O Παντελεάκης στο Hawkers European Talent Cup

Άλλο ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/2/2022

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε επίσημα ότι από το 2022 ο Βασίλης Παντελεάκης θα υπερασπίζεται τα χρώματα της Cardoso Racing. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο επαγγελματικά οργανωμένες ομάδες της Ισπανίας, με τον Βασίλη να αγωνίζεται στην κατηγορία HETC (Hawkers European Talent Cup) που εντάσσεται στα talent cups υπό την "ομπρέλα" του FIM Junior GP World Championship που υποστηρίζει η FIM και η Dorna στο περίφημο πρόγραμμα "Road to MotoGP". Είναι ένα πρόγραμμα που τροφοδοτεί με νέα ταλέντα τις τρεις κατηγορίες των GP και η επιλογή του Παντελεάκη από την ομάδα Cardoso, αποτελεί σίγουρα ένα πολύ μεγάλο βήμα για τον νεαρό αναβάτη.

Ο Luis Cardoso, πρώην αναβάτης του Π.Π. GP και ιδιοκτήτης της ομάδας δήλωσε: "Είμαστε ευτυχείς που ανακοινώνουμε ότι ο Έλληνας αναβάτης Βασίλης Παντελεάκης θα αποτελεί μέρος της ομάδας μας αυτή τη σεζόν. Ο Βασίλης είναι ένα νέο ταλέντο με πολύ μέλλον στους αγώνες και μέσα από την ομάδα μας θα του δώσουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στο HETC. Είναι μια σπουδαία κατηγορία όπου τα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο μάχονται μεταξύ τους. Το επίπεδο θα είναι φέτος πολύ υψηλό και είμαι σίγουρος πως ο αναβάτης μας θα ενταχθεί πλήρως σε αυτό. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας."

Isle of Man TT: Ατύχημα στις δοκιμές των Superbikes  - Ακύρωση όλων των δοκιμών της Δευτέρας

Η ανακοίνωση των διοργανωτών δεν έχει ξεκαθαρίσει τι συνέβη
IOMTT 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

25/5/2026

Ενώ το πρόγραμμα της πρώτη ημέρας του Isle of Man TT είχε ξεκινήσει με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές των κατηγοριών Superbike και Superstock, ένα συμβάν προκάλεσε κόκκινες σημαίες και άμεση διακοπή της δράσης.

Χρειάστηκαν ελάχιστα λεπτά για να διαπιστωθεί πως το θέμα ήταν σοβαρό, καθώς οι διοργανωτές απέφευγαν να εξηγήσουν περί τίνος πρόκειται, περιοριζόμενοι στο να δηλώσουν πως διαχειρίζονται “ένα συμβάν στην Parliament Square, Ramsey”.

Περίπου μια ώρα αργότερα ήρθε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση:

“Οι διοργανωτές του Isle of Man TT Races επιβεβαιώνουν πως έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι διαδικασίες για σοβαρά συμβάντα, μετά από ατύχημα που συνέβη στην Parliament Square την 25η Μαΐου και ώρα 13:50 (τοπική, 15:50 Ελλάδας).

“Κατά συνέπεια βγήκαν κόκκινες σημαίες και όλη η αγωνιστική δραστηριότητα στη Mountain Course έχει διακοπεί μέχρι νεοτέρας.

“Η τρέχουσα προτεραιότητα της ομάδας ελέγχου του αγώνα είναι η στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας για να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο.

“Για την ασφάλεια όλων, όλοι οι δρόμοι γύρω από τη Mountain Course του ΤΤ παραμένουν κλειστοί μέχρι να δοθεί νέα ανακοίνωση.”

Εν τέλει η ανακοίνωση πως η διαδρομή ξανανοίγει για το κοινό ήρθε στις 17:45 (Ελλάδας), περίπου 40 λεπτά αφότου ανακοινώθηκε πως δεν θα υπάρξει άλλη αγωνιστική δράση σήμερα, Δευτέρα 25/5.

Πλέον αναμένουμε για νέα ανακοίνωση που να εξηγεί αναλυτικότερα το συμβάν που προκάλεσε την όλη διακοπή, με την ελπίδα πως αυτό δεν θα αφορά σοβαρό τραυματισμό αναβάτη.