Η AMOTOE έδωσε στη δημοσιότητα το φετινό πρόγραμμα Πανελλήνιού Κυπέλλου Supermoto. Το κύπελλο αποτελείται από πέντε αγώνες, με τον πρώτο να πραγματοποιείται στη Δράμα στις 26 Απριλίου και τον τελευταίο στη Σπάρτη στις 04 Οκτωβρίου. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες (Racing Open, Νέων Αγωνιζομένων και Normal). Στην Racing Open μπορούν να λάβουν μέρος αναβάτες που είναι από 16 ετών κι άνω, με δίχρονες μοτοσυκλέτες από 201 έως 500cc ή τετράχρονες από 201 έως 650cc. Το ίδιο ισχύει και για την κατηγορία των Νέων Αγωνιζομένων. Στη κατηγορία Normal μπορούν να λάβουν μέρος αναβάτες που είναι πάνω από 15 ετών, με δίχρονες μοτοσυκλέτες από 201 έως 500cc ή τετράχρονες με κυβισμό από 201 έως 710cc. Ακολουθεί ο πίνακας με τις ημερομηνίες των αγώνων.
Η BMW Motorrad Motorsport παρουσιάζει τις αγωνιστικές της ομάδες
Ενόψει της έναρξης του Motul WSBK 2026, η BMW συνοψίζει τις αγωνιστικές ομάδες της που βασίζονται στα M 1000 RR και S 1000 RR.
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
18/2/2026
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (WSBK) η ομάδα άλλαξε φέτος και τους δύο αναβάτες της, καλωσορίζοντας τον Ιταλό Danilo Petrucci και τον Πορτογάλο Miguel Oliveira, οι οποίοι πήραν τις θέσεις των Toprak Razgatlioglu, που προωθήθηκε στο MotoGP μετά από δύο τίτλους με τη BMW στο WSBK, και του Michael Van Der Mark.
Ο Van Der Mark άφησε πίσω το WSBK, όχι όμως και τη γερμανική εταιρεία, καθώς μετακινήθηκε παράλληλα σε μιαν άλλη M 1000 RR, αυτή της BMW Motorrad World Endurance Team που δηλώνει στόχο της την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος Endurance, EWC.
Μαζί του στο πρωτάθλημα Αντοχής θα είναι οι Markus Reiterberger (Γερμανία) και Steven Odendaal (Νότια Αφρική), ενώ ο Εσθονός Hannes Soomer συνεχίζει ως αναπληρωματικός της παραπάνω τριάδας.
Μια ακόμη ομάδα για το EWC 2026 είναι η AutoRace Ube Racing Team με τον Naomichi Uramoto που διακρίθηκε πέρυσι με τη BMW στο ιαπωνικό πρωτάθλημα και ο οποίος πλαισιώνεται από τον έμπειρο πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή WSBK και EWC Sylvain Guintoli και τον Hannes Soomer, όταν δεν είναι απαραίτητος στην πρώτη ομάδα της BMW.
Στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, MotoAmerica, η ομάδα OrangeCat Racing κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της κατηγορίας Superstock το 2025 και φέτος ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών της βουτώντας στα δύσκολα της κορυφαίας κατηγορίας Superbike ως επίσημη εργοστασιακή ομάδα BMW Motorrad Motorsport Official Team USA. Υπό τις οδηγίες του διευθυντή Jeff Connors, η ομάδα θα έχει δύο Αμερικανούς αναβάτες, τους Sean Dylan Kelly και Jayson Uribe.
Τέλος, η BMW έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα Road Racing με δύο πασίγνωστους Άγγλους αναβάτες, τους Davey Todd και Peter Hickman οι οποίοι θα αγωνιστούν σε φημισμένους αγώνες, όπως οι Isle of Man Tourist Trophy και Northwest 200 με την ομάδα που οι ίδιοι ίδρυσαν, 8TEN Racing, ενώ θα συμμετάσχουν και στο αγγλικό πρωτάθλημα BSB (British SuperBike Championship).