Motul WSBK – Με υποχρεωτικό pitstop αλλαγής ελαστικών ο αγώνας του Philip Island

Η νέα άσφαλτος προσφέρει καλύτερη πρόσφυση ωστόσο φθείρει πολύ γρήγορα τα ελαστικά
motomag Motul WSBK – Με υποχρεωτικό pitstop αλλαγής ελαστικών ο αγώνας του Philip Island
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/2/2024

Στο τεστ που έλαβε χώρα στην πίστα του Philip Island πριν από μερικές ημέρες προέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα όσον αφορά τα ελαστικά της Pirelli. Η νέα άσφαλτος της πίστας μπορεί πλέον να προσφέρει μεγαλύτερη πρόσφυση στους αναβάτες ωστόσο φθείρει πολύ γρήγορα τα ελαστικά των μοτοσυκλετών τους με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας.

Την πρώτη ημέρα των δοκιμών στο Motul WSBK Philip Island που πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες με την θερμοκρασία αέρα να είναι στους 19 βαθμούς και στην άσφαλτο 23 έως 30 δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στα ελαστικά της Pirelli, την επόμενη μέρα όμως που οι θερμοκρασία ανέβηκε στην άσφαλτο κοντά στους 50 βαθμούς τότε ήταν που ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Motul WSBK – Με υποχρεωτικό pitstop αλλαγής ελαστικών ο αγώνας του Philip Island

Μπορεί ο χρόνος που πέτυχε ο Toprak Razgatlioglu με την M 1000 RR να έφερε χαμόγελα στην BMW ωστόσο λίγο αργότερα τα πράγματα σοβάρεψαν όταν παρατήρησαν πως η φθορά των ελαστικών είναι πολύ μεγάλη κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης αγώνα. Το ίδιο πρόβλημα είχαν όλες οι ομάδες που είδαν την φθορά των ελαστικών τους να είναι μεγάλη και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την Pirelli οι κάτω από 30 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασίες στην άσφαλτο της πίστας δεν αποτελούν πρόβλημα. Αντίθετα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με αυτές που καταγράφηκαν στις δοκιμές της Τρίτης, θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής των ελαστικών. Ένας άλλος χαρακτηριστικός παράγοντας στο Phillip Island είναι ο άνεμος αν αυτός είναι ιδιαίτερα δυνατός, θα αποτελέσει πρόβλημα για τους αναβάτες καθώς θα τους κάνει να γλιστρούν περισσότερο αυξάνοντας τη φθορά των ελαστικών.

Motul WSBK – Με υποχρεωτικό pitstop αλλαγής ελαστικών ο αγώνας του Philip Island

Η Dorna, η FIM, η Διεύθυνση Αγώνων και η Pirelli αποφάσισαν να γίνουν αλλαγές εκτός από το υποχρεωτικό pitstop για τα ελαστικά και στην απόσταση του αγώνα στο Philip Island. Και στις δύο κατηγορίες οι αναβάτες θα έχουν ένα παράθυρο τριών γύρων για να αλλάξουν ελαστικά, με καθορισμένο χρόνο στο pit lane. Στο WorldSBK το παράθυρο θα είναι μεταξύ των γύρων 9 και 11, ενώ στο WorldSSP μεταξύ των γύρων 8 και 10. Είναι υποχρεωτικό για όλους τους αναβάτες να αλλάξουν το πίσω ελαστικό, ενώ θα μπορούν να αποφασίσουν αν θα αντικαταστήσουν ή όχι το μπροστινό ελαστικό επίσης με βάση τα ελαστικά που έχει ο κάθε αναβάτης που του απομένουν.

Οι αγώνες WorldSBK Race 1 και Race 2 έχουν μειωθεί από 22 σε 20 γύρους, ενώ ο αγώνας Superpole θα έχει 10 γύρους. Οι αγώνες WorldSSP θα διεξαχθούν όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί σε 18 γύρους. Οι αναβάτες και των δύο κατηγοριών θα έχουν στη διάθεσή τους τα ελαστικά Pirelli SC1 και SC2 (εμπρός ελαστικό) και Pirelli SC1 (πίσω ελαστικό). Στις κατατακτήριες δοκιμές οι αναβάτες του WSBK θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως δύο πίσω ελαστικά SC0.

Motul WSBK – Με υποχρεωτικό pitstop αλλαγής ελαστικών ο αγώνας του Philip Island

Η Pirelli ανέφερε για το θέμα των ελαστικών: "Γνωρίζουμε καλά την πίστα, ωστόσο κάθε χρόνο είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία, επειδή στο Phillip Island οι μεταβλητές που μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των ελαστικών είναι πολλές και συχνά απρόβλεπτες. Φέτος η σημαντικότερη αλλαγή είναι η νέα άσφαλτος. Ως εκ τούτου, ελλείψει δεδομένων στα οποία θα μπορούσαμε να βασιστούμε, θεωρήσαμε σκόπιμο να γυρίσουμε στις λύσεις που χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία τις δύο τελευταίες σεζόν.

Είδαμε στις δοκιμές ότι η άσφαλτος προσφέρει μεγάλη πρόσφυση, προς όφελος των χρόνων, αλλά από την άλλη πλευρά είναι πολύ επιθετική με τα ελαστικά, ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα στοιχεία, σε συμφωνία με τη Dorna, τη FIM και τη Διεύθυνση Αγώνων, αποφασίσαμε ότι για τους αγώνες και των δύο κατηγοριών θα είναι υποχρεωτικό να γίνεται pit stop για αλλαγή ελαστικών. Ήταν μια δύσκολη απόφαση ωστόσο εμάς μας ενδιαφέρει η ασφάλεια.”

