Dakar 2023 9ο σκέλος - Πτώση, τραυματισμός και εγκατάλειψη Joan Barreda

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Riyad με πόνους στην πλάτη
Joan Barreda retires from Rally Dakar 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/1/2023

Ο “νίκη ή τίποτα” Joan Barreda της Monster Energy JB Team δεν κατάφερε ούτε να ανέβει στο βάθρο, αλλά ούτε να τερματίσει το Rally Dakar στην 13η συμμετοχή του στο event, καθώς είχε μια άσχημη πτώση στο 16ο χιλιόμετρο της 9ης ημέρας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, εγκαταλείποντας τον αγώνα.

Θυμίζουμε πως για το 2023, ο “Bang-Bang” που είναι γνωστός για την ταχύτητα του (29 νίκες σε ημέρες του Dakar) αλλά και για τα πολλά ατυχήματα του, συμμετείχε στο Dakar με μια δεύτερη ομάδα του HRC, της οποίας ήταν το μόνο μέλος, κάτι που πολλοί μετάφρασαν ως μια τελευταία ευκαιρία στον Ισπανό από τη Honda.

Στο πρώτο μισό του Dakar 2023, o Barreda είχε δείξει και τις δυο πτυχές του χαρακτήρα του, καταφέρνοντας τόσο να κερδίσει την τέταρτη ημέρα στον αγώνα όσο και να σπάσει το δάχτυλο του αριστερού ποδιού του, ενώ πριν πέσει και εγκαταλείψει βρισκόταν στην 8η θέση γενικής κατάταξης στις μοτοσυκλέτες, 7 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο.

Η πτώση του αναβάτη του HRC ήρθε νωρίς μετά την επανέναρξη του αγώνα, μόλις στο 16ο χιλιόμετρο της ειδικής διαδρομής μεταξύ Riyadh-Haradh, με τον Barreda να χτυπά στην πλάτη, και με τη διοργάνωση να τον μεταφέρει με αεροδιοακομιδή στο νοσοκομείο.

Αυτή είναι η 6η εγκατάλειψη του Barreda σε 13 συμμετοχές, ενώ κατόπιν τούτης αναμένουμε περαιτέρω -δυσμενείς για εκείνον- εξελίξεις στη συνεργασία του με τη Honda.

UPDATE: Τελικά ο Ισπανός διαγνώσθηκε με κάταγμα στον δεύτερο οσφυϊκό σπόνδυλο, όμως έχει πλήρη κινητικότητα και αναμένεται να επανέλθει πλήρως.

North West 200: Κατονομάστηκε ο νεκρός αναβάτης - Ο Kamil Holan ήταν Τσέχος αγωνιζόμενος γνώριμος για το είδος αγώνων

Οικογένεια και ομάδα έδωσαν το όνομα στην δημοσιότητα
North West 200: Κατονομάστηκε ο νεκρός αναβάτης - Ο Kamil Holan ήταν Τσέχος αναβάτης γνώριμος για το είδος αγώνων
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/5/2026

Η ομάδα, κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια, έδωσε σήμερα το όνομα και τα στοιχεία του νεκρού αναβάτη που σκοτώθηκε εχθές στο πρώτο δυστύχημα στον North West 200 μετά από μία δεκαετία.

Ο 48χρονος Kamil Holan που σκοτώθηκε στην στροφή Station, σε ένα από τα πιο γρήγορα κομμάτια της διαδρομής, ήταν Τσέχος αναβάτης, ιδιαίτερα γνωστός στην πατρίδα του για το συγκεκριμένο είδος αγώνων ενώ είχε πάρει αρκετές φορές μέρος τόσο στον NW όσο και στο Isle of Man TT.

Εχθές δεν έλειψαν τα ατυχήματα καθώς σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις πριν το δυστύχημα φέρει την διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία και έπειτα την καθυστέρηση και την αναπροσαρμογή του προγράμματος.

Η οικογένεια ήταν που ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία αλλά να μην κατονομαστεί ο νεκρός μέχρι να προλάβουν να ενημερώσουν οι ίδιοι τους συγγενείς, κάτι που σε γενικό βαθμό έγινε απολύτως σεβαστό από όλους, πλην ορισμένων σελίδων σε Ιταλία και Ισπανία όπου μάλλον χάθηκαν στην μετάφραση και δεν το έκαναν εσκεμμένα.

Σήμερα, έχοντας ενημερώσει τους φίλους και συγγενείς, η ομάδα απέστειλε ενημέρωση.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα του Kamil Holan, ευχόμαστε να είναι το τελευταίο δυστύχημα των αγώνων.

north west 200 death - kamil holan