Προκήρυξη Πανελλήνιου Κυπέλλου Supermoto 2020

Συμπληρώθηκε το παζλ των ελληνικών αγώνων
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/3/2020

Η AMOTOE έδωσε στη δημοσιότητα το φετινό πρόγραμμα Πανελλήνιού Κυπέλλου Supermoto. Το κύπελλο αποτελείται από πέντε αγώνες, με τον πρώτο να πραγματοποιείται στη Δράμα στις 26 Απριλίου και τον τελευταίο στη Σπάρτη στις 04 Οκτωβρίου. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες (Racing Open, Νέων Αγωνιζομένων και Normal). Στην Racing Open μπορούν να λάβουν μέρος αναβάτες που είναι από 16 ετών κι άνω, με δίχρονες μοτοσυκλέτες από 201 έως 500cc ή τετράχρονες από 201 έως 650cc. Το ίδιο ισχύει και για την κατηγορία των Νέων Αγωνιζομένων. Στη κατηγορία Normal μπορούν να λάβουν μέρος αναβάτες που είναι πάνω από 15 ετών, με δίχρονες μοτοσυκλέτες από 201 έως 500cc ή τετράχρονες με κυβισμό από 201 έως 710cc. Ακολουθεί ο πίνακας με τις ημερομηνίες των αγώνων.

 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
26/4/2020
ΔΡΑΜΑ (μαζί με αγώνα BMU)
Θ.Α.
31/5/2020
ΜΕΓΑΡΑ (μαζί με αγώνα ΠΠΤ)
ΛΕ.Μ.Μ.
21/6/2020
ΣΠΑΡΤΗ
Α.Μ.Ο.Σ.
13/9/2020
ΔΡΑΜΑ (μαζί με αγώνα BMU)
Θ.Α.
4/10/2020
ΣΠΑΡΤΗ
Α.Μ.Ο.Σ.

 

Ιsle of Man TT 2026 - Νέο ρεκόρ γύρου από στάση από τον Dean Harrison

Ο Βρετανός αναβάτης της Honda σημείωσε μέση ωριαία ταχύτητα 214,4 km/h καταρρίπτοντας το τρέχον ρεκόρ
Dean Harrison
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/5/2026

Ο Dean Harrison ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την εβδομάδα δοκιμών του Isle of Man TT 2026, σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου από στάση στις κατατακτήριες διαδικασίες με μέση ταχύτητα 215,5 km/h πάνω στη Honda CBR1000RR-R.

Ο Harrison ήταν ο ταχύτερος αναβάτης του πρώτου προκριματικού session στην κατηγορία Superbike, καταγράφοντας συνολικά δύο γύρους πάνω από το φράγμα των 133 mph. Ο καλύτερος από αυτούς έφτασε τα 133,925 mph (215,531 km/h), επίδοση που συνιστά τον ταχύτερο γύρο που έχει σημειωθεί ποτέ σε εναρκτήρια περίοδο προκριματικών του TT.

Η διαφορά του από τον δεύτερο σε μέση ωριαία ταχύτητα ξεπέρασε τα 3 mph (4,8 km/h), με τους Michael Dunlop και Nathan Harrison να ακολουθούν.

Dean Harrison

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Harrison δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος τόσο από την αίσθηση της μοτοσυκλέτας όσο και από τις συνθήκες στην πίστα: "Ήταν πολύ καλό που βγήκαμε στην πίστα και μπήκαμε αμέσως σε ρυθμό. Ένιωθα καλά από την αρχή και το ίδιο και η μοτοσυκλέτα. Για να είμαι ειλικρινής, με ενδιέφερε περισσότερο να δω πώς θα συμπεριφερόταν η μοτοσυκλέτα με μικρότερο φορτίο καυσίμου, οπότε όσο ικανοποιημένος ήμουν με το 133,2, άλλο τόσο χάρηκα που ακολούθησε και ένας γύρος στα 133,9 mph."

Ο αναβάτης της Honda πρόσθεσε επίσης πως όλα λειτούργησαν ιδανικά στη διάρκεια της βραδιάς, "το ελαστικό, η μοτοσυκλέτα και οι συνθήκες ήταν πολύ καλές. Απόλαυσα πραγματικά την οδήγησή μου απόψε και ανυπομονώ να συνεχίσουμε αύριο."

Dean Harrison

Θετική ήταν και η πρώτη εικόνα για τον ομόσταυλο του Harrison στην Honda Racing UK, τον θρύλο John McGuinness, ο οποίος ξεκίνησε επίσης δυνατά τις δοκιμές, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον μεγάλο αριθμό εντόμων στην ορεινή διαδρομή.