Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες πλαστογραφίας του Guy Martin!

Τον γλίτωσε… αυτισμός του!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/1/2020

Στον γνωστό –και γραφικό… - αγωνιζόμενο και τηλεοπτικό παρουσιαστή, Guy Martin, του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για προσπάθεια πλαστογράφησης του διπλώματος οδήγησης. Πιο συγκεκριμένα ο Martin είχε κατηγορηθεί ότι κατέθεσε μια ψεύτικη δήλωση για κατοχή ιρλανδικού διπλώματος οδήγησης, προκειμένου να κάνει επέκταση στο βρετανικό του δίπλωμα για να μπορεί να οδηγεί μεγάλα φορτηγά (HGV όπως ονομάζονται στην Αγγλία). Ο Guy Martin, παρά τις πλούσιες αγωνιστικές του επιδόσεις, εξακολουθεί να εργάζεται ως μηχανικός φορτηγών και βαρέων οχημάτων, γι' αυτό και θέλησε να κάνει επέκταση στο δίπλωμά του για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο Martin παρόλα αυτά, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι είχε πρόθεση να εξαπατήσει τις δημόσιες αρχές, όπως αρνήθηκε και το γεγονός ότι έκανε ψευδή δήλωση για το ότι ήταν κάτοχος ιρλανδικού διπλώματος. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, θεωρούσε ότι είχε περάσει τις εξετάσεις, ενώ εργαζόταν στην Βόρεια Ιρλανδία, και το αίτημά του για επέκταση του βρετανικού του διπλώματος ήταν σε νόμιμη βάση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει το σκεπτικό πίσω από την απόσυρση των κατηγοριών, καθώς ο Martin έχει διαγνωστεί με μια μορφή αυτισμού. Αν και θεωρείται πλήρως λειτουργικός, αυτή η ιδιαιτερότητά του εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τα ρίσκα που παίρνει κάνοντας stunts με μοτοσυκλέτες και η συμπεριφορά του στους αγώνες. Οι ψυχίατροι κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ο Martin δεν συμβαδίζει πάντοτε με αυτό που θεωρούμε "κοινή λογική" και τείνει να παίρνει τις μετρητοίς ό,τι του λένε. Οι δημόσιοι κατήγοροι δέχθηκαν αυτήν την εξήγηση από τους γιατρούς και θεώρησαν ότι ο Martin δεν ήταν υπεύθυνος για το αδίκημα, αποσύροντας τις κατηγορίες. Κατά την διάρκεια της εξέτασής του, ρώτησε έναν από τους εξεταστές αν πέρασε, για να πάρει μία γενική απάντηση στο στιλ: "είναι εύκολη η οδήγηση για εσένα". Ο Martin θεώρησε πως από εκείνη την στιγμή δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι περισσότερο και... έφυγε!

Φυσικά κάτι τέτοιο είναι απείρως λιγότερο σοβαρό από το να αθωωθεί κάποιος για φόνο λόγω σχιζοφρένειας, και προφανώς ο Martin δεν δολοφόνησε κανέναν… Ήταν ένα "απλό" διοικητικό παράπτωμα, χωρίς να βλάψει κανέναν. Ο αυτισμός δεν είναι σχιζοφρένεια, αλλά είναι ένας διαφορετικός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό, από αυτό που θεωρούμε "νορμάλ" οι περισσότεροι. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με αυτισμό, που θεωρούν ότι είναι κολλητοί φίλοι με γνωστές προσωπικότητες, έστω κι αν δεν τους έχουν συναντήσει ποτέ! Αντίστοιχα, μπορεί ο Martin να θεώρησε πως ό,τι έκανε, το έκανε με απολύτως νόμιμο τρόπο. Το αν είναι τελικά νομικά υπεύθυνος ή όχι δεν θα το μάθουμε ποτέ, μιας και η εισαγγελία απέσυρε τις κατηγορίες και η υπόθεση δεν θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, ενώ ο Guy Martin θα συνεχίσει να μας "τρελαίνει" με κάθε είδους όχημα, ανεξαρτήτως του αριθμού των τροχών τους…

 

 

Romaniacs: Τρίτος ο Κουζής την 3η μέρα, δύο θέσεις πάνω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sam Sunderland!

Ακόμα μία εξαιρετική ημέρα για τον Έλληνα αναβάτη
kouzis
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/7/2026

Ο Παναγιώτης Κουζής συνεχίζει να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό για δεύτερη σερί ημέρα, καθώς κατάφερε να τερματίσει τρίτος στην δεύτερη ημέρα της κατηγορίας Adventure Core.

Ο Έλληνας αναβάτης κατάφερε χτες να πάρει τη νίκη στην κατηγορία του και να νικήσει τον Sam Sunderland των δύο τίτλων Rally Dakar και των δύο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Rally. Ο Κουζής, που συμμετέχει με CFMOTO 800ΜΤ-Χ και την υποστήριξη της ομάδας CFMOTO HELLAS RACING TEAM, συνέχισε και σήμερα να εκπλήσσει πολύ κόσμο με την εμφάνισή του και τερμάτισε 3ος ημέρας, δύο θέσεις πάνω από τον Sunderland!

Jose Antonio Lombardia (CFMOTO) και Rene Columna (CFMOTO) πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Alexandru Anghel να τερματίζει ανάμεσα σε Κουζή και Sunderland.

Με την τρίτη θέση ημέρας, ο Παναγιώτης Κουζής σκαρφάλωσε ακόμη περισσότερο στην γενική κατάταξη καταλαμβάνοντας την 27η θέση κι αν δεν είχε την εξοντωτική ποινή των 8 ωρών την πρώτη ημέρα, φαίνεται πως θα διεκδικούσε τη νίκη στην κατηγορία Adventure Core.

Εξαιρετικός ήταν για ακόμη μία μέρα ο γνωστός μας από τα MEGA TEST ON-OFF του MOTO, Γιώργος Κοινωνάς που αγωνίζεται με CFMOTO 450MT και τερμάτισε στην 16η θέση και βρίσκεται πλέον στην 13η θέση της κατηγορίας Adventure Core.