Motul-WSBK: Γρηγορότερη η Kawasaki του Rea από τα MotoGP στο Aragon!

Για άλλη μια φορά έδειξε γιατί κυριαρχεί
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

22/4/2021

Αυτές τις δύο ημέρες, οι αναβάτες των παγκόσμιου πρωταθλήματος Motul-WSBK βρίσκονται στην πίστα του Aragon για δοκιμές και ταυτόχρονα μαζί τους είναι ο Cal Crutchlow με την Yamaha M1 των MotoGP και ο Dani Pedrosa με την αντίστοιχη μοτοσυκλέτα της KTM, όπου επίσης κάνουν δοκιμές.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας ο πίνακας με τους χρόνους δημιούργησε πολλές κουβέντες και κουτσομπολιά στα pits, διότι η νέα Kawasaki ZX-10RR του Jonathan Rea ήταν ταχύτερη από την Yamaha M1 του Cal Crutchlow και την ΚΤΜ του Dani Pedrosa.

Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ZX-10RR στα χέρια του Rea βγάζει τη γλώσσα στις μοτοσυκλέτες των MotoGP. Προ τριετίας, στα δοκιμαστικά της Jerez ο Rea είχε κάνει χρόνους που εύκολα τον έβαζαν μέσα στην πρώτη πεντάδα των αντίστοιχων χρόνων που είχαν κάνει οι μοτοσυκλέτες των MotoGP μία εβδομάδα πριν. Μάλιστα αυτό γεγονός είχε κάνει την Kawasaki τότε να ζητήσει από την Dorna να τρέξει ο Rea με την ZX-10RR σε κάποιους αγώνες των MotoGP, ένα αίτημα που απέρριψε η Dorna.   

 

Aragon: Ταχύτεροι χρόνοι της 1ης ημέρας

1- Rea (Kawasaki) 1’49”338

2- Crutchlow (Yamaha MotoGP) 1’49”460

3- Lowes (Kawasaki) 1’49”470

4- Pedrosa (KTM MotoGP) 1’49”912

5- Gerloff (Yamaha GRT) 1’50”557

6- Locatelli (Yamaha PATA) 1’51”550

7- Nozane (Yamaha GRT) 1’52”254

8- Ponsson (Yamaha Alstare) 1’52”946

WorldSBK: Χειρουργείο για Jonathan Rea αμέσως μετά το τέλος της αγωνιστικής καριέρας

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jonathan Rea υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο γόνατο δύο εβδομάδες μετά τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στο WSΒΚ
Rea Surgery
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/10/2025

Ο Rea τραυματίστηκε στον αγώνα Superpole του ισπανικού γύρου, στον τελευταίο αγώνα της αγωνιστικής του καριέρας, μετά από σύγκρουση με τον Remy Gardner

Παρά τον αρχικό έλεγχο στην ιατρική μονάδα της πίστας, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε ακατάλληλος να συμμετάσχει στον δεύτερο αγώνα.

Στο πρώτο σκέλος είχε επίσης εγκαταλείψει στον τρίτο γύρο, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τη σεζόν χωρίς βαθμούς.

Στις 30 Οκτωβρίου, ο Rea ανακοίνωσε μέσω social media ότι υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση στη Βόρεια Ιρλανδία, ευχαριστώντας τον γιατρό του και την ιατρική ομάδα “για την εξαιρετική φροντίδα”.

Παρότι έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από την πλήρη αγωνιστική δράση, ο Rea δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει σε περιορισμένη αγωνιστική παρουσία το 2026, ενώ έχει εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει και σε αγώνες motocross την επόμενη χρονιά.

Στο μεταξύ, ο αντικαταστάτης του στη Pata Yamaha, Xavi Vierge, έκανε την πρώτη του δοκιμή με τη Yamaha R1 στις 21 Οκτωβρίου στη Jerez, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις στον αγωνιστικό διευθυντή της Yamaha Europe, Niccolò Canepa, “Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι. Ο Xavi μας έδωσε αναλυτικό feedback, ενσωματώθηκε αμέσως με την ομάδα και ολοκλήρωσε την ημέρα ως ο ταχύτερος Yamaha αναβάτης. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τις δοκιμές μαζί του”, δήλωσε ο Canepa.

Ο Rea, πλέον εκτός της καθημερινής πίεσης των αγώνων, επικεντρώνεται στην αποκατάστασή του και στη νέα φάση της καριέρας του, είτε αυτή περιλαμβάνει επιλεκτικές συμμετοχές, είτε τη μετάβαση σε άλλες μορφές αγώνων.