Ducati V4 R: Άδοξο ντεμπούτο στα BSB

Απολογήθηκε η ομάδα στον Josh Brooks
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

25/4/2019

Η ομάδα Be Wiser (που την διευθύνει η Paul bird Motrorsport) αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τον αναβάτη της στα BSB, Josh Brooks, καθώς εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων στην Ducati Panigale V4 R o Αυστραλός αναβάτης έφυγε χωρίς κανέναν βαθμό από τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος στο Silverstone.

Μιλάμε για την μοτοσυκλέτα που στο Motul WSBK κυριαρχεί απόλυτα με 11 νίκες σε αντίστοιχα 11 σκέλη, οπότε ήταν λογικό να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από την πλευρά της ομάδας και μεγάλες… ανησυχίες από τους αντιπάλους της, οι οποίοι φοβόντουσαν ότι θα είχαμε μια αντιγραφή του σκηνικού της παντοκρατορίας της Ducati των WSBK και στα BSB. Όμως, παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις στις δοκιμές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ούτε ο Brooks αλλά ούτε και ο Scott Redding δεν κατάφεραν να πιάσουν τον ρυθμό των Yamaha της ομάδας McAMS στα χρονομετρημένα, ενώ κατά την διάρκεια του αγώνα αντιμετώπισαν και οι δύο προβλήματα.
Τα περισσότερα θέματα τα αντιμετώπισε ο Brooks, ο οποίος λόγω τεχνικών προβλημάτων κατάφερε να γράψει μόλις τον 18ο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ και στα δύο σκέλη του αγώνα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για τον ίδιο λόγο. Στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, ενώ τόνισε πως και ο αναβάτης της Yamaha Jason O'Halloran είχε δύο εγκαταλείψεις, θέλοντας έτσι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την αστοχία των Ducati. Δήλωσε επίσης πως όταν δεν υπήρχαν αυτά τα ζητήματα ο ρυθμός του ήταν ανταγωνιστικός, οπότε υπάρχει το κίνητρο για μια πιο εποικοδομητική συνέχεια στο πρωτάθλημα.
Από την μεριά της ομάδας, ο συντονιστής John Mowatt είπε ότι σίγουρα δεν πρόκειται για το ιδανικό ξεκίνημα της χρονιάς, καθώς και οι δύο αναβάτες πάλευαν να βρουν πρόσφυση με το πίσω ελαστικό. Ο Redding κατάφερε να τερματίσει εντός βάθρου στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο είχε μια πτώση, αλλά για την περίπτωση του Brooks ανέφερε πως ολόκληρη η ομάδα ζητάει συγνώμη από τον αναβάτη, καθώς δύο εγκαταλείψεις εξαιτίας μηχανικής βλάβης δεν συνάδουν με τις ικανότητες και την δυναμική της PBM Be Wiser.

Michael Dunlop: Θα συμμετάσχει στον αγώνα Mid Antrim 150 για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια

Ο αστέρας του Isle of Man TT θα κάνει μία εμφάνιση-έκπληξη
dunlop
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/7/2026

Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του Michael Dunlop στον αγώνα Mid Antrim 150, με την τελευταία εμφάνιση του πολυνίκη του Isle of Man να χρονολογείται το 2009.

Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει να πραγματοποιηθεί από το μακρινό 2016 και σίγουρα ο Dunlop θα είναι το πιο γνωστό όνομα που θα αγωνιστεί στη διοργάνωση.

Ο Βορειοϊρλανδός που πέτυχε φέτος 3 νίκες στο Isle of Man TT – φτάνοντας τις 36 συνολικά – φαίνεται πως δεν χόρτασε αγώνες τη φετινή σεζόν, καθώς κάποιοι απ’ αυτούς ακυρώθηκαν λόγω καιρού και αποφάσισε να αγωνιστεί έπειτα από χρόνια στο Mid Antrim 150.

dunlop

Ο αγώνας θα διεξαχθεί από τις 31 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου στην πίστα Clough των 6,5 χιλιομέτρων και ο Michael θα προσπαθήσει να προσθέσει κι άλλες νίκες στις 139 που έχει πετύχει σε αγώνες δρόμου στην Ιρλανδία, πλησιάζοντας τον Joey Dunlop που έχει 156, αλλά και τον Ryan Farquhar που έχει 211 νίκες.