Αναβάλλεται και το NW200!

Μετά το IoM ήρθε η σειρά και του NW200
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/3/2020

Η ραγδαία εξάπλωση του COVID-19 και τα νέα, πολύ αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, οδήγησαν στην αναβολή και του αγώνα NW200. Η απόφαση πάρθηκε νωρίς χθες το πρωί, έπειτα από συνεννόηση της διοργάνωσης με τον οργανισμό δημόσιας υγείας και την κυβέρνηση.

Η διαφαινόμενη αναβολή ήταν ορατή εδώ και αρκετές εβδομάδες, παρά τις μέχρι τότε διαβεβαιώσεις των υπευθύνων ότι ο αγώνας θα γίνει (όπως άλλωστε έγινε και με το IoM), όταν αναβλήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του αγώνα, την περασμένη Παρασκευή. Μάλιστα, ο υπεύθυνος της διαδρομής, Mervyn Whyte, είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ήταν απίθανο να γίνει απλώς αναβολή του αγώνα. Αυτό οδήγησε πολλούς στο να προβλέψουν ότι ο αγώνας θα ακυρωθεί τελείως, αλλά η ανακοίνωση που βγήκε χθες κάνει λόγο για αναβολή και όχι για ακύρωση. Προς το παρόν δεν έχει δοθεί κάποια εναλλακτική ημερομηνία και δεν είναι απίθανο τελικά, τις επόμενες εβδομάδες να ανακοινωθεί και η οριστική ακύρωσή του!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι υπήρξαν διαρκείς επαφές μεταξύ της διοργάνωσης, των υγειονομικών αρχών και της κυβέρνησης τις τελευταίες δύο εβδομάδες και η τελική απόφαση πάρθηκε βάσει των οδηγιών που δόθηκαν από το κράτος. Οι χορηγοί και όσοι εμπλέκονται στην διοργάνωση υποστηρίζουν αυτή την απόφαση παρά την οικονομική ζημιά που επιφέρει.

Η αναβολή του NW200 έρχεται σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την οριστική ακύρωση του Isle of Man TT (η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από το 2001), ενώ η οργάνωση ευελπιστεί ότι το Classic TT και το Manx Grand Prix που έχουν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο θα γίνουν κανονικά. Σε ό,τι αφορά τους υπολοιπους αγώνες του Road Racing, αναβολές δόθηκαν στο Cookstown 100 και στο Tandragee 100.

Kevin Benavides - Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού

Ένα ράγισμα στο αριστερό του χέρι και τραύματα στο κεφάλι δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί στο rally της πατρίδας του
motomagKevin Benavides – Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/5/2024

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Kevin Benavides, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου στην Αργεντινή, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης MX, το οποίο τον άφησε με ραγισμένο αριστερό χέρι και τραύματα στο κεφάλι.

Ειδικότερα, ο νικητής του Dakar 2023 βρισκόταν το Σάββατο 11 Μαϊου στην πίστα Mantillo MX Park, κοντά στο σπίτι του στην Salta της Αργεντινής, προκειμένου να προπονηθεί. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Benavides να εμπλέκεται σε ένα ατυχές “περιστατικό” - δεν διευκρινίζεται αν μιλάμε για σύγκρουση με κάποιον άλλο αναβάτη ή απλή πτώση. Αποτέλεσμα ήταν να ραγίσει το χέρι του και να χτυπήσει στο κεφάλι του. Επομένως, δεν θα συμμετάσχει στον rally αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί 1-7 Ιουνίου στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing ευχήθηκε από την μεριά της καλή και γρήγορη ανάρρωση στον Benavides, με τον Manager της ομάδας Rally, Andreas Holzl να δηλώνει ότι ο Αργεντινός βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Οι τραυματισμοί του, ωστόσο, δεν εμπνέουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Ετικέτες