Η νικήτρια του ΙΟΜΤΤ, BMW M 1000 RR του Peter Hickman σε δημοπρασία

Από τον οίκο Bonhams, στο Stafford Sale τον Απρίλιο
Peter Hickcman BMW M 1000 RR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/2/2023

Στη δημοπρασία Stafford του Απριλίου, ανάμεσα στα εκθέματα του οίκου Bonhams θα βρίσκεται και η αγωνιστική BMW M 1000 RR με την οποία ο Peter Hickman θριάμβευσε στο Isle of Man Tourist Trophy του 2022.

Η Gas Monkey BMW by FHO Racing M 1000 RR του Hickman αναμένεται να πιάσει μεταξύ 80 και 100.000 βρετανικές λίρες, ήτοι 91.000-113.500 ευρώ.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δημοπρατείται τρέχουσα νικήτρια μοτοσυκλέτα του ΙΟΜΤΤ, με τον Hickman να έχει κερδίσει μαζί της τους τίτλους των κατηγοριών Superbike & Senior TT της χρονιάς που μας πέρασε.

Η μοτοσυκλέτα προσφέρεται ακριβώς στην κατάσταση που πέρασε την γραμμή τερματισμού πέρυσι, όπου ήταν πρώτη με διαφορά 16,0 δευτερολέπτων από την Kawasaki του Dean Harrison, κομπλέ με το original φαίρινγκ και… τα μυγάκια που σκότωσε ο Hickman κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Για όποιους γνωρίζουν από αγορές αγωνιστικών μοτοσυκλετών, το παραπάνω σημαίνει πως ο κινητήρας θα θέλει σαφώς σέρβις (προέρχεται από 2 αγώνες 12 γύρων ή 724 χιλιομέτρων στο ΤΤ, σε οριακές οδηγικές συνθήκες με μέση ωριαία 210 χλμ/ώρα), όμως η συλλεκτική αξία της συγκεκριμένης M 1000 RR είναι αδιαμφισβήτητη όπως κι αν έχει.

Με τις νίκες του στα Superbike & Senior TT τον περασμένο Ιούνιο στο IOMTT, ο Hickman έγινε ο 4ος αναβάτης στην ιστορία που κερδίζει 4 αγώνες την ίδια εβδομάδα, έχοντας συνολικά 9 νίκες στο νησί. Οι 4 περυσινές του νίκες του χάρισαν και το Πρωτάθλημα Joey Dunlop TT, ενώ πέτυχε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, γράφοντας 133.461 μίλια την ώρα μέση ωριαία, ήτοι σχεδόν 215 χλμ/ώρα, παίρνοντας και τον τίτλο του ταχύτερου αναβάτη στο event.

Η μοτοσυκλέτα βγαίνει στη δημοπρασία απευθείας από την αγωνιστική ομάδα FHO Racing BMW team της Faye Ho, που ιδρύθηκε μόλις το 2021, κάνοντας θεαματικό ντεμπούτο στο ΤΤ το 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της δημοπρασίας, ΕΔΩ

Ετικέτες

Isle of Man TT 2023: Κρούσμα Ντόπινγκ - Εκτός αγώνα ο Jake Lowther συνοδηγός Sidecar

Το 2019 είχε κατακτήσει την τρίτη θέση με τον Alan Founds
Isle of Man TT 2023: Κρούσμα Ντόπινγκ - Εκτός αγώνα ο Jake Lowther συνοδηγός Sidecar
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2023

Ο Jake Lowther βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία μετά από τυχαίο έλεγχο Ντόπινγκ στο Isle of Man TT 2023. Ο συνοδηγός του Alan Founds στην κατηγορία Sidecar, τέθηκε εκτός αγώνα με την υπόθεση να έχει μεταβιβαστεί στην Auto Cycle Union (διοικητικό όργανο για το άθλημα της μοτοσυκλέτας στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Η ανάγκη καταπολέμησης του φαινομένου της Φαρμακοδιέγερσης (Ντόπινγκ), είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο. Κατά καιρούς έχουμε δει σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες να βρίσκονται θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες και στη συνέχεια να δέχονται τις εκάστοτε κυρώσεις (θα θυμάστε άλλωστε τις υποθέσεις των Andrea Iannone και Antony West).

Μία ανάλογη περίπτωση είχαμε στο φετινό αγώνα Isle of Man TT 2023 το οποίο διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στο νησί του Μαν. Μετά από τυχαίο έλεγχο Ντόπινγκ ο συνοδηγός του Alan Founds στην κατηγορία Sidecar, Jake Lowther βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Ο Lowther έκανε ντεμπούτο στον αγώνα το 2014, ενώ το 2019 με τον Alan Founds κατέκτησαν το τρίτο σκαλί του βάθρου. Την φετινή χρονιά οι Alan Founds-Jake Lowther #No7 συμμετέχουν με το Sidecar της ομάδας Yamaha LCR Spartan Automotive / Indelible Ink.

Η υπόθεση του Jake Lowther έχει μεταβιβαστεί στην Auto Cycle Union (ACU), το διοικητικό όργανο για το άθλημα της μοτοσυκλέτας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο ίδιος τέθηκε οριστικά εκτός αγώνα μετά από ανακοίνωση της οργάνωσης.

Ετικέτες