Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024

Ο 14χρονος αναβάτης εντυπωσιάζει στις Σέρρες με το μονοκύλινδρο KTM RC390
Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024
Από το

motomag

16/10/2024

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στις 11-13 Οκτωβρίου 2024, ο Παναγιώτης έδωσε επικές μάχες στους τελευταίους αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU.

Η φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε με τον τελευταίο γύρο να εξελίσσεται στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών για τους Έλληνες αναβάτες που πήραν μέρος στην αγωνιστική περίοδο του 2024, για το Βαλκανικό BMU και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

Ο Παναγιώτης Κολλάρος είναι ένας από τους νεότερους αναβάτες που παίρνουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και στο BMU, με το μονοκύλινδρο KTM RC 390, προσφέροντας πλούσιο θέαμα καθώς είναι από τους αναβάτες που διατηρούν πολύ φόρα στην είσοδο των στροφών. Στον αγώνα του Σαββάτου στις 12/10/24 ξεκίνησε από τη 5η θέση του Grid και κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση της γενικής κατάταξης στην Κατηγορία SSP300, παρόλο που αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα, σημειώνοντας καλύτερο χρόνο γύρου 1:28.123 και συνολικό 14:47.825. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παναγιώτης με το νούμερο #110, τρέχει για πρώτη χρονιά στην κατηγορία SSP 300 η οποία είχε μεγάλο ανταγωνισμό με πολλούς και αρκετά γρήγορους αναβάτες.

Στον αγώνα της Κυριακής, όπου ήταν και ο τελευταίος αγώνας της χρονιά και για τα 2 Πρωταθλήματα, ο Παναγιώτης στη κατηγορία SSP300 έδωσε εκπληκτικές μάχες, κυριολεκτικά σώμα με σώμα, καταφέρνοντας να τερματίσει στην 5η θέση με καλύτερο χρόνο 1:27.609 και συνολικό 14:44.123.

Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024
Χορηγοί: KTM Hellas, TGS Parts, Riding School, Pitbikes.gr, Speed House,Helmet Home, Papastavrou Shops, Rider Graphics, Intramoto, RodaMoto, Mouratis GP, Sart Aerographics, Maxima Greece, Wolf Racing

Η αγωνιστική χρονιά του 2024 τοποθετεί τον Παναγιώτη στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, στην Κατηγορία SSP300 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας μοτοσυκλέτας 2024. Αντίστοιχα και στην Κατηγορία Νέων καταλαμβάνει την 1η θέση, καθώς έκανε δυο αγώνες ως νέος αναβάτης στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς λόγω ηλικίας.

Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024

 

O Αμερικανός πρωταθλητής Dan Bromley σκοτώθηκε στη διάρκεια αγώνα AMA Flat Track

Ο 30χρονος πρωταθλητής έχασε τη ζωή του σε αγώνα στο Οχάιο
dan-bromley
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/6/2026

Το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2026, κατά τη διάρκεια του αγώνα Lima Half Mile για το αμερικανικό πρωτάθλημα American Flat Track (AFT) της AMA Pro Racing, ένα ατύχημα στον αγώνα της κατηγορίας AFT Super Twins κόστισε τη ζωή στον έμπειρο αγωνιζόμενο Dan Bromley.

Ο άτυχος αναβάτης τραυματίστηκε σοβαρά στο συμβάν – του οποίου οι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν αποσαφηνιστεί – και ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Ο Bromley θα έκλεινε τα 31 του χρόνια σε περίπου έναν μήνα και ήταν ένας από τος γνωστότερους αναβάτες του AFT, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο της μονοκύλινδρης κατηγορίας AFT Singles το 2018, καθώς και της AFT AdventureTrackers το 2025.

dan-bromley
Ο Dan Bromley αγωνιζόταν φέτος με αυτή τη flat track αγωνιστική που βασίζεται σε Suzuki GSX-8S

Ο εκλιπών προέρχεται από μια οικογένεια συνώνυμη με το Flat Track στις ΗΠΑ, καθώς εκπροσωπούσε την τρίτη γενιά της στο αμερικανικό πρωτάθλημα. Ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα το 2012 ως rookie, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο το 2018 στην πιο “αγωνιστική” κατηγορία AFT Singles με μονοκύλινδρα 450 και στη συνέχεια δοκίμασε τις δυνάμεις του σε διάφορες άλλες κατηγορίες, μεταξύ αυτών τη AFT AdventureTrackers που φτιάχτηκε για να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία των adventure μοτοσυκλετών.

Πρωτοδοκίμασε με μια Honda Transalp το 2024 και έναν χρόνο αργότερα την κατέκτησε με Suzuki V-Strom 1050, ενώ φέτος αγωνιζόταν σποραδικά στην AFT SuperTwins με μια αγωνιστική βασισμένη στο Suzuki GSX-8S κατέχοντας την 21η θέση στην κατάταξη, έχοντας συμμετάσχει σε τρεις από τους εννιά αγώνες που έχουν γίνει ως τώρα στο φετινό πρόγραμμα.