MotoGP Yamaha: Ο Paolo Pavesio στη θέση του Lin Jarvis!

Δεν έχει μεγάλη αγωνιστική εμπειρία αλλά είναι οργανωτικός
MotoGP Yamaha: Ο Paolo Pavesio στη θέση του Lin Jarvis!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/8/2024

Τον περασμένο Απρίλιο ο Lin Jarvis ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση έχοντας συμπληρώσει τα 66 χρόνια και κυρίως 26 χρόνια στην ίδια θέση! Μία από τις μακροβιότερες συνεργασίες που στην διάρκειά της η Yamaha είχε την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της και τώρα στο τέλος στιγματίζεται από την χειρότερη.

Ο Lin Jarvis έφερε τον Rossi και μία σειρά από δυνατούς τίτλους στη μακρά αυτή πορεία, είναι όμως άλλος εκείνος που θα αναλάβει το μεταβατικό στάδιο μέχρι τον νέο κυβισμό.

Είναι μία δύσκολη στιγμή για την Yamaha καθώς δεν θέλει να περιμένει άλλες δύο σεζόν αποκλεισμένη τελείως από την πρώτη δεκάδα, οπότε το σενάριο να περιμένει τον νέο κυβισμό να μπει σε ισχύ δεν είναι η καλύτερη περίπτωση.

Ο Paolo Pavesio όπως φαίνεται θα είναι εκείνος που θα αναλάβει να φέρει την M1 στη νέα εποχή και να βελτιώσει το τμήμα εξέλιξης στελεχώνοντας παράλληλα την Pramac.

Ο Pavesio είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Yamaha Europe και έχει βρεθεί στις πίστες μέσα από την εμπειρία του στο MXGP. Αυτό το σημείο του βιογραφικού του δεν καλύπτει πλήρως το πεδίο των MotoGP ωστόσο η Yamaha δεν ανησυχεί καθώς το πρόβλημά της δεν έχει να κάνει με εκπαίδευση της ομάδας σε τρέχοντα αγωνιστικά θέματα, ούτε να γράψει εκ νέου τις διαδικασίες, οι οποίες μία χαρά εξυπηρετούν τις ανάγκες. Εκείνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση των επιμέρους τμημάτων και έμφαση στο τμήμα εξέλιξης και τους αντίστοιχους αναβάτες εξέλιξης που αυτή την στιγμή εκπροσωπούνται από τον Crutchlow.

Ο Pavesio είναι άνθρωπος που έχει περάσει από το τμήμα marketing και είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και ικανός στην επίλυση προβλημάτων, οπότε αναμένεται να εξυπηρετήσει πλήρως τις τρέχουσες ανάγκες της Yamaha στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας τους.

Η Pramac με την σειρά της αναμένεται να συμπληρωθεί με τους Oliveira και Miller, την μόνη λογική επιλογή.

Μένει να έρθει σύντομα η επιβεβαίωση της Yamaha για την συμπλήρωση αυτών των σημαντικών θέσεων για την σεζόν 2025.

MotoGP: Bagnaia και Bezzecchi προπονήθηκαν στο ράντζο του Valentino Rossi

Ζέσταμα εν όψει του GP της Βραζιλίας
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/3/2026

Οι Bagnaia και Bezzecchi βρέθηκαν στο ράντζο του Valentino Rossi, όπου το δίδυμο της VR46 Academy προετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2026 στη Βραζιλία.

Οι δύο οδηγοί της VR46 Riders Academy, μετά από ένα ανάμεικτο Σαββατοκύριακο στο GP της Ταϊλάνδης, με το χαμόγελο του νικητή Bezzecchi και την απογοήτευση του Bagnaia για ένα αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών του, ανταποκρίθηκαν στο ραντεβού με τον Valentino Rossi στο γνωστό ράντζο του στην Tavullia.

Ο Pecco μοιράστηκε ένα βίντεο της προπόνησης στο προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, ενώ τα μέσα της γειτονικής χώρας αναφέρουν πως οι δυο τους θα αποτελούν το εργοστασιακό δίδυμο της Aprilia το 2027. Ο Bezzecchi έχει ήδη υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ ο Bagnaia φαίνεται πως θα ολοκληρώσει την συνεργασία του με την Ducati στο τέλος της σεζόν και το μέλλον είναι ακόμη αβέβαιο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Francesco Bagnaia (@pecco63)