100km dei Campioni 2022 - Η αφρόκρεμα των αναβατών του MotoGP σε αγώνα flat-track στο ράντσο του Rossi

Bartolini & Baldasari πρώτοι, δεύτεροι οι Rossi & Marini
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/11/2022

Η βροχή που έπεσε το Σάββατο 26/11 οδήγησε σε διακοπή του φιλικού αγώνα flat-track που κάνει σε ετήσια βάση στο ράντσο του στην Tavullia ο Valentino Rossi, με τον αγώνα να διεξάγεται τελικά την Κυριακή.

Ο αγώνας ξεκίνησε με το ζέσταμα στις 2.30 το μεσημέρι, σε ηλιόλουστες αυτή τη φορά συνθήκες, με μεγάλο αριθμό θεατών, ιταλικούς μεζέδες, κρασί (όχι για τους αγωνιζόμενους) και δυνατή μουσική. Μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ιταλίας, ο αγώνας ξεκίνησε, και οι αγωνιζόμενοι ξεχύθηκαν για την 8η έκδοση των 100 χιλιομέτρων των Πρωταθλητών.

Ο ανταγωνισμός ήταν κορυφαίου επιπέδου, όπως μπορεί κανείς να καταλάβει από τις 40 συμμετοχές, με ένα σκασμό Παγκόσμιους αναβάτες, νυν και πρώην αγωνιζόμενους από MotoGP, WSBK, MX, Supermoto, Enduro, κ.α.: Valentino Rossi, Luca Marini, Pedro Acosta, Francesco Bagnaia, Axel Bassani, Marco Bezzechi, Franco Morbidelli, Danilo Petrucci, Alex Rins, Alex Salvini, Andrea Dovizioso, και ένα σωρό ακόμα.

Οι αγωνιζόμενοι ήταν χωρισμένοι σε ομάδες (δυο αναβάτες στην κάθε μία), με τελικούς νικητές μετά από 50 γύρους, τους Lorenzo Baldasari & Andrea Bartolini, δεύτερους τους “οικοδεσπότες” Valentino Rossi & Luca Marini (που είχαν την pole position, ενώ είχαν νικήσει πέρυσι) και τρίτους τους Celestino Vieti & Niccolo Antonell. Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν τέσσερις ακόμα Ιταλοί, οι Franco Morbidelli & Andrea Migno, και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2022 Francesco Bagnaia με τον Marco Bezzecchi.

Ο Rossi δήλωσε μεταξύ άλλων: “Γνωρίζαμε πως ο Elia και ο Balda ήταν πολύ γρήγοροι, και ξεκινήσαμε τη μάχη από τον πρώτο κιόλας γύρο. Τελικά τερματίσαμε δεύτεροι. Ήταν ένα φανταστικό σαββατοκύριακο, με τον αγώνα να γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικός, χρόνο με τον χρόνο. Έτσι τελειώνει η σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.”

Στον τερματισμό οι νικητές πήραν ως βραβεία τεράστια... χοιρομέρια και αρμαθιές με... λουκάνικα! Το τοπικό χρώμα...

Τέλος, τον αγώνα του Σαββάτου “La Americana” στην οβάλ πίστα του ράντσου κέρδισε ο Luca Marini, δεύτερος ήταν ο Morbidelli και τρίτος ο Vietti.

Yamaha R7 European Cup SuperFinale - Με Γιάννη Περιστερά και Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο

29 αναβάτες στον τελικό που διεξάγεται 18-20 Σεπτέμβρη - Πού θα τον δείτε live και δωρεάν
SuperFinale
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/9/2025

Το Yamaha R7 European Cup SuperFinale επιστρέφει για την τέταρτη διοργάνωσή του, συγκεντρώνοντας 29 αναβάτες από τα εθνικά R7 Cups και Challenges σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα διαγωνιστούν για τον τίτλο στο Circuit Paul Ricard της Γαλλίας, από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας έχει και Ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς 2 από τους 29 αναβάτες είναι Έλληνες. Πρόκειται για τους Γιάννη Περιστερά και Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο.

Ο Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε στο CIV Yamaha R7, όπου τερμάτισε την 5η θέση στη γενική κατάταξη και με το βάθρο που πήρε στον τελευταίο αγώνα, προκρίθηκε στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του θεσμού.

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, όπου κατέκτησε τον τίτλο R7 Cup αλλά και τον γενικό τίτλο Sportbike που συμμετέχουν Yamaha R7 και Kawasaki Ninja ZX-4R.

Από την έναρξή του το 2022, το SuperFinale του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Yamaha R7 έχει προσφέρει σε νέους ταλαντούχους και έμπειρους αναβάτες την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους σε διεθνές επίπεδο. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται και πάλι παράλληλα με το Bol d’Or.

Οι αναβάτες που προκρίθηκαν φέτος προέρχονται από 12 διαφορετικές χώρες: Βέλγιο, Βραζιλία, Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Ελβετία. Η ηλικία των αναβατών κυμαίνεται από 16 έως 39 ετών, ενώ στη σύνθεση συμπεριλαμβάνονται και δύο γυναίκες.

Η απόλυτη ανταμοιβή που περιμένει τον νικητή είναι μια ολοκαίνουργια Yamaha R7, ενώ οι αναβάτες που θα καταλάβουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση θα κερδίσουν κουπόνια για ανταλλακτικά GYTR.

Η δράση ξεκινά σήμερα που θα πραγματοποιηθούν οι ελεύθερες δοκιμές και τα προκριματικά. Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή στις 14:30, ενώ ο δεύτερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 13:10, λίγο πριν την έναρξη του Bol d'Or.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το SuperFinale του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Yamaha R7 στο επίσημο κανάλι BLU CRU Instagram της Yamaha Racing, ενώ και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά στο κανάλι YouTube της Yamaha Racing, στους παρακάτω συνδέσμους:

1ος αγώνας

2ος αγώνας