MotoGP Yamaha: Ο Paolo Pavesio στη θέση του Lin Jarvis!

Δεν έχει μεγάλη αγωνιστική εμπειρία αλλά είναι οργανωτικός
MotoGP Yamaha: Ο Paolo Pavesio στη θέση του Lin Jarvis!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/8/2024

Τον περασμένο Απρίλιο ο Lin Jarvis ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση έχοντας συμπληρώσει τα 66 χρόνια και κυρίως 26 χρόνια στην ίδια θέση! Μία από τις μακροβιότερες συνεργασίες που στην διάρκειά της η Yamaha είχε την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της και τώρα στο τέλος στιγματίζεται από την χειρότερη.

Ο Lin Jarvis έφερε τον Rossi και μία σειρά από δυνατούς τίτλους στη μακρά αυτή πορεία, είναι όμως άλλος εκείνος που θα αναλάβει το μεταβατικό στάδιο μέχρι τον νέο κυβισμό.

Είναι μία δύσκολη στιγμή για την Yamaha καθώς δεν θέλει να περιμένει άλλες δύο σεζόν αποκλεισμένη τελείως από την πρώτη δεκάδα, οπότε το σενάριο να περιμένει τον νέο κυβισμό να μπει σε ισχύ δεν είναι η καλύτερη περίπτωση.

Ο Paolo Pavesio όπως φαίνεται θα είναι εκείνος που θα αναλάβει να φέρει την M1 στη νέα εποχή και να βελτιώσει το τμήμα εξέλιξης στελεχώνοντας παράλληλα την Pramac.

Ο Pavesio είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Yamaha Europe και έχει βρεθεί στις πίστες μέσα από την εμπειρία του στο MXGP. Αυτό το σημείο του βιογραφικού του δεν καλύπτει πλήρως το πεδίο των MotoGP ωστόσο η Yamaha δεν ανησυχεί καθώς το πρόβλημά της δεν έχει να κάνει με εκπαίδευση της ομάδας σε τρέχοντα αγωνιστικά θέματα, ούτε να γράψει εκ νέου τις διαδικασίες, οι οποίες μία χαρά εξυπηρετούν τις ανάγκες. Εκείνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση των επιμέρους τμημάτων και έμφαση στο τμήμα εξέλιξης και τους αντίστοιχους αναβάτες εξέλιξης που αυτή την στιγμή εκπροσωπούνται από τον Crutchlow.

Ο Pavesio είναι άνθρωπος που έχει περάσει από το τμήμα marketing και είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και ικανός στην επίλυση προβλημάτων, οπότε αναμένεται να εξυπηρετήσει πλήρως τις τρέχουσες ανάγκες της Yamaha στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας τους.

Η Pramac με την σειρά της αναμένεται να συμπληρωθεί με τους Oliveira και Miller, την μόνη λογική επιλογή.

Μένει να έρθει σύντομα η επιβεβαίωση της Yamaha για την συμπλήρωση αυτών των σημαντικών θέσεων για την σεζόν 2025.

Honda: Έναρξη δοκιμών της νέας μοτοσυκλέτας MotoGP του 2027 - Με τον κινητήρα των 850 κ.εκ.

Συλλογή δεδομένων στην πίστα της Sepang για ένα διήμερο
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/12/2025

Το 2027 είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε και η Honda, αύριο Τετάρτη, θα βρεθεί στην πίστα της Sepang με την μοτοσυκλέτα των 850 κυβικών που θα συμμετέχει στο MotoGP από την μεθεπόμενη χρονιά.

Η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται να επικεντρωθεί στην εξέλιξη του νέου κινητήρα των 850 κυβικών και στα ελαστικά Pirelli που θα κάνουν την εμφάνισή τους στην κορυφαία κατηγορία το 2027.

Λίγες μέρες πριν, η KTM είχε ανοίξει το δρόμο για το 2027, καθώς ο Pol Espargaró δοκίμασε την τη νέα αυστριακή μοτοσυκλέτα των 850 κυβικών στην πίστα της Jerez.

Τώρα είναι η σειρά της Honda και του Takaaki Nakagami, με τον δοκιμαστή της ιαπωνικής εταιρείας να έχει δύο ημέρες για την δοκιμή της νέας μοτοσυκλέτας του 2027.

Το πρωτότυπο που θα δούμε στην πίστα θα είναι μια έκδοση με λιγότερα αεροδυναμικά βοηθήματα και χωρίς συστήματα τροποποίησης του ύψους της μοτοσυκλέτας, ώστε να προσομοιώνει όσα προβλέπονται από τους κανονισμούς του 2027.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι μόνο η Honda και η KTM έχουν δεχτεί μέχρι στιγμής την πρόσκληση από την Pirelli για άμεση συνεργασία πάνω στα νέα ελαστικά, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα αρχίσουν να σκέφτονται για αυτό από την επόμενη χρονιά, πριν από τις δύο δοκιμές που έχουν ήδη προγραμματιστεί για τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, στην πίστα της Sepang θα είναι παρούσα και η ομάδα SBK, πιθανότατα με τον Ryan Vickers, καθώς ο Jonathan Rea εξακολουθεί να αναρρώνει από τραυματισμό.