Yamaha-MotoGP: Με επετειακά χρώματα στο Assen και το λευκό-κόκκινο να κυριαρχεί

Οι YZR-M1 σε χρώματα και γραφικά εμπνευσμένα από την 4κύλινδρη YZF-R7 του 1999!
MEYM_2025_Assen_70th_anniversary_12
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/6/2025

Η Yamaha Motor ιδρύθηκε το 1955 και γιορτάζει τα 70 χρόνια της, με ένα ειδικό επετειακό livery για το GP του Assen. Τόσο η Monster Energy Yamaha MotoGP Team όσο και η Prima Pramac Yamaha MotoGP Team θα φέρουν τους ίδιους λευκούς κόκκινους χρωματικούς συνδυασμούς και γραφικά.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του ολλανδικού GP, αποκαλύφθηκαν τα χρώματα των μοτοσυκλετών, οι δερμάτινες φόρμες των αναβατών και ο ρουχισμός των δύο ομάδων που αφήνουν στην άκρη το μπλε και βάζουν στο επίκεντρο το πιο παραδοσιακό λευκό-κόκκινο. Το ειδικό livery που θα "φορέσουν" την Κυριακή τόσο οι YZR-M1 της Monster Energy Yamaha MotoGP όσο και εκείνες της Prima Pramac Yamaha MotoGP είναι εμπνευσμένο από τα γραφικά και τη διχρωμία της OW-02 YZF-R7 του 1999.

Μάλιστα τα χρώματα των δερμάτινων στολών των Fabio Quartararo, Álex Rins, Jack Miller και Miguel Oliveira είναι εμπνευσμένα από εκείνα του Noriyuki Haga, όταν ο τρομερός Ιάπωνας οδηγούσε την YZF-R7 OW02 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

R7

Ο Paolo Pavesio που είναι Γενικός Διευθυντής της Yamaha Motor Racing δήλωσε πως η Yamaha έχει καταφέρει πολλά επιτεύγματα σε όλα τα επίπεδα των αγώνων. Ωστόσο, πέρα από τα τρόπαια και τους τίτλους, το πιο καθοριστικό χαρακτηριστικό της Yamaha για τον Pavesio είναι το ακλόνητο πάθος της για τους αγώνες και η νοοτροπία «Spirit of Challenge - Πνεύμα της Πρόκλησης».

Δηλώσεις έκαναν και οι αναβάτες της Yamaha, με τον Fabio Quartararo να αναφέρει σχετικά: “Σήμερα μας επετράπη να δείξουμε το χρώμα με το οποίο θα αγωνιστούμε αυτή την Κυριακή για να γιορτάσουμε την 70ή επέτειο της Yamaha. Το ειδικό χρώμα είναι ωραίο και νομίζω ότι θα κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο του Grand Prix ακόμα πιο αξέχαστο καθώς προσθέτει λίγο επιπλέον ενθουσιασμό.” Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες.

Επτά και συνεχίζει: Μεγαλώνει η λίστα των νικητών στο φετινό πρωτάθλημα MotoGP

Δώδεκα αγώνες με επτά νικητές - Τόσοι κέρδισαν σε ολόκληρη την σεζόν του 2025
MotoGP
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/8/2026

Η φετινή σεζόν του MotoGP εξελίσσεται σε μία από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών, με επτά διαφορετικούς νικητές στους πρώτους 12 αγώνες και το ρεκόρ των εννέα νικητών του 2016 να βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο

Η σεζόν του 2026 ξεκίνησε με τον Marco Bezzecchi να κυριαρχεί. Ο αναβάτης της Aprilia Racing κέρδισε τους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς, πριν η σκυτάλη περάσει σε άλλους.

Στη Jerez ήταν η σειρά του Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP), ο οποίος επέστρεψε στις νίκες μπροστά στο ισπανικό κοινό. Στο Le Mans ακολούθησε ο Jorge Martin (Aprilia Racing), ο οποίος πήρε τους 25 βαθμούς της νίκης και στη συνέχεια ανέλαβε την πρωτοπορία στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Στο Καταλανικό Grand Prix επικράτησε ο Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team), σε ένα έντονo Σαββατοκύριακο για τον Ιταλό. Ο Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) πρόσθεσε στη συνέχεια το όνομά του στη λίστα των νικητών, κατακτώντας την πρώτη από τις τρεις νίκες του στο πρώτο μισό της σεζόν, στη Balaton Park.

Στο Assen ήρθε η σειρά του Ai Ogura (SuperFile Trackhouse MotoGP Team), ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο MotoGP. Και στον αγώνα του Silverstone, ο Raul Fernandez (SuperFile Trackhouse MotoGP Team) έγινε ο έβδομος διαφορετικός νικητής της χρονιάς.

Η νίκη του Fernandez είχε και ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς έγινε o έβδομος διαφορετικός νικητής MotoGP για το 2026, στο βρετανικό GP. Παράλληλα, έγινε ο 12ος διαφορετικός νικητής στις τελευταίες 12 διοργανώσεις του Βρετανικού GP.

Ποιος θα είναι ο επόμενος;

Με την επιστροφή στη δράση στο Aragon, ο Jorge Martin διατηρεί προβάδισμα 31 βαθμών στη βαθμολογία, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει οποιοσδήποτε αναβάτης μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν.

Απομένουν ακόμη δέκα αγώνες και αρκετοί αναβάτες μπορούν να μπουν στη λίστα των νικητών. Ο Pedro Acosta (Red Bull KTM Factory Racing) αναζητά μια νίκη που θα έδινε ιδανικό τέλος στην παρουσία του στην εργοστασιακή ομάδα της KTM, ενώ ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), που κέρδισε αγώνα το 2025, θέλει να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στο ίδιο παιχνίδι βρίσκεται και ο Fermin Aldeguer (BK8 Gresini Racing MotoGP), ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στη δράση και έχει ήδη δείξει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Το ρεκόρ πάντως παραμένει στους εννέα διαφορετικούς νικητές, αριθμός που καταγράφηκε στην εντυπωσιακή σεζόν του 2016.

Με επτά διαφορετικούς νικητές ήδη μετά από 12 αγώνες, η σεζόν MotoGP του 2026 έχει μπροστά της δέκα ακόμη ευκαιρίες να γράψει ιστορία.

Ετικέτες