O Παντελεάκης στο Hawkers European Talent Cup

Άλλο ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/2/2022

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε επίσημα ότι από το 2022 ο Βασίλης Παντελεάκης θα υπερασπίζεται τα χρώματα της Cardoso Racing. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο επαγγελματικά οργανωμένες ομάδες της Ισπανίας, με τον Βασίλη να αγωνίζεται στην κατηγορία HETC (Hawkers European Talent Cup) που εντάσσεται στα talent cups υπό την "ομπρέλα" του FIM Junior GP World Championship που υποστηρίζει η FIM και η Dorna στο περίφημο πρόγραμμα "Road to MotoGP". Είναι ένα πρόγραμμα που τροφοδοτεί με νέα ταλέντα τις τρεις κατηγορίες των GP και η επιλογή του Παντελεάκη από την ομάδα Cardoso, αποτελεί σίγουρα ένα πολύ μεγάλο βήμα για τον νεαρό αναβάτη.

Ο Luis Cardoso, πρώην αναβάτης του Π.Π. GP και ιδιοκτήτης της ομάδας δήλωσε: "Είμαστε ευτυχείς που ανακοινώνουμε ότι ο Έλληνας αναβάτης Βασίλης Παντελεάκης θα αποτελεί μέρος της ομάδας μας αυτή τη σεζόν. Ο Βασίλης είναι ένα νέο ταλέντο με πολύ μέλλον στους αγώνες και μέσα από την ομάδα μας θα του δώσουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στο HETC. Είναι μια σπουδαία κατηγορία όπου τα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο μάχονται μεταξύ τους. Το επίπεδο θα είναι φέτος πολύ υψηλό και είμαι σίγουρος πως ο αναβάτης μας θα ενταχθεί πλήρως σε αυτό. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας."

Romaniacs: Ο Κουζής πρώτος στην κατηγορία του, νίκησε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sam Sunderland!

Απίστευτη επίδοση από τον Έλληνα αναβάτη
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/7/2026

Αυτό κι αν είναι είδηση, καθώς κατά την δεύτερη ημέρα του σκληροτράχηλου αγώνα Red Bull Romaniacs 2026, ο Παναγιώτης Κουζής που αγωνίζεται στην κατηγορία Adventure Core με CFMOTO 800ΜΤ-Χ και την υποστήριξη της ομάδας CFMOTO HELLAS RACING TEAM τερμάτισε πρώτος, μπροστά από τον Sam Sunderland που ήρθε δεύτερος.

Ο Έλληνας αναβάτης ολοκλήρωσε την δεύτερη ημέρα σε 3 ώρες 6 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα και ήταν 11 λεπτά ταχύτερος από τον Βρετανό Sunderland, που αγωνίζεται με Triumph. Μπορεί σε κάποιους αυτό το όνομα να μην λέει πολλά, αλλά μιλάμε για τον δύο φορές πρωταθλητή Rally Dakar, δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Rally, ενώ παράλληλα είναι και ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες Rally-Raid της εποχής μας!

Τρίτος ημέρας τερμάτισε ο Rene Columna με CFMOTO. Η χτεσινή ημέρα ήταν καταστροφική για τον Παναγιώτη Κουζή που ήταν 36ος, όμως με τη νίκη του αυτή σήμερα ανέβηκε 5 θέσεις και βρίσκεται πλέον 31ος, κοιτάζοντας με αισιοδοξία τις επόμενες δύο ημέρες.

Εξαιρετικός ήταν και ο Γιώργος Κοινωνάς που συμμετέχει με CFMOTO 450MT και ολοκλήρωσε την ημέρα σε 3 ώρες και 45 λεπτά, σκαρφαλώνοντας στην 12η θέση της κατηγορίας με βλέμμα στην πρώτη δεκάδα.