Μνημείο στο σημείο που σκοτώθηκε ο Nicky Hayden (φωτό+σχέδια)

Θα είναι έτοιμο ανήμερα της επετείου…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/4/2018

Το δημοτικό συμβούλιο του Misano, ενέκρινε την εγκατάσταση ενός μνημείου στο σημείο που σκοτώθηκε ο Nicky Hayden, δωρίζοντας ένα κομμάτι γης και επιβλέποντας τον χώρο.

Το μνημείο θα τοποθετηθεί στην συμβολή των οδών, Ca’ Raffaelli και Tavoleto, ακριβώς εκεί που έγινε το δυστύχημα, με το δημοτικό συμβούλιο να ορίζει υπεύθυνο συντήρησης και επιτήρησης έναν από τους πολύ καλούς φίλους του Nicky Hayden, τον πρώην μηχανικό της Repsol Honda, Denis Pazzaglini. Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα, ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα έως την 22α Μαΐου.

Ο «Κήπος του Nicky Hayden» όπως πλέον θα είναι η αναφορά στους χάρτες, εγκρίθηκε με άμεση διαδικασία από τον δήμαρχο Stefano Giannini, μόλις εκείνος πήρε την πρόταση που του κατέθεσαν φίλοι του Nicky Hayden. Ο πρώην μηχανικός Denis Pazzaglini που έχει αναλάβει την συντήρηση και την επίβλεψη, είναι ντόπιος και γνώρισε τον Nicky από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε να εργάζεται ως μηχανικός. Η δυο τους ανέπτυξαν δυνατή φιλία, με τον Pazzaglini να είναι ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που συνομίλησε ο Hayden, και η μοίρα τους θα συνεχίσει να συνδέεται, έστω και με αυτό τον τρόπο, όπως είπε συγκινημένος ο πρώην μηχανικός.

Το σημείο θα υποστεί ελαφριά μετατροπή, καθώς θα δημιουργηθεί μονοπάτι, θα τοποθετηθούν παγκάκια, πινακίδες υπόδειξης και νέος φράκτης

O Nicky Hayden είχε τραυματιστεί πέρσι σοβαρά, όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο την ώρα που έκανε ποδήλατο, μία από τις αγαπημένες του μορφές άσκησης.

Υπέκυψε λίγες μέρες αργότερα στα τραύματά του

Το επίσημο πόρισμα του ατυχήματος

 

Nicky Hayden (1981-2017): "Ο πρωταθλητής της καρδιάς μας"

Motul WSBK: Ο Brad Binder στη BMW το 2027

Έπειτα από 16 συναπτά έτη στο MotoGP
Binder
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2026

Ο Brad Binder θα αγωνιστεί με τα χρώματα της ομάδας ROKiT BMW Motorrad WorldSBK το 2027 και θα είναι ξανά teammate με τον Miguel Oliveira.

Ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης έπειτα από 16 χρόνια στο MotoGP, 7 από τα οποία στη μεγάλη κατηγορία θα μεταβεί την επόμενη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την εργοστασιακή ομάδα της BMW. Ο Binder τερμάτισε στις καλύτερές του σεζόν 2ος στη Moto3 το 2015, 2ος στη Moto2 το 2018, ενώ στη μεγάλη κατηγορία τερμάτισε 9ος στη 2020.

Ο Binder θα αντικαταστήσει τον Danilo Petrucci, ο οποίος επιβεβαίωσε στη Γαλλία ότι αυτός και η BMW είχαν λάβει από κοινού την απόφαση να μη συνεχίσουν στο WorldSBK την επόμενη σεζόν. Μάλιστα ο Binder θα είναι και πάλι teammate με τον Miguel Oliveira, καθώς οι δυο τους συνεργάστηκαν στη Red Bull KTM Factory Racing το 2021 και το 2022, στη Red Bull KTM Ajo στη Moto2 μεταξύ 2017 και 2018 και στην ίδια ομάδα στη Moto3 το 2015.

Ο Sven Blusch, επικεφαλής της BMW Motorrad Motorsport, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Brad στην οικογένεια της BMW Motorrad Motorsport. Αυτό που μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα είναι η απόλυτη αποφασιστικότητά του να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στο WorldSBK. Ο στόχος του είναι σαφής: θέλει να αγωνιστεί για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να εξοικειωθεί με τη BMW M 1000 RR και με ένα νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και είμαστε σίγουροι ότι θα το καταφέρει γρήγορα. Με τον Brad και τον Miguel δύο πρώην teammates επανενώνονται, οι οποίοι αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια, τόσο όσον αφορά την προσωπικότητά τους όσο και τον τρόπο οδήγησής τους. Αυτός ο συνδυασμός έχει μεγάλο δυναμικό. Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Danilo για την τεράστια αφοσίωσή του. Μαζί, θέλουμε να ολοκληρώσουμε δυναμικά την τρέχουσα σεζόν και εργαζόμαστε με στόχο ένα κοινό μέλλον σε άλλα projects.”