Η AMOTOE έδωσε στη δημοσιότητα το φετινό πρόγραμμα Πανελλήνιού Κυπέλλου Supermoto. Το κύπελλο αποτελείται από πέντε αγώνες, με τον πρώτο να πραγματοποιείται στη Δράμα στις 26 Απριλίου και τον τελευταίο στη Σπάρτη στις 04 Οκτωβρίου. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες (Racing Open, Νέων Αγωνιζομένων και Normal). Στην Racing Open μπορούν να λάβουν μέρος αναβάτες που είναι από 16 ετών κι άνω, με δίχρονες μοτοσυκλέτες από 201 έως 500cc ή τετράχρονες από 201 έως 650cc. Το ίδιο ισχύει και για την κατηγορία των Νέων Αγωνιζομένων. Στη κατηγορία Normal μπορούν να λάβουν μέρος αναβάτες που είναι πάνω από 15 ετών, με δίχρονες μοτοσυκλέτες από 201 έως 500cc ή τετράχρονες με κυβισμό από 201 έως 710cc. Ακολουθεί ο πίνακας με τις ημερομηνίες των αγώνων.
Isle of Man TT – Πήρε και τον 2ο αγώνα Supersport ο Michael Dunlop, νέο ρεκόρ με 35 νίκες!
Σε άλλο σύμπαν ο Dunlop, έριξε πάνω από 26 δευτερόλεπτα στον δεύτερο Harrison
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
5/6/2026
Ο καιρός μας έκανε τη χάρη και η δράση της Παρασκευής έχει ξεκινήσει σχεδόν ως είχε προγραμματιστεί βάσει του νέου προγράμματος – αν και ένα άσχετο τροχαίο παραλίγο να εκτροχιάσει και αυτή τη μέρα – με τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας Supersport TT να τερματίζει λίγη ώρα πριν γραφτούν αυτές οι γραμμές.
Ο Michael Dunlop με τη Ducati Panigale V2 ήταν ο κυρίαρχος της κατηγορίας σε σχεδόν όλη τη διάρκεια των δοκιμών, πήρε την 34η νίκη του στον πρώτο αγώνα πριν λίγες μέρες και σήμερα ανέβασε το απίστευτο ρεκόρ του στις 35 νίκες.
Dean Harrison
Η μάχη ξεκίνησε με τον νικητή του Superbike TT, Dean Harrison (Honda CBR600RR), να παίρνει κεφάλι γράφοντας έναν εκπληκτικό γύρο που έμελλε να είναι και ο ταχύτερος του αγώνα με μέση ταχύτητα 129.218 mph (208 km/h). Ο Dunlop κέρδισε χρόνο στο πιτ στοπ και στον δεύτερο γύρο πέρασε πρώτος.
Peter Hickman
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Dunlop άνοιγε σταθερά τη διαφορά του από τον Harrison, ο οποίος με τη σειρά του δεν ανησυχούσε πολύ για τα μετόπισθέν του, καθώς διατηρούσε μια ικανή διαφορά άνω των 10 δευτερολέπτων από τον Peter Hickman (Triumph Street Triple 765 RS) που ακολουθούσε τρίτος.
Στο τέλος αυτή ήταν η τελική κατάταξη του βάθρου, με τον Dunlop να πανηγυρίζει το 54ο βάθρο του σε ΤΤ και φυσικά τη διεύρυνση του μοναδικού του ρεκόρ στις 35 νίκες.