Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024

Ο 14χρονος αναβάτης εντυπωσιάζει στις Σέρρες με το μονοκύλινδρο KTM RC390
Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024
Από το

motomag

16/10/2024

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στις 11-13 Οκτωβρίου 2024, ο Παναγιώτης έδωσε επικές μάχες στους τελευταίους αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU.

Η φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε με τον τελευταίο γύρο να εξελίσσεται στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών για τους Έλληνες αναβάτες που πήραν μέρος στην αγωνιστική περίοδο του 2024, για το Βαλκανικό BMU και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

Ο Παναγιώτης Κολλάρος είναι ένας από τους νεότερους αναβάτες που παίρνουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και στο BMU, με το μονοκύλινδρο KTM RC 390, προσφέροντας πλούσιο θέαμα καθώς είναι από τους αναβάτες που διατηρούν πολύ φόρα στην είσοδο των στροφών. Στον αγώνα του Σαββάτου στις 12/10/24 ξεκίνησε από τη 5η θέση του Grid και κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση της γενικής κατάταξης στην Κατηγορία SSP300, παρόλο που αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα, σημειώνοντας καλύτερο χρόνο γύρου 1:28.123 και συνολικό 14:47.825. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παναγιώτης με το νούμερο #110, τρέχει για πρώτη χρονιά στην κατηγορία SSP 300 η οποία είχε μεγάλο ανταγωνισμό με πολλούς και αρκετά γρήγορους αναβάτες.

Στον αγώνα της Κυριακής, όπου ήταν και ο τελευταίος αγώνας της χρονιά και για τα 2 Πρωταθλήματα, ο Παναγιώτης στη κατηγορία SSP300 έδωσε εκπληκτικές μάχες, κυριολεκτικά σώμα με σώμα, καταφέρνοντας να τερματίσει στην 5η θέση με καλύτερο χρόνο 1:27.609 και συνολικό 14:44.123.

Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024
Χορηγοί: KTM Hellas, TGS Parts, Riding School, Pitbikes.gr, Speed House,Helmet Home, Papastavrou Shops, Rider Graphics, Intramoto, RodaMoto, Mouratis GP, Sart Aerographics, Maxima Greece, Wolf Racing

Η αγωνιστική χρονιά του 2024 τοποθετεί τον Παναγιώτη στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, στην Κατηγορία SSP300 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας μοτοσυκλέτας 2024. Αντίστοιχα και στην Κατηγορία Νέων καταλαμβάνει την 1η θέση, καθώς έκανε δυο αγώνες ως νέος αναβάτης στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς λόγω ηλικίας.

Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024

 

Ιταλία: Το Trofeo Aprilia RS 457 επιστρέφει στις πίστες και το 2026

Ευκαιρία σε νέους αναβάτες με χαμηλό κόστος και υψηλό ανταγωνισμό
Trofeo Aprilia RS 457
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/4/2026

Το ενιαίο πρωτάθλημα της Aprilia ανοίγει τις αιτήσεις συμμετοχής και ξεκινά στις 17 Μαΐου στη Vallelunga, προσφέροντας ένα πρώτο βήμα προς τους αγώνες.

Η αγωνιστική σεζόν του 2026 έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά στην Ιταλία και μαζί της επιστρέφει το Trofeo Aprilia RS 457, ένα πρωτάθλημα που δημιουργήθηκε με στόχο να στηρίξει την εξέλιξη νέων ταλέντων στον κόσμο της ταχύτητας. Η αυλαία θα ανοίξει την Κυριακή 17 Μαΐου στην πίστα Autodromo Piero Taruffi, σηματοδοτώντας την αρχή μιας ακόμη ανταγωνιστικής χρονιάς.

Trofeo Aprilia RS 457

Η διοργάνωση αποτελεί ένα ιδανικό σκαλοπάτι για νεαρούς αναβάτες που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους σοβαρά βήματα στις μεγάλες πίστες. Το format του θεσμού έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει ισορροπία μεταξύ υψηλών επιδόσεων και προσιτού κόστους συμμετοχής, σε ένα ελκυστικό πακέτο.

Trofeo Aprilia RS 457

Η βάση του πρωταθλήματος είναι η Aprilia RS 457, η οποία παρουσιάστηκε στην EICMA 2023 και στη μορφή Trofeo μετατρέπεται σε ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό εργαλείο. Το RS 457 Trofeo Racing Kit περιλαμβάνει σημαντικές αναβαθμίσεις, όπως αγωνιστική ECU, εξάτμιση εξελιγμένη σε συνεργασία με την SC Project, φίλτρο αέρα Sprint Filter (αμφότεροι συνεργάτες της Aprilia Racing στα MotoGP), πλήρες σετ αγωνιστικών πλαστικών με fiberglass κάλυμμα ρεζερβουάρ, καθώς και διακόπτες της Jet Prime. Όλες οι μοτοσυκλέτες θα φορούν ελαστικά Pirelli SC1, εξασφαλίζοντας ίδιες συνθήκες για όλους.

Trofeo Aprilia RS 457

Το ημερολόγιο του 2026 περιλαμβάνει πέντε γύρους σε μερικές από τις κορυφαίες πίστες της γειτονικής Ιταλίας, στο πλαίσιο του ιταλικού πρωταθλήματος CIV (Coppa Italia Velocità):

1ος γύρος - Vallelunga Circuit, 17 Μαΐου

2ος γύρος - Mugello Circuit, 28 Ιουνίου

3ος γύρος - Cremona Circuit, 19 Ιουλίου

4ος γύρος - Mugello Circuit, 6 Σεπτεμβρίου

5ος γύρος - Misano World Circuit Marco Simoncelli, 4 Οκτωβρίου

Trofeo Aprilia RS 457

Το κόστος συμμετοχής για το Trofeo Aprilia RS 457 ανέρχεται στα €3.270 (πλέον φόρων), με το δικαίωμα συμμετοχής να είναι ανοικτό σε όλους τους αναβάτες από την ηλικία των 14 ετών και άνω. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, η τιμή της μοτοσυκλέτας σε πλήρη αγωνιστική διαμόρφωση διαμορφώνεται στα €10.249 (έκδοση δρόμου στα €7.199 και Trofeo Racing Kit στα €3.050). Επιπλέον, προσφέρονται ολοκληρωμένα πακέτα εγγραφής τα οποία περιλαμβάνουν την ενοικίαση της μοτοσυκλέτας καθώς και αποκλειστική τεχνική υποστήριξη σε προσιτές τιμές, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση των αγωνιζομένων στο πρωτάθλημα. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε: Aprilia RS 457 Trofeo.

Trofeo Aprilia RS 457