Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024

Ο 14χρονος αναβάτης εντυπωσιάζει στις Σέρρες με το μονοκύλινδρο KTM RC390
Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024
Από το

motomag

16/10/2024

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στις 11-13 Οκτωβρίου 2024, ο Παναγιώτης έδωσε επικές μάχες στους τελευταίους αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU.

Η φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε με τον τελευταίο γύρο να εξελίσσεται στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών για τους Έλληνες αναβάτες που πήραν μέρος στην αγωνιστική περίοδο του 2024, για το Βαλκανικό BMU και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

Ο Παναγιώτης Κολλάρος είναι ένας από τους νεότερους αναβάτες που παίρνουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και στο BMU, με το μονοκύλινδρο KTM RC 390, προσφέροντας πλούσιο θέαμα καθώς είναι από τους αναβάτες που διατηρούν πολύ φόρα στην είσοδο των στροφών. Στον αγώνα του Σαββάτου στις 12/10/24 ξεκίνησε από τη 5η θέση του Grid και κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση της γενικής κατάταξης στην Κατηγορία SSP300, παρόλο που αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα, σημειώνοντας καλύτερο χρόνο γύρου 1:28.123 και συνολικό 14:47.825. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παναγιώτης με το νούμερο #110, τρέχει για πρώτη χρονιά στην κατηγορία SSP 300 η οποία είχε μεγάλο ανταγωνισμό με πολλούς και αρκετά γρήγορους αναβάτες.

Στον αγώνα της Κυριακής, όπου ήταν και ο τελευταίος αγώνας της χρονιά και για τα 2 Πρωταθλήματα, ο Παναγιώτης στη κατηγορία SSP300 έδωσε εκπληκτικές μάχες, κυριολεκτικά σώμα με σώμα, καταφέρνοντας να τερματίσει στην 5η θέση με καλύτερο χρόνο 1:27.609 και συνολικό 14:44.123.

Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024
Χορηγοί: KTM Hellas, TGS Parts, Riding School, Pitbikes.gr, Speed House,Helmet Home, Papastavrou Shops, Rider Graphics, Intramoto, RodaMoto, Mouratis GP, Sart Aerographics, Maxima Greece, Wolf Racing

Η αγωνιστική χρονιά του 2024 τοποθετεί τον Παναγιώτη στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, στην Κατηγορία SSP300 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας μοτοσυκλέτας 2024. Αντίστοιχα και στην Κατηγορία Νέων καταλαμβάνει την 1η θέση, καθώς έκανε δυο αγώνες ως νέος αναβάτης στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς λόγω ηλικίας.

Παναγιώτης Κολλάρος – Ο ανερχόμενος Έλληνας αναβάτης: 3ος Γενικής στην SSP300 στο ΠΠΤ 2024

 

Dakar 2026: Πτώση Sanders! Χάνει το προβάδισμα! Οι αναβάτες της Honda σταμάτησαν να τον βοηθήσουν! [VIDEO]

Άνοιγε τον αγώνα την στιγμή της πτώσης
Dakar 2026: Πτώση Sanders! Χάνει το προβάδισμα! Οι αναβάτες της Honda σταμάτησαν να τον βοηθήσουν!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/1/2026

Ο Sanders έκανε σήμερα αυτό που ξέρει καλύτερα, να πηγαίνει ταχύτερα όλων έχοντας 6 λεπτά προβάδισμα στην γενική κατάταξη, έναντι του Brabec, ενώ τόνιζε εχθές στο πρώτο σκέλος του δεύτερου Μαραθωνίου που διανύουμε τώρα, πως χρειάζεται προσοχή και στρατηγική για τις τελευταίες ημέρες του Dakar.

Στόχος του να γράψει σερί νίκες κάτι που η KTM, η εταιρεία με το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του Dakar, έχει χρόνια να δει.

Ο στόχος αυτός δέχτηκε πριν λίγο ένα ισχυρό πλήγμα αλλά είναι ακόμη νωρίς για να ξέρουμε αν έχει τελείως χαθεί.

Στο 138χλμ ο Sanders έπεσε στους αμμόλοφους, με διαφορά το καλύτερο τερέν για εκείνον, σύμφωνα με δική του δήλωση, πέρσι στο MOTO.

Ο Brabec σταμάτησε σύντομα για να δει αν είναι καλά και χρειάζεται κάτι για να συνεχίσει, αποδεικνύοντας ότι το Rally αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Στο VIDEO δεν φαίνεται να σταματά και ο Schareina, που αναφέρεται από την διοργάνωση πως θα λάβει τον χρόνο που έχασε βοηθώντας τον Sanders να σηκωθεί μαζί με τον Brabec. Ούτε φαίνεται να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα ο Sanders ο οποίος μάλιστα ξεκινά και πιο γρήγορα από τον Brabec. Γεγονός είναι πως ο κορυφαίος αναβάτης της KTM είχε μαζί του τουλάχιστον μία από τις δύο Honda που τον καταδίωκαν, να τσεκάρουν αν χρειάζεται κάτι για να συνεχίσει!

 

 

Ο Sanders μετά την πτώση του δεν συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, τουλάχιστον για τα πρώτα τριάντα χιλιόμετρα μετά την πτώση του. Ακολουθεί τα ίχνη του Benavides και εκεί που φαίνεται πως θα καταφέρει να κρατήσει έναν καλό ρυθμό που δεν θα τον αφήσει πολύ πίσω, πλέον χάνει περισσότερο χρόνο.

Μέχρι στιγμής τα πράγματα δείχνουν πως ο Sanders παλεύει να κρατήσει ρυθμό μετά την πτώση. Είτε είναι εξαιτίας τραυματισμού, είτε προβλήματος στην μοτοσυκλέτα του, αυτή την στιγμή ο αναβάτης της KTM έχει χάσει αρκετό χρόνο.

dakar_sanders_2026