MotoGP - Στην Ταϊλάνδη ο εναρκτήριος αγώνας της επόμενης σεζόν

Από την πίστα Chang θα ξεκινήσουν οι σεζόν το 2025 και το 2026
MotoGP πίστα Ταϊλάνδη 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

21/8/2024

Το Ταϊλανδέζικο Grand Prix θα είναι ο πρώτος αγώνας για τις δύο ερχόμενες σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας και θα πραγματοποιείται στο Βuriram.

Έπειτα από ένα τέταρτο του αιώνα το Grand Prix της Ταϊλάνδης θα είναι το πρώτο νοτιοανατολικής ασιατικής χώρας από το οποίο θα ξεκινά η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Η ανακοίνωση από τη διοργανώτρια αρχή δείχνει πόσο σημαντικό είναι το κοινό της Ταϊλάνδης για το πρωτάθλημα όπως και η αγορά δικύκλου της για τους κατασκευαστές που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, η οποία έκλεισε το 2023 με περισσότερες από 1,86 εκατ. πωλήσεις για τη χώρα των 70+ εκατομμυρίων κατοίκων.

MotoGP πίστα Ταϊλάνδη 2024

Η πίστα Chang στο Buriram ξεικίνησε να λειτουργεί το 2014 και είναι η πρώτη στην ασιατική χώρα με προδιαγραφές που την κάνουν κατάλληλη για φιλοξενία αγώνων Formula 1 και MotoGP. Αυτή θα είναι επίσης η πρώτη φορά που θα φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος.

Ο πρώτος δίτροχος αγώνας στην πίστα της Ταϊλάνδης έγινε το 2018 και εκεί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής τέσσερεις αγώνες με περισσότερους από 800.000 θεατές να έχουν παραβρεθεί συνολικά.

MotoGP: Ο Marc Marquez υπερασπίζεται τον Bezzecchi με σπόντα για τη διάσημη κλωτσιά του 2015 με τον Rossi [Video]

“Δημοσιογράφος” ρώτησε τον Marquez αν ο τραυματισμός του Bezzecchi ήταν κάρμα…
mm93-sachsenring
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Μερικές φορές είναι να απορείς. Μετά τον τραυματισμό του Marco Bezzecchi στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (11/7) στο Sachsenring, βρέθηκε δημοσιογράφος που είχε το θράσος να ρωτήσει τον Marc Marquez αν το χτύπημα του Ιταλού ήταν κάρμα για τον τραυματισμό που είχε υποστεί ο ίδιος πέρυσι στην Ινδονησία με υπαιτιότητα του Bezzecchi!

Και ο πρωταθλητής είχε τη σωστή απάντηση να δώσει:

“Το κάρμα δεν υπάρχει. Διαβάζω τη λέξη κάρμα από το 2015, για παράδειγμα, και έχω κερδίσει έξι πρωταθλήματα από τότε. Αν αυτό είναι κάρμα, τότε καλοδεχούμενο!

“Το κάρμα δεν υπάρχει και όλοι οι αναβάτες παίρνουμε πολλά ρίσκα εκεί έξω. Εύχομαι τα καλύτερα στον Marco. Είχα ήδη ποστάρει μετά τον ατύχημα της Ινδονησίας να μην τα βάζουν με τον Marco γιατί αυτά συμβαίνουν στους αγώνες. Εύχομαι στον Bez καλή ανάρρωση!”

Κύριος με τα όλα του, υπερασπίζεται τον Bezzecchi για μια φορά ακόμη, όπως είχε κάνει από την πρώτη στιγμή που ο ίδιος τραυματίστηκε στην Ινδονησία πέρυσι, ενώ ταυτόχρονα σερβίρει και μια συγκεκαλυμμένη σπόντα σε όσους περίμεναν (ή εύχονταν) καρμικές συνέπειες στην καριέρα του Marc Marquez μετά το περίφημο συμβάν της Sepang το 2015 με τη σύγκρουση-κλωτσιά που είχε δεχτεί από τον Rossi.

Διότι είναι μάλλον προφανές πως ο ερωτών (εικάζουμε πως είναι δημοσιογράφος, καθώς ποιος άλλος έχει άδεια να μπει και να θέσει ερωτήσεις σε αναβάτες μέσα στο paddock και την pit lane;) είχε την ίδια τοξική διάθεση, καθώς επιχειρεί να σκαλίσει ένα θέμα που πουλάει στον κόσμο ανακινώντας εικασίες περί τιμωρίας ή θείας δίκης στον Bezzecchi επειδή είχε προκαλέσει άθελά του τον τραυματισμό που κόστισε αρκετούς αγώνες εκτός μάχης ή σε κακή φυσική κατάσταση στον Marquez.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τη δήλωση-απάντηση του Marc Marquez: