Raul Fernandez - Χειρουργείται στο δεξί του χέρι λόγω arm pump

Ακόμη ένας αναβάτης του MotoGP που θα περάσει φέτος το κατώφλι του χειρουργείου
motomag MotoGP – Ο Raul Fernandez θα χειρουργηθεί στο δεξί του χέρι λόγω arm pump
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/6/2024

Ο αναβάτης της Trackhouse Aprilia, Raul Fernandez, αποκάλυψε πως μετά το τεστ στο Mugello το οποίο διεξάγεται τη Δευτέρα 3/6 μετά το Ιταλικό GP, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του arm pump το οποίο ταλαιπωρεί το δεξί του χέρι.

Το σύνδρομο του διαμερίσματος αντιβραχίου το οποίο εμφανίζεται μετά από έντονη άσκηση είναι κάτι συνηθισμένο για τους αναβάτες του MotoGP. Οι περισσότεροι από αυτούς προσπαθούν στην αρχή να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα είτε με φαρμακευτική αγωγή ή με κάποιες ειδικές ασκήσεις ωστόσο στο τέλος όλοι καταλήγουν στο χειρουργείο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Raul Fernandez ο οποίος θα χρειαστεί να χειρουργηθεί για δεύτερη φορά για arm pump στην καριέρα του καθώς το συγκεκριμένο σύνδρομο επέστρεψε δυστυχώς για αυτόν με αποτέλεσμα να τον δυσκολεύει κατά την οδήγηση της RS-GP.

Ο αναβάτης της Trackhouse Aprilia αποφάσισε πως το διάλειμμα μεταξύ των αγώνων του Mugello και του Assen είναι καλή ευκαιρία για να προχωρήσει στην εν λόγω επέμβαση, με την αναβολή του αγώνα του Καζακστάν να του χαρίζει πολύτιμες ημέρες ανάρρωσης πριν βρεθεί ξανά στη σέλα της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας της ιταλικής εταιρείας.

MotoGP – Ο Raul Fernandez θα χειρουργηθεί στο δεξί του χέρι λόγω arm pump

Ο Raul Fernandez δήλωσε για την κατάσταση της υγείας του: “Από την αρχή της χρονιάς αγωνίζομαι με το πρόβλημα στο χέρι μου και στον αγώνα του Mugello ήταν πολύ δύσκολα. Μετά το test της Δευτέρας θα υποβληθώ ξανά σε χειρουργική επέμβαση. Στους τελευταίους 7 γύρους του αγώνα στο Mugello μου ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσω τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας μου λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος. Προσπάθησα να τελειώσω τον αγώνα όσο το δυνατόν ψηλότερα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια χαρά στο μέλλον και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε μετά την επέμβαση, καθώς στο τελευταίο μέρος του αγώνα έπρεπε να εξοικονομήσω πολλή ενέργεια και σκεφτόμουν πάρα πολύ το δεξί μου χέρι”.

Πριν περάσει την πόρτα του χειρουργείου, ο Raul Fernandez στο τεστ του Mugello θα δοκιμάσει την RS-GP του 2024, ώστε να αποφασίσει αν θα κάνει την μετάβαση σε αυτή ή θα παραμείνει με την RS-GP του 2023, με την οποία αγωνίζεται από την αρχή της χρονιάς.

Ετικέτες

MotoGP– Miguel Oliveira: Απών και από τη Jerez λόγω του τραυματισμού του

Ο Πορτογάλος θα αντικατασταθεί ξανά από τον Augusto Fernandez
Augusto Fernandez for Miguel Oliveira 2025
Από το

motomag

23/4/2025

Ο αναβάτης της Pramac Yamaha δεν θα λάβει μέρος ούτε στον γύρο που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στην πίστα της Jerez, αφού δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την εξάρθρωση της στερνοκλειδικής άρθρωσης που υπέστη σε σύγκρουση στον αγώνα Sprint με τον rookie Fermín Aldeguer στην Αργεντινή.

Ο Miguel Oliveira δήλωσε: “Είναι ένας πολύ σπάνιος τραυματισμός, αυτό η εξάρθρωση του στέρνου και της κλείδας. Αιφνιδιάστηκα γιατί περίμενα απλώς να σπάσω την κλείδα μου και σε τρεις εβδομάδες θα ήμουν καλά. Αλλά ήταν πολύ πιο δύσκολο από αυτό, οπότε πρέπει να το πάμε βήμα προς βήμα”.

Ο Oliveira έκανε τη μετάβαση από την Aprilia στη Pramac Yamaha στο τέλος του 2024 και συνάντησε τον Jack Miller σε μια ολοκαίνουργια σύνθεση. Ο τραυματισμός αυτός του Oliveira δίνει την ευκαιρία στον Augusto Fernandez να αγωνιστεί για τρίτη φορά φέτος μετά τα Grand Prix του Qatar και του Texas.

Augusto Fernandez for Miguel Oliveira 2025

Η ομάδα Pramac Racing δήλωσε: “Η Pramac Racing δεν έχει ακόμα ανακοινώσει ότι θα είναι έτοιμος να επιστρέψει. Μετά από περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση του αριστερού ώμου του - που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα Sprint στην Αργεντινή και διαγνώστηκε με στερνοκλειδική εξάρθρωση, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι, παρά τα πολύ θετικά σημάδια προόδου, ο Oliveira δεν είναι ακόμη σε θέση να αγωνιστεί”.

Από τη μεριά μας ευχόμαστε περαστικά και ελπίζουμε να τον δούμε σύντομα πάλι πίσω στους αγώνες.