Λόγω των συνθηκών που επικρατούν μετά την καταιγίδα Daniel
Από τον
Κώστα Γκαζή
19/9/2023
Το ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ενέκρινε το αίτημα του σωματείου ΜΟΤΟΛΕΒ για ακύρωση του προγραμματισμένου αγώνα Trial στις 30 Σεπτέμβρη.
Ακολουθεί το αίτημα του σωματείου ΜΟΤΟΛΕΒ: "Οι συνέπειες της κακοκαιρίας ήταν τέτοιες που καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή των αγώνων trial που έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτέμβρη και 1 Οκτώβρη αντίστοιχα στο προκαθορισμένο σημείο (ρέμα Αγ. Ονουφρίου). Έγινε προσπάθεια από το σωματείο μας για αδειοδότηση δύο εναλλακτικών περιοχών, όμως η απάντηση των αρμόδιων φορέων ήταν αρνητική και στις δύο περιπτώσεις. Ο χρόνος πλέον είναι πολύ περιορισμένος για εύρεση νέας τοποθεσίας οπότε ζητούμε την ακύρωση τους."
Εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθεί επικαιροποιημενο πρόγραμμα αγώνων.
O Αμερικανός πρωταθλητής Dan Bromley σκοτώθηκε στη διάρκεια αγώνα AMA Flat Track
Ο 30χρονος πρωταθλητής έχασε τη ζωή του σε αγώνα στο Οχάιο
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
29/6/2026
Το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2026, κατά τη διάρκεια του αγώνα Lima Half Mile για το αμερικανικό πρωτάθλημα American Flat Track (AFT) της AMA Pro Racing, ένα ατύχημα στον αγώνα της κατηγορίας AFT Super Twins κόστισε τη ζωή στον έμπειρο αγωνιζόμενο Dan Bromley.
Ο άτυχος αναβάτης τραυματίστηκε σοβαρά στο συμβάν – του οποίου οι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν αποσαφηνιστεί – και ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα.
Ο Bromley θα έκλεινε τα 31 του χρόνια σε περίπου έναν μήνα και ήταν ένας από τος γνωστότερους αναβάτες του AFT, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο της μονοκύλινδρης κατηγορίας AFT Singles το 2018, καθώς και της AFT AdventureTrackers το 2025.
Ο Dan Bromley αγωνιζόταν φέτος με αυτή τη flat track αγωνιστική που βασίζεται σε Suzuki GSX-8S
Ο εκλιπών προέρχεται από μια οικογένεια συνώνυμη με το Flat Track στις ΗΠΑ, καθώς εκπροσωπούσε την τρίτη γενιά της στο αμερικανικό πρωτάθλημα. Ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα το 2012 ως rookie, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο το 2018 στην πιο “αγωνιστική” κατηγορία AFT Singles με μονοκύλινδρα 450 και στη συνέχεια δοκίμασε τις δυνάμεις του σε διάφορες άλλες κατηγορίες, μεταξύ αυτών τη AFT AdventureTrackers που φτιάχτηκε για να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία των adventure μοτοσυκλετών.
Πρωτοδοκίμασε με μια Honda Transalp το 2024 και έναν χρόνο αργότερα την κατέκτησε με Suzuki V-Strom 1050, ενώ φέτος αγωνιζόταν σποραδικά στην AFT SuperTwins με μια αγωνιστική βασισμένη στο Suzuki GSX-8S κατέχοντας την 21η θέση στην κατάταξη, έχοντας συμμετάσχει σε τρεις από τους εννιά αγώνες που έχουν γίνει ως τώρα στο φετινό πρόγραμμα.