MOTUL WSBK Portimao Superpole: Δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Rea

Rea και Portimao είναι δύσκολος συνδυασμός
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/8/2020

Χωρίς αλλαγές από τον χθεσινό πρώτο αγώνα, εξελίχθηκαν οι δέκα γύρου του Superpole για την κατάταξη του σημερινού, δεύτερου αγώνα.

Ο Rea έφυγε μπροστά από την pole position και ο Razgatlioglu πίεσε από την πρώτη στιγμή να μείνει πίσω του και παραλίγο να σημειώσει έξοδο, ακριβώς για αυτό τον λόγο. Το δίδυμο που πρωταγωνίστησε και εχθές στις πρώτες θέσεις, άφησε από τον δεύτερο κιόλας γύρο τον Baz να παλέψει για την τρίτη θέση, ξεκαθαρίζοντας πως ποιο μπροστά δεν θα αλλάξει κάτι.

Τον Redding, που ήθελε να δοκιμάσει καινούριες ρυθμίσεις για να πιάσει την Kawasaki, τον κράτησε πίσω από τον Baz ο Alex Lowes μαζί με τον van der Mark και τον Sykes που έχασε θέσεις και έμεινε να παίζει ξανά με ένα μεγάλο γκρουπ για την τρίτη θέση.

Ο Rea άρχισε να ξεφεύγει από τον Razgatlioglu ενώ και οι δύο μαζί ξέφευγαν και πάλι από τον Baz με τους υπόλοιπους επίσης να μην μπορούν να αλλάξουν θέσεις και τον Rinaldi ποιο πίσω, να πιέζει τον Haslam για να προσπαθήσει να κάνει ό,τι και εχθές περνώντας τον Redding, κάτι που δεν κατάφερε γιατί ο Haslam δεν ήταν εύκολος στόχος και άργησε να τον περάσει.

Οι μόλις δέκα γύροι της Superpole επέτρεπαν στους αναβάτες να πιέσουν χωρίς να σκέφτονται ιδιαίτερα τα ελαστικά, ωστόσο το βάθρο ήταν αδύνατο να αλλάξει.

Μικρότερη η διαφορά από εχθές ανάμεσα στον Rea και τον Razgatlioglu αλλά σημαντική και πάλι. Ο Baz δυσκολεύτηκε να κρατήσει την θέση του, αλλά τα κατάφερε να ανέβει στην τρίτη με τον Lowes και τον Redding να ακολουθεί, πράγμα που σημαίνει πως η διαφορά που είχε χτίσει για το πρωτάθλημα, ψαλιδίστηκε από τον Rea…

Θέση
N#
Αναβάτης
ΜΟΤΟ
Διαφ.
1
1
J. REA
Kawasaki ZX-10RR
 
2
54
T. RAZGATLIOGLU
Yamaha YZF R1
2.946
3
76
L. BAZ
Yamaha YZF R1
4.748
4
22
A. LOWES
Kawasaki ZX-10RR
5.374
5
45
S. REDDING
Ducati Panigale V4 R
1.231
6
66
T. SYKES
BMW S1000 RR
7.723
7
60
M. VAN DER MARK
Yamaha YZF R1
9.138
8
21
M. RINALDI
Ducati Panigale V4 R
13.675
9
91
L. HASLAM
Honda CBR1000RR-R
13.776
10
31
G. GERLOFF
Yamaha YZF R1
14.245
11
19
A. BAUTISTA
Honda CBR1000RR-R
14.318
12
64
F. CARICASULO
Yamaha YZF R1
17.399
13
12
X. FORES
Kawasaki ZX-10RR
19.224
14
36
L. MERCADO
Ducati Panigale V4 R
21.240
15
33
M. MELANDRI
Ducati Panigale V4 R
33.300
16
20
S. BARRIER
Ducati Panigale V4 R
35.714
17
23
C. PONSSON
Aprilia RSV4 1000
36.394
18
63
L. GABELLINI
Honda CBR1000RR-R
39.361
19
13
T. TAKAHASHI
Honda CBR1000RR-R
40.736
20
50
E. LAVERTY
BMW S1000 RR
1 Lap
RET
77
M. SCHEIB
Kawasaki ZX-10RR
6
RET
7
C. DAVIES
Ducati Panigale V4 R
7 Laps

 

 

Ετικέτες

WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026

Η BMW δίνει πολλά για να τον κρατήσει στα World Superbikes και τον επόμενο χρόνο
WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/4/2025

Το τρέχον συμβόλαιο του περσινού πρωταθλητή (περισσότερα εδώ) με τον Γερμανό κατασκευαστή λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν 2025 και οι αναγνωριστικές διεργασίες ανάμεσα σε Razgatlioglu και τα MotoGP ώθησαν τη BMW να προσφέρει στον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike ένα μεγάλο συμβόλαιο για το 2026.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η βαυαρική εταιρεία έχει βάλει στο τραπέζι μια προσφορά 2 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν για τον εν ενεργεία πρωταθλητή που εκτός από αυτό περιλαμβάνει και μπόνους νικών.

Το ποσό είναι πολύ κοντά στα συμβόλαια που προσφέρουν οι ομάδες στα MotoGP εκτός τριών-τεσσάρων ονομάτων της πρώτης γραμμής που έχουν ήδη τίτλους και των αναβατών εκτός 15άδας.

WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026

Η ημερομηνία λήξης του συμβολαίου του έχει κάνει τις αντίπαλες εταιρείες να επιθυμούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις στον Απρίλιο, το όνομα του Razgatlioglu έχει ήδη συνδεθεί με την πλειοψηφία των κατασκευαστών για τη σεζόν 2026.

Βέβαια, ο κατασκευαστής που φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά από όλους σε αυτή τη «κούρσα» είναι η Honda, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να τον εντάξει στα MotoGP το αργότερο έως το 2027.

Με πρόσθετο δέλεαρ για τον  Razgatlioglu την επικείμενη αλλαγή κυβισμού που θα ισιώσει κάπως, τις διαφορές μεταξύ νέων και βετεράνων στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP.

Η εξερεύνηση της συνεργασίας των δύο τράβηξε τόσο, που άρχισε να μεταδίδεται πως υπάρχει ήδη συμφωνία με τη Honda για τη σεζόν 2026. Ωστόσο, ο ίδιος διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς στον πορτογαλικό γύρο του World Superbike.

Μέχρι στιγμής στη σεζόν 2025 του World Superbike, ο Razgatlioglu έχει κατακτήσει τρεις νίκες σε έξι αγώνες και είναι δεύτερος στη βαθμολογία, 29 βαθμούς πίσω από τον Nicolo Bulega, παραμένοντας όμως το φαβορί και για τον φετινό τίτλο.

WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026

 

Ετικέτες