WSBK Phillip Island Test, 2η μέρα - Επίδειξη δύναμης από Bulega και Ducati

Τέσσερα Ducati στο Top 5 και "ανάμεσα" ο Toprak Razgatlioglu
Nicolo Bulega Ducati Australia WSBK test 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/2/2025

Με την πίστα βρεγμένη στο δεύτερο session της δεύτερης και τελευταίας ημέρας των επίσημων δοκιμών του WSBK στην Αυστραλία, ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) έδειξε πιο έτοιμος από όλους για τον πρώτο γύρο της σεζόν.

Ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες επίσημες δοκιμές στην πίστα του Phillip Island εκεί όπου θα ξεκινήσει σε τρεις ημέρες και ο πρώτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με τους αναβάτες της Ducati - εργοστασιακούς και μη - να δείχνουν ότι έχουν το πάνω χέρι σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους.

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η εμφάνιση του Nicolo Bulega, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που κατέβηκε κάτω από το 1’28 επιδεικνύοντας ταχύτητα αλλά και σταθερότητα στο γυρολόγιό του, όπως και οι άλλοι δύο με Panigale V4 R που βρέθηκαν πίσω του.

Ο Ιταλός άφησε πίσω του σχεδόν μισό δευτερόλεπτο τον πολύ δυνατό Andrea Iannone (Team Pata GoEleven), ο οποίος χρονομετρήθηκε σε 11 από τους 31 γύρους που έκανε με τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής για τον τρίτο καλύτερο χρόνο της ημέρας.

Ο τέταρτος καλύτερος χρόνος της ημέρας πήγε στο Παγκόσμιο πρωταθλητή Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) που έδειξε να συνέρχεται από το χθεσινό του ατύχημα όπου ευτυχώς δεν έπαθε κάτι σοβαρό παρά τους πόνους που ένιωθε το υπόλοιπο της ημέρας. 

Ο Τούρκος δεν κατάφερε να απειλήσει τον χρόνο του Bulega, που νιώθει πολύ άνετα στην πίστα της Αυστραλίας. Κινήθηκε όμως πολύ κοντά σε εκείνους των Iannone και Petrucci, είχε επίσης σταθερά γρήγορο γυρολόγιο και ανέβαζε διαρκώς τον ρυθμό τους έως και το τέλος του FP4 για να σημειώσει τότε τον καλύτερο χρόνο του. 
Σίγουρα η διαφορά του Razgatlioglu με τους αναβάτες της Ducati είναι μικρότερη από αυτό που δείχνουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα -αν και κανείς δεν πρέπει να αποκάλυψε τη δεδομένη στιγμή όλα του τα χαρτιά-, όπως μικρότερη είναι και η διαφορά του 5ου Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) από τους τέσσερεις πρώτους. Ο Ισπανός αναφέρει ότι νιώθει όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με το Panigale V4 R σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το 2023 που κατέκτησε το δεύτερο του πρωτάθλημα...

Australia WSBK test 2025

Πρώτος αναβάτης με ιαπωνική μοτοσυκλέτα ο Andrea Locatelli (Pata Maxus Yamaha) στην 6η θέση με 1’29.493, που δοκίμασε το νέο ψαλίδι για το R1 του ενώ ακολούθησε ο Alex Lowes (bimota by Kawasaki Racing Team) στην έβδομη θέση με 1’29.534 και εννέα εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά από τον ομόσταυλό του Axel Bassani.

Προσπαθώντας να συγκεντρώσει όσο το δυνατό περισσότερα δεδομένα για τις νέες αναρτήσεις της Ohlins, έπειτα και από την αλλαγή στρατοπέδου από τη Showa, ο Xavi Vierge (Honda HRC) έκανε τον ένατο ταχύτερο χρόνο της ημέρας με 1’29.812. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team).

Australia WSBK test 2025

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 1’28.680s, 42 γύροι

2. Andrea Iannone (Team Pata GoEleven) +0.482s, 31 γύροι

3. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +0.499s, 44 γύροι

4. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.567s, 39 γύροι

5. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) +0.797s, 55 γύροι

6. Andrea Locatelli (Pata Maxus Yamaha) +0.813s, 35 γύροι

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Dragster 2026: Το ελληνικό Suzuki GSX-R1000 στη 2η θέση της Ευρώπης

Διπλή διάκριση για την Casper Racing - 2ος ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος, 4ος ο Ιωάννης Μαρτζάκλης
casper
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/9/2026

Η πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν της Casper Racing με Suzuki GSX-R1000 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τη 2η θέση στην κατηγορία Super Street Bike στη γενική βαθμολογία.

Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Dragster, η ελληνική ομάδα Casper Racing με τον Ιωάννη Λαμπρόπουλο ως αναβάτη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία Super Street Bike. Μάλιστα στην ίδια κατηγορία, την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη πήρε ο Γιάννης Μαρτζάκλης, επίσης αναβάτης της Casper Racing.

Στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος, ο Λαμπρόπουλος κέρδισε τον πρώτο γύρο με 6,67 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 359 χλμ./ώρα και προκρίθηκε στους 8, όμως η βροχή διέκοψε τον αγώνα και έτσι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο, που κατέκτησε ο Donát Dániel Lencsés και το Team Brothers Dragracing.

Dragster

Αξίζει να σημειωθεί πως στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, ο Λαμπρόπουλος σημείωσε νέο προσωπικό ρεκόρ: 6.584 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 367 χλμ./ώρα στα 402 μέτρα.