Isle of Man TT 2022: Σκοτώθηκε ο Mark Purshlow στα δοκιμαστικά

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας ο χθεσινός απολογισμός
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/6/2022

Ο 29ος Βρετανός Mark Purshlow από το Llanon της Ουαλίας σκοτώθηκε στην στροφή  Ballagarey μεταξύ τρίτου και τέταρτου μιλίου της διαδρομής κατά την διάρκεια των δοκιμών κατάταξης.

Το πρώτο θύμα του Isle of Man μετά από δύο χρόνια που αγώνας δεν διεξαγόταν εξαιτίας της πανδημίας. Πρόκειται για μία από τις πιο γρήγορες στροφές όταν στις 20:00 τοπική ώρα βγήκε η κόκκινη σημαία και ο αγώνας διακόπηκε με την επίσημη ανακοίνωση για το θλιβερό συμβάν να έρχεται στις 22:30.

Ήταν ο τρίτος γύρος για τον άτυχο Mark εχθές που ξεκίνησε με τους αγώνες TT από το 2015 και για πρώτη φορά συμμετείχε στο Isle of Man TT το 2017 σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Πριν σκοτωθεί, ο Mark είχε κάνει τον ταχύτερο προσωπικό χρόνο στο Isle of Man me 120,86mph, η πρώτη φορά που έσπαγε το όριο των 120mph.

Την Τρίτη ένας άλλος αναβάτης, ο Dave Moffitt, διακομίστηκε αεροπορικώς στο νοσοκομείο του Liverpool όπου παραμένει σε κωματώδη κατάσταση.

Ετικέτες

Skerries 100: Νεκρός αναβάτης σε δυστύχημα – Δεύτερη απώλεια σε αγώνες δρόμου σε μία εβδομάδα

Ανακοίνωση της Ιρλανδικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας μετά το δυστύχημα - Oριστική διακοπή του αγώνα
Skerries 100
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/7/2026

Τραγωδία σημειώθηκε στον ιστορικό αγώνα δρόμου Skerries 100 στην Ιρλανδία, όπου ένας αναβάτης έχασε τη ζωή του ύστερα σε δυστύχημα στον αγώνα Junior Support. Μετά το συμβάν, οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην επανεκκινήσουν τον αγώνα και να ματαιώσουν το υπόλοιπο πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα Junior Support, ο οποίος ακολούθησε τον αγώνα της κατηγορίας Open Superbike, όπου νικητής είχε αναδειχθεί ο Michael Dunlop.

Μέχρι στιγμής οι διοργανωτές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητα του αναβάτη που έχασε τη ζωή του, ενώ προηγήθηκε η ενημέρωση των οικείων του.

Η τραγωδία αυτή αποτελεί το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό σε αγώνες δρόμου μέσα σε λίγες ημέρες. Μόλις πριν μερικές μέρες είχε ανακοινωθεί ο θάνατος του James Walsh, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια του Tandragee 100.

Skerries 100

Η ανακοίνωση της Motorcycling Ireland

Η Motorcycling Ireland, η ομοσπονδία που εποπτεύει τους αγώνες μοτοσυκλέτας στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη θλίψη της για το δυστύχημα:

"Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι επηρεάστηκαν από το τραγικό συμβάν στο Skerries 100. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του αναβάτη, στους συναθλητές του, στους κριτές, στο ιατρικό προσωπικό, στους διοργανωτές και σε ολόκληρη την κοινότητα των αγώνων δρόμου σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

"Από σεβασμό προς τον αναβάτη και τους οικείους του, παρακαλούμε να αποφευχθούν οι εικασίες ή η διακίνηση ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών. Ζητούμε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις αρμόδιες αρχές και στους διοργανωτές ώστε να ενημερώσουν τους συγγενείς και να προχωρήσουν στις επίσημες ανακοινώσεις. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη."

Το Southern 100 ακολουθεί

Παρά το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κοινότητα των αγώνων δρόμου, το επόμενο μεγάλο ραντεβού του θεσμού είναι το Southern 100, το οποίο διεξάγεται ήδη, από 6 έως 9 Ιουλίου.

Στη λίστα συμμετοχών βρίσκονται κορυφαία ονόματα των αγώνων δρόμου, όπως οι Michael Dunlop, Dean Harrison και Peter Hickman, όλοι τους νικητές στο Isle of Man TT.

Το νέο αυτό δυστύχημα επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση γύρω από την επικινδυνότητα των αγώνων δρόμου, οι οποίοι, έχοντας μεγάλη ιστορία διατηρούν υψηλή δημοτικότητα. Άραγε αυτό συμβαίνει παρότι ή μήπως επειδή εξακολουθούν να συγκαταλέγονται στις πιο επικίνδυνες μορφές αγώνων μοτοσυκλέτας;

Skerries 100