Motul WSBK Gregorio Lavilla: "Ας χαθούν αγώνες, όχι η σεζόν!"

Αποφάσεις μιας δύσκολης περιόδου
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

15/4/2020

Μετά την δημοσίευση του νέου προγράμματος των Motul WSBK και της δυσάρεστης ανακοίνωσης ότι ο αγώνας στην Imola ακυρώθηκε, ο Executive Director Sporting & Organization Depts, Gregorio Lavilla, αναφέρθηκε περαιτέρω στη κατάσταση. Σχετικά με τους αγώνες είπε: “Το αρχικό και ιδανικό μας σχέδιο ήταν να πραγματοποιηθούν όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος, όμως με κάθε μέρα που περνά και τα δεδομένα της πανδημίας δεν αλλάζουν προς το καλύτερο, η υλοποίηση του πλάνου γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι αδύνατο να συμπιέσουμε σε υπερβολικό βαθμό όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. Έτσι, μέχρι τώρα έχουμε επικεντρωθεί στο να πραγματοποιήσουμε όσους περισσότερους αγώνες μπορούμε, παρά τους δύσκολους αλλά αποδεκτούς όρους σε ό,τι αφορά την οργάνωση από τους υπεύθυνους. Αυτό που θέλουμε είναι οι φίλαθλοι να απολαύσουν μια γεμάτη σεζόν με φανταστικούς αγώνες.”

Σχετικά με την υπόθεση της Imola, μπορείτε να θυμηθείτε τους λόγους που οδήγησαν τους υπεύθυνους να ακυρώσουν τον αγώνα εδώ, ενώ ο Lavilla πρόσθεσε επίσης: “Παρά την ακύρωση του αγώνα στην Imola, η αυλαία του πρωταθλήματος θα πέσει στην Ιταλία, στο Misano, κι οι Ιταλοί θα έχουν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν από κοντά! Έτσι, διασφαλίζουμε ότι τα Superbikes θα έρθουν στην Ιταλία και ότι οι φίλαθλοι θα ευχαριστηθούν το τέλος της σεζόν από κοντά.”

Στο νέο συμπιεσμένο πρόγραμμα, όπως είδαμε και χθες, ο Οκτώβριος είναι φορτωμένος με τρεις αγώνες, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο δεν έχει καλοκαιρινό διάλειμμα. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία των Superbikes που θα πραγματοποιηθούν – αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε άλλες αλλαγές – τρεις αγώνες μέσα σε ένα μήνα. Με αφορμή αυτό ο Lavilla τόνισε πως έτσι θα είναι πιο εύκολο να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις του πρωταθλήματος, αφού ο ένας αγώνας θα διαδέχεται τον άλλον. Ωστόσο, ένα απ’ τα ερωτήματα που εγείρονται, είναι το πρόβλημα της τηλεοπτικής προβολής των αγώνων. Στο παρελθόν, ο επικεφαλής του Eurosport Event, François Ribeiro, είχε αναφέρει πως θα δημιουργηθεί ένα τηλεοπτικό “μποτιλιάρισμα” και τα λόγια του επαληθεύονται, καθώς ο 24ωρος αγώνας του Παγκόσμιου Endurance στο Paul Ricard θα πραγματοποιηθεί το ίδιο σαββατοκύριακο με τον αγώνα των Superbikes στην Catalunya και απ’ ότι φαίνεται θα είμαστε με το τηλεκοντρόλ στο χέρι…

Η τύχη του Qatar ακόμη αγνοείται...

 

Όπως προαναφέραμε, το καλοκαιρινό διάλειμμα έχει δώσει τη θέση του σε αγώνες που μεταφέρθηκαν την περίοδο που κανονικά οι αναβάτες θα απολάμβαναν στιγμές χαλάρωσης και η άσφαλτος των περισσότερων πιστών θα ψηνόταν στους 50+ βαθμούς κελσίου, η οποία απέχει αρκετά απ’ το ιδανικό και επιταχύνει την φθορά των ελαστικών. Το καλό είναι πώς οι καλοκαιρινοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις βορειότερες ευρωπαϊκές πίστες (Donington Park Μ. Βρετανία 03-05 Ιουλίου, Oschersleben Γερμανία 31 Ιουλίου – 02 Αυγούστου, TT Assen Ολλανδία 21-23 Αυγούστου), όπου η θερμοκρασία της ασφάλτου δεν θα είναι τόσο μεγάλη. Ωστόσο, ο Lavilla αναφέρθηκε κυρίως στο γεγονός ότι καλός καιρός θα ωφελήσει το κοινό και ότι είναι μια ευκαιρία μάλιστα οι φίλαθλοι να συνδυάσουν τους αγώνες με τις διακοπές τους. “Οι φίλαθλοι απ’ την Ευρώπη θα μπορέσουν να απολαύσουν όλους τους καλοκαιρινούς αγώνες καθώς συμπίπτουν με την καλοκαιρινή άδεια των περισσότερων εργαζομένων. Ένα απ’ τα θετικά είναι η χαρά που έδειξαν οι Ολλανδοί με τη νέα ημερομηνία του Assen, ενώ ο καλός καιρός θα φέρει περισσότερο κόσμο στη πίστα.” Και πώς να μην χαρούν οι Ολλανδοί, αφού πέρσι είδαν τον αγώνα να ακυρώνεται λόγω χιονόπτωσης… ελπίζουμε φέτος να μην ακυρωθεί τελικά λόγω κορωνοϊού.

