MotoAmerica King Of The Baggers: Έρχονται στην Ευρώπη οι αγώνες με το απίστευτο θέαμα!

Το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού κοινού είναι δεδομένο
MotoAmerica King Of The Baggers: Έρχονται στην Ευρώπη οι αγώνες που με το απίστευτο θέαμα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/8/2023

Ένας από τους νεότερους θεσμούς αγώνων μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε το 2020 στη σημερινή του μορφή, γνωρίζει τεράστια απήχηση σε παγκόσμιο επίπεδο και οδηγεί τους διοργανωτές να πάρουν την απόφαση να τον επεκτείνουν και σε άλλες ηπείρους με πρώτο σταθμό την Ευρώπη!

Το θέαμα που προσφέρουν οι μεγάλες μοτοσυκλέτες μέσα στις πίστες και οι ταχύτητες που αναπτύσσουν καθηλώνουν τους θεατές είτε υπήρξαν οπαδοί της συγκεκριμένης κατηγορίας είτε όχι. Από τον πρώτο εκείνο αγώνα του 2020 στην Laguna Seca που έγινα ως μία μεμονωμένη εκδήλωση, το κοινό ζητούσε από την MotoAmerica να προχωρήσει στην δημιουργία ενός κανονικού πρωταθλήματος και να επενδύσει στον θεσμό.

Πράγματι την επόμενη χρονιά έγιναν τρεις διπλοί αγώνες με εργοστασιακή υποστήριξη από την Harley Davidson και την Indian και πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε αυτό που είναι τώρα, ένα κανονικό πρωτάθλημα με 7 διπλούς αγώνες!

Η ταχύτητα με την οποία κερδίζει οπαδούς το King Of The Baggers είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλο νέο αγώνισμα και το ενδιαφέρον του Ευρωπαϊκού κοινού είναι ήδη δεδομένο. Ακόμη και στην Ελλάδα βλέπουμε μέσα από τους λογαριασμούς του MOTO στα κοινωνικά δίκτυα, πως υπάρχει κοινό πρόθυμο να παρακολουθήσει αυτούς τους αγώνες. Ελπιδοφόρο νέο λοιπόν πως η MotoAmerica όχι απλά επενδύει στην συνέχιση αυτού του πρωταθλήματος αλλά ακόμη καλύτερα, το φέρνει και στην Ευρώπη!

MotoAmerica King Of The Baggers: Έρχονται στην Ευρώπη οι αγώνες με το απίστευτο θέαμα!

Για την επίτευξη αυτού του στόχου έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με έναν από τους καλύτερους συνεργάτες που θα μπορούσε να βρει, την Βρετανική MSVR (MotorSport Vision Racing). Πρόκειται για έναν κολοσσό της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας καθώς της ανήκουν πέντε αγγλικές πίστες, Brands Hatch, Donington Park, Oulton Park, Snetterton και Cadwell Park καθώς και η ισπανική Navarra. Παράλληλα έχει τα δικαιώματα και την διοργάνωση του BSB του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike που είναι το καλύτερο εθνικό πρωτάθλημα στον κόσμο και βασικός τροφοδότης αναβατών στο WSBK, όπως και αντίστροφα καθώς μπορεί να συντηρήσει τους επαγγελματίες αναβάτες.

Αυτό είναι το πρόσωπο της MSVR που βγαίνει προς τα έξω, ωστόσο οι υπηρεσίες της επεκτείνονται καθώς διαθέτει προηγμένες σχολές αγωνιστικής οδήγησης μοτοσυκλέτας και προετοιμασίας για αγώνες, υπηρεσίες διοργάνωσης εκδηλώσεων καθώς και μία σειρά ιδιαίτερα ικανών αναβατών που λειτουργούν ως πλοηγοί και σε δημοσιογραφικές παρουσιάσεις νέων μοντέλων όπου ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους γιατί επιτρέπουν έναν ανεβασμένο ρυθμό οδήγησης…

Από μόνη της λοιπόν η MSVR μπορεί να υποστηρίξει ένα πρωτάθλημα σε δύο διαφορετικές χώρες, όμως στόχος της MotoAmerica δεν είναι να το περιορίσει εκεί, αλλά να το ανοίξει στην Β. Ευρώπη όπου σημειώνεται και ο κύριος όγκος πωλήσεων αυτών των μοτοσυκλετών στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να υπάρχει στο μέλλον ένας αγώνας King Of The Baggers που το αεροπορικό εισιτήριο θα είναι πιο προσιτό για εμάς. Προφανώς και θεωρούμε πολύ δύσκολο να γίνει αγώνας στην Ελλάδα, αν και η πίστα των Σερρών θα ήταν μία εξαιρετική περίπτωση για τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες ενώ θα προσέλκυε και κοινό από τα υπόλοιπα Βαλκάνια όπου οι κατηγορίες αυτές έχουν καλό ποσοστό πωλήσεων.

