Dakar 2019: Ευθυμία στην KTM, Laia & Toby βάζουν στοίχημα: φιλί ή κούρεμα! [video]

Εφηβική κατασκήνωση το Dakar, κι αυτό είναι καλό…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/1/2019

Εχθές το βράδυ τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα σε όλες τις ομάδες καθώς το αποτέλεσμα της 4ης ημέρας, έφερε βελτίωση για όλους συγκριτικά με την 3η που τόσο η Honda, όσο και η KTM, δέχτηκαν ταυτόχρονο πλήγμα. Περιμέναμε πως όλοι τους θα κοιμόντουσαν λίγο πιο ελαφριά, όπως γράφαμε, αλλά στην KTM τα πράγματα ήταν λίγο πιο εύθυμα ώστε να δημοσιεύσουν ένα video που είχαν προετοιμάσει, με τους Price και Laia να βάζουν στοίχημα για την απόδοσή τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που βάζουν στοίχημα, ούτε η πρώτη που η Laia σχολιάζει τα μαλλιά του Price, αλλά τώρα το επισημοποίησαν έστω και σε χαρτοπετσέτες!

Αν λοιπόν η Laia τερματίσει εντός δεκαπεντάδας τότε μπορεί να κουρέψει τον Price όπως εκείνη θέλει, κι αν ο Toby είναι εντός πεντάδας τότε θα πρέπει να δεχτεί να τον φιλήσει και όχι πεταχτά, αλλά για πέντε δευτερόλεπτα. Υπάρχουν φυσικά μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθούν και οι δύο πλευρές του στοιχήματος, καθώς η Laia είναι η γυναίκα που μπορεί να βρεθεί κι εντός δεκάδας σε ένα Rally όπως το Dakar.

Σε κάθε περίπτωση αυτό το χιουμοριστικό video είναι σημαντικό γιατί δείχνει στον κόσμο πώς περνάνε στην κατασκήνωση το βράδυ, όπου όπως μας έλεγε ο Chris Birch στο προηγούμενο Mega Test,  είναι σαν να βρίσκεσαι ανάμεσα σε παιδιά. Από απίστευτο χαβαλέ μεταξύ ανταγωνιστών, έως ακόμη και μικρο-παρεξηγήσεις που κρατούν όμως για λίγο, τα βράδια στο Dakar έχουν μία ατμόσφαιρα κατασκήνωσης που εμπλουτίζει την εμπειρία του Rally και συμβάλει να το μετατρέψει σε ένα κανονικό πάρτι. Όσο σοβαρά κι αν είναι τα πράγματα, όσο επαγγελματικά κι αν τα βλέπει κανείς ποντάροντας την καριέρα του ολόκληρη στο αποτέλεσμα ενός Rally, οι ημέρες είναι πολλές και τα βράδια χρειάζεται αποφόρτιση…

Ετικέτες

Alpe Adria, Βουλγαρία: Πρωταθλητές οι Καπούνταλης και Φουρθιώτης – Τι έκαναν οι Έλληνες

Αυλαία είχαμε λοιπόν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria
alpe adria final
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/9/2026

Στη νέα πίστα της Βουλγαρίας, A1 Motor Park πραγματοποιήθηκε ο έκτος και τελευταίος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Alpe Adria που ήταν διπλός και γινόταν παράλληλα με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας BMU. Ο αγώνας είχε και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον με αρκετές συμμετοχές, αλλά και με δύο εστεμμένους πρωταθλητές.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως τα πήγαν οι Έλληνες, με τις θέσεις που αναφέρονται παρακάτω να αφορούν τον ευρωπαϊκό θεσμό Alpe Adria και τους δύο αγώνες που πραγματοποιήθηκαν, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις τους στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU ήταν σαφώς καλύτερες.

SSP 300

Ο 14χρονος αναβάτης Αντώνης Βεντούρας αν και πήγε στην Βουλγαρία ως πρωτοπόρος της κατηγορίας, δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του Alpe Adria, αφού ο αρκετά μεγαλύτερός ηλικιακά του Tashan Oguz κατάφερε το απόλυτο και κατέκτησε την πρώτη θέση της γενικής. Βέβαια, υπάρχουν και καλά νέα, αφού ο Έλληνας αναβάτης κατέκτησε τον τίτλο στην αντίστοιχη κατηγορία του BMU και στέφθηκε Βαλκανιονίκης, δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει.

ventouras2 A1

 

Sportbike / Junior Sportbike

Στην κατηγορία Junior Sportbike συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Καπούνταλης και η Τόνια Κορρέ. Ο Καπούνταλης πήρε δύο νίκες και κατέκτησε τον τίτλο της κατηγορίας, ενώ η Κορρέ τερμάτισε δεύτερη και τρίτη στους δύο αγώνες και κατέκτησε την δεύτερη θέση της Junior Sportbike, με τους αναβάτες μας να κάνουν το 1-2.

kapoudalis

 

SSP 600/STK 600

Στα SSP 600, ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου δεν είχε ταξιδέψει στη Σλοβακία για τον προηγούμενο γύρο, αφού είχε μία περιπέτεια υγείας και έτσι πήγε στη Βουλγαρία σαν δεύτερος στη γενική κατάταξη, πίσω από τον από τον Αυστριακό Baumgartner Benjamin. Ο Παπαγεωργίου κατέκτησε μία νίκη και μία δεύτερη θέση, καταλαμβάνοντας έτσι την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη.

Στην κατηγορία STK 600 συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, που με μία δεύτερη και μία τρίτη θέση κατάφερε να πάρει τον τίτλο και να στεφθεί πρωταθλητής για το 2026.

fourthiotis

 

CUP 1000

Στην συγκεκριμένη κατηγορία, είχαμε δύο ελληνικές συμμετοχές, αυτές του Χαράλαμπου Ψυχογιού και του Γιώργου Παρασκευά. Ο Ψυχογιός τερμάτισε 7ος στο πρώτο αγώνα και 3ος στον δεύτερο αγώνα. Για τον Γιώργο Παρασκευά θα ακολουθήσει άλλο άρθρο, καθώς τερμάτισε στην πρώτη τριάδα στο Βαλκανικό.

psychogios

 

STK 1000/SBK

Στην κατηγορία STK 1000 συμμετείχε ο Δημήτρης Καρακώστας, που στάθηκε άτυχος στον προηγούμενο γύρο και έχασε την πρωτοπορία. Ο Καρακώστας κατέκτησε τη νίκη και στους δύο αγώνες και έτσι τερμάτισε στην δεύτερη θέση της γενικής βαθμολογίας.

karakostas