Motul-WSBK: Γρηγορότερη η Kawasaki του Rea από τα MotoGP στο Aragon!

Για άλλη μια φορά έδειξε γιατί κυριαρχεί
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

22/4/2021

Αυτές τις δύο ημέρες, οι αναβάτες των παγκόσμιου πρωταθλήματος Motul-WSBK βρίσκονται στην πίστα του Aragon για δοκιμές και ταυτόχρονα μαζί τους είναι ο Cal Crutchlow με την Yamaha M1 των MotoGP και ο Dani Pedrosa με την αντίστοιχη μοτοσυκλέτα της KTM, όπου επίσης κάνουν δοκιμές.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας ο πίνακας με τους χρόνους δημιούργησε πολλές κουβέντες και κουτσομπολιά στα pits, διότι η νέα Kawasaki ZX-10RR του Jonathan Rea ήταν ταχύτερη από την Yamaha M1 του Cal Crutchlow και την ΚΤΜ του Dani Pedrosa.

Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ZX-10RR στα χέρια του Rea βγάζει τη γλώσσα στις μοτοσυκλέτες των MotoGP. Προ τριετίας, στα δοκιμαστικά της Jerez ο Rea είχε κάνει χρόνους που εύκολα τον έβαζαν μέσα στην πρώτη πεντάδα των αντίστοιχων χρόνων που είχαν κάνει οι μοτοσυκλέτες των MotoGP μία εβδομάδα πριν. Μάλιστα αυτό γεγονός είχε κάνει την Kawasaki τότε να ζητήσει από την Dorna να τρέξει ο Rea με την ZX-10RR σε κάποιους αγώνες των MotoGP, ένα αίτημα που απέρριψε η Dorna.   

 

Aragon: Ταχύτεροι χρόνοι της 1ης ημέρας

1- Rea (Kawasaki) 1’49”338

2- Crutchlow (Yamaha MotoGP) 1’49”460

3- Lowes (Kawasaki) 1’49”470

4- Pedrosa (KTM MotoGP) 1’49”912

5- Gerloff (Yamaha GRT) 1’50”557

6- Locatelli (Yamaha PATA) 1’51”550

7- Nozane (Yamaha GRT) 1’52”254

8- Ponsson (Yamaha Alstare) 1’52”946

Λίστα ομολογκαρισμένων μοτοσυκλετών WSBK και EWC

Η FIM κοινοποίησε τις μοτοσυκλέτες που έχουν πάρει επίσημη έγκριση για συμμετοχή στα πρωταθλήματα Superbikes και Endurance
WSBK phillip island
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/2/2026

Λίγες μέρες πριν σηκώσει αυλαία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, WSBK 2026, η FIM παρουσιάζει τον κατάλογο με όλες τις μοτοσυκλέτες που έχουν εξασφαλίσει ομολογκασιόν για όλες τις κατηγορίες του, καθώς και τις ανάλογες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, Endurance (EWC).

Δίχως εκπλήξεις η κορυφαία κατηγορία, χαρακτηρίζεται από τους ίδιους κατασκευαστές κα μοντέλα που γνωρίζαμε από την περασμένη χρονιά.

Superbike (WSBK, EWC)

Bimota KB 998 Rimini

BMW S 1000 RR

BMW M 1000 RR

Ducati Panigale V4R

Honda CBR1000RR-R / SP

Kawasaki ZX-10R / RR

Suzuki GSX-R1000 / R

Yamaha YZF-R1 / R1M

Αποκλειστικά για την κατηγορία Superstock του παγκοσμίου Endurance, στην παραπάνω λίστα προστίθενται οι Aprilia RSV4 Factory και RSV4 RR, καθώς και οι Ducati Panigale V4 και V4S.

zxmoto 802 rr

Στην κατηγορία Supersport η νέα άφιξη που κάνει τη διαφορά σχετικά με την περσινή λίστα είναι η προσθήκη της νέας ZXMOTO 820 RR.

Supersport 600

Ducati Panigale V2

Kawasaki ZX-6R / 636

Honda CBR600RR

MV Agusta F3 800 RR

F3 Superveloce

QJMOTOR SRK 800 RR / RS

Suzuki GSX-R600 / 750

Triumph Daytona 675R

Triumph Street Triple 765 RS

Triumph Street Triple 765 Moto2 Edition

Yamaha YZF-R6

Yamaha YZF-R9

ZXMOTO 820 RR

supersport

Στη νεοσύστατη κατηγορία Sportbike που έρχεται να αντικαταστήσει τη Supersport 300 η λίστα είναι μάλλον ημιτελής καθώς, εκτός των μοτοσυκλετών που αναφέρονται στη συνέχεια, αναμένονται καταχωρήσεις από τις Kove και Triumph και οι οποίες θα είναι οι 450RR από την πρώτη και η Daytona 660 από τη δεύτερη.

Sportbike

Aprilia RS 660 / Factory

Kawasaki ZX-6R 636

Honda CBR600RR

Suzuki GSX-8R

Yamaha YZF-R7

Ετικέτες