσα και στην αλλαγή κατάφερε να κερδίσει θέσεις, όπως και ο Marquez τα πήγε καλά γιατί είναι μπροστά στην έξοδο και αυτό βελτιώνει τα πράγματα, μπορεί να κρατηθεί στην εξωτερική της pit lane και βγαίνοντας να έχει την εσωτερική με απρόσκοπτη έξοδο στην πίστα.

Ο Aleix Espargaro κράτησε για λίγο την πρωτιά μέχρι ο Martin να περάσει εμπρός. Βέβαια όταν βγήκαν είχαν ήδη μπροστά τους μοτοσυκλέτες που δεν είχαν αλλάξει ελαστικά και από ένα σημείο τον Pirro με 8 δευτερόλεπτα διαφορά ενώ ο Morbidelli θα έχανε αμέσως το όποιο προβάδισμα. Ήταν μια πλασματική πρωτιά φυσικά. Ο Martin πέρασε εμπρός και αμέσως μετά έχασε πρόσφυση στο εμπρός ελαστικό και μένοντας εντός ασφάλτου αλλά εκτός πίστας πέρασε για λίγο στην 9η θέση. Ο Binder αργότερα θα έπεφτε στην ίδια στροφή.

Ο Aleix Espargaro ξανά οδηγεί την κούρσα με τον Marquez δεύτερο και πίσω τον Bezzecchi και τον Bagnaia που φαίνεται πως μπορεί να τα πάει καλύτερα. Και πρέπει να το κάνει γιατί ο Martin έφτασε ήδη με μερικά πολύ γρήγορα προσπεράσματα. Ο Bagnaia περνά τον Bezzecchi και αμέσως μετά και ο Martin κάνει μία επιθετική αλλά καθαρή κίνηση με στόχο να μην αφήσει τον Bagnaia να φύγει εμπρός. Επόμενος στόχος ο Marquez που γίνεται από μόνος του πιο εύκολος καθώς η διαφορά με τον Aleix ανοίγει.

motogp motegi motomag
έπαιξε όλα του τα χαρτιά σωστά σήμερα ο Marquez για να μην είναι ολότελα καταστροφική η εικόνα των Ιαπωνικών εταιρειών μέσα στο σπίτι τους

Όπως του ανοίγουν και οι Ducati στην ευθεία. Μιλάμε για μία τεράστια διαφορά με την Honda καθώς τον περνάνε στην ευθεία με ευκολία και οι δύο!

Ο Aleix συνεχίζει εμπρός και πίσω του έχει τους δύο που παλεύουν για το πρωτάθλημα με την πίστα να έχει ακόμη μικτές συνθήκες και την βροχή να μην έχει γίνει τελείως απειλητική.

Στον έκτο γύρο ο Martin περνά και τους δύο καθαρά και με τρόπο που δείχνει ξεκάθαρα την ανωτερότητά του στον αγώνα της Ιαπωνίας, ένα σερί που υπάρχει στους τελευταίους αγώνες, και μετά από αυτό ο Aleix αρχίζει να χάνει την μία θέση πίσω από την άλλη όσο τα ελαστικά του με την μαλακή γόμα δεν μπορούν να τον βοηθήσουν να αντισταθεί.

Ο Bezzecchi και ο Oliveira είναι στην τρίτη και τέταρτη θέση με τον Marquez να ακολουθεί πέμπτος και τον Miller να παλεύει με τον Mir πίσω από τον Aleix Espargaro.

Στο μεταξύ ο Martin χτίζει μία διαφορά σχεδόν ένα δευτερόλεπτο από τον Bagnaia για αυτό και η νίκη του σήμερα είναι πλήρη και καθοριστική, για όποιον παρακολουθούσε τον αγώνα δεν υπήρχε καλύτερος σήμερα.

Ο Oliveira είναι ο επόμενος που αρχίζει να χάνει θέσεις όσο ο Aleix Espargaro τις κερδίζει σταματώντας την κατρακύλα του προς τα πίσω με τον Marquez να κερδίζει θέσεις και την βροχή πλέον να πέφτει δυνατά. Από τον 10ο γύρο θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ο Fernandez εκτελεί ποινή μακρύτερου γύρου με τον Crutchlow γιατί έστριψαν νωρίς στην αλλαγή μοτοσυκλέτας. Η γωνία προσέγγισης του box είναι προκαθορισμένη και προβλέπεται από τους κανονισμούς, γιατί αλλιώς μπαίνεις μπροστά σε άλλη ομάδα.

Ο Marquez περνά τον Bezzecchi που σήμερα δεν είναι η μέρα του και βλέπει επιτέλους το βάθρο για πρώτη φορά από το GP Αυστραλίας το 2022. Στο μεταξύ ο Martin είναι πλέον στο 1.3 διαφοράς και το πάει για πολλά λεπτά, αλλά ο αγώνας δεν θα συνεχιζόταν για πολύ.

