Ducati - Nicolo Bulega: Ανανέωσαν την συνεργασία τους οι δύο πλευρές

Ο Ιταλός θα είναι επίσης αναβάτης εξέλιξης δίπλα στον Michele Pirro
Bulega
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/6/2025

Με μία λιτή ανακοίνωση στα social media η Ducati ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον Ιταλό αναβάτη Nicolo Bulega. Ο Bulega θα συμμετέχει και τον επόμενο χρόνο στα WSBK και μάλιστα θα είναι και αναβάτης εξέλιξης της Ducati Desmosedici GP δίπλα στον Michele Pirro.

Όπως είχατε διαβάσει και εδώ, η ιταλική εταιρεία και ο Nicolo Bulega ήταν κοντά σε συμφωνία για την επόμενη χρονιά, όπως επίσης κομμάτι της συζήτησης ήταν και ο ρόλος του Ιταλού στην εξέλιξη της επόμενης μοτοσυκλέτας της Ducati στο MotoGP με τον κινητήρα των 850 κυβικών.

Τελικά η επίσημη ανακοίνωση βγήκε σήμερα με την επιβεβαίωση πως ο Bulega θα αγωνίζεται και του χρόνου στα WSBK με Ducati και πως θα αναλάβει και τον ρόλο του αναβάτη εξέλιξης - μαζί με τον Michele Pirro - καθώς έχει γνώση των ελαστικών Pirelli που θα αντικαταστήσουν τα Michelin στο MotoGP, όπως έχετε ενημερωθεί εδώ.

Ο Nicolo Bulega είναι πρωτοπόρος της βαθμολογίας των WSBK φέτος και προσπαθεί σκληρά ώστε να κατακτήσει τον τίτλο στην μεγάλη κατηγορία, μόλις στην δεύτερή του χρονιά.

Αντιδρώντας στην είδηση της ανανέωσής του, ο Bulega δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου με την Aruba.it Racing - Ducati. Βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα εδώ και τέσσερα χρόνια και δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τον ισχυρό δεσμό που έχουμε δημιουργήσει από την αρχή. Έχουμε πετύχει σημαντικά αποτελέσματα, οπότε η συνέχιση αυτού του έργου με γεμίζει ικανοποίηση και υπερηφάνεια. Θέλω να ευχαριστήσω την Aruba και την Ducati που με εμπιστεύτηκαν από την πρώτη μέρα της νέας μας περιπέτειας στο WorldSSP. Ο στόχος είναι να πετύχουμε ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση. Η επέκταση του κοινού μας μέλλοντος είναι ένα σημαντικό βήμα που μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε ακόμα πιο βαθιά στη φετινή σεζόν".

Μιλώντας από την πλευρά της Ducati, ο Gigi Dall'Igna, Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse, δήλωσε: "Ο Nicolo αντιπροσωπεύει ένα κερδισμένο στοίχημα για το project Ducati Corse. Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας το 2022 στο WorldSSP για να τον κάνουμε ανταγωνιστικό στην υψηλότερη κατηγορία, οδηγώντας την Panigale V4R. Στη νέα του χρονιά στο WorldSBK, εντυπωσίασε τους πάντες, δείχνοντας τις δυνατότητες και το ταλέντο του ως αναβάτης. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι θα παραμείνει στην Aruba.it Racing και την επόμενη σεζόν. Είμαστε σίγουροι ότι είναι ένας αναβάτης ικανός να ανοίξει πολλούς δρόμους, αλλά ο μόνος που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι αυτός που οδηγεί στον τίτλο WorldSBK. Αυτός πρέπει να είναι ο μοναδικός στόχος στον οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε τώρα. Μετά θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον".

 

Ετικέτες

Motul WSBK - Ντεμπούτο Kove 450RR με ρεκόρ πίστας στο Assen!

Η τετρακύλινδρη σε σειρά της Kove πήρε ομολογκασιόν, έτρεξε πρώτο αγώνα και άφησε στίγμα για τη συνέχεια
kove assen wspb
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/4/2026

Η νέα άφιξη στην κατηγορία World Sportbike (WorldSPB), στην οποία αγωνίζεται και ο Γιάννης Περιστεράς, κατά τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας στην Ολλανδία και την πίστα Assen TT Circuit ήταν αυτή της Kove 450RR, μοτοσυκλέτας που συμμετείχε αλλά δεν βαθμολογήθηκε στον πρώτο αγώνα του Portimao καθώς για διαδικαστικούς λόγους είχε καθυστερήσει η ομολογκασιόν της.

Άπαξ και αυτή ολοκληρώθηκε – παρέα με το QJMOTOR SRK800RS στην κατηγορία WorldSSP – η μεσαίου κυβισμού τετρακύλιδρη Κινέζα στήθηκε κανονικά στο Assen απέναντι στον ανταγωνισμό της και έκανε αισθητή την παρουσία της με το καλημέρα.

Στην προκριματική διαδικασία της pole position ο ικανότερος αναβάτης της Kove, ο νεαρός Ισπανός Benat Fernandez – που πέρυσι είχε γράψει ιστορία κατακτώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 (WorldSSP300) με την Kove 350RR  - εκκίνησε από την 15η θέση, ενώ ο απειρότερος ομόσταυλός του, Γερμανός Phillip Tonn, θα εκκινούσε 25ος.

benat fernandez
Benat Fernandez

Στο πρώτο σκέλος ο Fernandez μάζεψε τους πρώτους του βαθμούς τερματίζοντας 9ος, με το Tonn να μένει εκτός βαθμολογούμενης 15άδας παίρνοντας 19ος την καρό σημαία.

Στο δεύτερο σκέλος τα αποτελέσματα δεν ήταν πολύ διαφορετικά, με τον Fernandez 11ο και τον Tonn 20ό, ωστόσο η σημαντική είδηση έρχεται από αλλού: στη διάρκεια της μάχης του δεύτερου σκέλους της WorldSPB, ο Fernandez έγραψε ένα νέο ρεκόρ αγώνα για το Assen με 1’42.190.

Μιας και μιλάμε για μια νεοσύστατη κατηγορία, η έννοια ρεκόρ είναι ακόμη πολύ εφήμερη, καθώς ουσιαστικά η σχετική λίστα άρχισε να φτιάχνεται με τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα στο Portimao, παρόλα αυτά η επίδοση του Fernandez αφήνει υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον καθώς δείχνει πως η τετρακύλινδρη 450RR της Kove έχει τα φόντα για ακόμη ισχυρότερα αποτελέσματα φέτος, απέναντι σε έμπειρο ανταγωνισμό που περιλαμβάνει γνωστές αξίες (Aprilia RS660 Factory, Kawasaki ZX-6R 636, Suzuki GSX-8R, Triumph Daytona 660 και Yamaha R7).