WSBK - Στη Jerez το πρώτο test για το 2023

Εργοστασιακές Kawasaki και BMW, αλλά και Kawasaki Pucceti Racing
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/12/2022

Οι εργοστασιακές ομάδες των Kawasaki και BMW, και η ανεξάρτητη Kawasaki Pucceti Racing ξεκίνησαν τη σεζόν WSBK 2023 με το τεστ της Jerez στην Ισπανία, όπου είδαμε και τα νέα, εντυπωσιακά όμορφα Winter Test χρώματα του ZX-10RR.

Η σεζόν WSBK 2023 θα ξεκινήσει αγωνιστικά τον Φεβρουάριο στο Phillip Island, στην ίδια πίστα που τελείωσε το Πρωτάθλημα το 2022.

Στο τεστ της Jerez οι 3 ομάδες θα δοκιμάσουν πολλά νέα εξαρτήματα, προσπαθώντας να σπάσουν την κυριαρχία της Ducati και του Alvaro Bautista, που το 2022 δεν άφησε καμία αμφιβολία για το ποιος ήταν ο πιο πετυχημένος συνδυασμός μοτοσυκλέτας και αναβάτη στο grid.

Ο Jonathan Rea έχει ζητήσει κι άλλη δύναμη από την Kawasaki, καθώς ο άλλοτε κυρίαρχος του Πρωταθλήματος τερμάτισε 2ος το 2021, πίσω από τον Razgatlioglu και 3ος το 2022, πίσω από Bautista και Razgatlioglu, με τη διαφορά του Panigale V4R έναντι των υπόλοιπων μοτοσυκλετών στις ευθείες να είναι εμφανής.

Στη Jerez, το δίδυμο των Jonathan Rea & Alex Lowes θα κάνει παρέα με τον Scott Redding της BMW με την εκ βάθρων ανανεωμένη M 1000 RR (ο ομόσταυλος του Redding, Michael van der Mark είναι χειρουργείο για να αφαιρέσει λάμες από αστράγαλο και ισχίο), αλλά και με τον Πρωταθλητή του 2013 Tom Sykes, ο οποίος επιστρέφει στα WSBK με την Pucceti.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε χρόνους και εντυπώσεις από το τεστ της Jerez, όμως τα Winter Test χρώματα των εργοστασιακών Kawasaki έκλεψαν την παράσταση, με συνδυασμό γκρι-μαύρου και πράσινων λεπτομερειών.

MOTUL WSSP, 2ος γύρος, Portimao FP1: Στην κορυφή η ZXMoto 820RR!

Μόλις στη δεύτερη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
WSSP
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Στην ελεύθερη προπόνηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supersport στο Portimao, ο εργοστασιακός οδηγός της ZXMoto, Valentin Debise, ήταν εξαιρετικός και πήρε την πρώτη θέση με διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον δεύτερο Can Oncu με Yamaha.

Περίπου 10 λεπτά πριν την λήξη της Free Practice, οι αναβάτες ξεκίνησαν να κυνηγούν απόλυτο χρόνο, με τον Debise να γράφει 1:43,766 και μετά να βελτιώνει σε 1:43,758 λεπτά, τοποθετώντας τον στην κορυφή. Δεύτερος ήταν ο Can Öncü (Ten Kate Yamaha) που κατέλαβε τη 2η θέση, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Γάλλο αναβάτη, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Jaume Masia (Orelac Ducati).

Την τέταρτη θέση πήρε ο Albert Arenas της AS Yamaha, την πέμπτη ο Lucas Mahias της GMT94 Yamaha και την εξάδα έκλεισε ο Philipp Öttl από την ομάδα Feel Racing Ducati.

Ο έτερος αναβάτης της ZXMoto, Caricasulo πήρε τη 10η θέση. Στις αρνητικές εκπλήξεις ο Oli Bayliss (PTR Triumph Factory Racing) ήταν 16ος και 24ος ο Dominique Aegerter (Kawasaki WorldSSP Team)!