Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024

Ο 14χρονος αναβάτης εντυπωσιάζει στις Σέρρες με το μονοκύλινδρο KTM RC390
Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024
Από το

motomag

16/10/2024

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στις 11-13 Οκτωβρίου 2024, ο Παναγιώτης έδωσε επικές μάχες στους τελευταίους αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU.

Η φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε με τον τελευταίο γύρο να εξελίσσεται στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών για τους Έλληνες αναβάτες που πήραν μέρος στην αγωνιστική περίοδο του 2024, για το Βαλκανικό BMU και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

Ο Παναγιώτης Κολλάρος είναι ένας από τους νεότερους αναβάτες που παίρνουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και στο BMU, με το μονοκύλινδρο KTM RC 390, προσφέροντας πλούσιο θέαμα καθώς είναι από τους αναβάτες που διατηρούν πολύ φόρα στην είσοδο των στροφών. Στον αγώνα του Σαββάτου στις 12/10/24 ξεκίνησε από τη 5η θέση του Grid και κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση της γενικής κατάταξης στην Κατηγορία SSP300, παρόλο που αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα, σημειώνοντας καλύτερο χρόνο γύρου 1:28.123 και συνολικό 14:47.825. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παναγιώτης με το νούμερο #110, τρέχει για πρώτη χρονιά στην κατηγορία SSP 300 η οποία είχε μεγάλο ανταγωνισμό με πολλούς και αρκετά γρήγορους αναβάτες.

Στον αγώνα της Κυριακής, όπου ήταν και ο τελευταίος αγώνας της χρονιά και για τα 2 Πρωταθλήματα, ο Παναγιώτης στη κατηγορία SSP300 έδωσε εκπληκτικές μάχες, κυριολεκτικά σώμα με σώμα, καταφέρνοντας να τερματίσει στην 5η θέση με καλύτερο χρόνο 1:27.609 και συνολικό 14:44.123.

Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024
Χορηγοί: KTM Hellas, TGS Parts, Riding School, Pitbikes.gr, Speed House,Helmet Home, Papastavrou Shops, Rider Graphics, Intramoto, RodaMoto, Mouratis GP, Sart Aerographics, Maxima Greece, Wolf Racing

Η αγωνιστική χρονιά του 2024 τοποθετεί τον Παναγιώτη στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, στην Κατηγορία SSP300 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας μοτοσυκλέτας 2024. Αντίστοιχα και στην Κατηγορία Νέων καταλαμβάνει την 1η θέση, καθώς έκανε δυο αγώνες ως νέος αναβάτης στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς λόγω ηλικίας.

Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024

 

Rally Dakar 2026 - Φαβορί Daniel Sanders και KTM - 4η συμμετοχή ο Βασίλης Μπούδρος

Ο Sanders έρχεται φορμαρισμένος με νίκη στο Dakar 2025 και τίτλο FIM W2RC 25
Rally Dakar 2026
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/12/2025

Το Rally Dakar 2026 που θα διεξαχθεί και πάλι στη Σαουδική Αραβία με νέα διαδρομή είναι προ των πυλών. Μεγάλο φαβορί είναι ο Αυστραλός Daniel Sanders της KTM Factory Racing, που είναι πανέτοιμος να υπερασπιστεί τη νίκη του στο Dakar 2025, εν όψει και του νέου Πρωταθλήματος Rally της FIM, με το Dakar να είναι ο πρώτος εκ των συνολικά 5 γύρων του θεσμού.

Ο Sanders το 2025 κέρδισε τους 4 από τους 5 γύρους του W2RC, ενώ ήταν 2ος στον 5ο γύρο, σε κυριαρχική εμφάνιση. Φυσικά οι αγώνες ράλι είναι πάντα εξαιρετικά απρόβλεπτοι, και ο ανταγωνισμός ιδιαίτερα σκληρός. Στο κατόπι του Αυστραλού βρίσκονται τόσο οι υπόλοιποι αναβάτες της πορτοκαλί εταιρείας (ο Luciano Benavides, 4ος στο W2RC 25 και το ανερχόμενο ταλέντο Edgar Canet που πήρε τον τίτλο W2RC 2025 της κατηγορίας Rally 2 με 4 πρώτες θέσεις και μια εγκατάλειψη ενώ τερμάτισε 8ος στο ντεμπούτο του στο Dakar σε ηλικία 19 ετών) αλλά και οι αναβάτες της Honda.

Honda

Η ιαπωνική εταιρεία παραμένει η μόνη εκ των 4 μεγάλων ιαπωνικών εργοστασίων που συνεχίζει να συμμετέχει επίσημα στο Dakar και στο W2RC, έχοντας στις τάξεις των δυο ομάδων της τον πολύ δυνατό Ισπανό Tosha Schareina, που το 2025 τερμάτισε 2ος τόσο στο Dakar όσο και στο W2RC, τον δις νικητή του Dakar Αμερικανό Ricky Brabec που τερμάτισε 3ος στο W2RC 2025, και τους πάντα υπολογίσιμους αλλά ακόμα χωρίς τίτλο Adrien van Beveren και Skyler Howes.

Hero

Τρίτο μεγάλο εργοστάσιο που συμμετέχει με αξιώσεις στο Rally Dakar 2026 είναι αυτό της ινδικής Hero, με τους Ross Branch και “Nacho” Cornejo, και τέταρτο αυτό της Sherco με τους Bradley Cox και Lorenzo Santolino.

Στην Rally 2 κατηγορία των μοτοσυκλετών, στα φαβορί συγκαταλέγονται οι Tobias Ebster (Hero), Harith Noah (Sherco) και Michael Docherty (BAS World KTM Team).

Στη δυσκολότερη κατηγορία όλων, την Original by Motul που προτιμά και ο Βασίλης Μπούδρος, εκεί όπου ο αναβάτης παίζει τον ρόλο και του μηχανικού, φέτος θα συμμετάσχουν 21 σκληροτράχηλοι αναβάτες (λίγες συμμετοχές σε σχέση με τα προηγούμενα Dakar), με τα φαβορί να είναι και πάλι οι Emanuel Gyenes (νικητής το 2025) και Benjamin Melot (2ος το 25), οι οποίοι θα μπορούσαν να απειληθούν και από τον Βέλγο Jerome Martiny και Javi Vega.

Βασίλης Μπούδρος

Θυμίζουμε πως ο Βασίλης Μπούδρος θα συμμετάσχει στο Dakar το 2026 για τέταρτη φορά, έχοντας τερματίσει στην 70η θέση γενικής (48η στο Original by Motul) το 2022, στην 81η θέση γενικής και 65η Original το 2024 και στην 53η θέση γενικής και 43η στην κατηγορία του το 2025. Ο Βασίλης συμμετέχει και φέτος με μοτοσυκλέτα KTM 450 Rally Replica (στο site του Dakar εμφανίζεται να οδηγεί Husqvarna) και μεγάλο χορηγό την ελληνική εταιρεία φίλτρων, DNA. Ευχόμαστε τα καλύτερα στον Βασίλη και ανυπομονούμε να δούμε τα απίθανα, διασκεδαστικά live του, με περιγραφές που μόνο εκείνος μπορεί και κάνει. Είμαστε τυχεροί που έχουμε την εικόνα του Dakar εκ των έσω.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την έκδοση και τη διαδρομή του Dakar 2026, με τον αγώνα να ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου.