Isle of Man TT 2022: Σκοτώθηκε ο Mark Purshlow στα δοκιμαστικά

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας ο χθεσινός απολογισμός
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/6/2022

Ο 29ος Βρετανός Mark Purshlow από το Llanon της Ουαλίας σκοτώθηκε στην στροφή  Ballagarey μεταξύ τρίτου και τέταρτου μιλίου της διαδρομής κατά την διάρκεια των δοκιμών κατάταξης.

Το πρώτο θύμα του Isle of Man μετά από δύο χρόνια που αγώνας δεν διεξαγόταν εξαιτίας της πανδημίας. Πρόκειται για μία από τις πιο γρήγορες στροφές όταν στις 20:00 τοπική ώρα βγήκε η κόκκινη σημαία και ο αγώνας διακόπηκε με την επίσημη ανακοίνωση για το θλιβερό συμβάν να έρχεται στις 22:30.

Ήταν ο τρίτος γύρος για τον άτυχο Mark εχθές που ξεκίνησε με τους αγώνες TT από το 2015 και για πρώτη φορά συμμετείχε στο Isle of Man TT το 2017 σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Πριν σκοτωθεί, ο Mark είχε κάνει τον ταχύτερο προσωπικό χρόνο στο Isle of Man me 120,86mph, η πρώτη φορά που έσπαγε το όριο των 120mph.

Την Τρίτη ένας άλλος αναβάτης, ο Dave Moffitt, διακομίστηκε αεροπορικώς στο νοσοκομείο του Liverpool όπου παραμένει σε κωματώδη κατάσταση.

Ετικέτες

Red Bull Romaniacs 2026: Ολομέτωπη επίθεση Triumph με Walker, Sunderland και Cervantes σε Tiger 900 Rally Pro [VIDEO]

Τρεις κορυφαίοι αναβάτες και δύο κατηγορίες Adventure με σχεδόν εργοστασιακές μοτοσυκλέτες
Romaniacs
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/7/2026

Η Triumph διευρύνει τη συμμετοχή της στο Red Bull Romaniacs 2026, παρατάσσοντας τους Jonny Walker, Sam Sunderland και Ivan Cervantes με σχεδόν στοκ Tiger 900 Rally Pro, θέλοντας να αποδείξει για ακόμη μία φορά τις πραγματικές δυνατότητες της μοτοσυκλέτας της στις πιο ακραίες εκτός δρόμου συνθήκες

Η Triumph επιστρέφει στο Red Bull Romaniacs για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στον διασημότερο αγώνα Hard Enduro και Adventure του κόσμου. Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο της το 2025, η βρετανική εταιρεία θα παρατάξει τρεις αναβάτες παγκόσμιας κλάσης, όλους πάνω σε Tiger 900 Rally Pro που παραμένουν πολύ κοντά στις προδιαγραφές παραγωγής.

Ο Jonny Walker θα αγωνιστεί και πάλι στην υψηλότερη κατηγορία  Adventure, την Ultimate, έχοντας ως στόχο να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά τη δεύτερη θέση που κατέκτησε πέρυσι. Ο Βρετανός, δύο φορές νικητής του Red Bull Romaniacs στις παραδοσιακές κατηγορίες Hard Enduro, έχασε τη νίκη το 2025 για μικρή διαφορά ύστερα από μια εντυπωσιακή αντεπίθεση μετά από προβλήματα στις πρώτες ημέρες του αγώνα.

Romaniacs

Ο Sam Sunderland, δύο φορές νικητής του Rally Dakar και ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες Rally Raid της εποχής μας, ανεβαίνει φέτος στη νέα για το 2026 ενδιάμεση κατηγορία Adventure Core. Το 2025 είχε κυριαρχήσει στην φιλικότερη Adventure Lite, κερδίζοντας όλες τις ειδικές διαδρομές εκτός δρόμου και ολοκληρώνοντας τον αγώνα με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων ωρών από τον δεύτερο.

Romaniacs

Στην ίδια κατηγορία θα συμμετάσχει και ο Ivan Cervantes, πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, ο οποίος επιστρέφει στο Red Bull Romaniacs έπειτα από περισσότερα από δέκα χρόνια απουσίας. Ο Ισπανός γνωρίζει καλά τις δυνατότητες της Tiger 900 Rally Pro, έχοντας ήδη κατακτήσει νίκες με αυτή σε απαιτητικές διοργανώσεις όπως τα 1000 Dunas, Baja Aragón και Bassella Race.

Σχεδόν όπως βγήκαν από την έκθεση

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της συμμετοχής της Triumph είναι ότι οι Tiger 900 Rally Pro παραμένουν σχεδόν ίδιες με εκείνες που μπορεί να αγοράσει ένας ιδιώτης. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μοτοσυκλέτες διαθέτουν μόνο περιορισμένες επεμβάσεις, κυρίως στις αναρτήσεις και σε λίγα επιλεγμένα εξαρτήματα που βελτιώνουν την αντοχή και την προστασία τους στις ακραίες συνθήκες του σκληρού αγώνα.

Romaniacs

Οι δηλώσεις των αναβατών

Ο Jonny Walker εμφανίστηκε αποφασισμένος να ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση πέρυσι.

Romaniacs

"Πέρασα πραγματικά υπέροχα στο Red Bull Romaniacs με την Tiger 900 Rally Pro και φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη. Ο στόχος μου φέτος είναι ξεκάθαρα η πρώτη θέση."

Από την πλευρά του, ο Sam Sunderland γνωρίζει ότι η μετάβαση στην Adventure Core θα ανεβάσει σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας.

"Πέρυσι εντυπωσιάστηκα από το τι μπορεί να κάνει μια σχεδόν εργοστασιακή Tiger 900 Rally Pro σε τόσο απαιτητικό τερέν. Φέτος ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμη πιο δυνατός και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε."Romaniacs

Ο σκληρότερος αγώνας Adventure

Το Red Bull Romaniacs διεξάγεται στο Sibiu της Ρουμανίας και θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους αγώνες μοτοσυκλέτας στον κόσμο. Ξεκινά με τον θεαματικό αστικό Prologue και ακολουθούν τέσσερις ημέρες εξαιρετικά απαιτητικών διαδρομών στα Καρπάθια Όρη, όπου οι αναβάτες αντιμετωπίζουν απότομες αναβάσεις, βραχώδη περάσματα, ποτάμια, πυκνά δάση και αμέτρητα φυσικά εμπόδια.

Η διοργάνωση του 2026 θα ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου με τον πρόλογο στο Sibiu και θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου.