MotoGP: Philip Island Αποτελέσματα Ελεύθερων Δοκιμαστικών Παρασκευής

Ωραίο αγώνα θα δούμε την Κυριακή
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/10/2018

Για εκπλήξεις στον αγώνα μας προϊδεάζουν τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής στο Philip Island καθώς φαίνεται πως το δίδυμο Marquez/Dovi δεν θα είναι το μοναδικό που θα δείχνουν οι τηλεοράσεις. Αντιθέτως, πολύ δυνατή εμφάνιση έκανε η Suzuki του Andrea Iannone και η Yamaha του Maverick Vinales, με τον Danilo Petrucci στη δεύτερη θέση να βάζει την δορυφορική Ducati μπροστά από την εργοστασιακή του Dovizioso.    

Τέταρτος ταχύτερος ο Andrea Dovizioso, που δηλώνει ικανοποιημένος, καθώς τα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας του δεν ταιριάζουν τόσο πολύ με αυτή την πίστα. “Είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με πέρσι, αλλά όχι τόσο γρήγοροι όσο χρειάζεται. Τα Yamaha και τα Suzuki θα εμφανιστούν σαφώς πιο γρήγορα αύριο στα χρονομετρημένα και στον αγώνα της Κυριακής. Περιμένω να δω τον Iannone και τον Rossi πολύ δυνατούς την Κυριακή, όπως και τον Marquez, ο οποίος έδειχνε σήμερα να έχει προβλήματα, όμως είναι βέβαιο πως από αύριο θα έχει βρεις τις λύσεις.”

Με πτώση και χρόνο που τον τοποθετεί στην 7η θέση, ο Marc Marquez δεν έκρυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε την Παρασκευή. “Το μαλακό ελαστικό σίγουρα δεν δουλεύει, οπότε πρέπει να δούμε αν θα πάμε για το μεσαίο ή το σκληρό. Η μοτοσυκλέτα μας είναι γενικά ασταθής στις πολύ γρήγορες στροφές και το Philip Island είναι πίστα με ιδιαιτερότητες που το βασικό set-up μας δεν δουλεύει. Η πτώση δεν γνωρίζω αν οφείλεται στην κρύα άσφαλτο ή στις ριπές του αέρα, διότι γενικά το πρωί (FP1) δεν είχα καθόλου καλή αίσθηση από την μοτοσυκλέτα. Αλλάξαμε set-up το απόγευμα και βελτιώθηκε η αίσθηση αλλά δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που θέλουμε. Είδα από μακριά την πτώση του Crutchlow στην πρώτη στροφή. Έπεσε και ο Dani (Pedrosa) εκεί. Κι εγώ όπως περνάω από αυτό το σημείο δεν έχω καμία αίσθηση από το εμπρός σύστημα της μοτοσυκλέτας. Είναι το αδύνατο σημείο μας. Πρέπει να είναι η πρώτη ή το πολύ η δεύτερη φορά φέτος που πέφτω χωρίς να πιέζω τη μοτοσυκλέτα”.

Από την μεριά του, ο ταχύτερος όλων Andrea Iannone έχει ως μοναδικό του πρόβλημα την διαχείριση της δύναμης στις εξόδους των στροφών. Ήμασταν γρήγοροι και πέρσι εδώ, όμως χάσαμε τον αγώνα διότι στους τελευταίους γύρους είχαμε εξαντλήσει τα ελαστικά μας. Από την μέση της στροφής έως την έξοδο να βελτιωθούμε, ώστε να μπορέσουμε να διατηρηθούμε εμπρός έως το τέλος του αγώνα.”   Τα ίδια προβλήματα αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό λέει πως είχε και ο Rossi σήμερα, καθώς το σπινάρισμα του πίσω τροχού ήταν ακόμα πιο έντονο από τον αγώνα του Motegi της περασμένης εβδομάδας.

 

 Αποτελέσματα FP2:

 

  1. Andrea Iannone ITA Suzuki Ecstar (GSX-RR) 1m 29.131s
  2. Danilo Petrucci ITA Pramac Ducati (GP18) 1m 29.291s +0.160s
  3. Maverick Viñales ESP Movistar Yamaha (YZR-M1) 1m 29.354s +0.223s
  4. Andrea Dovizioso ITA Ducati Team (GP18) 1m 29.406s +0.275s
  5. Cal Crutchlow GBR LCR Honda (RC213V) 1m 30.266s +0.485s
  6. Johann Zarco FRA Monster Yamaha Tech3 (YZR-M1) 1m 30.658s +0.555s
  7. Marc Marquez ESP Repsol Honda (RC213V) 1m 29.739s +0.608s
  8. Jack Miller AUS Pramac Ducati (GP17) 1m 29.838s +0.707s
  9. Alex Rins ESP Suzuki Ecstar (GSX-RR) 1m 29.918s +0.787s
  10. Valentino Rossi ITA Movistar Yamaha (YZR-M1) 1m 30.133s +1.002s
  11. Hafizh Syahrin MAL Monster Yamaha Tech3 (YZR-M1)* 1m 30.179s +1.048s
  12. Bradley Smith GBR Red Bull KTM Factory (RC16) 1m 30.346s +1.215s
  13. Dani Pedrosa ESP Repsol Honda (RC213V) 1m 30.472s +1.341s
  14. Pol Espargaro ESP Red Bull KTM Factory (RC16) 1m 30.545s +1.414s
  15. Alvaro Bautista ESP Ducati Team (GP18) 1m 30.734s +1.603s
  16. Aleix Espargaro ESP Factory Aprilia Gresini (RS-GP) 1m 30.736s +1.605s
  17. Franco Morbidelli ITA EG 0,0 Marc VDS (RC213V)* 1m 30.787s +1.656s
  18. Takaaki Nakagami JPN LCR Honda (RC213V)* 1m 30.830s +1.699s
  19. Karel Abraham CZE Angel Nieto Team (GP17) 1m 31.166s +2.035s
  20. Xavier Simeon ESP Reale Avintia (GP17)* 1m 31.275s +2.144s
  21. Thomas Luthi SWI EG 0,0 Marc VDS (RC213V)* 1m 31.539s +2.408s
  22. Jordi Torres SPA Reale Avintia (GP16) 1m 31.570s +2.439s
  23. Scott Redding GBR Factory Aprilia Gresini (RS-GP) 1m 32.045s +2.914s
  24. Mike Jones AUS Angel Nieto Team (GP16) 1m 33.633s +4.502s