Ακόμη, ο Lavilla αναφέρθηκε και σε ένα πιο άσχημο σενάριο, σε αυτό που θα συνεχιστούν οι αναβολές. “Όλα θα εξαρτηθούν απ’ το πότε θα ξαναξεκινήσουν οι αγώνες. Από ένα σημείο και έπειτα δεν θα μπορούμε να μεταφέρουμε τις ημερομηνίες και θα πρέπει να εξετάσουμε την ακύρωση των αγώνων ως τη μοναδική δυνατή επιλογή. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι μόλις ξαναρχίσουν οι αγώνες υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθουμε αντιμέτωποι με αρκετές δυσκολίες αλλά θεωρώ ότι η ακύρωσή τους είναι το χειρότερο σενάριο. Καθημερινά επικεντρωνόμαστε στο να υποστηρίξουμε και να βοηθήσουμε όλους όσοι εμπλέκονται στο πρωτάθλημα. Αυτή η περίοδος δεν είναι εύκολη για κανένα αλλά όλοι στην Dorna παλεύουν για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δουλεύουμε ακούραστα και σε συνεργασία με τους εκπρόσωπους των κυβερνήσεων, της FΙM και των πιστών ώστε όταν ξαναπραγματοποιηθούν αγώνες, να είναι σε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους. Αυτή είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας. Η κατάσταση δεν είναι ιδανική, αλλά είμαστε ένα απ’ τα μεγάλα Παγκόσμια Πρωταθλήματα που άρχισε κανονικά, όπως οι Moto2 και Μοτο3. Δεδομένου του θεάματος που μας προσέφερε το Phillip Island, οι αγώνες που έπονται θα είναι εξίσου φανταστικοί!”

Τέλος, ο Lavilla αναφέρθηκε στις ομάδες και τους αναβάτες, καθώς για όλους είναι μια δύσκολη περίοδος. Για τις ομάδες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι οικονομικά, ενώ οι αναβάτες οφείλουν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν καλύτερη τη φυσική τους κατάσταση. Όμως, το θετικό είναι ότι όλοι προσπαθούν να μην αφήσουν το πάθος και τη δίψα για αγώνες να σβήσει απ’ τους φιλάθλους, στέλνοντας θετικά μηνύματα και για αυτό τους ευχαρίστησε ο Lavilla.

 

Ετικέτες

Η Tzortzopoulos Fashion & Accessories Χορηγός του Γιάννη Περιστερά #41

Με κράνος SHOEI, φόρμα και γάντια IXS και μπότες SIDΙ
Γιάννης Περιστεράς και Γιάννης Τζωρτζόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/3/2023

Ο 17χρονος Γιάννης Περιστεράς, ο μόνος Έλληνας οδηγός που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300, που γίνεται μαζί με το WorldSBK, θα έχει και το 2023 μεγάλο Χορηγό στην ασφάλειά του, τα κράνη SHOEI, τις φόρμες και γάντια IXS και τις μπότες SIDΙ, της Tzortzopoulos Fashion & Accessories.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Γιάννη Περιστερά:

"Ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος, που είναι χορηγός του “John #41” από το ξεκίνημά του ως οδηγού πριν 13 χρόνια, καλωσόρισε τον Γιάννη Περιστερά στα κεντρικά γραφεία της αντιπροσωπείας των κρανών SHOEI και του έδειξε το νέο κορυφαίο μοντέλο της SHOEI, X-SPR PRO, ενώ οι δύο τους συζήτησαν τις ανάγκες εξοπλισμού του Έλληνα οδηγού, σε σχέση με τις αυξημένες απαιτήσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ – Αντιπρόσωπος SHOEI / IXS / SIDI

“Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το μοναδικό Έλληνα οδηγό που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και βέβαια τα προϊόντα μας έχουν τις προδιαγραφές ασφαλείας που ζητάει η FIM, η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, για το απαιτητικό περιβάλλον των πιστών των Superbike. Ευχόμαστε στον Γιάννη Περιστερά μια καλή πορεία σε αυτήν τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του ανάμεσα στους 30 καλύτερους οδηγούς του κόσμου της κατηγορίας WSSP300 και ελπίζουμε να τον δούμε και στο βάθρο των νικητών”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός World Supersport 300

“Από μικρός είχα μεγάλη εκτίμηση στον κύριο Γιάννη Τζωρτζόπουλο, που τον έβλεπα στις πίστες και ήξερα ότι είναι Πρωταθλητής στις μικρές κατηγορίες. Από τότε που ξεκίνησα να τρέχω σε αγώνες φοράω πάντα κράνη της SHOEI και στην κίνησή μου και στο δρόμο είναι το κράνος που μου δίνει αίσθηση ασφάλειας. Η συνεργασία μας τη χρονιά που πέρασε ήταν τρομερή και πάντα είχα ό,τι χρειάστηκα και σε φόρμες, γάντια και μπότες. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζουμε και φέτος τη συνεργασία μας με την Tzortzopoulos Fashion & Accessories και ελπίζω να δείχνει ακόμη περισσότερο φέτος η τηλεόραση την Ελληνική σημαία που έχω πάνω στη φόρμα μου”."