Yamaha για Rossi: 20 γύροι σήμερα, οι γιατροί έχουν τον τελευταίο λόγο

Ακόμα πιο κοντά το Aragon!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/9/2017

Σήμερα το απόγευμα ο Rossi ολοκλήρωσε νέα δοκιμή που κάλυπτε σε διάρκεια έναν αγώνα, επιστρέφοντας στο Misano για 20 γύρους, μετά την χθεσινή απόπειρα. Με ανακοίνωσή της, η Movistar Yamaha γνωστοποιεί πως ο Valentino Rossi αισθανόταν καλύτερα στην YZF-R1M, τόσο κατά την διάρκεια της δοκιμής, όσο και αργότερα κατεβαίνοντας από την μοτοσυκλέτα, χωρίς να αισθάνεται πως καταπονεί ιδιαίτερα το πρόσφατα χειρουργημένο πόδι. Στην διάρκεια της δίωρης αποκλειστικής διάθεσης της πίστας, ο Rossi πραγματοποίησε διάφορες δοκιμές στην σέλα της R1M, μαζί με είκοσι γύρους, δοκιμάζοντας την αντοχή του τραύματος σε διάρκεια ενός αγώνα.

Με βάση την εικόνα των φυσιοθεραπευτών και του ίδιου, η αποκατάσταση έχει φτάσει στο επίπεδο που αισθάνεται ικανός να αγωνιστεί, οπότε η τελική απόφαση θα παρθεί μετά την ιατρική γνωμάτευση. Αύριο ο Rossi θα περάσει από επιτροπή ιατρών, παρουσία και των γιατρών της διοργάνωσης που θα του ανακοινώσουν αν του επιτρέπουν να αγωνιστεί στο Aragon. Μετά την σημερινή δοκιμή, η πιθανότητα να αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα είναι για πρώτη φορά ισχυρή και όχι εικασία.

Ετικέτες

Marc Marquez-Misano test: H Ducati δουλεύει ήδη για την επόμενη σεζόν

Ο Ισπανός 6ος ταχύτερος, με το βλέμμα στο 2026
H Ducati κοιτάζει ήδη την επόμενη σεζόν
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/9/2025

Η Ducati επικεντρώνει την προσοχή της ολοένα και περισσότερο στην επόμενη σεζόν, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Marc Márquez μετά το τεστ στο Misano, αλλά και από την ψαλίδα που έχει κλείσει έως έναν βαθμό στους τελευταίους αγώνες αναφορικά με την απόδοση των μοτοσυκλετών της.

Η Ducati ακολουθεί πιστά την στρατηγική που θέλει τον κατασκευαστή που κυριαρχεί σε μια μορφή αγώνα να στρέφει το βάρος της εξέλιξης στην επόμενη σεζόν κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο έναντι των ανταγωνιστών του, παρά το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο δίνει τη δυνατότητα στους υπόλοιπους να την πλησιάσουν.

Όταν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με τον M.Marquez αυτό γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για τους υπόλοιπους αφού ο Καταλανός, έχει χτίσει τεράστια διαφορά από τους διώκτες του με 11 νίκες σε Grand Prix και 14 σε Sprint και θα μπορούσε να καπαρώσει τον τίτλο ακόμη και στον επόμενο γύρο, στην Ιαπωνία αφού χρειάζεται να αυξήσει τη διαφορά που έχει από τον αδερφό του Alex μόλις τρεις βαθμούς. 

"Ήταν μια μεγάλη μέρα. Μετά τον απαιτητικό χθεσινό αγώνα, το σώμα μου δεν ήταν στο 100% και αποφασίσαμε να σταματήσουμε λίγο νωρίτερα", είπε ο Márquez στο Sky Italia.
"Ξαναδοκίμασα μερικά πράγματα, όπως το fairing και διαφορετικά ψαλίδια, με διάφορες τροποποιήσεις που μας βοήθησαν να καταλάβουμε πού ήταν καλύτερα και πού χειρότερα. Έτσι δουλέψαμε για να δούμε ποια κατεύθυνση να πάρουμε για το μέλλον και να φτάσουμε στη Βαλένθια ένα βήμα μπροστά".

Ο Márquez ήταν έκτος στον συνδυασμό χρόνων, με τον Pedro Acosta της KTM να ηγείται στην κατάταξη δοκιμάζοντας νέα set up για την Ducati του και να καταλάβει ακόμη περισσότερα πράγματα: "Συγκεντρωθήκαμε περισσότερο στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας παρά στο εμπρός, γιατί με την απίστευτα υψηλή πρόσφυση που είχαμε σήμερα είναι δύσκολο να καταλάβεις πράγματα...Γι’ αυτό τα πιο σημαντικά πράγματα τα δοκιμάσαμε νωρίς το πρωί, όταν οι συνθήκες ήταν πιο κοντά σε αυτές του αγώνα".

Σχολιάζοντας τη διαφορά μεταξύ του fairing του 2024 και εκείνου του 2025, ο Márquez αποκάλυψε ότι μπορούσε να πετύχει τον ίδιο χρόνο, αλλά με διαφορετικό στιλ οδήγησης: "Με το ένα έχουμε περισσότερη ταχύτητα στη στροφή, με το άλλο περισσότερη σταθερότητα στο φρενάρισμα. Και τα δύο δουλεύουν καλά".

Θετικά κύλισε το τεστ και για τον Francesco Bagnaia που ολοκλήρωσε το τριήμερο έχοντας τον 8ο ταχύτερο γύρο, με πολλές αλλαγές και δοκιμές στη γεωμετρία και την κατανομή βάρους της GP25.

Τέλος ο αναβάτης εξέλιξης Michele Pirro δοκίμασε νέο αεροδυναμικό πακέτο για το εμπρός μέρος , τερματίζοντας 23ος.