Ducati V4 R: Άδοξο ντεμπούτο στα BSB

Απολογήθηκε η ομάδα στον Josh Brooks
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

25/4/2019

Η ομάδα Be Wiser (που την διευθύνει η Paul bird Motrorsport) αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τον αναβάτη της στα BSB, Josh Brooks, καθώς εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων στην Ducati Panigale V4 R o Αυστραλός αναβάτης έφυγε χωρίς κανέναν βαθμό από τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος στο Silverstone.

Μιλάμε για την μοτοσυκλέτα που στο Motul WSBK κυριαρχεί απόλυτα με 11 νίκες σε αντίστοιχα 11 σκέλη, οπότε ήταν λογικό να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από την πλευρά της ομάδας και μεγάλες… ανησυχίες από τους αντιπάλους της, οι οποίοι φοβόντουσαν ότι θα είχαμε μια αντιγραφή του σκηνικού της παντοκρατορίας της Ducati των WSBK και στα BSB. Όμως, παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις στις δοκιμές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ούτε ο Brooks αλλά ούτε και ο Scott Redding δεν κατάφεραν να πιάσουν τον ρυθμό των Yamaha της ομάδας McAMS στα χρονομετρημένα, ενώ κατά την διάρκεια του αγώνα αντιμετώπισαν και οι δύο προβλήματα.
Τα περισσότερα θέματα τα αντιμετώπισε ο Brooks, ο οποίος λόγω τεχνικών προβλημάτων κατάφερε να γράψει μόλις τον 18ο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ και στα δύο σκέλη του αγώνα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για τον ίδιο λόγο. Στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, ενώ τόνισε πως και ο αναβάτης της Yamaha Jason O'Halloran είχε δύο εγκαταλείψεις, θέλοντας έτσι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την αστοχία των Ducati. Δήλωσε επίσης πως όταν δεν υπήρχαν αυτά τα ζητήματα ο ρυθμός του ήταν ανταγωνιστικός, οπότε υπάρχει το κίνητρο για μια πιο εποικοδομητική συνέχεια στο πρωτάθλημα.
Από την μεριά της ομάδας, ο συντονιστής John Mowatt είπε ότι σίγουρα δεν πρόκειται για το ιδανικό ξεκίνημα της χρονιάς, καθώς και οι δύο αναβάτες πάλευαν να βρουν πρόσφυση με το πίσω ελαστικό. Ο Redding κατάφερε να τερματίσει εντός βάθρου στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο είχε μια πτώση, αλλά για την περίπτωση του Brooks ανέφερε πως ολόκληρη η ομάδα ζητάει συγνώμη από τον αναβάτη, καθώς δύο εγκαταλείψεις εξαιτίας μηχανικής βλάβης δεν συνάδουν με τις ικανότητες και την δυναμική της PBM Be Wiser.

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες