Σε έναν αγώνα που διεξήχθη στην άμμο στο Grayan-et-l'Hôpital της Γαλλίας, ο 21χρονος Raphael Cholet έπεσε μετά από ένα άλμα και στην συνέχεια χτυπήθηκε από έναν αναβάτη που ακολουθούσε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.
Κατά τη διάρκεια του 5ου αγώνα του θεσμού Gurp TT στο Grayan-et-l'Hôpital της Γαλλίας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, συνέβη ένα τραγικό ατύχημα με δυστυχώς πολύ άσχημη κατάληξη.
Ο 21χρονος Raphael Cholet συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον θεσμό, με τους αγώνες να διεξάγονται στο απαιτητικό τερέν της άμμου και ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός Enduro και Motocross, που διοργανώνεται εδώ και αρκετά χρόνια.
Ο Raphael Cholet είχε πτώση όταν προσγειώθηκε από ένα άλμα και στην συνέχεια χτυπήθηκε από έναν αναβάτη που ακολουθούσε. Ο Raphael έλαβε αρχικά ιατρική περίθαλψη στην πίστα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όπου την Κυριακή το βράδυ υπέκυψε στα τραύματά του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ενώ η διοργάνωση διακόπηκε.
Η Γαλλική Ομοσπονδία εξέφρασε τη συγκίνηση της και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου νεαρού αναβάτη.