WSBK - Στη Jerez το πρώτο test για το 2023

Εργοστασιακές Kawasaki και BMW, αλλά και Kawasaki Pucceti Racing
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/12/2022

Οι εργοστασιακές ομάδες των Kawasaki και BMW, και η ανεξάρτητη Kawasaki Pucceti Racing ξεκίνησαν τη σεζόν WSBK 2023 με το τεστ της Jerez στην Ισπανία, όπου είδαμε και τα νέα, εντυπωσιακά όμορφα Winter Test χρώματα του ZX-10RR.

Η σεζόν WSBK 2023 θα ξεκινήσει αγωνιστικά τον Φεβρουάριο στο Phillip Island, στην ίδια πίστα που τελείωσε το Πρωτάθλημα το 2022.

Στο τεστ της Jerez οι 3 ομάδες θα δοκιμάσουν πολλά νέα εξαρτήματα, προσπαθώντας να σπάσουν την κυριαρχία της Ducati και του Alvaro Bautista, που το 2022 δεν άφησε καμία αμφιβολία για το ποιος ήταν ο πιο πετυχημένος συνδυασμός μοτοσυκλέτας και αναβάτη στο grid.

Ο Jonathan Rea έχει ζητήσει κι άλλη δύναμη από την Kawasaki, καθώς ο άλλοτε κυρίαρχος του Πρωταθλήματος τερμάτισε 2ος το 2021, πίσω από τον Razgatlioglu και 3ος το 2022, πίσω από Bautista και Razgatlioglu, με τη διαφορά του Panigale V4R έναντι των υπόλοιπων μοτοσυκλετών στις ευθείες να είναι εμφανής.

Στη Jerez, το δίδυμο των Jonathan Rea & Alex Lowes θα κάνει παρέα με τον Scott Redding της BMW με την εκ βάθρων ανανεωμένη M 1000 RR (ο ομόσταυλος του Redding, Michael van der Mark είναι χειρουργείο για να αφαιρέσει λάμες από αστράγαλο και ισχίο), αλλά και με τον Πρωταθλητή του 2013 Tom Sykes, ο οποίος επιστρέφει στα WSBK με την Pucceti.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε χρόνους και εντυπώσεις από το τεστ της Jerez, όμως τα Winter Test χρώματα των εργοστασιακών Kawasaki έκλεψαν την παράσταση, με συνδυασμό γκρι-μαύρου και πράσινων λεπτομερειών.

Motul WSBK - Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Αγώνας δρόμου για να προλάβει τον επόμενο αγώνα στο Portimao
motomag Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο αναβάτης της Honda, Xavi Vierge o οποίος λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα στον αγώνα της Τσεχίας υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη σε εγχείρηση για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

O Vierge δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά το νυστέρι καθώς ο πόνος στο δεξί του χέρι στους δύο τελευταίου αγώνες -Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία- ήταν αφόρητος. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus με τον Dr. Xavier Mir να είναι ο υπεύθυνος ιατρός.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Ο Vierge τώρα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του ώστε να αναρρώσει και να επιστρέψει στον επόμενο γύρο του WSBK στο Portimao ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Ετικέτες