Α.ΜΟΤ.Ο.Ε – Το επιβεβαιωμένο πρόγραμμα των υπολειπόμενων αγώνων του 2023

Στα Πρωταθλήματα Dragster, Enduro και Scramble
 motomag Α.ΜΟΤ.Ο.Ε – Το επιβεβαιωμένο πρόγραμμα των υπολειπόμενων αγώνων του 2023
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/11/2023

Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΑΜΟΤΟΕ) έκανε γνωστό το επιβεβαιωμένο πρόγραμμα των υπολειπόμενων αγώνων της φετινής χρονιάς, με τον τελευταίο να διεξάγεται στις 10 Δεκεμβρίου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Με τον Νοέμβριο σιγά σιγά να μας αφήνει η αγωνιστική δράση στον χώρο της μοτοσυκλέτας στην χώρα μας θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο και συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Για τον θεσμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dragster στις 1-2-3 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στο Αγρίνιο, ενώ στις 3 Δεκεμβρίου ο θεσμός του Scramble θα ολοκληρωθεί με δύο αγώνες (Νότιας και Βόρειας Ελλάδας) την ίδια ημερομηνία! Ο αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί στη Φλώρινα προσμετρά στο Πρωτάθλημα Scramble Βορείου Ελλάδος ενώ ο αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί στα Δερβενοχώρια προσμετρά στο Πρωτάθλημα Scramble Νοτίου Ελλάδος. Η αγωνιστική αυλαία της χρονιάς πέφτει στις 10 Δεκεμβρίου με τον τελευταίο αγώνα Enduro του 2023, ο οποίος θα διεξαχθεί στους Αγίους Θεοδώρους και προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro και στο Κύπελλο Enduro Νοτίου Ελλάδος.

Ετικέτες

Βρετανικό Πρωτάθλημα Arenacross 2024 - Πρώτη φορά ηλεκτρική μοτοσυκλέτα κατακτά τον τίτλο

Stark Future Racing και Jack Brunnell γράφουν ιστορία
Stark Future
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/2/2024

Η ολοκλήρωση του βρετανικού πρωταθλήματος Arenacross 2024, έφερε στο πρώτο σκαλί του βάθρου την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Stark Future με αναβάτη τον Jack Brunnell, γράφοντας ιστορία καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που τον συγκεκριμένο θεσμό κερδίζει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα!

Το Arenacross είναι ένα πρωτάθλημα MX το οποίο διεξάγεται στην Βρετανία, σε τεχνητές πίστες εντός σταδίων θυμίζοντας αρκετά το αμερικανικό Supercross. 

Στον τελευταίο γύρο της σεζόν, ο αναβάτης του Stark Varg από το Windsor κατάφερε να τερματίσει τρίτος μπροστά σε ένα κατάμεστο στάδιο. Το αποτέλεσμα αυτό ανέδειξε τον Brunell Πρωταθλητή με άνετο προβάδισμα 34 πόντων, μπροστά από τον Harri Kullas (FUS Marsh Geartec Racing) με τον Adam Chatfield (Mark McCann 64 YouTube Channel) να ολοκληρώνει το βάθρο.

Stark Future

Από την άλλη, η ομάδα Stark Future Racing Team έγραψε τη δική της ιστορία, καταφέρνοντας να είναι η πρώτη με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια Ομάδων στον εν λόγω θεσμό. Διπλή λοιπόν η γιορτή για τη Stark Future, που είδε τόσο τον αναβάτη της όσο και την ομάδα της να φτάνουν στην κορυφή, ενώ θυμίζουμε πως η Stark έχει ρίξει την ηλεκτρική Varg της σε πολλούς θεσμούς αγώνων ακόμα, όμως λόγω κανονισμών της FIM για την ώρα η ηλεκτρική Off-Road μοτοσυκλέτα συμμετέχει μόνο σε εθνικά και όχι σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Για την ιστορία, νικητής του τελευταίου γύρου του πρωταθλήματος, ήταν ο Cedric Soubeyras (Dirt Store Kawasaki), σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα στην OVO Arena του Wembley. Στο βάθρο βρέθηκε επίσης ο Jorge Zaragoza (FUS Marsh Geartec Racing) στην δεύτερη θέση, μπροστά από τον πρωταθλητή του AX για το 2024.