Dakar 2019 7ο Σκέλος: Λάθος προσανατολισμού φέρνει νίκη Sunderland & κυριαρχία Brabec

Όσο πιο κοντά στο όνειρο έχει βρεθεί η Honda
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/1/2019

Αυτή την στιγμή συμβαίνει στην Honda, κάτι αντίστοιχο με εκείνο που συνέβαινε στην Yamaha πέρσι, έχουν φτάσει πολύ κοντά στο να καλοβλέπουν την ολοκληρωτική νίκη, να θεωρούνται φαβορί σε αυτό που είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο των αγώνων, να κάνεις προβλέψεις στο Dakar. Κι όλα αυτά έχοντας ήδη χάσει έναν εξαιρετικό αναβάτη. Για αυτό και ξυπνούν μνήμες από την περσινή μεγάλη ατυχία της Yamaha. Ωστόσο ο Brabec αυτή την στιγμή καλπάζει ολοταχώς για το όνειρό του και έχει τους πάντες στην κατασκήνωση να του λένε το ίδιο, είτε ψιθυριστά οι αντίπαλοι - ναι και οι αντίπαλοι ακόμη- είτε φωναχτά για να είναι σίγουροι πως θα αντιληφθεί την αγωνία όσο οι ημέρες περνούν και οι πιθανότητες ενός λάθους αυξάνονται. Έτσι λένε τα μαθηματικά του Dakar, πως οι πιθανότητες αυξάνονται όσο οι ημέρες κυλούν. Από τους 1.900 δημοσιογράφους που έχουν πιστοποιηθεί από την οργάνωση του Dakar, φαίνεται πως η μικρή αυτή χούφτα που το ακολουθεί με την φυσική της παρουσία, δίνει αντίστοιχη εικόνα σε όλους, πως τουλάχιστον από μία φορά έχουν δει κάποιον να λέει στον Brabec να προσέχει. Ο ίδιος απαντά σε αυτό και φαίνεται να το έχει δεχτεί, καθώς από τις πρώτες του δηλώσεις που ήταν σχεδόν πολεμικές, κάνοντας λόγο για επίθεση σε κάθε σκέλος με στόχο την νίκη και ελπίδα για την συνολική επικράτηση, τώρα υπάρχει μεταστροφή δίνοντας απόλυτη βαρύτητα στον φετινό τίτλο.

Ο Sam Sunderland που πέρσι είχε από νωρίς μία άσχημη πτώση, ξέρει πολύ καλά πως η τακτική και η υπομονή είναι τα μεγαλύτερα όπλα σε αυτό τον αγώνα. Μετά από ένα λάθος προσανατολισμού που οδήγησε πολλούς αναβάτες να χάσουν μαζικά χρόνο, εκείνος και ο Benavides της KTM, βρέθηκαν μπροστά και μάλιστα με διαφορά μεταξύ τους. Βέβαια ο Sunderland ήταν ήδη εμπρός, απλά όχι σε μεγάλη απόσταση. Την ίδια τακτική ακολουθεί και ο Van Beveren ο άνθρωπος που έχει φέρει πέρσι την Yamaha μία ανάσα από τον τίτλο και την διακοπή του τρομακτικού σερί που έχει η KTM. Με μπόλικη υπομονή και προσοχή, επικεντρώνεται στην ολοένα καλή επίδοση αντί για το κυνήγι της πρωτιάς σε κάθε σκέλος. Κάτι τέτοιο, το να κυνηγάς τις νίκες κάθε ημέρα, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε ένα λάθος που θα σε πάει πολλά βήματα πίσω ή χειρότερα σε μία πτώση αποχαιρετώντας ακόμη και τον αγώνα. Κι αυτό ο Van Beveren το γνωρίζει πολύ καλά κάνοντας το σωστό, κρατώντας τώρα την 2η θέση της γενικής κατάταξης πίσω από την Honda του Brabec με την KTM του Price πίσω.

Εικοσιένα λεπτά από την κορυφή, ο Χιλιανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Husqvarna μπορεί να έχει σκαμπανευάσματα αλλά παίζει το παιχνίδι του Dakar όπως πρέπει, διατηρώντας το επίπεδο της προσπάθειάς του κυμαινόμενο ανάλογα με τις απαιτήσεις του εδάφους, προσπαθώντας να αποφύγει κάθε πρόσθετο ρίσκο. Ωστόσο είναι ένας άλλος Χιλιανός αυτός που αρχίζει να ξεχωρίζει κάνοντας την υπερπροσπάθειά του να μοιάζει από την πλευρά των θεατών, μία εύκολη υπόθεση. Ο José Ignacio Cornejo ήταν πέρσι μία λύση ανάγκης για το HRC καθώς κλήθηκε προς αντικατάσταση, όμως φέτος αρχίζει να ξεχωρίζει με τον τρόπο που καταφέρνει να φαίνεται το όνομά του στην κατάταξη, έχοντας βρεθεί δύο φορές στην δεύτερη θέση της ημέρας για φέτος. Ο Cornejo μαθαίνει γρήγορα, χτίζει εμπειρία και του χρόνου δεν αποκλείεται να είναι ένας από εκείνους που θα καταφέρουν να κάνουν την διαφορά!