Ο Zarco πέφτει δέκα δευτερόλεπτα πριν βγει η κόκκινη σημαία. Η μοτοσυκλέτα έχει αχρηστευτεί πλήρως αλλά αν μπει στο box τα επόμενα πέντε λεπτά σπρώχνοντας αλλά χωρίς παράκαμψη τότε θα μπορέσει να συνεχίσει αν ο αγώνας ξεκινήσει και πάλι καθώς μετράνε οι θέσεις από τον προηγούμενο γύρο που βγήκε η καρό σημαία. Δεν θα μπορούσε να σπρώξει την μοτοσυκλέτα σε έναν αγώνα που εξελίσσεται οπότε βγαίνει εκτός πίστας και ξανά μπαίνει στην pit lane από τον βοηθητικό δρόμο. Είναι έξαλλος που του ανακοινώνουν πως τσάμπα έσπρωχνε αλλά η αλήθεια είναι πως το παραθυράκι αυτό του κανονισμού υπάρχει για εκείνους που είχαν πρόβλημα στον τελευταίο γύρο ή έπεσαν αλλά όχι καταστροφικά όπως ο Zarco. Θα έπρεπε να είναι έξαλλος με την μόνιμη ατυχία που τον ακολουθεί και θα γινόταν χειρότερα. Αν ο αγώνας δεν ξεκινήσει είναι έβδομος. Αν ξεκινήσει μένει εκτός αγώνα.

motogp motegi motomag
Ο Bagnaia ήταν μόνος του φέτος, βολτάροντας προς τον τίτλο και πλέον δίνει μάχη με ισότιμη μοτοσυκλέτα

Φανταστείτε την Ζαρκοτραγωδία που ο αγώνας ξεκίνησε και πήρε αμέσως κόκκινη σημαία! Δεν πρόλαβαν κυριολεκτικά να στρίψουν, απλά βγήκαν στην εκκίνηση και πήραν την κόκκινη σημαία! Αυτό βέβαια βοήθησε τον Oliveira που είχε βγει γιατί δεν έβλεπε άλλο και με τον αγώνα να συνεχίζεται μετρούσε η θέση που είχε πριν, αντίστοιχα και ο Vinales.

Στο μεταξύ οι αντίπαλοι έψαχναν τα παραθυράκια, η Ducati μπορεί να ανακοινωθεί πρωταθλήτρια κατασκευαστών μέσα στην Ιαπωνία με την πτώση Binder και τον Miller που αν και μάστορας της βροχής, ιδιαίτερα εδώ μέσα, σήμερα η KTM δεν τον βοηθούσε καθώς τα γλιστρήματα ήταν συνεχή! Στο τέλος ο αγώνας ξεκίνησε μόνο και μόνο για να πέσει η κόκκινη σημαία! Ένα χτύπημα στον Zarco και μία βοήθεια στους υπόλοιπους αναβάτες καθώς μόνο ταλαιπωρία θα υπήρχε αν συνέχιζαν το αποτέλεσμα θα μπορούσε να αλλάξει μόνο με ατυχία του Martin ή να γινόταν και χειρότερα για τους άλλους, καθώς δεν μπορεί κανείς να προβλέψει που θα χτυπήσει η ατυχία. Αγωνιστικά κέρδισε ο καλύτερος σήμερα και αν συνέχιζε είτε θα έμενε έτσι είτε η τύχη θα καθόριζε το αποτέλεσμα, όχι η ικανότητα.

 

Θέση

N#

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Χρόνος/Διαφ.

1

89

Jorge Martin

Ducati

24:06.3140

2

1

Francesco Bagnaia

Ducati

1.413

3

93

Marc Marquez

Honda

2.013

4

72

Marco Bezzecchi

Ducati

2.943

5

41

Aleix Espargaro

Aprilia

3.181

6

43

Jack Miller

KTM

6.837

7

37

Augusto Fernandez

KTM

7.587

8

49

Fabio Di Giannantonio

Ducati

8.602

9

25

Raul Fernandez

Aprilia

11.229

10

20

Fabio Quartararo

Yamaha

12.244

11

30

Takaaki Nakagami

Honda

14.714

12

36

Joan Mir

Honda

14.924

13

35

Cal Crutchlow

Yamaha

16.057

14

6

Stefan Bradl

Honda

17.253

15

44

Pol Espargaro

KTM

24.921

16

51

Michele Pirro

Ducati

33.962

17

21

Franco Morbidelli

Yamaha

74.934

18

88

Miguel Oliveira

Aprilia

0.000

19

12

Maverick Viñales

Aprilia

0.000

Πτώσεις

 

5

Johann Zarco

Ducati

24:12.5050

 

33

Brad Binder

KTM

10:31.1590