Ετικέτες

Bimota - Επιστρέφει στα Motul WSBK το 2025!

Με κινητήρα από το ZX-10RR, αλλά με διαφορετικό πλαίσιο - Ένα βήμα παραπάνω από την πρακτική του Pierer Group στο MotoGP
motomagBimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/4/2024

Η Bimota, μετά από πολλά χρόνια απουσίας από το Παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα, επιστρέφει μέσω της συνεργασίας της με την Kawasaki στα Motul WSBK το 2025, με το πλαίσιο να είναι ιταλικής κατασκευής, ενώ ο κινητήρας -και τα περισσότερα μέλη της ομάδας- θα προέρχονται από το Akashi.

Οι παλαιότεροι θα γνωρίζουν ότι η Bimota δεν είναι άσχετη με τους αγώνες μοτοσυκλέτας, μετρώντας ήδη από το 1980, εφτά μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της, το πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 350 κυβικά, με τον Jon Ekerold να οδηγεί στην κορυφή μία δίχρονη, δικύλινδρη Bimota YB3. Η επιτυχία συνεχίστηκε το 1987 με τον θρύλο Virginio Ferrari καβάλα στο YB4R να κατακτά το πρωτάθλημα στην κατηγορία TT Formula 1. Το 1988 ήταν η χρονιά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK έκανε την εμφάνισή του, με τους Davide Tardozzi και Stephane Mertens να ανεβαίνουν 7 φορές συνολικά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, στην παρθενική χρονιά του WSBK. Μετά από κάποια χρόνια αγωνιστικής ανομβρίας, ο ταλαντούχος εκλιπών Anthony Gobert με ένα SB8R είδε πρώτος την καρό σημαία στο υγρό Philip Island, το 2000.

Bimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025

Μετά από 25 χρόνια, η Bimota σε συνεργασία με την Kawasaki επανέρχεται στο Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων, ξεκινώντας από τη σεζόν του 2025. Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας, που ακόμα δεν έχει εμφανιστεί, θα είναι της Bimota, σχεδιασμένο εντός των εγκαταστάσεών της, με τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα να έρχεται από το Ninja ZX-10RR. Και όχι μόνο αυτός, καθώς πολλά μέλη από την εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki KRT θα μεταπηδήσουν στο box της Bimota. Ένα ορόσημο για την Kawasaki Racing Team, η οποία μετρά σχεδόν σαράντα χρόνια αγωνιζόμενη με μοτοσυκλέτες που μπορείς να αγοράσεις στην πλησιέστερη αντιπροσωπεία.

Η ονομασία της νέας ομάδας θα είναι "Bimota by Kawasaki Racing Team", όχι μόνο εξαιτίας της πράσινης ιστορίας στον θεσμό των Motul WSBK, αλλά και χάρη στο μειοψηφικό πακέτο του 49,9%της Bimota, το οποίο ανήκει στο Akashi από το 2019. Όπως είναι λογικό, ένας βασικός στόχος για τη δημιουργία της νέας ομάδας είναι η διαφήμιση της Bimota, καθώς μέσα από τους αγώνες θα μπορέσει να προωθήσει καλύτερα τις μοτοσυκλέτες της (και πρώτα απ' όλα κάποια μελλοντική replica της αγωνιστικής της μοτοσυκλέτας), αγγίζοντας ένα ευρύτερο κοινό. Με τη σειρά του, η αύξηση της δημοφιλίας της ιταλικής εταιρείας που κατασκευάζει μοτοσυκλέτες-έργα τέχνης στο χέρι, με εξαιρετική προσοχή στην λεπτομέρεια, αναμένεται να φέρει γενικότερη αύξηση στις πωλήσεις μοτοσυκλετών Bimota και περισσότερα έσοδα στα ταμεία.

Bimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025

Το επόμενο λογικό βήμα λοιπόν έγινε, από την στιγμή που η Kawasaki απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της ιταλικής εταιρείας. Σε αντίθεση με το παρελθόν, αυτή την φορά η Bimota έχει ισχυρότερη οικονομική επιφάνεια, χάρη στην στήριξη του Akashi. Ταυτόχρονα, η τεχνογνωσία των πράσινων, οι οποίοι μετρούν ήδη 7 Παγκόσμιους τίτλους, θα αποτελέσει σημαντικό υποστηρικτικό παράγοντα, γλιτώνοντας χρόνο, κόπο και χρήμα από την δημιουργία ενός τμήματος R&D από το μηδέν.

Bimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025

Αν και η αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Bimota δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί, δεν περιμένουμε να δούμε στις πίστες το ιδιόρρυθμο hub-steering μπροστινό του εργοστασίου από το Rimini. Αν και με πολλά πλεονεκτήματα, το βασικό μειονέκτημα της απουσίας σωστής πληροφόρησης τέτοιου είδους συστημάτων διεύθυνσης για το τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από τον μπροστινό τροχό, έχει αφήσει το πιο απλό κατασκευαστικά τηλεσκοπικό πιρούνι να κυριαρχήσει στους αγώνες.

Ετικέτες