 

Ετικέτες

Dragster: 2η θέση στην Ευρώπη με ρεκόρ για το Ελληνικό turbo Suzuki GSX-R1000 της Casper Racing [Video]

Νέο προσωπικό ρεκόρ για τον Γιάννη Λαμπρόπουλο με το GSX-R100, 4ος ο Γιάννης Μάρτζακλης με Hayabusa
Casper Racing
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

29/5/2026

H ομάδα της Casper Racing επέστρεψε από τον 1ο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Dragster στη Santa Pod Raceway της Αγγλίας, όπου κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία Elite της Super Street, πετυχαίνοντας παράλληλα νέο προσωπικό ρεκόρ για το turbo Suzuki GSX-R 1000.

Άλλη μια διάκριση για την Casper Racing και τον Γιάννη Λαμπρόπουλο με χρόνο 6,584 δευτερόλεπτα και ταχύτητα εξόδου στα 367 km/h, μια απόδοση που τους κατατάσσει στη 2η θέση της Ευρωπαϊκής λίστας, μόλις 0.038 sec πίσω από την κορυφή!

Η ελληνική ομάδα που διέθετε ήδη το ταχύτερο turbo GSX-R1000 της Ευρώπης, έχοντας πλέον την υποστήριξη της Suzuki Σφακιανάκης, βελτίωσε κι άλλο τις επιδόσεις της στον εναρκτήριο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Dragster για το 2026.

Casper Racing

Παράλληλα στην ίδια διοργάνωση ο Γιάννης Μάρτζακλης με turbo Suzuki Hayabusa 1340 τερμάτισε 4ος και ανέβηκε στην 7η θέση της ευρωπαϊκής λίστας, επιτυγχάνοντας επίσης νέο προσωπικό του ρεκόρ, με χρόνο 6.683 δευτερόλεπτα και ταχύτητα εξόδου στα 363 km/h.

Με σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ίδιος ο Λαμπρόπουλος ανακοίνωσε τις επιτυχίες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους και τις εταιρείες που τον έχουν στηρίξει και έχουν σταθεί πίσω από αυτή την προσπάθεια.

casper racing

Επιστροφή από τον 1ο Ευρωπαϊκό αγώνα Dragster στην Santa Pod Raceway με τεράστια συναισθήματα, αφού κατακτήσαμε τη 2η θέση στην Elite της Super Street, πετυχαίνοντας παράλληλα νέο προσωπικό ρεκόρ για το 1000cc μας:

6️.5️8️4️ sec — 3️6️7️ km/h 🚀

Ένα αποτέλεσμα που μας κατατάσσει στη 2η θέση της Ευρωπαϊκής λίστας, μόλις 0.038 sec πίσω από την κορυφή. 👻🇬🇷

Ενώ ο αδελφός μου Giannis Martzaklis τερμάτησε 4ος και ανέβηκε στην 7η θέση στην ευρωπαϊκή λίστα με Nεο προσωπικό ρεκόρ 6.683@363 🙏🚀

Q1: 6.769
Q2: 6.750
Q3: 6.727
Q4: 6.723

Elimination 1: 6.671
Elimination 2: 6.668
Elimination 3: 6.584 💥🚀🇬🇷

Η ομάδα μου δούλεψε καταπληκτικά και οι κόποι μας ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Γι’ αυτό τους αφιερώνω αυτό το αποτέλεσμα με πολλή αγάπη ❤️🙏

Όλη η Ελλάδα στήριξε την προσπάθειά μου και αυτό μου έδωσε τεράστια δύναμη. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα τα μηνύματα και την αγάπη που μου χαρίσατε! 🇬🇷

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την προσπάθειά μου ώστε να μπορώ να βρίσκομαι εκεί:

Casper rac1ng - BTB moto

Suzuki Sfakianakis Group
AMSOIL INC. - Greece
Turbosmart
Venetis Ηλεκτροστατική βαφή
Papastavrou Shops
HYPER Design
Mega Parras
MVD-Retail International
Sklavos potatoes
SDS Motorsports
Evans paint
3P Racing
Kollias racing
Papagiannis Euxast
Suzuki patras
Sinos κατασκευές μηχανημάτων
Katsantonis team racing
Energie parts
Peristeras tyres
Racedom
Tgs parts
KakaRakis Performance
tg carbon factory

Next station: Tierp Arena, Swe 6-9/8 See you soon 🫣