WSBK Phillip Island Test, 2η μέρα - Επίδειξη δύναμης από Bulega και Ducati

Τέσσερα Ducati στο Top 5 και "ανάμεσα" ο Toprak Razgatlioglu
Nicolo Bulega Ducati Australia WSBK test 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/2/2025

Με την πίστα βρεγμένη στο δεύτερο session της δεύτερης και τελευταίας ημέρας των επίσημων δοκιμών του WSBK στην Αυστραλία, ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) έδειξε πιο έτοιμος από όλους για τον πρώτο γύρο της σεζόν.

Ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες επίσημες δοκιμές στην πίστα του Phillip Island εκεί όπου θα ξεκινήσει σε τρεις ημέρες και ο πρώτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με τους αναβάτες της Ducati - εργοστασιακούς και μη - να δείχνουν ότι έχουν το πάνω χέρι σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους.

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η εμφάνιση του Nicolo Bulega, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που κατέβηκε κάτω από το 1’28 επιδεικνύοντας ταχύτητα αλλά και σταθερότητα στο γυρολόγιό του, όπως και οι άλλοι δύο με Panigale V4 R που βρέθηκαν πίσω του.

Ο Ιταλός άφησε πίσω του σχεδόν μισό δευτερόλεπτο τον πολύ δυνατό Andrea Iannone (Team Pata GoEleven), ο οποίος χρονομετρήθηκε σε 11 από τους 31 γύρους που έκανε με τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής για τον τρίτο καλύτερο χρόνο της ημέρας.

Ο τέταρτος καλύτερος χρόνος της ημέρας πήγε στο Παγκόσμιο πρωταθλητή Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) που έδειξε να συνέρχεται από το χθεσινό του ατύχημα όπου ευτυχώς δεν έπαθε κάτι σοβαρό παρά τους πόνους που ένιωθε το υπόλοιπο της ημέρας. 

Ο Τούρκος δεν κατάφερε να απειλήσει τον χρόνο του Bulega, που νιώθει πολύ άνετα στην πίστα της Αυστραλίας. Κινήθηκε όμως πολύ κοντά σε εκείνους των Iannone και Petrucci, είχε επίσης σταθερά γρήγορο γυρολόγιο και ανέβαζε διαρκώς τον ρυθμό τους έως και το τέλος του FP4 για να σημειώσει τότε τον καλύτερο χρόνο του. 
Σίγουρα η διαφορά του Razgatlioglu με τους αναβάτες της Ducati είναι μικρότερη από αυτό που δείχνουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα -αν και κανείς δεν πρέπει να αποκάλυψε τη δεδομένη στιγμή όλα του τα χαρτιά-, όπως μικρότερη είναι και η διαφορά του 5ου Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) από τους τέσσερεις πρώτους. Ο Ισπανός αναφέρει ότι νιώθει όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με το Panigale V4 R σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το 2023 που κατέκτησε το δεύτερο του πρωτάθλημα...

Australia WSBK test 2025

Πρώτος αναβάτης με ιαπωνική μοτοσυκλέτα ο Andrea Locatelli (Pata Maxus Yamaha) στην 6η θέση με 1’29.493, που δοκίμασε το νέο ψαλίδι για το R1 του ενώ ακολούθησε ο Alex Lowes (bimota by Kawasaki Racing Team) στην έβδομη θέση με 1’29.534 και εννέα εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά από τον ομόσταυλό του Axel Bassani.

Προσπαθώντας να συγκεντρώσει όσο το δυνατό περισσότερα δεδομένα για τις νέες αναρτήσεις της Ohlins, έπειτα και από την αλλαγή στρατοπέδου από τη Showa, ο Xavi Vierge (Honda HRC) έκανε τον ένατο ταχύτερο χρόνο της ημέρας με 1’29.812. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team).

Australia WSBK test 2025

1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 1’28.680s, 42 γύροι

2. Andrea Iannone (Team Pata GoEleven) +0.482s, 31 γύροι

3. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +0.499s, 44 γύροι

4. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.567s, 39 γύροι

5. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) +0.797s, 55 γύροι

6. Andrea Locatelli (Pata Maxus Yamaha) +0.813s, 35 γύροι

Romaniacs: Τρίτος ο Κουζής την 3η μέρα, δύο θέσεις πάνω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sam Sunderland!

Ακόμα μία εξαιρετική ημέρα για τον Έλληνα αναβάτη
kouzis
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/7/2026

Ο Παναγιώτης Κουζής συνεχίζει να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό για δεύτερη σερί ημέρα, καθώς κατάφερε να τερματίσει τρίτος στην δεύτερη ημέρα της κατηγορίας Adventure Core.

Ο Έλληνας αναβάτης κατάφερε χτες να πάρει τη νίκη στην κατηγορία του και να νικήσει τον Sam Sunderland των δύο τίτλων Rally Dakar και των δύο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Rally. Ο Κουζής, που συμμετέχει με CFMOTO 800ΜΤ-Χ και την υποστήριξη της ομάδας CFMOTO HELLAS RACING TEAM, συνέχισε και σήμερα να εκπλήσσει πολύ κόσμο με την εμφάνισή του και τερμάτισε 3ος ημέρας, δύο θέσεις πάνω από τον Sunderland!

Jose Antonio Lombardia (CFMOTO) και Rene Columna (CFMOTO) πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Alexandru Anghel να τερματίζει ανάμεσα σε Κουζή και Sunderland.

Με την τρίτη θέση ημέρας, ο Παναγιώτης Κουζής σκαρφάλωσε ακόμη περισσότερο στην γενική κατάταξη καταλαμβάνοντας την 27η θέση κι αν δεν είχε την εξοντωτική ποινή των 8 ωρών την πρώτη ημέρα, φαίνεται πως θα διεκδικούσε τη νίκη στην κατηγορία Adventure Core.

Εξαιρετικός ήταν για ακόμη μία μέρα ο γνωστός μας από τα MEGA TEST ON-OFF του MOTO, Γιώργος Κοινωνάς που αγωνίζεται με CFMOTO 450MT και τερμάτισε στην 16η θέση και βρίσκεται πλέον στην 13η θέση της κατηγορίας Adventure Core.