WSBK 2023, Βαρκελώνη, FP1 - Ο Michael Ruben Rinaldi ταχύτερος όλων 

Ηλιόλουστος καιρός, και αναβάτες από τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στις τρεις πρώτες θέσεις
WorldSBK 2023, Catalunya FP1
Από το

motomag

5/5/2023

Με τον καιρό να είναι ηλιόλουστος συμπληρώθηκαν τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά για τον γύρο της Βαρκελώνης, με τον Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati), να είναι ταχύτερος όλων με χρόνο 1:41.633 και με την πρώτη τριάδα να αποτελείται από αναβάτες τριών διαφορετικών κατασκευαστών.

Δεύτερος ήταν ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK), ο οποίος ήταν μόλις 19 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον πρωτοπόρο, με τον Toprak Razgatlioglu πρωταθλητή του 2021 (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) να συμπληρώνει την τριάδα μόλις 89 χιλιοστά από την διεκδίκηση του καλύτερου χρόνου.

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε το FP1 o πρωταθλητής του 2022 Alvaro Bautista, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του για έναν ακόμη χρόνο με την Ducati και δεν συμμετείχε στα 4 τελευταία λεπτά των δοκιμαστικών (μπήκε μόνο λίγο πριν το τέλος για μια δοκιμαστική εκκίνηση), οπότε δεν πίεσε ανάλογα με τους άλλους για την πρωτιά. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Iker Lecuona (Team HRC), o οποίος την προηγούμενη εβδομάδα αγωνίστηκε στο MotoGP στο Grand Prix της Jerez ως αντικαταστάτης του τραυματία Marc Marquez. O teammate του Xavi Vierge μπορεί να βρέθηκε στην όγδοη θέση ωστόσο το Honda CBR1000 RR-R του σημείωσε την υψηλότερη τελική ταχύτητα του session με 330.3 χλμ./ώρα!

Απογοήτευση για τον Scott Redding (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team), καθώς σημείωσε μόλις τον δέκατο χρόνο. Ακόμη ένας αναβάτης ο οποίος έχει μεγάλη πείρα από το MotoGP βρέθηκε εκτός δεκάδας, ο λόγος για τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team), ο οποίος με την Panigale V4 R σημείωσε μόλις τον δωδέκατο χρόνο.
Σημειώστε πως ο Ivo Lopes (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) που αναπληρώνει τον τραυματία Michael van der Mark δεν βγήκε καν στην πίστα, καθώς οι μηχανικοί του προσπαθούσαν να διορθώσουν ένα δύσκολο μηχανικό πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του!

Ακολουθεί η πρώτη πεντάδα των FP1.

1. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) 1’41.633
2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.019
3. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) +0.086
4. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +0.146
5. Iker Lecuona (Team HRC) +0.435

Ετικέτες

Andrea Iannone-WSBK: Η Dorna αφαίρεσε το όνομά της ομάδας του από τις συμμετοχές του 2026

Η CAINAM Racing υπήρχε μόνο στα χαρτιά! - Ο Ιταλός δεν είχε κάνει τίποτα για τη σύστασή της...
Andrea Iannone WorldSBK 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/2/2026

Όλα δείχνουν ότι τελικά ο Andrea Iannone δεν θα λάβει μέρος στην ερχόμενη σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike με την Dorna να μην λαμβάνει επίσημη επιβεβαίωση για τη δημιουργία και τη δομή της ομάδας "Cainam Racing" και έτσι να προχωρά στην αφαίρεσή της από τη λίστα των συμμετοχών.

Η Dorna δεν πήρε τελικά επίσημη επιβεβαίωση για την ομάδα που δημιούργησε ο ίδιος ο Iannone για τη σεζόν του 2026, με την CAINAM Racing -το CAINAM είναι ανάποδα το παρατσούκλι "Maniac" του Ιταλού στα Αγγλικά- να μένει στα χαρτιά και μάλιστα μόνο ως όνομα, αφού δεν είχε γίνει καμία άλλη ενέργεια για τη σύστασή της, όπως το να βρεθούν μηχανικοί, τεχνικός διευθυντής αλλά και αγωνιστικές μοτοσυκλέτες για την ερχόμενη σεζόν.

Από την πλευρά του Iannone τηρείται σιγήν ιχθύος σχετικά με το θέμα. O 36χρονος δεν έχει αναφέρει τίποτα σχετικό για την φετινή αγωνιστική του παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και αρκετές εβδομάδες, στην επίσημη ιστοσελίδα του δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση, ενώ τα ιταλικά μέσα ασχολούνται περισσότερο με τον χωρισμό του με την τραγουδίστρια Elodie και καθόλου με τη διεθνή καριέρα του στους δύο τροχούς.

Andrea Iannone WorldSBK 2026

Έπειτα από δύο χρόνια με την ομάδα της GoEleven, στη σέλα μιας Ducati Panigale V4 R, ο Ιταλός είχε μεγάλα σχέδια για το 2026, σχέδια που τελικά δεν... συμμερίστηκε κανείς άλλος. Ο 36χρονος που τερμάτισε στην 9η θέση στο WSBK το 2025 -8ος το 2024 με μία νίκη- και φαίνεται ότι τα έπαιξε όλα για όλα για μία θέση σε εργοστασιακή ομάδα -συγκεκριμένα της Ducati-, όμως κανένας κατασκευαστής δεν τον ήθελε τελικά ως εργοστασιακό αναβάτη. 

Ο Iannone αγνόησε και την GoEleven -όπως και τις υπόλοιπες μη εργοστασιακές ομάδες- που τον στήριξε τα τελευταία δύο χρόνια, έπειτα δηλαδή από την επιστροφή του στην ενεργό δράση, μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Μάλιστα για τη μη ανανέωσή του με την GoEleven ακούγεται ότι φέρει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ο ίδιος ο Ιταλός, ο οποίος γινόταν όλο και πιο φορτικός και απαιτητικός με την ομάδα, με αποτέλεσμα να φτάσουν οι μηχανικοί στα άκρα αλλά και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gianni Ramello.

Έτσι η καριέρα του Iannone, τουλάχιστον σε κορυφαίο, διεθνές επίπεδο, φαίνεται ότι λαμβάνει ένα άδοξο τέλος σε αυτό το σημείο.