Dakar 2019: Ευθυμία στην KTM, Laia & Toby βάζουν στοίχημα: φιλί ή κούρεμα! [video]

Εφηβική κατασκήνωση το Dakar, κι αυτό είναι καλό…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/1/2019

Εχθές το βράδυ τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα σε όλες τις ομάδες καθώς το αποτέλεσμα της 4ης ημέρας, έφερε βελτίωση για όλους συγκριτικά με την 3η που τόσο η Honda, όσο και η KTM, δέχτηκαν ταυτόχρονο πλήγμα. Περιμέναμε πως όλοι τους θα κοιμόντουσαν λίγο πιο ελαφριά, όπως γράφαμε, αλλά στην KTM τα πράγματα ήταν λίγο πιο εύθυμα ώστε να δημοσιεύσουν ένα video που είχαν προετοιμάσει, με τους Price και Laia να βάζουν στοίχημα για την απόδοσή τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που βάζουν στοίχημα, ούτε η πρώτη που η Laia σχολιάζει τα μαλλιά του Price, αλλά τώρα το επισημοποίησαν έστω και σε χαρτοπετσέτες!

Αν λοιπόν η Laia τερματίσει εντός δεκαπεντάδας τότε μπορεί να κουρέψει τον Price όπως εκείνη θέλει, κι αν ο Toby είναι εντός πεντάδας τότε θα πρέπει να δεχτεί να τον φιλήσει και όχι πεταχτά, αλλά για πέντε δευτερόλεπτα. Υπάρχουν φυσικά μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθούν και οι δύο πλευρές του στοιχήματος, καθώς η Laia είναι η γυναίκα που μπορεί να βρεθεί κι εντός δεκάδας σε ένα Rally όπως το Dakar.

Σε κάθε περίπτωση αυτό το χιουμοριστικό video είναι σημαντικό γιατί δείχνει στον κόσμο πώς περνάνε στην κατασκήνωση το βράδυ, όπου όπως μας έλεγε ο Chris Birch στο προηγούμενο Mega Test,  είναι σαν να βρίσκεσαι ανάμεσα σε παιδιά. Από απίστευτο χαβαλέ μεταξύ ανταγωνιστών, έως ακόμη και μικρο-παρεξηγήσεις που κρατούν όμως για λίγο, τα βράδια στο Dakar έχουν μία ατμόσφαιρα κατασκήνωσης που εμπλουτίζει την εμπειρία του Rally και συμβάλει να το μετατρέψει σε ένα κανονικό πάρτι. Όσο σοβαρά κι αν είναι τα πράγματα, όσο επαγγελματικά κι αν τα βλέπει κανείς ποντάροντας την καριέρα του ολόκληρη στο αποτέλεσμα ενός Rally, οι ημέρες είναι πολλές και τα βράδια χρειάζεται αποφόρτιση…

Ετικέτες

X-Trial Geneva - Ο Toni Bou πέφτει και παρόλα αυτά κερδίζει για μια ακόμη φορά

Με τον teammate του Gabriel Marcelli να κάνει το 1 -2 για την Repsol Honda Team
motomag X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/5/2024

Μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας από το καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος X-Trial, η Γενεύη φιλοξένησε τον τέταρτο γύρο της χρονιάς με τον Toni Bou να κερδίζει -καμία έκπληξη- και τον teammate του Gabriel Marcelli να κλειδώνει το 1 – 2 για τη Repsol Honda Team.

Αν και πολλοί θα πουν όταν διαβάσουν το άρθρο… σιγά ο Bou κέρδισε για ακόμη μία φορά τα πράγματα στη Γενεύη κύλησαν ελαφρώς διαφορετικά από ότι συνήθως. Ο πολυπρωταθλητής Toni Bou δεν ήταν σε καλή αγωνιστική μέρα και αυτό φάνηκε από τον πρώτο γύρο του αγώνα. O Marcelli ο οποίος είναι teammate του στην Repsol Honda Team ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα με τον ίδιο να ηγείται στα αρχικά στάδια.

X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του

Η συνέχεια δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο για τον Bou καθώς μία πτώση στον πρώτο γύρο έβαλε δύσκολα στον Ισπανό. Στον δεύτερο γύρο τα πράγματα άλλαξαν και ήταν λες και είδαμε έναν διαφορετικό αγώνα. Ο Bou αν και πονούσε από την πτώση κατάφερε να πάρει λιγότερους βαθμούς ποινής από τον teammate του, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρωτοπορία στον αγώνα. Στον τελικό ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα κερδίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της χρονιάς.

Μπορεί ο Marcelli να τερμάτισε τελικά δεύτερος ωστόσο στη Γενεύη ο νεαρός Ισπανός πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Toby Martin από τη Βρετανία. Όσον αφορά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Toni Bou προηγείται έχοντας 86 βαθμούς με τον Gabriel Marcelli να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 55 βαθμούς και τον Jaime Busto (GASGAS) να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 52 βαθμούς.

Ο Toni Bou ανέφερε μετά την νίκη του: "Είμαι χαρούμενος με τη σημερινή νίκη, παρόλο που η οδήγησή μου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Κάναμε αρκετά λάθη, ειδικά στο τέλος του πρώτου γύρου, όταν είχα και μια πτώση. Χρειάστηκε να τα δώσω όλα για να κερδίσω στη Γενεύη”.

X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του
Ετικέτες