WSBK Phillip Island Test - Τραυματίστηκε ο Jonathan Rea
Χάνει τον πρώτο γύρο της σεζόν ο Βορειοϊρλανδός πολυπρωταθλητής
Από τον
Θοδωρή Ξύδη
17/2/2025
Με πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό του πόδι κατέληξε έπειτα από πρώτη στις πρώτες δοκιμαστικά του τελευταίου επίσημου test της χρονιάς στο Phillip Island ο Jonathan Rea (Pata Maxus Yamaha).
Άτυχος ήταν ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike στην πίστα της Αυστραλίας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και ο πρώτος γύρος του WSBK.
Ο Rea έπεσε στην έξοδο της δεύτερης στροφής στο Phillip Island κατά τη διάρκεια του FP1, κάτι που οδήγησε και σε κόκκινη σημαία με τον αναβάτη της Pata Maxus Yamaha να οδηγείται έπειτα στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις.
Εκεί διαπιστώθηκε ότι το αριστερό του πόδι είχε πολλαπλά κατάγματα με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τα τελευταία επίσημα δοκιμαστικά της χρονιάς, ενώ έγινε γνωστό ότι δεν θα λάβει μέρος ούτε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.
Το μόνο που κατάφερε ο Rea ήταν να συμπληρώσει 20 γύρους και με χρόνο στο 1’30.885 να βρεθεί στη 15η θέση του FP1 με τον Βορειοιρλανδό να ξεκινά τη σεζόν κυριολεκτικά με σπασμένο αριστερό μην μπορώντας να συλλέξει ούτε δεδομένα για τη μοτοσυκλέτα του.
Daytona 200: Ιστορικό ρεκόρ για τον Josh Herrin, χαμηλή πτήση με highside ο Peter Hickman [VIDEO]
Η 84η διοργάνωση του αγώνα Daytona 200 σήμανε δύο ρεκόρ για τον Αμερικανό αναβάτη
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
9/3/2026
O αγώνας Daytona 200 δεν είναι απλά ο εναρκτήριος αγώνας του αμερικανικού πρωταθλήματος ταχύτητας MotoAmerica. Είναι μια ετήσια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού των ΗΠΑ, ένας αγώνας με ξεχωριστή προβολή που όλοι θέλουν να κερδίσουν και ο οποίος φέτος διεξήχθη για 84η φορά.
Ενταγμένος στην κατηγορία Supersport του MotoAmerica, έχει διάρκεια 200 μιλίων (εξ ου και το όνομά του) και απόσταση που αναλογεί σε 57 γύρους στη διαδρομή της πίστας Daytona International Speedway.
Ο φετινός αγώνας ξεκίνησε με δράμα, καθώς στον δεύτερο γύρο η πτώση ενός αναβάτη οδήγησε σε κόκκινες σημαίες και επανεκκίνηση για τους υπόλοιπους 56 γύρους, για να τερματίσει μετά από τρία πιτ-στοπ με τον μεγάλο πρωταγωνιστή, Josh Herrin (Panigale V2) στην πρώτη θέση.
Από αριστερά: Tyler Scott, Josh Herrin, Kayla Yaakov
Για τον Herrin αυτή ήταν μια ιστορική στιγμή καθώς έγινε ο πρώτος που κερδίζει τον Daytona 200 για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές στην ιστορία του θεσμού. Ο Αμερικανός μάλιστα μετρά πέντε νίκες στον συγκεκριμένο αγώνα, αν προσθέσουμε και αυτή του 2010 με τη Yamaha, γεγονός που τον βάζει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ πεντάκις νικητών μαζί με τους Scott Russell και Miguel Duhamel.
Αφότου γλίτωσε από ένα απρόοπτο στη διάρκεια πιτ-στοπ του, ο Herrin κατάφερε να πάρει τη νίκη για 38 δευτερόλεπτα από τον κάτοχο της pole position, Tyler Scott (Suzuki GSX-R750).
Τρίτη τερμάτισε η 18χρονη Kayla Yaakov (Ducati Panigale V2), γράφοντας ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στο βάθρο στα 84 χρόνια του Daytona 200.
Στον αγώνα συμμετείχε για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Άγγλος θρύλος του Isle of Man TT, Peter Hickman με Triumph Street Triple 765 RS, ωστόσο είχε δύο πτώσεις που τον επηρέασαν δραστικά.
Η πρώτη ήρθε στη διαδικασία Time Attack και ήταν ένα μεγάλο highside απ’ το οποίο ευτυχώς ο Hickman βγήκε σχετικά αλώβητος, ενώ ακολούθησε ένα lowside στις χρονομετρημένες δοκιμές. Το αποτέλεσμα ήταν πως ο Άγγλος έπρεπε να παλέψει τόσο με το πονεμένο του κορμί όσο και με την εκκίνηση από πολύ πίσω, γεγονός που στο τέλος τον περιόρισε στην 29η θέση στον τερματισμό, πολύ πίσω από την τέταρτη που είχε καταφέρει πέρυσι στον ίδιο αγώνα.\