 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, 2ος γύρος: Απόλυτος κυρίαρχος ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος στην Ουγγαρία

Το απόλυτο πέτυχε το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο με δύο νίκες σε δύο αγώνες
Dinos31
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/6/2025

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε ακόμη μία φορά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στην πίστα Pannonia Ring. Με Yamaha R7 o νεαρός αναβάτης πήρε την pole position με διαφορά μάλιστα 2,5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο στην κατηγορία R7 CUP, δείχνοντας πως δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο στους συναθλητές του. Όντως έτσι κι έγινε, αφού πέτυχε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και παραμένει πρώτος στην βαθμολογία της κατηγορίας Sportbike.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

"DINOS 31 – Παρθενική & Κυριαρχική Εμφάνιση στην πίστα Pannonia Ring στην Ουγγαρία | 13-15 Ιουνίου 2025

Ο Πρωταθλητής Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, γνωστός στον κόσμο των αγώνων ταχύτητας ως DINOS 31, πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στην πίστα Pannonia Ring στην Ουγγαρία, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του με μια σειρά εμφανίσεων που ενθουσίασαν κοινό, ομάδες και ειδικούς του χώρου.

Παρασκευή 13 Ιουνίου – Εντυπωσιακό ξεκίνημα

Στην πρώτη του επαφή με τη συγκεκριμένη πίστα, κατά την ελεύθερη προπόνηση, ο Dinos 31 κυριάρχησε με χρόνο κατά 2,5 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο αναβάτη, χρόνο που διατήρησε και την επόμενη στα χρονομετρημένα, οδηγώντας μια stock Yamaha R7. Με σταθερότητα, τεχνική ωριμότητα και άψογη συνεργασία με την ομάδα και τον μηχανικό του Χρήστο Φράγκο, ο νεαρός οδηγός έδειξε από την αρχή πως δεν ήρθε για απλώς να συμμετάσχει, αλλά για να νικήσει.

Σάββατο 14 Ιουνίου – Κυρίαρχος στον πρώτο αγώνα

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα επιβεβαίωσε την προπονητική υπεροχή: ο DINOS 31 επικράτησε με κυριαρχική εμφάνιση, κερδίζοντας τον αγώνα και το χειροκρότημα όλων. Η ομάδα του παρέδωσε ένα άψογο τεχνικά set-up που του επέτρεψε να οδηγήσει στα όρια και να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του.

Κυριακή 15 Ιουνίου – 2 στα 2 & Απόλυτη Επιβεβαίωση

Την Κυριακή, ο 16χρονος Πρωταθλητής ολοκλήρωσε το αγωνιστικό τριήμερο με μια ακόμη καθηλωτική νίκη, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Παρόλο που η εκκίνηση του δεν ήταν ιδανική, ο Dinos 31 διατήρησε την ψυχραιμία του, ανέκτησε την πρωτοπορία από την πρώτη κιόλας στροφή και χάραξε πορεία για μια ακόμη κορυφή.

Στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων είπε:

"Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα μου και από την επίδοσή μου. Ό,τι έγινε είναι αποτέλεσμα σκληρής προπόνησης και προσήλωσης στον στόχο μου. Έχουμε δουλέψει πολύ με τον μηχανικό μου Χρήστο Φράγκο για να μπορώ και σήμερα να βγω στο τερματισμό με χαμόγελο."

Το βλέμμα στην Τσεχία

Με συνολικά 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, η ομάδα Arp Racing του Dinos 31 φεύγει και από την Ουγγαρία γεμάτη αισιοδοξία και συγκέντρωση. Επόμενος σταθμός, ο 3ος γύρος του Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις 4-5-6 Ιουλίου 2025 στην ιστορική πίστα Brno της Τσεχίας. Ο δρόμος προς τον τίτλο συνεχίζεται δυναμικά – και ο DINOS 31 δείχνει αποφασισμένος να μείνει στην κορυφή!"