Πριν από λίγο ανακοινώθηκε επίσημα ότι από το 2022 ο Βασίλης Παντελεάκης θα υπερασπίζεται τα χρώματα της Cardoso Racing. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο επαγγελματικά οργανωμένες ομάδες της Ισπανίας, με τον Βασίλη να αγωνίζεται στην κατηγορία HETC (Hawkers European Talent Cup) που εντάσσεται στα talent cups υπό την "ομπρέλα" του FIM Junior GP World Championship που υποστηρίζει η FIM και η Dorna στο περίφημο πρόγραμμα "Road to MotoGP". Είναι ένα πρόγραμμα που τροφοδοτεί με νέα ταλέντα τις τρεις κατηγορίες των GP και η επιλογή του Παντελεάκη από την ομάδα Cardoso, αποτελεί σίγουρα ένα πολύ μεγάλο βήμα για τον νεαρό αναβάτη.
Ο Luis Cardoso, πρώην αναβάτης του Π.Π. GP και ιδιοκτήτης της ομάδας δήλωσε: "Είμαστε ευτυχείς που ανακοινώνουμε ότι ο Έλληνας αναβάτης Βασίλης Παντελεάκης θα αποτελεί μέρος της ομάδας μας αυτή τη σεζόν. Ο Βασίλης είναι ένα νέο ταλέντο με πολύ μέλλον στους αγώνες και μέσα από την ομάδα μας θα του δώσουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στο HETC. Είναι μια σπουδαία κατηγορία όπου τα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο μάχονται μεταξύ τους. Το επίπεδο θα είναι φέτος πολύ υψηλό και είμαι σίγουρος πως ο αναβάτης μας θα ενταχθεί πλήρως σε αυτό. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας."
Davey Todd: Σοβαρός τραυματισμός στο Daytona - Αμφίβολη η συμμετοχή στο North West 200
Πολλαπλά κατάγματα σε ατύχημα στο Daytona 200 για τον Βρετανό - Διακυβεύεται η παρουσία του στους αγώνες Road Racing της φετινής σεζόν
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
11/3/2026
Ο Davey Todd τραυματίστηκε σοβαρά κατά την πτώση του, στις κατατακτήριες του Daytona 200 στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα μηριαίου και να περάσει από χειρουργείο, ενώ δίνει πλέον αγώνα δρόμου για να προλάβει North West 200 και Isle of Man TT.
Ο Davey Todd ξεκίνησε τη σεζόν του 2026 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον αγώνα Daytona 200, όμως το αγωνιστικό του πρόγραμμα ανατράπηκε μετά από σοβαρό ατύχημα στις κατατακτήριες δοκιμές.
Ο 30χρονος Βρετανός αναβάτης είχε δύο ατυχήματα στην ίδια περίοδο δοκιμών. Στο πρώτο ενεπλάκη σε σύγκρουση με άλλον αναβάτη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Ωστόσο στο δεύτερο περιστατικό τα πράγματα ήταν πολύ πιο σοβαρά.
Μπλοκάρισε το τιμόνι πριν την πρόσκρουση
Σύμφωνα με τον ίδιο τον Todd, η ομάδα του πίστευε ότι είχε επιδιορθώσει πλήρως τη Street Triple 765RS της PHR Performance Triumph μετά το πρώτο συμβάν. Έτσι ο αναβάτης επέστρεψε στην πίστα για να συνεχίσει τις δοκιμές.
Λίγο αργότερα όμως παρουσιάστηκε σοβαρό μηχανικό πρόβλημα.
"Το τιμόνι μπλόκαρε και κατέληξα στον τοίχο," ανέφερε ο Todd, περιγράφοντας το ατύχημα που ακολούθησε.
Η σφοδρή πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλούς τραυματισμούς.
Πολλαπλά κατάγματα
Ο Βρετανός υπέστη κατάγματα στο μηριαίο οστό, στην κνήμη, στη μύτη και άλλους τραυματισμούς στο πόδι. Ο Todd υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όπου οι γιατροί τοποθέτησαν μεταλλική πλάκα στο μηριαίο οστό και σταθεροποίησαν την κνήμη με βίδες.
Σε ενημέρωση που δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα, ο ίδιος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της αποκατάστασης.
"Έβαλαν πλάκα στο μηριαίο και στερέωσαν την κνήμη με βίδες. Είμαστε θετικοί ότι πλέον ξεκινά η αποθεραπεία και κάνουμε βήματα για να επιστρέψω υγιής."
Αγώνας δρόμου για τους αγώνες δρόμου
Παρότι η αποκατάσταση έχει ξεκινήσει, ο Todd δεν μπορεί ακόμη να εκτιμήσει πότε θα επιστρέψει στους αγώνες.
"Δεν μπορώ πραγματικά να δώσω κάποιο χρονοδιάγραμμα. Προχωράμε μέρα με τη μέρα και προσπαθούμε να επουλωθούν όλα όσο πιο γρήγορα γίνεται."
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχει ήδη ξεκινήσει να στηρίζεται στο αριστερό του πόδι, κάτι που του επιτρέπεται μετά το χειρουργείο.
"Θα δουλέψω πολύ σκληρά. Πολλοί εξαιρετικοί άνθρωποι με βοηθούν και με συμβουλεύουν ώστε να επανέλθω όσο πιο γρήγορα γίνεται."
Το North West 200 θα διεξαχθεί από 6 έως 9 Μαΐου, ενώ το Isle of Man TT είναι προγραμματισμένο από 25 Μαΐου έως 30 Ιουνίου.
Ο Todd είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος στους δύο αυτούς ιστορικούς αγώνες δρόμου, έχοντας τρεις νίκες στο Isle of Man TT και εννέα στο North West 200. Παράλληλα, για το 2026 ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστεί και στο British Superbike Championship με την ομάδα 8TEN, έχοντας ως ομόσταυλο τον Peter Hickman.
Με το χρονοδιάγραμμα να πιέζει, ο Βρετανός δίνει πλέον μάχη με τον χρόνο για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.