Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Μνημείο στο σημείο που σκοτώθηκε ο Nicky Hayden (φωτό+σχέδια)

Θα είναι έτοιμο ανήμερα της επετείου…

Το δημοτικό συμβούλιο του Misano, ενέκρινε την εγκατάσταση ενός μνημείου στο σημείο που σκοτώθηκε ο Nicky Hayden, δωρίζοντας ένα κομμάτι γης και επιβλέποντας τον χώρο.

Το μνημείο θα τοποθετηθεί στην συμβολή των οδών, Ca’ Raffaelli και Tavoleto, ακριβώς εκεί που έγινε το δυστύχημα, με το δημοτικό συμβούλιο να ορίζει υπεύθυνο συντήρησης και επιτήρησης έναν από τους πολύ καλούς φίλους του Nicky Hayden, τον πρώην μηχανικό της Repsol Honda, Denis Pazzaglini. Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα, ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα έως την 22α Μαΐου.

Ο «Κήπος του Nicky Hayden» όπως πλέον θα είναι η αναφορά στους χάρτες, εγκρίθηκε με άμεση διαδικασία από τον δήμαρχο Stefano Giannini, μόλις εκείνος πήρε την πρόταση που του κατέθεσαν φίλοι του Nicky Hayden. Ο πρώην μηχανικός Denis Pazzaglini που έχει αναλάβει την συντήρηση και την επίβλεψη, είναι ντόπιος και γνώρισε τον Nicky από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε να εργάζεται ως μηχανικός. Η δυο τους ανέπτυξαν δυνατή φιλία, με τον Pazzaglini να είναι ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που συνομίλησε ο Hayden, και η μοίρα τους θα συνεχίσει να συνδέεται, έστω και με αυτό τον τρόπο, όπως είπε συγκινημένος ο πρώην μηχανικός.

Το σημείο θα υποστεί ελαφριά μετατροπή, καθώς θα δημιουργηθεί μονοπάτι, θα τοποθετηθούν παγκάκια, πινακίδες υπόδειξης και νέος φράκτης

O Nicky Hayden είχε τραυματιστεί πέρσι σοβαρά, όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο την ώρα που έκανε ποδήλατο, μία από τις αγαπημένες του μορφές άσκησης.

Υπέκυψε λίγες μέρες αργότερα στα τραύματά του

Το επίσημο πόρισμα του ατυχήματος

 

Nicky Hayden (1981-2017): "Ο πρωταθλητής της καρδιάς μας"