Αγωνιστικό R1 του MotoAmerica παίρνει φωτιά κατά τη διάρκεια συνέντευξης - Video

Αιτία απ’ ότι φαίνεται η μπαταρία ιόντων λιθίου της μοτοσυκλέτας
Φωτιά στο R1 του Mathew Scholtz
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/2/2023

Κατά τη διάρκεια μιας pre-season συνέντευξης του Mathew Scholtz που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα MotoAmerica, συνέντευξη που λαμβάνει χώρα στα pits της πίστας Buttonwillow Raceway, οι μηχανικοί του αναβάτη δουλεύουν στο φόντο πάνω στο Yamaha R1 του, όταν εκείνο παίρνει φωτιά!

Η ανάφλεξη λαμβάνει χώρα 17 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του βίντεο, με τον Scholtz και τον δημοσιογράφο να βγαίνουν τρέχοντας από τα pits, ενώ όλοι φωνάζουν για έναν πυροσβεστήρα. Η ένταση της φωτιάς δυναμώνει εντυπωσιακά πολύ γρήγορα, ενώ ευτυχώς τελικά, ο πυροσβεστήρας βρέθηκε, και η φωτιά σβήνεται.

Στο τέλος του βίντεο μαθαίνουμε πως το η φωτιά προκλήθηκε από τη μπαταρία, η οποία μάλλον ήταν ιόντων λιθίου, γεγονός που εξηγεί την ένταση και την ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκε το συμβάν

Ετικέτες

Hellas Rally Raid: Προτελευταία ημέρα με λίγες εγκαταλείψεις για τον βαθμό δυσκολίας

Μαγικά τοπία σε ένα δύσκολο Rally
Hellas Rally Raid: Προτελευταία ημέρα με λίγες εγκαταλείψεις για τον βαθμό δυσκολίας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/5/2023

Το προ-τελευταίο σκέλος ζουν οι αγωνιζόμενοι του Hellas Rally Raid και ετοιμάζονται για την αυριανή τελετή της ολοκλήρωσής του. Η τελετή μαζί και συναυλία, ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου αλλά εξαιτίας εργατικού δυστυχήματος στον Προυσό από δημότη του Καρπενησίου, οι διοργανωτές του Hellas Rally αποδέχτηκαν την παράκληση του Δήμου και η απονομή θα γίνει εντός του bivouac, στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.

Αυτή την στιγμή προηγείται ο Ebster Tobias στην κατηγορία Μ3 ενώ ο Pol Tarres που έχει στόχο εκτός από την κατηγορία Μ6 των μεγάλων δικύλινδρων να είναι και πολύ ψηλά στην γενική κατάταξη, είναι τώρα στην 5η θέση γενικής.

Το σύνολο των λιγοστών ελληνικών συμμετοχών, όπως τις έχουμε περιγράψει αυτές τις ημέρες, φαίνεται πως συνεχίζουν σύμφωνα με το προσωρινό αποτέλεσμα αυτή την ώρα, ενώ ακόμη δεν υπάρχει η λίστα εκκίνησης για αύριο. Θα είναι μία πιο ήπια ημέρα, να όλα πάνε καλά, καθώς η τελευταία ημέρα του Hellas Rally θα ξεκινήσει στις 09:00.

 

 

Ετικέτες