Συνέντευξη της ΚΤΜ για τους αγώνες

Φήμες για τον Dani Pedrosa ως δοκιμαστή εξέλιξης
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

13/8/2018

Η ΚΤΜ έδωσε μια ειδική συνέντευξη Τύπου τη πρώτη μέρα στο Red Bull Ring στην Αυστρία, αναλύοντας τη πορεία της και τους στόχους της για το μέλλον. Στη συνέντευξη έλαβε μέρος ο διευθύνων σύμβουλος KTM Industries AG Stefan Pierer, ο αγωνιστικός διευθυντής (motorsport director) Pit Beirer, o Mike Leitner (διαχειριστής της ομάδας MotoGP), o Aki Ajo (της Ajo motorsport) και ο Herve Poncharal (Tech3).

Αναφέρθηκαν στη μέχρι τώρα πορεία τους και στη προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να κάνουν την RC16 μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, ικανή να ανέβει στο βάθρο και να φέρει τη νίκη στην πορτοκαλί εταιρία μακροπρόθεσμα. Τα σχέδια τους για το 2019  σκοπεύουν στην ενίσχυση της παρουσίας της ΚΤΜ στη μεγάλη κατηγορία. Με την αγορά της Tech3 η ΚΤΜ θα παρέχει στην ομάδα τέσσερις μοτοσυκλέτες με τα ίδια χαρακτηριστικά, έχοντας για οδηγούς τους Miguel Oliveira, Hafizh Syahrin, Marco Bezzechi και Philipp Oettl. Την εργοστασιακή ομάδα έρχεται να ενισχύσει από το 2019 ο Johann Zarco με την Αυστριακή εταιρεία να έχει συνολικά έξι μοτοσυκλέτες στην γραμμή εκκίνησης. Τέλος αναφέρθηκαν στους αναβάτες εξέλιξης μοτοσυκλετών και τη σημαντικότητα τους, καθώς χρειάζονται δεύτερο, με το όνομα του Dani Pedrosa να βρίσκεται πρώτο στη λίστα χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κάτι επίσημα. Όμως σε παλιότερες δηλώσεις του ο Dani δεν αναφέρονταν σε μελλοντικά σχέδια παρά μόνο στην αποχώρηση του από την HRC.

Pierer: “Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για εμάς και οι μεγάλες κερκίδες μας επιτρέπουν να ψυχαγωγήσουμε τους υπαλλήλους, τους φίλους και τους πελάτες μας; Οι αγώνες είναι μέσα στο DNA της ΚΤΜ. Υπήρξε τεράστιος όγκος ανάπτυξης ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί (στα MotoGP σε λιγότερο από δύο χρόνια) και θέλουμε να νρεθούμε το βάθρο και τη κορυφή. Δεν έχει σημασία πόσος χρόνος θα χρειαστεί, θα το κάνουμε.”

Beirer: “Το ότι βρισκόμαστε πάλι στο Red Bull Ring είναι φανταστικό παρά το γεγονός ότι έχουμε μόνο έναν αναβάτη στο MotoGP υπερέχουμε στις υπόλοιπες κατηγορίες. Ήρθαμε εδώ το 2012 ως πρωτοεμφανιζόμενοι, έχοντας μόνο έναν τετραγωνικό μέτρο χώρο να εργαστούμε στο πίσω μέρος μιας νταλίκας της Aki και έτσι ξεκινήσαμε. Βήμα βήμα φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα και όλα ξεκίνησαν από το ADAC Junior Cup και το Red Bull MotoGP rookies Cup που σε αυτά έχουμε ήδη 50 αναβάτες υπό το όνομα της ΚΤΜ και άλλους 22 σε άλλες κατηγορίες. Μας λείπουν δύο αναβάτες στο MotoGP αλλά μετράμε 72 στο σύνολο: Πράγμα που σημαίνει τρομερή ανάπτυξη και για αυτό χαιρόμαστε που αποτελούμε μέρος της αγωνιστικής σκηνής. Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και για αυτό συνεχίζουμε να πιέζουμε. Έχουμε μια δομή που είναι μοναδική και είμαι χαρούμενος περήφανος που μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό στο μέλλον.”

Η ΚΤΜ είναι η μόνη κατασκευάστρια που έχει τόσους πολλούς οδηγούς σε διάφορες κατηγορίες. Με αυτό τον τρόπο έχει δομήσει μια κλίμακα, καθιστώντας τη ικανή να ξεκινάει με έναν αναβάτη μικρής ηλικίας από τη μικρή κατηγορία ως το MotoGP.

Ajo: “Όλα τα σημαντικά στάδια είναι στην σωστή σειρά και δεν υπάρχει άλλος κατασκευαστής που μπορεί να ξεκινήσει με έναν αναβάτη ηλικίας 12-13 χρονών και να ονειρευτεί τη πορεία του μέχρι το MotoGP. Καταλαβαίνουμε ότι θέλει πολύ δουλεία μέχρι να φτάσουμε εκεί αλλά είναι ωραίο να έχεις μια δομή από Rookies ως το MotoGP.”

Poncharal: “ Είμαι παραπάνω από χαρούμενος που μπαίνω στη πορτοκαλί οικογένεια και που θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη χρονιά ως μια μοναδική πρόκληση που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν; Το γεγονός ότι η ΚΤΜ θα έχει τέσσερις δορυφορικές μοτοσυκλέτες στο γραμμή εκκίνησης. Δεν νομίζω ότι έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν και μου αρέσει που ο κ.Pierer πιστεύει ότι θα αυτό θα επιταχύνει το πρόγραμμα. Θα ήθελα να τον κάνω περήφανο. Θα πάρει χρόνο και θα ήθελα να πάω τη ΚΤΜ στο σημείο που θέλουν το συντομότερο δυνατόν. Γνωρίζουμε ότι ένας Ευρωπαίος κατασκευαστής μπορεί να ηγηθεί του πρωταθλήματος αν είναι προετοιμασμένος να δουλέψει σκληρά, καλά και με τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω του. Η ΚΤΜ δεν παράλογους στόχους. Οι νέα σειρά των Moto2 έγινε πραγματικότητα χάρη στον κ.Pierer, τον κ.Beirer και τη Red Bull φυσικά και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Μπορούμε να στοχεύσουμε στο μέλλον με αυτούς τους ανθρώπους που είναι πολλά υποσχόμενοι”

Οι αναβάτες της ΚΤΜ για το 2019

 

Red Bull KTM Factory Racing 2019

MotoGP Rider, Johann Zarco (FRA)

MotoGP Rider, Pol Espargaro (ESP)

Red Bull KTM Tech3 2019

MotoGP Rider, Miguel Oliveira (POR)

MotoGP Rider, Hafizh Syahrin (MAL)

Moto2 Rider, Marco Bezzechi (ITA)

Moto2 Rider, Philipp Oettl (GER)

Red Bull KTM Ajo 2019

Moto2 Rider, Brad Binder (RSA)

Moto2 Rider, Jorge Martin (ESP)

Ετικέτες

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."