Ανανέωσε ο Toni Bou με την Repsol Honda

Για ακόμη τρία χρόνια
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

15/1/2021

Ο 28 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Trial, Toni Bou, ανανέωσε την συνεργασία του με την Repsol Honda Team για τα επόμενα τρία χρόνια, φτάνοντας έτσι με την λήξη του συμβολαίου του να μετρά 18 ολόκληρα χρόνια με την ομάδα.

Η σχέση του Bou με την Honda ξεκίνησε το 2007 και από τότε δεν χώρισαν ούτε για μια στιγμή οι δρόμοι τους, γεγονός που τους οδήγησε σε επέκταση της συνεργασίας τους, η οποία έληγε το 2021.

Αυτά τα 14 χρόνια συνύπαρξης, ο Toni Bou έσπασε κάθε ρεκόρ στον χώρο του παγκόσμιου Trial. Κέρδισε συνολικά 28 τίτλους (14 στο indoor Trial και 14 στο outdoor), με 118 νίκες στο outdoor και 67 νίκες στο indoor, ενώ παράλληλα στέφθηκε και 11 φορές πρωταθλητής Ισπανίας.

Ο αναβάτης-φαινόμενο του Trial δήλωσε ευτυχής για την εμπιστοσύνη που δείχνει η Honda στο πρόσωπό του. Θεωρεί ότι αυτή η τριετής επέκταση του συμβολαίου του είναι μια αναγνώριση των επιτυχιών και της καριέρας του, εξαίροντας την συνεργασία του με τα μέλη της ομάδας. Μάλιστα, είπε πως θα επιθυμούσε να παραμείνει στην ομάδα και για πολλά ακόμη χρόνια, πέρα από τα επόμενα τρία χρόνια του νέου του συμβολαίου.

Ο πρόεδρος του HRC, Yoshishige Nomura, τόνισε κι αυτός από τη μεριά του το πόσο σημαντικό επίτευγμα αποτελεί η κατάκτηση 28 Παγκόσμιων Τίτλων, ακόμη και ορισμένες χρονιές που ο Bou είχε να αντιμετωπίσει και τους τραυματισμούς του, γεγονός που αντανακλά την αφοσίωσή του στο άθλημα και την ομάδα. Ο Nomura έκλεισε τις δηλώσεις του εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Bou και την δέσμευση ότι θα συνεχίσουν να του παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης και τεχνολογίας στην μοτοσυκλέτα του.

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες