WSBK 2023, Βαρκελώνη, FP1 - Ο Michael Ruben Rinaldi ταχύτερος όλων 

Ηλιόλουστος καιρός, και αναβάτες από τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στις τρεις πρώτες θέσεις
WorldSBK 2023, Catalunya FP1
Από το

motomag

5/5/2023

Με τον καιρό να είναι ηλιόλουστος συμπληρώθηκαν τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά για τον γύρο της Βαρκελώνης, με τον Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati), να είναι ταχύτερος όλων με χρόνο 1:41.633 και με την πρώτη τριάδα να αποτελείται από αναβάτες τριών διαφορετικών κατασκευαστών.

Δεύτερος ήταν ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK), ο οποίος ήταν μόλις 19 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον πρωτοπόρο, με τον Toprak Razgatlioglu πρωταθλητή του 2021 (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) να συμπληρώνει την τριάδα μόλις 89 χιλιοστά από την διεκδίκηση του καλύτερου χρόνου.

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε το FP1 o πρωταθλητής του 2022 Alvaro Bautista, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του για έναν ακόμη χρόνο με την Ducati και δεν συμμετείχε στα 4 τελευταία λεπτά των δοκιμαστικών (μπήκε μόνο λίγο πριν το τέλος για μια δοκιμαστική εκκίνηση), οπότε δεν πίεσε ανάλογα με τους άλλους για την πρωτιά. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Iker Lecuona (Team HRC), o οποίος την προηγούμενη εβδομάδα αγωνίστηκε στο MotoGP στο Grand Prix της Jerez ως αντικαταστάτης του τραυματία Marc Marquez. O teammate του Xavi Vierge μπορεί να βρέθηκε στην όγδοη θέση ωστόσο το Honda CBR1000 RR-R του σημείωσε την υψηλότερη τελική ταχύτητα του session με 330.3 χλμ./ώρα!

Απογοήτευση για τον Scott Redding (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team), καθώς σημείωσε μόλις τον δέκατο χρόνο. Ακόμη ένας αναβάτης ο οποίος έχει μεγάλη πείρα από το MotoGP βρέθηκε εκτός δεκάδας, ο λόγος για τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team), ο οποίος με την Panigale V4 R σημείωσε μόλις τον δωδέκατο χρόνο.
Σημειώστε πως ο Ivo Lopes (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) που αναπληρώνει τον τραυματία Michael van der Mark δεν βγήκε καν στην πίστα, καθώς οι μηχανικοί του προσπαθούσαν να διορθώσουν ένα δύσκολο μηχανικό πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του!

Ακολουθεί η πρώτη πεντάδα των FP1.

1. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) 1’41.633
2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.019
3. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) +0.086
4. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +0.146
5. Iker Lecuona (Team HRC) +0.435

Ετικέτες

Motul WSBK: H HONDA HRC περιμένει την επιστροφή των Dixon και Chantra

Θετικά μηνύματα από την αποθεραπεία των δύο rookies της ιαπωνικής ομάδας μετά τους τραυματισμούς τους μεταξύ των σεζόν 2025 και 2026
HRC Recovery
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/2/2026

Μετά από τα ατυχήματα τους πριν καν αρχίσει η σεζόν του WorldSBK, οι Jake Dixon και Somkiat Chantra δείχνουν σημάδια προόδου στην αποθεραπεία τους, με στόχο την επιστροφή στη δράση στα τέλη Μαρτίου.

Η σεζόν του Superbike World Championship δεν ξεκίνησε ιδανικά για τη Honda HRC, καθώς και οι δύο νέοι αναβάτες της ομάδας τέθηκαν εκτός μάχης πριν από τον πρώτο γύρο στο Phillip Island.

Ο Jake Dixon ετοιμαζόταν για το ντεμπούτο του στην κατηγορία, έχοντας ήδη κληθεί να προσαρμοστεί σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής, καθώς ο ομοσταυλός του ήταν τραυματίας και τη θέση του πήρε ο δοκιμαστής Tetsuta Nagashima. Ωστόσο, τα πράγματα πήραν ακόμη χειρότερη τροπή όταν ο Dixon έπεσε στη στροφή 11 του Phillip Island κατά τη διάρκεια του FP1 της δεύτερης ημέρας των επίσημων δοκιμών στην Αυστραλία.

Tetsuta Nagashima

Μεταφέρθηκε άμεσα στο ιατρικό κέντρο, όπου διαγνώστηκε με κάταγμα στον αριστερό καρπό και κάκωση στον αγκώνα. Ο αναβάτης με το #96 υποβλήθηκε επιτυχώς σε χειρουργική επέμβαση στη Μελβούρνη και αναμένεται να επιστρέψει στην Ευρώπη για να ξεκινήσει φυσικοθεραπείες.

Σε βίντεο που ανάρτησε στα social media στις 26 Φεβρουαρίου, εμφανίστηκε αισιόδοξος, περπατώντας στη Μελβούρνη και δίνοντας ενημέρωση για την κατάστασή του:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake Dixon (@jakedixonracing)

"Είμαι ακόμη στη Μελβούρνη, έκανα εδώ την επέμβαση. Θα μπορούσα να περιμένω να επιστρέψω στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αυτό θα σήμαινε καθυστέρηση. Οι γιατροί μου κι εγώ αποφασίσαμε ότι έπρεπε να γίνει άμεσα. Πηγαίνουν όλα καλά, αν και έχω αρκετό πόνο. Δεν μπορώ να κάνω προπόνηση, οπότε το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να περπατάω. Τις τελευταίες μέρες περπατάω περίπου 20 χιλιόμετρα την ημέρα. Προσπαθώ να παραμένω θετικός. Την επόμενη εβδομάδα επιστρέφω στην Ευρώπη για νέες εξετάσεις και μετά θέλω να πάω στην Ανδόρα για να ξεκινήσω αποκατάσταση. Οι πρώτες δύο εβδομάδες είναι καθοριστικές για την επούλωση και για να αποφευχθεί μόλυνση. Είναι απλώς ένα μικρό εμπόδιο. Θα επιστρέψω πιο δυνατός. Έχω ακόμη νίκες να πάρω στο WorldSBK και θα χρειαστεί κάτι πολύ περισσότερο για να με ρίξει".

Chantra

Από την πλευρά του, ο Somkiat Chantra τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης στη Μαλαισία, οδηγώντας μια στάνταρ Honda CBR1000RR-R Fireblade. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 17 Ιανουαρίου, όμως δεν είχε αναρρώσει πλήρως εγκαίρως για τον πρώτο γύρο της Αυστραλίας

Ο Chantra στοχεύει πλέον στην επιστροφή του για τον Γύρο της Πορτογαλίας, που ξεκινά στις 27 Μαρτίου, και ήδη δημοσιεύτηκε φωτογραφία του από την ομάδα όπου προπονείται ξανά με μοτοσυκλέτα παραγωγής.

Το δίδυμο της Honda HRC ελπίζει να είναι σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα για την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου στην Πορτογαλία, με την ιαπωνική ομάδα να αναμένει την επιστροφή τους ώστε να αρχίσει ουσιαστικά τη σεζόν της.