O Παντελεάκης στο Hawkers European Talent Cup

Άλλο ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/2/2022

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε επίσημα ότι από το 2022 ο Βασίλης Παντελεάκης θα υπερασπίζεται τα χρώματα της Cardoso Racing. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο επαγγελματικά οργανωμένες ομάδες της Ισπανίας, με τον Βασίλη να αγωνίζεται στην κατηγορία HETC (Hawkers European Talent Cup) που εντάσσεται στα talent cups υπό την "ομπρέλα" του FIM Junior GP World Championship που υποστηρίζει η FIM και η Dorna στο περίφημο πρόγραμμα "Road to MotoGP". Είναι ένα πρόγραμμα που τροφοδοτεί με νέα ταλέντα τις τρεις κατηγορίες των GP και η επιλογή του Παντελεάκη από την ομάδα Cardoso, αποτελεί σίγουρα ένα πολύ μεγάλο βήμα για τον νεαρό αναβάτη.

Ο Luis Cardoso, πρώην αναβάτης του Π.Π. GP και ιδιοκτήτης της ομάδας δήλωσε: "Είμαστε ευτυχείς που ανακοινώνουμε ότι ο Έλληνας αναβάτης Βασίλης Παντελεάκης θα αποτελεί μέρος της ομάδας μας αυτή τη σεζόν. Ο Βασίλης είναι ένα νέο ταλέντο με πολύ μέλλον στους αγώνες και μέσα από την ομάδα μας θα του δώσουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στο HETC. Είναι μια σπουδαία κατηγορία όπου τα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο μάχονται μεταξύ τους. Το επίπεδο θα είναι φέτος πολύ υψηλό και είμαι σίγουρος πως ο αναβάτης μας θα ενταχθεί πλήρως σε αυτό. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας."

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες