2025 Yamaha R7 Endurance Series - Νέος θεσμός αντοχής στο FIM EWC

Το επόμενο βήμα προώθησης του R7 μετά τοYamaha R7 European Cup
Yamaha R7 Endurance Series
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/9/2024

Μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του Yamaha R7 European Cup για 2022, 2023 και 2024, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε έναν νέο Endurance θεσμό για τη δικύλινδρη Supersport μοτοσυκλέτα της, που θα λάβει χώρα σε δυο Ευρπωαικούς γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIM για το 2025.

Βασιζόμενη στο ήδη επιτυχημένο Yamaha R7 Cup, το οποίο φέτος περιλαμβάνει μια βάση από 150+ αναβάτες που συμμετείχαν σε τοπικά Πρωταθλήματα σε επτά ευρωπαϊκές χώρες για να προκριθούν κατόπιν οι κορυφαίοι 28 που έλαβαν μέρος στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση, η R7 θα αρχίσει να πρωταγωνιστεί από το 2025 και σε αγώνες αντοχής EWC.

Στον τελευταίο γύρο του Yamaha R7 European Cup, που “έτρεξε” παράλληλα με τον τελευταίο γύρο του EWC 2024 στο Bol d’Or, η εταιρεία των τριών διαπασών ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη FIM και τη Warner Bros Discovery Sports Europe για τη νέα σειρά R7 Endurance, που φιλοδοξεί να αποτελέσει φυτώριο για τους αγώνες αντοχής.

Ο θεσμός Yamaha R7 Endurance Series θα απευθύνεται σε όλους τους αναβάτες είτε αγωνίζονται για κάποια ομάδα είτε ως ιδιώτες.

Ετικέτες

O Αμερικανός πρωταθλητής Dan Bromley σκοτώθηκε στη διάρκεια αγώνα AMA Flat Track

Ο 30χρονος πρωταθλητής έχασε τη ζωή του σε αγώνα στο Οχάιο
dan-bromley
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/6/2026

Το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2026, κατά τη διάρκεια του αγώνα Lima Half Mile για το αμερικανικό πρωτάθλημα American Flat Track (AFT) της AMA Pro Racing, ένα ατύχημα στον αγώνα της κατηγορίας AFT Super Twins κόστισε τη ζωή στον έμπειρο αγωνιζόμενο Dan Bromley.

Ο άτυχος αναβάτης τραυματίστηκε σοβαρά στο συμβάν – του οποίου οι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν αποσαφηνιστεί – και ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Ο Bromley θα έκλεινε τα 31 του χρόνια σε περίπου έναν μήνα και ήταν ένας από τος γνωστότερους αναβάτες του AFT, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο της μονοκύλινδρης κατηγορίας AFT Singles το 2018, καθώς και της AFT AdventureTrackers το 2025.

dan-bromley
Ο Dan Bromley αγωνιζόταν φέτος με αυτή τη flat track αγωνιστική που βασίζεται σε Suzuki GSX-8S

Ο εκλιπών προέρχεται από μια οικογένεια συνώνυμη με το Flat Track στις ΗΠΑ, καθώς εκπροσωπούσε την τρίτη γενιά της στο αμερικανικό πρωτάθλημα. Ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα το 2012 ως rookie, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο το 2018 στην πιο “αγωνιστική” κατηγορία AFT Singles με μονοκύλινδρα 450 και στη συνέχεια δοκίμασε τις δυνάμεις του σε διάφορες άλλες κατηγορίες, μεταξύ αυτών τη AFT AdventureTrackers που φτιάχτηκε για να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία των adventure μοτοσυκλετών.

Πρωτοδοκίμασε με μια Honda Transalp το 2024 και έναν χρόνο αργότερα την κατέκτησε με Suzuki V-Strom 1050, ενώ φέτος αγωνιζόταν σποραδικά στην AFT SuperTwins με μια αγωνιστική βασισμένη στο Suzuki GSX-8S κατέχοντας την 21η θέση στην κατάταξη, έχοντας συμμετάσχει σε τρεις από τους εννιά αγώνες που έχουν γίνει ως τώρα στο φετινό πρόγραμμα.