Τίτλοι τέλους για τον Andrea Iannone: 4 χρόνια αποκλεισμός!

Ουσιαστικά τελειώνει η καριέρα του Ιταλού
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/11/2020

Μόλις πριν από λίγο ανακοινώθηκε από το CAS, όπου είχαν προσφύγει τόσο ο Iannone όσο και ο παγκόσμιος οργανισμός για τον έλεγχο του ντόπινγκ (WADA), η απόφαση για τις ξεχωριστές εφέσεις που είχαν καταθέσει οι δύο αντίδικοι.

Να θυμίσουμε ότι αρχικά, μετά την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση ντόπινγκ που κατηγορούνταν ο Ιταλός αναβάτης, είχε εκδοθεί απόφαση στις 31 Μαρτίου του 2020 από το Πειθαρχικό Δικαστήριο της FIM, για αποκλεισμό του Andrea Iannone για 18 μήνες. Εναντίον αυτής απόφασης κατέθεσε έφεση ο Iannone με σκοπό την μείωσή της, αλλά και η WADA που θεώρησε πολύ μικρή την ποινή και ζήτησε να του επιβληθεί το ανώτατο όριο των τεσσάρων ετών αποκλεισμού.

Το CAS στην απόφασή του αναφέρει ότι δεν κάνει δεκτή την ένσταση του Andrea Iannone και κάνει δεκτή την ένσταση που κατέθεσε η WADA. Ως εκ τούτου, η ποινή που επιβλήθηκε ακυρώνεται και αντικαθίσταται από την ακόλουθη ποινή που επιβάλλει το CAS: Τέσσερα χρόνια αποκλεισμός με ισχύ από τις 17 Δεκεμβρίου 2019 και αφαίρεση όλων των βαθμών που κέρδισε ο Ιταλός από την 1η Νοεμβρίου του 2019, με ταυτόχρονη αφαίρεση και τον αντίστοιχων τροπαίων, όπως μετάλλια, βραβεία και βαθμοί.

Στην ανακοίνωση του CAS αναφέρεται επίσης όλο το ιστορικό, από τον έλεγχο που διεξήχθη μετά τον αγώνα της Sepang, όπου βρέθηκε θετικός σε παράνομες ουσίες αναβολικών, μέχρι την εξήγηση που έδωσε ο Iannone σχετικά με την τροφική δηλητηρίαση, αλλά και την απαίτηση της WADA για επιβολή αυστηρότερη ποινής.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του CAS, ο Iannone δεν κατάφερε να αποδείξει τον συγκεκριμένο τύπο κρέατος που έφαγε και που ισχυρίστηκε ότι προκάλεσε την δηλητηρίαση, αλλά και την προέλευσή του. Επιπλέον, αναφέρει πως ούτε ο Ιταλός αλλά ούτε και το επιτελείο των ειδικών που τον συνόδευε, δεν απέδειξαν ότι υπήρχε μόλυνση με ντροστανολόνη στο κρέας.

Πάντα σύμφωνα με την αιτιολόγηση της απόφασης του CAS, ο Iannone ολοκλήρωσε την ακροαματική διαδικασία με δηλώσεις περί αθωότητάς του, καθαρού ιστορικού του και της έλλειψης κινήτρου για μια τέτοια ενέργεια. Παρ' όλα αυτά δεν κατάφερε να αποδείξει ούτε και την μη πρόθεσή του για ντοπάρισμα (γεγονός που του απέφερε μικρότερη ποινή διάρκειας δύο ετών), με το CAS να θεωρεί ότι το ντοπάρισμά του έγινε σκόπιμα, επιβάλλοντάς του την μέγιστη ποινή που προβλέπεται για ανάλογες περιπτώσεις.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η αγωνιστική καριέρα του Andrea Iannone τελειώνει και μάλιστα με ένα εξαιρετικά άσχημο τρόπο για έναν αναβάτη της κλάσης και του βεληνεκούς του, αμαυρώνοντας και την μέχρι τώρα πορεία του. Από εδώ κι έπειτα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το πώς θα κινηθεί η Aprilia, η οποία μέχρι στιγμής δήλωνε πως θα περίμενε την τελική απόφαση για τον Ιταλό αναβάτη.

 

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες