Ακύρωση αγώνα Trial στον Βόλο

Λόγω των συνθηκών που επικρατούν μετά την καταιγίδα Daniel
Αναβολή αγώνα Trial Βόλου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/9/2023

Το ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ενέκρινε το αίτημα του σωματείου ΜΟΤΟΛΕΒ  για ακύρωση του προγραμματισμένου αγώνα Trial στις 30 Σεπτέμβρη.

Ακολουθεί το αίτημα του σωματείου ΜΟΤΟΛΕΒ: "Οι συνέπειες της κακοκαιρίας ήταν τέτοιες που καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή των αγώνων trial που έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτέμβρη και 1 Οκτώβρη αντίστοιχα στο προκαθορισμένο σημείο (ρέμα Αγ. Ονουφρίου). Έγινε προσπάθεια από το σωματείο μας για αδειοδότηση δύο εναλλακτικών περιοχών, όμως η απάντηση των αρμόδιων φορέων ήταν αρνητική και στις δύο περιπτώσεις. Ο χρόνος πλέον είναι πολύ περιορισμένος για εύρεση νέας τοποθεσίας οπότε ζητούμε την ακύρωση τους."

Εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθεί επικαιροποιημενο πρόγραμμα αγώνων.

Ετικέτες

Classic TT, Junior 600: Νέα κατηγορία με καρμπυρατεράτα 600άρια - Αποτελέσματα

Ο πρώτος της αγώνας έγινε στα πλαίσια του Classic TT
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/8/2026

Ο αγώνας Junior 600 είναι μια νέα προσθήκη στο πρόγραμμα του Classic TT 2026 και ήδη ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν, καθώς είδαμε μερικές εμβληματικές μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του 1990 να κατακτούν για άλλη μια φορά την πίστα Mountain Course.

Η νέα αυτή κατηγορία αφορά αποκλειστικά μοτοσυκλέτες Supersport 600 κυβικών, αυστηρά με καρμπυρατέρ παρακαλώ, πάνω στις οποίες διέπρεψαν ονόματα όπως οι Steve Hislop, Phillip McCallen, Ian Simpson, Iain Duffus και Jim Moodie. Πίσω στην δεκαετία των 90’s, η Honda κατασκεύαζε την εξαιρετική CBR600F και προς τα τέλη της δεκαετίας η Yamaha απάντησε με την YZF-R6.

Φέτος, στην πρώτη χρονιά της νέας κατηγορίας με τα καρμπυρατεράτα 600άρια, τη νίκη πήρε ο Rob Hodson με Yamaha YZF-R6, που σημείωσε ταχύτερο γύρο με μέση ταχύτητα 193,56 χλμ/ώρα, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν ακόμη δύο YZF-R6, των Baz Furber και Joe Yeardsley. Στην σειρά εκκίνησης είδαμε επίσης Kawasaki ZX-6R, Suzuki GSX-R 600 και φυσικά Honda CBR600F. Λόγω των κανονισμών βέβαια η Ducati 748, η οποία άρχισε να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport το 1997, δεν θα μπορεί να λάβει μέρος εξαιτίας του μεγαλύτερου κυβισμού της, με αποτέλεσμα ο αγώνας Junior 600 Classic TT να αποτελεί αποκλειστικό πεδίο των Ιαπώνων κατασκευαστών.