Αγωνιστικό R1 του MotoAmerica παίρνει φωτιά κατά τη διάρκεια συνέντευξης - Video
Αιτία απ’ ότι φαίνεται η μπαταρία ιόντων λιθίου της μοτοσυκλέτας
Από τον
Κώστα Γκαζή
15/2/2023
Κατά τη διάρκεια μιας pre-season συνέντευξης του Mathew Scholtz που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα MotoAmerica, συνέντευξη που λαμβάνει χώρα στα pits της πίστας Buttonwillow Raceway, οι μηχανικοί του αναβάτη δουλεύουν στο φόντο πάνω στο Yamaha R1 του, όταν εκείνο παίρνει φωτιά!
Η ανάφλεξη λαμβάνει χώρα 17 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του βίντεο, με τον Scholtz και τον δημοσιογράφο να βγαίνουν τρέχοντας από τα pits, ενώ όλοι φωνάζουν για έναν πυροσβεστήρα. Η ένταση της φωτιάς δυναμώνει εντυπωσιακά πολύ γρήγορα, ενώ ευτυχώς τελικά, ο πυροσβεστήρας βρέθηκε, και η φωτιά σβήνεται.
Στο τέλος του βίντεο μαθαίνουμε πως το η φωτιά προκλήθηκε από τη μπαταρία, η οποία μάλλον ήταν ιόντων λιθίου, γεγονός που εξηγεί την ένταση και την ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκε το συμβάν
MXGP 2025, 16ος γύρος, Σουηδία: Πρωταγωνιστές οι Romain Febvre και Simon Längenfelder
Ενίσχυσαν την θέση τους οι δύο πρωτοπόροι των κατηγοριών MXGP και ΜΧ2
Από τον
Παύλο Καρατζά
18/8/2025
Στην Σουηδία διεξήχθη ο 16ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross MXGP. Ο κόσμος που βρέθηκε στην πίστα και ο καλός καιρός συνδράμαν στο καλό θέαμα. Πρωταγωνιστές ήταν οι δύο πρωτοπόροι των κατηγοριών Romain Febvre και Simon Längenfelder.
MXGP
O Romain Febvre (Kawasaki) έφυγε από την αρχή μπροστά, αφήνοντας πίσω του τους Herlings, Gifting και Gajser. Πιο πίσω την δική τους μάχη έδιναν οι Vlaanderen, Ruben Fernandez και Jeremy Seewer. Οι Gifting and Gajser στην προσπάθειά τους να μείνουν κοντά στον πρωτοπόρο, είχαν πτώση σε ένα άλμα, η οποία τους κόστισε πολύ σε χρόνο και εκμεταλλεύτηκε ο Calvin Vlaanderen (Yamaha) που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με δεύτερο τον Jeffrey Herlings (KTM) και νικητή τον Romain Febvre (Kawasaki).
Στον δεύτερο αγώνα, της Κυριακής, ο Febvre ήταν και πάλι μπροστά, με τον Isak Gifting (Yamaha) να τον ακολουθεί και να τον προσπερνάει στον τελευταίο γύρο. Όμως, πέντε στροφές αργότερα, ο μπροστινός τροχός του σπάει, ρίχνοντάς στο έδαφος τον απαρηγόρητο Gifting. Έτσι ο Febvre πήρε και την δεύτερη νίκη, αφήνοντας δεύτερο τον Jeffrey Herlings και τρίτο τον Maxime Renaux (Yamaha).
Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της MXGP:
Θέση
Αναβάτης
Εταιρεία
Βαθμοί
1
Romain Febvre
Kawasaki
794
2
Lucas Coenen
KTM
753
3
Glenn Coldenhoff
Fantic
572
4
Ruben Fernandez
Honda
502
5
Calvin Vlaanderen
Yamaha
480
6
Andrea Bonacorsi
Fantic
424
7
Maxime Renaux
Yamaha
423
8
Jeffrey Herlings
KTM
406
9
Jeremy Seewer
Ducati
341
10
Tim Gajser
Honda
327
ΜΧ2
Στην κατηγορία MX2, η δυναμική άλλαζε μεταξύ των τριών ανδρών που βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης, οι οποίοι τελικά ανέβηκαν στο βάθρο με τη σειρά που κατέχουν στο πρωτάθλημα, με τον Simon Längenfelder (KTM ) να ενισχύει τη θέση του στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Ο Kay de Wolf (Husqvarna) πήρε τη δεύτερη θέση, ενώ ο Andrea Adamo δεν ήταν στην καλύτερη φόρμα και κατέκτησε την τρίτη θέση για τη Red Bull KTM Factory Racing.
Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της ΜΧ2: