Α.ΜΟΤ.Ο.Ε – Το επιβεβαιωμένο πρόγραμμα των υπολειπόμενων αγώνων του 2023

Στα Πρωταθλήματα Dragster, Enduro και Scramble
 motomag Α.ΜΟΤ.Ο.Ε – Το επιβεβαιωμένο πρόγραμμα των υπολειπόμενων αγώνων του 2023
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/11/2023

Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΑΜΟΤΟΕ) έκανε γνωστό το επιβεβαιωμένο πρόγραμμα των υπολειπόμενων αγώνων της φετινής χρονιάς, με τον τελευταίο να διεξάγεται στις 10 Δεκεμβρίου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Με τον Νοέμβριο σιγά σιγά να μας αφήνει η αγωνιστική δράση στον χώρο της μοτοσυκλέτας στην χώρα μας θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο και συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Για τον θεσμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dragster στις 1-2-3 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στο Αγρίνιο, ενώ στις 3 Δεκεμβρίου ο θεσμός του Scramble θα ολοκληρωθεί με δύο αγώνες (Νότιας και Βόρειας Ελλάδας) την ίδια ημερομηνία! Ο αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί στη Φλώρινα προσμετρά στο Πρωτάθλημα Scramble Βορείου Ελλάδος ενώ ο αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί στα Δερβενοχώρια προσμετρά στο Πρωτάθλημα Scramble Νοτίου Ελλάδος. Η αγωνιστική αυλαία της χρονιάς πέφτει στις 10 Δεκεμβρίου με τον τελευταίο αγώνα Enduro του 2023, ο οποίος θα διεξαχθεί στους Αγίους Θεοδώρους και προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro και στο Κύπελλο Enduro Νοτίου Ελλάδος.

Ετικέτες

ISDE 2025 – Στο Bergamo της Ιταλίας από 24 έως 29 Αυγούστου

Παρούσα θα είναι και η Ελληνική Εθνική Ομάδα
Josep Garcia
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/6/2025

Έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας από τότε που έγινε ο πρώτος αγώνας ISDE - International Six Days of Enduro, ο οποίος είναι και ο μακροβιότερος off-road θεσμός της FIM και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Bergamo της Ιταλίας.

 

Η ιστορία ξεκινάει το 1913 από το Carlisle της Αγγλίας, όταν οι Βρετανοί είχαν την ιδέα για έναν διαγωνισμό για ομάδες που αποτελούνταν από τρεις αναβάτες οι οποίοι έπρεπε να καβαλούν μοτοσυκλέτες κατασκευασμένες στις χώρες τους!

Μέχρι το 1973 ο αγώνας διεξαγόταν μόνο στην Ευρώπη, όμως από το 1973 και έπειτα έγινε και εκτός Ευρώπης, σε Η.Π.Α, Βραζιλία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Χιλή κ.α.

ISDE

Φέτος η 99η έκδοση του θεσμού θα φιλοξενηθεί στο Bergamo της Ιταλίας. Μέρος θα πάρει και η δική μας εθνική ομάδα που θα αποτελείται από τους Παναγόπουλο Γεώργιο (ΜΟΛΠ), Ντεβετζή Ιωάννη (ΜΟΛΕΤ Τρικάλων), Πισιμάνη Γεώργιο (ΜΣ Μαυροματίου) και Βαρσάμη Δημήτριο (ΣΜΑΛ Λάρισας), περισσότερες πληροφορίες για τις εθνικές ομάδες εδώ.

Να θυμίσουμε πως και ο συντάκτης του MOTO Κίμων Καράμπελας έχει αγωνιστεί στον συγκεκριμένο θεσμό και μάλιστα ήταν μέλος της εθνικής ομάδας που κατετάγη 13η το 2022 στην Γαλλία, ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα μας στην ιστορία του θεσμού (περισσότερα εδώ).