Ανανέωσε ο Βασίλης Παντελεάκης με την AC Racing!

Θα τρέξει ξανά στο ιταλικό πρωτάθλημα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

27/1/2021

Ο Βασίλης Παντελεάκης θα αποτελέσει μέλος της ομάδας AC Racing, με την οποία θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ιταλικό πρωτάθλημα ταχύτητας. Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη χρονιά, ο νεαρός Έλληνας αναβάτης είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία, γεγονός που οδήγησε τους ανθρώπους της ομάδας να ανανεώσουν την συνεργασία μαζί του και για το 2021. Ο Βασίλης θα είναι ο ένας από τους τέσσερις αναβάτες της ομάδας στην κατηγορία Pre Moto3.

Η AC Racing είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες ομάδες στο ιταλικό πρωτάθλημα, κατακτώντας μάλιστα και τον τίτλο το 2019 με αναβάτη τον Luca Luneta, ο οποίος πλέον συμμετέχει στο Red Bull Rookies Cup, ενώ πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα σε επίπεδο ομάδων. Μάλιστα, οι 37 βαθμοί που συγκέντρωσε ο Βασίλης Παντελεάκης στον ντεμπούτο του στην Pre Moto3 κατηγορία, συνέβαλαν αποφασιστικά σε αυτή την επιτυχία. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία είναι από τις πιο ανταγωνιστικές στο πρωτάθλημα, με συμμετοχές αναβατών απ' όλο τον κόσμο που φτάνουν μέχρι και τις 42 στον αριθμό.

Το ορόσημο στην περσινή σεζόν για τον Βασίλη, ήταν ο τερματισμός του στην τρίτη θέση στον αγώνα του Misano, κάνοντας σύσσωμο τον ιταλικό ειδικό τύπο να γράφουν εγκωμιαστικά σχόλια για τον Έλληνα αναβάτη, ο οποίος ανέβασε την σημαία της χώρας μας στο βάθρο των νικητών, για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη πίστα.

Ο Alessandro Cassinari, ιδιοκτήτης της AC Racing, δήλωσε: "Ο Βασίλης είναι ένας αναβάτης που τον ξέρουμε καλά και ο οποίος έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Σαν ομάδα πιστεύουμε πολύ στους νεαρούς και ταλαντούχους αναβάτες. Μαζί με τα άλλα τρία παιδιά θα πάμε τώρα στην Valencia για δοκιμές, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την απαιτητική κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούν φέτος. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ξέρω πως και οι τέσσερις έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν για κορυφαίες θέσεις".

Από την μεριά του, ο Βασίλης Παντελεάκης είπε πως "είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για λογαριασμό της AC Racing και φέτος. Πραγματικά καταφέραμε να δέσουμε σαν ομάδα πέρυσι και να δουλέψουμε πολύ καλά μαζί. Η περσινή χρονιά ήταν φανταστική για μένα κι επειδή καταφέραμε να ανακηρυχθούμε η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Στόχος μας είναι να πετύχουμε το ίδιο φέτος και γιατί όχι, να πάρουμε τον τίτλο και στους οδηγούς! Θέλω να ευχαριστήσω την AC Racing και ιδιαίτερα τον Alessandro Cassinarri για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη προς το πρόσωπό μου".

Kevin Benavides - Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού

Ένα ράγισμα στο αριστερό του χέρι και τραύματα στο κεφάλι δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί στο rally της πατρίδας του
motomagKevin Benavides – Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/5/2024

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Kevin Benavides, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου στην Αργεντινή, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης MX, το οποίο τον άφησε με ραγισμένο αριστερό χέρι και τραύματα στο κεφάλι.

Ειδικότερα, ο νικητής του Dakar 2023 βρισκόταν το Σάββατο 11 Μαϊου στην πίστα Mantillo MX Park, κοντά στο σπίτι του στην Salta της Αργεντινής, προκειμένου να προπονηθεί. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Benavides να εμπλέκεται σε ένα ατυχές “περιστατικό” - δεν διευκρινίζεται αν μιλάμε για σύγκρουση με κάποιον άλλο αναβάτη ή απλή πτώση. Αποτέλεσμα ήταν να ραγίσει το χέρι του και να χτυπήσει στο κεφάλι του. Επομένως, δεν θα συμμετάσχει στον rally αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί 1-7 Ιουνίου στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing ευχήθηκε από την μεριά της καλή και γρήγορη ανάρρωση στον Benavides, με τον Manager της ομάδας Rally, Andreas Holzl να δηλώνει ότι ο Αργεντινός βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Οι τραυματισμοί του, ωστόσο, δεν εμπνέουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Ετικέτες