WSBK Phillip Island Test - Τραυματίστηκε ο Jonathan Rea

Χάνει τον πρώτο γύρο της σεζόν ο Βορειοϊρλανδός πολυπρωταθλητής
Jonathan Rea - Phillip Island τραυματισμός 2025 δοκιμαστικά
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

17/2/2025

Με πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό του πόδι κατέληξε έπειτα από πρώτη στις πρώτες δοκιμαστικά του τελευταίου επίσημου test της χρονιάς στο Phillip Island ο Jonathan Rea (Pata Maxus Yamaha).

Άτυχος ήταν ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike στην πίστα της Αυστραλίας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και ο πρώτος γύρος του WSBK.

Ο Rea έπεσε στην έξοδο της δεύτερης στροφής στο Phillip Island κατά τη διάρκεια του FP1, κάτι που οδήγησε και σε κόκκινη σημαία με τον αναβάτη της Pata Maxus Yamaha να οδηγείται έπειτα στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι το αριστερό του πόδι είχε πολλαπλά κατάγματα με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τα τελευταία επίσημα δοκιμαστικά της χρονιάς, ενώ έγινε γνωστό ότι δεν θα λάβει μέρος ούτε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Το μόνο που κατάφερε ο Rea ήταν να συμπληρώσει 20 γύρους και με χρόνο στο 1’30.885 να βρεθεί στη 15η θέση του FP1 με τον Βορειοιρλανδό να ξεκινά τη σεζόν κυριολεκτικά με σπασμένο αριστερό μην μπορώντας να συλλέξει ούτε δεδομένα για τη μοτοσυκλέτα του.

Isle of Man TT: Οκτώ θεατές κι ένας αναβάτης στο νοσοκομείο – Η αιτία διακοπής των δοκιμών της Δευτέρας

Ευτυχώς εκτός κινδύνου όλοι οι εμπλεκόμενοι
iom-ramsey-parliament-square
Η είσοδος στην Parliament Square (φωτογραφία αρχείου)
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/5/2026

Με το αριστερό ξεκίνησε το Tourist Trophy του 2026 στο Isle of Man, καθώς οι ελεύθερες δοκιμές δοκιμές των κατηγοριών Superbike και Superstock σημαδεύτηκαν από ένα συμβάν που οδήγησε σε διακοπή όλης της δράσης της πρώτης μέρας.

Στις 13:50 τοπική ώρα (15:50 Ελλάδας) οι κόκκινες σημαίες σηματοδότησαν μια διακοπή των δοκιμών γι’ αυτό που οι διοργανωτές αποκάλεσα αρχικά ως “σοβαρό συμβάν” και λίγο αργότερα ως “ατύχημα”, χωρίς όμως να έχουν ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη.

Αυτό ήρθε με ένα επίσημο ανακοινωθέν χτες αργά το απόγευμα, κατά το οποίο η διοργάνωση του αγώνα αποκάλυψε πως το συμβάν που είχε συμβεί στην Parliament Square της πόλης Ramsey ήταν πως ένας αναβάτης έπεσε και η μοτοσυκλέτα του χτύπησε τους θεατές.

Parliament Square
Η Parliament Square στη Ramsey

Από το ατύχημα τραυματίστηκε στα πόδια ο αναβάτης, καθώς και οκτώ θεατές και όλοι τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Nobles. Από το επίσημο ανακοινωθέν δεν προκύπτει σοβαρός τραυματισμός για κάποιον, καθώς ο αναβάτης έχει χτυπήσει στα πόδια και δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο, ενώ για τους οκτώ θεατές η περιγραφή περιορίζεται σε “όλοι έχουν τις αισθήσεις τους και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εκτίμηση και νοσηλεία”.

Το όνομα του αναβάτη που έπεσε στην Parliament Square δεν αποκαλύπτεται ακόμη από τη διοργάνωση του ΤΤ.

Αυτή είναι η τελευταία επίσημη αναφορά που μας έρχεται από το Isle of Man και πιθανότατα το σημερινό πρόγραμμα θα εξελιχθεί κανονικά ως είναι προγραμματισμένο. Χτες οι δοκιμές των SBK/STK ολοκλήρωναν το πρωινό σκέλος των ελεύθερων δοκιμών για να ξεκινήσουν οι πρώτες κατατακτήριες (Qualifying 1) το απόγευμα, κάτι που φυσικά δεν έγινε συνεπεία του ατυχήματος.

Σήμερα το πρόγραμμα προβλέπει κατατακτήριες δοκιμές από τις 18:30 τοπική (20:30 Ελλάδας) κατά σειρά για τις κατηγορίες Superbike και Superstock, Supersport και Sportbike, κλείνοντας με τα Sidecars.

Ας ευχηθούμε όλοι οι τραυματίες να είναι σύντομα καλά, καθώς και η σημερινή επικαιρότητα να γεμίσει αποκλειστικά από σπουδαίες επιδόσεις και τίποτε άλλο.