Σε κάθε περίπτωση η MotoAmerica αναμένει την εισήγηση της MSVR για τις πιθανές πίστες που θα μπορούσε να γίνει το King Of The Baggers, όπως επίσης και την πλήρη μελέτη ως προς το χρονοδιάγραμμα με βάση τις καιρικές προβλέψεις, τον αριθμό εισιτηρίων που θα μπορούσαν να κοπούν σε κάθε χώρα, την ύπαρξη ή όχι ενδιαφέροντος από τοπικούς αναβάτες, τους χορηγούς που δείχνουν ενδιαφέρον και γενικά μία μακρά σειρά από παράγοντες που πρέπει να μελετηθούν εις βάθος για να μπορέσει να ξεκινήσει κάτι τέτοιο στην δική μας ήπειρο.

MotoAmerica King Of The Baggers: Έρχονται στην Ευρώπη οι αγώνες με το απίστευτο θέαμα!

Ο Wayne Rainey πρόεδρος της MotoAmerica τόνισε: «Η πορεία ενδιαφέροντος για το King Of The Baggers είναι εξωπραγματική και η αποδοχή του αγωνίσματος έχει φέρει πολλούς θεατές στο πρωτάθλημά μας, ορισμένοι από τους οποίους ακολουθούν πλέον και τα Superbike. (ας μην ξεχνάμε πως το MotoAmerica είναι το επόμενο εθνικό πρωτάθλημα που ξεπερνά τα σύνορά του όπως το BSB) Η συνεργασία μας με τον MSVR και τον Stuart Higgs τους καθιστούν τους καλύτερους συνεργάτες για την επέκτασή μας στην Ευρώπη και την προσέγγιση των Ευρωπαίων φιλάθλων».

Με την σειρά του ο Stuart Higgs από την θέση του διευθυντή BSB και της MSVR δήλωσε: «Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον το King Of The Baggers και την ταχύτητα με την οποία κερδίζει τους θεατές, την βιομηχανία της μοτοσυκλέτας και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον με την απόλυτα μοναδική, «δες το να το πιστέψεις» προσέγγιση που επιφυλάσσει στο μοτοσυκλετιστικό θέαμα. Είμαι πεπεισμένος πως θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε το άθλημα στην Ευρώπη και να αναπαράγουμε την επιτυχία που είχε στις ΗΠΑ».

Ήδη υπάρχουν εταιρείες που ετοιμάζουν μοτοσυκλέτες για το King Of The Baggers, χωρίς να υπάρχει κάτι περισσότερο από τα παραπάνω, απλά για να τις χρησιμοποιούν ως εκθέματα σε εκδηλώσεις και τοπικές εκθέσεις, γεγονός που δείχνει πως τα πράγματα μάλλον θα εξελιχθούν θετικά για το νέο αυτό αγώνισμα και στην Ευρώπη, την μητέρα της μοτοσυκλέτας!

 

X-Trial Geneva - Ο Toni Bou πέφτει και παρόλα αυτά κερδίζει για μια ακόμη φορά

Με τον teammate του Gabriel Marcelli να κάνει το 1 -2 για την Repsol Honda Team
motomag X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/5/2024

Μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας από το καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος X-Trial, η Γενεύη φιλοξένησε τον τέταρτο γύρο της χρονιάς με τον Toni Bou να κερδίζει -καμία έκπληξη- και τον teammate του Gabriel Marcelli να κλειδώνει το 1 – 2 για τη Repsol Honda Team.

Αν και πολλοί θα πουν όταν διαβάσουν το άρθρο… σιγά ο Bou κέρδισε για ακόμη μία φορά τα πράγματα στη Γενεύη κύλησαν ελαφρώς διαφορετικά από ότι συνήθως. Ο πολυπρωταθλητής Toni Bou δεν ήταν σε καλή αγωνιστική μέρα και αυτό φάνηκε από τον πρώτο γύρο του αγώνα. O Marcelli ο οποίος είναι teammate του στην Repsol Honda Team ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα με τον ίδιο να ηγείται στα αρχικά στάδια.

X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του

Η συνέχεια δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο για τον Bou καθώς μία πτώση στον πρώτο γύρο έβαλε δύσκολα στον Ισπανό. Στον δεύτερο γύρο τα πράγματα άλλαξαν και ήταν λες και είδαμε έναν διαφορετικό αγώνα. Ο Bou αν και πονούσε από την πτώση κατάφερε να πάρει λιγότερους βαθμούς ποινής από τον teammate του, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρωτοπορία στον αγώνα. Στον τελικό ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα κερδίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της χρονιάς.

Μπορεί ο Marcelli να τερμάτισε τελικά δεύτερος ωστόσο στη Γενεύη ο νεαρός Ισπανός πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Toby Martin από τη Βρετανία. Όσον αφορά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Toni Bou προηγείται έχοντας 86 βαθμούς με τον Gabriel Marcelli να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 55 βαθμούς και τον Jaime Busto (GASGAS) να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 52 βαθμούς.

Ο Toni Bou ανέφερε μετά την νίκη του: "Είμαι χαρούμενος με τη σημερινή νίκη, παρόλο που η οδήγησή μου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Κάναμε αρκετά λάθη, ειδικά στο τέλος του πρώτου γύρου, όταν είχα και μια πτώση. Χρειάστηκε να τα δώσω όλα για να κερδίσω στη Γενεύη”.

X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του
Ετικέτες