Raul Fernandez - Χειρουργείται στο δεξί του χέρι λόγω arm pump

Ακόμη ένας αναβάτης του MotoGP που θα περάσει φέτος το κατώφλι του χειρουργείου
motomag MotoGP – Ο Raul Fernandez θα χειρουργηθεί στο δεξί του χέρι λόγω arm pump
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/6/2024

Ο αναβάτης της Trackhouse Aprilia, Raul Fernandez, αποκάλυψε πως μετά το τεστ στο Mugello το οποίο διεξάγεται τη Δευτέρα 3/6 μετά το Ιταλικό GP, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του arm pump το οποίο ταλαιπωρεί το δεξί του χέρι.

Το σύνδρομο του διαμερίσματος αντιβραχίου το οποίο εμφανίζεται μετά από έντονη άσκηση είναι κάτι συνηθισμένο για τους αναβάτες του MotoGP. Οι περισσότεροι από αυτούς προσπαθούν στην αρχή να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα είτε με φαρμακευτική αγωγή ή με κάποιες ειδικές ασκήσεις ωστόσο στο τέλος όλοι καταλήγουν στο χειρουργείο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Raul Fernandez ο οποίος θα χρειαστεί να χειρουργηθεί για δεύτερη φορά για arm pump στην καριέρα του καθώς το συγκεκριμένο σύνδρομο επέστρεψε δυστυχώς για αυτόν με αποτέλεσμα να τον δυσκολεύει κατά την οδήγηση της RS-GP.

Ο αναβάτης της Trackhouse Aprilia αποφάσισε πως το διάλειμμα μεταξύ των αγώνων του Mugello και του Assen είναι καλή ευκαιρία για να προχωρήσει στην εν λόγω επέμβαση, με την αναβολή του αγώνα του Καζακστάν να του χαρίζει πολύτιμες ημέρες ανάρρωσης πριν βρεθεί ξανά στη σέλα της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας της ιταλικής εταιρείας.

MotoGP – Ο Raul Fernandez θα χειρουργηθεί στο δεξί του χέρι λόγω arm pump

Ο Raul Fernandez δήλωσε για την κατάσταση της υγείας του: “Από την αρχή της χρονιάς αγωνίζομαι με το πρόβλημα στο χέρι μου και στον αγώνα του Mugello ήταν πολύ δύσκολα. Μετά το test της Δευτέρας θα υποβληθώ ξανά σε χειρουργική επέμβαση. Στους τελευταίους 7 γύρους του αγώνα στο Mugello μου ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσω τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας μου λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος. Προσπάθησα να τελειώσω τον αγώνα όσο το δυνατόν ψηλότερα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια χαρά στο μέλλον και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε μετά την επέμβαση, καθώς στο τελευταίο μέρος του αγώνα έπρεπε να εξοικονομήσω πολλή ενέργεια και σκεφτόμουν πάρα πολύ το δεξί μου χέρι”.

Πριν περάσει την πόρτα του χειρουργείου, ο Raul Fernandez στο τεστ του Mugello θα δοκιμάσει την RS-GP του 2024, ώστε να αποφασίσει αν θα κάνει την μετάβαση σε αυτή ή θα παραμείνει με την RS-GP του 2023, με την οποία αγωνίζεται από την αρχή της χρονιάς.

Ετικέτες

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες