Α.ΜΟΤ.Ο.Ε – Το επιβεβαιωμένο πρόγραμμα των υπολειπόμενων αγώνων του 2023

Στα Πρωταθλήματα Dragster, Enduro και Scramble
 motomag Α.ΜΟΤ.Ο.Ε – Το επιβεβαιωμένο πρόγραμμα των υπολειπόμενων αγώνων του 2023
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/11/2023

Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΑΜΟΤΟΕ) έκανε γνωστό το επιβεβαιωμένο πρόγραμμα των υπολειπόμενων αγώνων της φετινής χρονιάς, με τον τελευταίο να διεξάγεται στις 10 Δεκεμβρίου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Με τον Νοέμβριο σιγά σιγά να μας αφήνει η αγωνιστική δράση στον χώρο της μοτοσυκλέτας στην χώρα μας θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο και συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Για τον θεσμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dragster στις 1-2-3 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στο Αγρίνιο, ενώ στις 3 Δεκεμβρίου ο θεσμός του Scramble θα ολοκληρωθεί με δύο αγώνες (Νότιας και Βόρειας Ελλάδας) την ίδια ημερομηνία! Ο αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί στη Φλώρινα προσμετρά στο Πρωτάθλημα Scramble Βορείου Ελλάδος ενώ ο αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί στα Δερβενοχώρια προσμετρά στο Πρωτάθλημα Scramble Νοτίου Ελλάδος. Η αγωνιστική αυλαία της χρονιάς πέφτει στις 10 Δεκεμβρίου με τον τελευταίο αγώνα Enduro του 2023, ο οποίος θα διεξαχθεί στους Αγίους Θεοδώρους και προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro και στο Κύπελλο Enduro Νοτίου Ελλάδος.

Ετικέτες

Toni Bou - ΔΕΝ νίκησε στον 2ο αγώνα TrialGP της Ιταλίας!

Πρώτος ο Jaime Busto της GASGAS, δεύτερος ο Ισπανός της Honda, που όμως κέρδισε τον 1ο αγώνα και προηγείται στη γενική
Toni Bou δεύτερος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/6/2024

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε συνηθίσει τον Toni Bou να κερδίζει -ακόμα και τραυματισμένος- όλους τους αγώνες, και όλους τους γύρους των X-Trial (αγώνες σε κλειστές πίστες με τεχνητά εμπόδια) και TrialGP (outdoor αγώνες με φυσικά εμπόδια). Όμως στις 16/6/2024 ο Ισπανός αναβάτης του HRC με τα 34 Παγκόσμια Πρωταθλήματα είχε ένα σπάνιο “στραβοπάτημα”, τερματίζοντας 2ος στον αγώνα της Κυριακής! Παρόλα αυτά, σίγουρα δεν ήρθε το τέλος του κόσμου για τον αδιαμφισβήτητο GOAT του αθλήματος, ο οποίος είχε κερδίσει τον αγώνα του Σαββάτου, και παραμένει πρώτος γενικής με διαφορά.

Ενώ λοιπόν στους 2 πρώτους γύρους της σεζόν του 2024 η κατάσταση εξελισσόταν στον ίδιο ρυθμό που μας έχει συνηθίσει ο GOAT Bou (1ος και στους 4 πρώτους αγώνες, με κάθε γύρο να έχει από δύο), στον 3ο γύρο της σεζόν TrialGP, στην Ιταλία, ενώ ο Ισπανός πήρε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του -το Σάββατο-, την Κυριακή δεν βρέθηκε στην γνωστή ανίκητη φόρμα του, τερματίζοντας 2ος πίσω από τον συμπατριώτη του, Jaime Busto της GASGAS.

GASGAS Busto

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Busto στη σεζόν του 24, και η πρώτη… δεύτερη θέση του Bou.

Toni Bou

Προς τιμήν του ο Bou δεν επικαλέστηκε καμία δικαιολογία για τη δεύτερη θέση, δηλώνοντας πως “σήμερα δεν ήταν η ημέρας μας, αλλά δεν υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα από μια δεύτερη θέση όταν δεν κάνεις έναν καλό αγώνα.”

Ακολουθεί η βαθμολογία του TrialGP 2024, μετά και τον 3ο γύρο της Ιταλίας.

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 BOU Toni Repsol Honda Team Montesa 117
2 MARCELLI Gabriel Repsol Honda Team Montesa 90
3 RAGA Adam Sherco Factory Team Sherco 81
4 BUSTO Jaime Gas Gas Factory Racing Gas Gas 79
5 GRATTAROLA Matteo Beta Factory Racing Beta 75
6 GELABERT Aniol TRRS Factory Team TRRS 57
7 GELABERT Miquel Vertigo Factory Team Vertigo 55
8 BINCAZ Benoit Sherco Factory Team Sherco 42
9 CASALES Jorge TRRS Factory Team TRRS 36
10 MARTYN Toby Montesa Montesa 35
Ετικέτες