Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024

Ο 14χρονος αναβάτης εντυπωσιάζει στις Σέρρες με το μονοκύλινδρο KTM RC390
Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024
Από το

motomag

16/10/2024

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στις 11-13 Οκτωβρίου 2024, ο Παναγιώτης έδωσε επικές μάχες στους τελευταίους αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU.

Η φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε με τον τελευταίο γύρο να εξελίσσεται στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών για τους Έλληνες αναβάτες που πήραν μέρος στην αγωνιστική περίοδο του 2024, για το Βαλκανικό BMU και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

Ο Παναγιώτης Κολλάρος είναι ένας από τους νεότερους αναβάτες που παίρνουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και στο BMU, με το μονοκύλινδρο KTM RC 390, προσφέροντας πλούσιο θέαμα καθώς είναι από τους αναβάτες που διατηρούν πολύ φόρα στην είσοδο των στροφών. Στον αγώνα του Σαββάτου στις 12/10/24 ξεκίνησε από τη 5η θέση του Grid και κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση της γενικής κατάταξης στην Κατηγορία SSP300, παρόλο που αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα, σημειώνοντας καλύτερο χρόνο γύρου 1:28.123 και συνολικό 14:47.825. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παναγιώτης με το νούμερο #110, τρέχει για πρώτη χρονιά στην κατηγορία SSP 300 η οποία είχε μεγάλο ανταγωνισμό με πολλούς και αρκετά γρήγορους αναβάτες.

Στον αγώνα της Κυριακής, όπου ήταν και ο τελευταίος αγώνας της χρονιά και για τα 2 Πρωταθλήματα, ο Παναγιώτης στη κατηγορία SSP300 έδωσε εκπληκτικές μάχες, κυριολεκτικά σώμα με σώμα, καταφέρνοντας να τερματίσει στην 5η θέση με καλύτερο χρόνο 1:27.609 και συνολικό 14:44.123.

Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024
Χορηγοί: KTM Hellas, TGS Parts, Riding School, Pitbikes.gr, Speed House,Helmet Home, Papastavrou Shops, Rider Graphics, Intramoto, RodaMoto, Mouratis GP, Sart Aerographics, Maxima Greece, Wolf Racing

Η αγωνιστική χρονιά του 2024 τοποθετεί τον Παναγιώτη στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, στην Κατηγορία SSP300 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας μοτοσυκλέτας 2024. Αντίστοιχα και στην Κατηγορία Νέων καταλαμβάνει την 1η θέση, καθώς έκανε δυο αγώνες ως νέος αναβάτης στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς λόγω ηλικίας.

Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024

 

MotoGP: Ο Bradley Smith επιστρέφει ως wildcard στον βρετανικό γύρο του Silverstone

Mπροστά στο κοινό της πατρίδας του, με Harley-Davidson στο Bagger World Cup
Bagger World Cup
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/7/2026

Ο  πρώην αναβάτης GP, θα επιστρέψει στην εκκίνηση του Βρετανικού Grand Prix, αυτή τη φορά όχι για τα MotoGP, αλλά στο Harley-Davidson Bagger World Cup. Ο Βρετανός θα συμμετάσχει ως wildcard στον αγώνα του Silverstone (7-9 Αυγούστου), οδηγώντας μία Harley-Davidson Road Glide της ParkinGO.

Ο πρώην αναβάτης των MotoGP και νυν εργοστασιακός αναβάτης της Harley-Davidson στο αμερικανικό πρωτάθλημα MotoAmerica Mission King of the Baggers θα αγωνιστεί στον τέταρτο γύρο του πρώτου FIM Harley-Davidson Bagger World Cup, ο οποίος φιλοξενείται στο πλαίσιο του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Smith θα οδηγήσει την δεύτερη μοτοσυκλέτα της ParkinGO, πλαισιώνοντας τον μόνιμο αναβάτη της ομάδας, Filippo Rovelli. Παρότι αγωνίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα εργοστασιακά χρώματα της Harley-Davidson Factory Racing, στο Silverstone θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνική προδιαγραφή που διαθέτουν όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τους κανονισμούς του θεσμού.

Bradley Smith

Για να τιμηθεί η πρώτη επίσκεψη του Bagger World Cup στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μοτοσυκλέτα του Smith θα φέρει επίσης μια μοναδική επετειακή εμφάνιση ειδικά σχεδιασμένη για το Silverstone.

Ο 35χρονος Βρετανός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή του μπροστά στους συμπατριώτες του: "Όταν η ParkinGO και η Harley-Davidson μου πρότειναν να αγωνιστώ στο Silverstone, η απόφαση ήταν πολύ εύκολη. Αυτό θα είναι το 14ο Βρετανικό Grand Prix της καριέρας μου και η ευκαιρία να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους της πατρίδας μου είναι πάντα κάτι πολύ ξεχωριστό.

"Απολαμβάνω πραγματικά αυτή τη νέα πρόκληση με τη Harley-Davidson Factory Racing στο MotoAmerica King of the Baggers και αυτή η wildcard συμμετοχή μου δίνει την ευκαιρία να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα ξανά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Bradley Smith

"Το Bagger World Cup έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με πολλούς φίλους και παλιούς αντιπάλους μου να συμμετέχουν. Το Silverstone είναι μια πίστα που γνωρίζω πολύ καλά και πάντα προσφέρει σπουδαίους αγώνες. Έχω μερικά πράγματα να μάθω, κυρίως σχετικά με τα διαφορετικά ελαστικά, όμως αυτοί οι αναβάτες έρχονται στη δική μου έδρα. Το γόητρο είναι μεγάλο και η μάχη ξεκινά. Το να οδηγήσω μια Harley-Davidson μπροστά στους Βρετανούς φιλάθλους είναι μια ευκαιρία που δεν μπορούσα να αφήσω να περάσει."

Ο Smith υπήρξε ένας από τους πιο σταθερούς Βρετανούς αναβάτες των τελευταίων δύο δεκαετιών. Το 2009 ολοκλήρωσε δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125cc, ενώ το 2011 κατέκτησε την τρίτη θέση στη Moto2. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για οκτώ σεζόν στα MotoGP, ανεβαίνοντας δύο φορές στο βάθρο, πριν αναλάβει καθήκοντα δοκιμαστή και αργότερα μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ενταχθεί στο εργοστασιακό πρόγραμμα της Harley-Davidson.

Από την ένταξή του στο King of the Baggers, ο Βρετανός συγκαταλέγεται σταθερά στους πρωταγωνιστές του θεσμού, γεγονός που κάνει την παρουσία του στο Silverstone μία σημαντική wildcard συμμετοχή.

Bradley Smith

Ο αγώνας στο Silverstone θα αποτελέσει τον τέταρτο γύρο της παρθενικής σεζόν του Harley-Davidson Bagger World Cup και την πρώτη εμφάνιση του πρωταθλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα με τους αγώνες, η Harley-Davidson θα δημιουργήσει ειδικό Fan Village, αποκλειστική εξέδρα για τους φίλους της εταιρείας και ανοιχτό paddock, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον εντυπωσιακό κόσμο των αγωνιστικών bagger.