Επιστροφή Jordi Torres στα WorldSBK

Με νέα ομάδα και μοτοσυκλέτα!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

3/12/2018

Μετά την βραχυπρόθεσμη θητεία του στα MotoGP για την αντικατάσταση του τραυματισμένου Tito Rabat, ο Jordi Torres επιστρέφει στα WorldSBK δριμύτερος. Ο Ισπανός αναβάτης απ’ την αρχή της καριέρας του στην κατηγορία των WorldSBK, τραβούσε τα βλέμματα με τις επιδόσεις του. Φέτος αγωνιζόταν με την MV Agusta, ενώ την προηγούμενη διετία χρησιμοποιούσε την S1000RR της BMW. Το 2015που ήταν η παρθενική του συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα- αγωνίστηκε με την RSV4 RF της Aprilia, έχοντας για team mate τον Leon Haslam, ενώ κατάφερε να πάρει και την πρώτη του νίκη στον τελευταίο αγώνα, έχοντας ανεβεί αρκετές φορές στο βάθρο. Φέτος οι δύο αναβάτες ξανασυναντιούνται και θα χρησιμοποιούν τις ίδιες μοτοσυκλέτες, όμως πλέον θα είναι αντίπαλοι. Συγκεκριμένα ο Torres θα τρέχει με τα χρώματα της Pedercini Racing, χρησιμοποιώντας την ZX-10RR, ενώ ο Leon με τα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki. Σε δηλώσεις του εξέφρασε την ανυπομονησία του αναφέροντας: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα μια ιστορική ομάδα του πρωταθλήματος που χρησιμοποιεί μια αποδεδειγμένα νικηφόρα μοτοσυκλέτα. Η Kawasaki είναι η κατάλληλη μοτοσυκλέτα για το πρωτάθλημα των WorldSBK και ανυπομονώ να τη δοκιμάσω και να αναδείξω όλες τις δυνατότητες που προσφέρει στην πίστα. Πιστεύω πως εγώ και η ομάδα θα μείνουμε πολύ ευχαριστημένοι. Θα ήθελα ειδικά, να ευχαριστήσω τον Lucio Pedercini που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ. Εμπιστεύομαι την ομάδα και γνωρίζω πως έχει την εμπειρία να με εφοδιάσει κατάλληλα ώστε να αναδείξω τις προοπτικές μου. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος της ομάδας και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε.” Απ’ την μεριά του, ο Team Manager Lucio Pedercini εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον ερχομό του Ισπανού αναβάτη, αναφέροντας: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος με ό,τι γίνεται στην ομάδα μετά από μια δύσκολη σεζόν και είμαι σίγουρος ότι έχουμε έναν τόσο ικανό αναβάτη όσο και μοτοσυκλέτα. Με τον Jordi θα είμαστε σίγουρα ανταγωνιστικοί και πάντα έτοιμοι να μπούμε στην δεκάδα. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους φίλους μας στην Motorbike Expo της Verona τον Ιανουάριο, όπου θα παρουσιαστεί όλη η ομάδα και το πρόγραμμα του 2019 και επίσης να ευχαριστήσω τον Jordi που θα μείνει μαζί μας για το 2019.”

Ετικέτες

MOTUL WSBK – World Sportbike: Ξεκινά με 6 κατασκευαστές και 33 αναβάτες η κατηγορία που συμμετέχει και ο Γιάννης Περιστεράς

Παρθενική σεζόν για τη νέα αυτή κατηγορία που αντικαθιστά τη WorldSSP300
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/3/2026

Μια νέα εποχή ξεκινά το 2026 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike της FIM, με τη νέα κατηγορία World Sportbike που αντικαθιστά από φέτος την WorldSSP300 και έχει μάλιστα και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς θα αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς.

Σε λίγο καιρό και συγκεκριμένα στις 27-29 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος της WorldSPB στο Portimao, παράλληλα με τον δεύτερο γύρο του WSBK. Λιγότερες από δέκα ημέρες έχουμε δηλαδή από την έναρξη και πάμε να δούμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τις 6 εταιρείες και τους 33 αναβάτες που θα συμμετάσχουν.

KOVE

Η Kove έγραψε ιστορία το 2025 κερδίζοντας τον τίτλο της WorldSSP300 με τον Benat Fernandez (Kove Racing Team #109) και ο ίδιος συνδυασμός αναβάτη-ομάδας-κατασκευαστή θα ξανασυμμετάσχει και το 2026. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα έχει στη διάθεσή του το 2026 την Kove 450RR, η οποία διαθέτει τετρακύλινδρο κινητήρα 443 κ.εκ. που αποδίδει περίπου 70 ίππους.

Aprilia

Η Aprilia είχε παρουσία στο paddock του WorldSBK για τελευταία φορά το 2020, ενώ η τελευταία της συμμετοχή σε ολόκληρη τη σεζόν στο World Superbike ήταν το 2018. Ο κατασκευαστής από το Noale επιστρέφει στο paddock αυτή τη σεζόν στο World Sportbike με την μοτοσυκλέτα RS 660 Factory και τέσσερις αναβάτες, μεταξύ των οποίων ο Matteo Vannucci που είχε κατακτήσει νίκες στην κατηγορία WorldSSP300, καθώς και τον “δικό μας” Γιάννη Περιστερά που επανέρχεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά το 2023. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει δικύλινδρο κινητήρα 659 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει περίπου 105 ίππους.

Suzuki

Όπως η Aprilia και η Suzuki επιστρέφει στο paddock του WorldSBK για την κατηγορία World Sportbike. Τρεις αναβάτες θα αγωνιστούν με τη GSX-8R, με πιο γνωστό τον δύο φορές πρωταθλητή WorldSSP300 Jeffrey Buis (Track & Trades Wixx Racing). Με έναν δικύλινδρο κινητήρα 776 κ.εκ., η μοτοσυκλέτα έχει ήδη αγωνιστεί στο MotoAmerica Twins Cup και στο πρωτάθλημα British Sportbike, κερδίζοντας τον τίτλο με τον Kas Beekmans (VLR Racing Team Suzuki) – ο οποίος θα βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης της WorldSPB το 2026. 

Triumph

Ο Βρετανός κατασκευαστής έχει ήδη κάνει αίσθηση στο WorldSSP τις τελευταίες σεζόν και τώρα ελπίζει να κάνει το ίδιο και στο WorldSPB. Ο Harrison Dessoy (PHR Performance Triumph) και ο Fenton Seabright θα είναι οι δύο αναβάτες της Triumph Daytona 660. Η μοτοσυκλέτα τους διαθέτει έναν τρικύλινδρο κινητήρα σε σειρά με μέγιστη ισχύ 95 ίππων. Στην κατηγορία Sportbike του γερμανικού πρωταθλήματος, η Triumph κατέκτησε πέρυσι τις θέσεις 1-2-3 στην κατάταξη.

Yamaha

Η Yamaha θα συνεχίσει να εκπροσωπείται και στις τέσσερις κατηγορίες το 2026, καθώς μπαίνει στο World Sportbike με την Yamaha R7. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές το 2026, αφού 12 αναβάτες θα αγωνίζονται με αυτήν. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει δικύλινδρο κινητήρα 689 κ.εκ. που αποδίδει μέγιστη ισχύ 73 ίππων.

Kawasaki

Η Kawasaki γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο WorldSSP300 και ελπίζει ότι αυτή θα συνεχιστεί στο WorldSPB με την Kawasaki ZX-6R 636. Οκτώ αναβάτες θα την έχουν στη διάθεσή τους το 2026, με τον Xavi Artigas (MTM Kawasaki), τον teammate του Loris Veneman και τον υποψήφιο για τον τίτλο του 2025 David Salvador (Team ProDina Kawasaki XCI) να είναι μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα. Διαθέτει κινητήρα 636 κ.εκ. με τέσσερις κυλίνδρους που αποδίδει μέγιστη ισχύ 124 ίππων.

Σύστημα εξισορρόπησης

Με τόσες πολλές διαφορετικές μοτοσυκλέτες, με διαφορετικά κυβικά, κυλίνδρους και αποδόσεις, θα εφαρμοστεί ένα σύστημα για την εξισορρόπηση των επιδόσεων μεταξύ των μοτοσυκλετών. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εξαρτήματα με ειδικές προδιαγραφές για τον κινητήρα, χάρτη περιορισμού ροπής με όρια στροφών και ελάχιστο βάρος. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει έναν υπολογισμό εξισορρόπησης που λαμβάνει υπόψη πολλούς διαφορετικούς τομείς επιδόσεων. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό ΕΔΩ (από τη σελίδα 170).

Υπάρχει και έβδομος κατασκευαστής, που δεν είναι άλλος από την Honda αφού η CBR600RR έχει ομολογκαριστεί, όμως κανείς μόνιμος αναβάτης δεν θα αγωνιστεί μαζί της σε όλη τη σεζόν. Στη σέλα της μοναδικής CBR600RR έχει δηλωθεί ο Γάλλος Diego Poncet με την ομάδα RAC41-Honda, ο οποίος ωστόσο αγωνίζεται πλήρη σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα Superbikes (FSBK) και στο παγκόσμιο Endurance (EWC), ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή μόνο στον εναρκτήριο αγώνα της κατηγορίας WorldSPB στο Portimao.