Swank Rally, Τυνησία - Σκοτώθηκε ο Ιταλός αναβάτης Luigi Costa

Νοσηλευόταν επί δύο ημέρες στο νοσοκομείο Kebili μετά από πτώση, και πέθανε από επιπλοκές
Luigi Costa, Swank Rally
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/2/2024

Στις 27/2/2024 έφυγε από τη ζωή ο αναβάτης Luigi Costa, που συμμετείχε στο Swank Rally στην Τυνησία. Ο Ιταλός είχε μια πτώση δυο ημέρες πριν και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Kebili, έχοντας τις αισθήσεις του, όμως τελικά πέθανε από επιπλοκές.

Όπως διαβάζουμε στον ιταλικό τύπο η διοργάνωση ενήργησε ταχύτατα κατά το ατύχημα του Costa που συνέβη λίγα χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση της πρώτης ειδικής του αγώνα, μεταφέροντας τον άμεσα στο νοσοκομείο. Ο 58χρονος αναβάτης από την Πάρμα, υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, με τους γιατρούς να αποφασίζουν πως έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον δυο ημέρες. Κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο, ο Costa είχε τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε τηλεφωνικά με την οικογένεια και τους φίλους του. Δυστυχώς την Τρίτη η κατάσταση του επιδεινώθηκε, με τον άτυχο Ιταλό να πεθαίνει από επιπλοκές οι οποίες τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έγιναν γνωστές. Μόλις μαθεύτηκε η είδηση του θανάτου του, η διοργάνωση ακύρωσε άμεσα το τρίτο στάδιο του αγώνα το οποίο βρισκόταν στα μέσα της διεξαγωγής του.

Ετικέτες

BSB 2026: Με παρελάσεις και track days η νέα σεζόν του βρετανικού πρωταθλήματος

Νέος χορηγός υπόσχεται να φέρει τους φίλους της διοργάνωσης μέσα στις πίστες - Με τις δικές τους μοτοσυκλέτες
BSB Carol Nash Partnership
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/1/2026

Η ασφαλιστική εταιρεία Carole Nash γίνεται επίσημος συνεργάτης του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike και ανοίγει τον δρόμο για εμπειρίες εντός πίστας σε τέσσερις γύρους του BSB.

Νέοι γύροι παρέλασης και track days σε συγκεκριμένες πίστες του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike (BSB), πρόκειται να προστεθούν στο πρόγραμμα του θεσμού, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του για τη σεζόν 2026.

Η ασφαλιστική εταιρεία Bennetts ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στο Ιανουάριο ότι αποχωρεί από τη θέση του βασικού χορηγού τίτλου του BSB, ενόψει της σεζόν 2026. Λίγο αργότερα, το πρωτάθλημα γνωστοποίησε τη συνεργασία του με την ασφαλιστική εταιρεία Carole Nash, η οποία θα αποτελεί τον επίσημο ασφαλιστικό συνεργάτη της σειράς από το 2026.

Παρότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Carole Nash αναλαμβάνει ρόλο χορηγού τίτλου, η νέα συμφωνία θα φέρει στο κοινό μια σειρά από δραστηριότητες εντός πίστας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα νέα “Carole Nash - BSB Track Days”, τα οποία θα διεξαχθούν μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου σε τέσσερις πίστες του πρωταθλήματος, Oulton Park, Donington Park, Brands Hatch και Cadwell Park.

Παράλληλα, η συνεργασία προβλέπει γύρους παρέλασης για τους φίλους του BSB που θα φτάνουν στις πίστες με μοτοσυκλέτα σε επιλεγμένους γύρους, καθώς και εμπειρίες όπως βόλτες ως συνεπιβάτες, γύρους με το safety car, VIP περιηγήσεις και πακέτα φιλοξενίας.

BSB Carol Nash Partnership

Ο Stuart Higgs, Διευθυντής της σειράς British Superbike, δήλωσε σχετικά: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καλωσορίζω την Carole Nash ως τον αποκλειστικό επίσημο ασφαλιστικό συνεργάτη του Πρωταθλήματος  British Superbike, καθώς φέτος γιορτάζουμε τη σημαντική 30ή επέτειο του θεσμού.", ενώ πρόσθεσε ότι ανυπομονεί για στενή συνεργασία με την Carole Nash, για την υλοποίηση αυτής της νέας συμφωνίας ώστε οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν "μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες που έχει να προσφέρει το BSB καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν 2026."