Dakar 2025 2ο σκέλος: Κατασκηνώνουν στην έρημο οι πρώτοι: Μπροστά ο Sanders, κοντά ο Brabec – Καλός χρόνος για Μπούδρο

Σε εξέλιξη ένα από τα πιο δύσκολα σκέλη του Dakar
Dakar 2025 2ο σκέλος: Κατασκηνώνουν στην έρημο οι πρώτοι: Μπροστά ο Sanders, κοντά ο Brabec – Καλός χρόνος για Μπούδρο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/1/2025

Η τελική βαθμολογία θα φανεί στον τερματισμού του διπλού αυτού σκέλους με το φετινό Dakar να ξεκινά αντίστροφα από πλευράς δυσκολίας φέτος. Ο Sanders που ξεκίνησε πιο πίσω σήμερα πέρασε γρήγορα σε κατάσταση όπου έθετε τον ρυθμό του αγώνα καταφέρνοντας να προηγείται για πάνω από 4 λεπτά στην μέση της ειδικής από τον Branch με τον Brabec στην μέση από πλευράς χρόνου, όχι όμως και σε φυσική απόσταση μεταξύ τους.

Ο Docherty που εχθές έχασε πολύτιμο χρόνο στην Rally2 και μαζί και την ευκαιρία να είναι ψηλά στην κατάταξη κερδίζοντας έναν τραυματισμένο ώμο, τώρα είχε κάνει την έκπληξη προσπαθώντας να πάρει πίσω τον χρόνο που έχασε εχθές.

Ακόμη και μετά τον ανεφοδιασμό ο Sanders συνέχιζε να έχει την ίδια περίπου απόσταση από τους βασικούς διεκδικητές του αυτές τις δύο πρώτες ημέρες του Dakar, όμως στο τέλος ο Brabec έκανε την αντεπίθεση για να ψαλιδίσει λίγο πάνω από ένα λεπτό και να μειώσει την προσωρινή τους διαφορά στα 40 δευτερόλεπτα.

Αύριο θα είναι μία φανταστική εκκίνηση για τους πρώτους που έχουν σταματήσει στο ίδιο σημείο κατασκήνωσης.

Dakar 2025 2ο σκέλος: Κατασκηνώνουν στην έρημο οι πρώτοι: Μπροστά ο Sanders, κοντά ο Brabec – Καλός χρόνος για Μπούδρο

Ο Βασίλης Μπούδρος είναι στο σωστό σημείο διαδρομής και δεν θα χρειαστεί να περάσει αυτό το σκέλος μόνος στην έρημο, όπως έγινε πέρσι και όπως φαίνεται μέχρι στιγμής βρίσκεται στο πρώτο σημείο κατασκήνωσης και φαίνεται πως θα συνεχίσει καλύπτοντας μεγαλύτερη απόσταση πριν τελειώσει την σημερινή ημέρα. Στο τέλος φαίνεται πως έχει διανυκτερεύσει μαζί με άλλους αναβάτες και προμήθειες από την διοργάνωση σε μία καλύτερη εμπειρία για το 48ωρο από ότι πέρσι!

Η στιγμή που ο James Hiller εγκαταλείπει με σπασμένη μύτη

 

 

 

 

Road to MotoGP: Ανακοινώθηκε η λίστα συμμετοχών του R&G Moto4 British Cup 2026

24 νεαροί αναβάτες στη μάχη του Βρετανικού Κυπέλλου
R&G Moto4 British Cup
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

8/4/2026

Η νέα σεζόν του βρετανικού Moto4 Cup υπόσχεται έντονο ανταγωνισμό, με ανερχόμενα ταλέντα να κάνουν το επόμενο βήμα προς τα MotoGP.

Ανακοινώθηκε η λίστα συμμετοχών για το R&G Moto4 British Cup του 2026, με 24 μόνιμους αναβάτες να ετοιμάζονται για μια απαιτητική σεζόν εννέα γύρων και συνολικά 18 αγώνων, στο πλαίσιο του προγράμματος "Road to MotoGP".

Σημαντικό στοιχείο της φετινής λίστας είναι η παρουσία επτά αναβατών που προέρχονται από το FIM MotoMini World Series, με έξι από αυτούς να έχουν φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα εξέλιξης για τα νεαρά ταλέντα που στοχεύουν να ανέβουν σταδιακά τις βαθμίδες του παγκόσμιου στερεώματος.

Παράλληλα, αρκετοί αναβάτες συνεχίζουν την πορεία τους στη διοργάνωση, όπως ο Ryan Frost, που κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη το 2025 και συγκαταλέγεται στα φαβορί για τη νέα χρονιά.

R&G Moto4 British Cup

Η σεζόν του 2026 θα ξεκινήσει τον Μάιο στην πίστα του Oulton Park Circuit, ενώ πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος οι ομάδες και οι αναβάτες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δοκιμές προετοιμασίας στο Donington Park Circuit.

Με τη συμμετοχή νέων και φιλόδοξων αναβατών, το R&G Moto4 British Cup συνεχίζει να αποτελεί βασικό σκαλοπάτι για την ανάδειξη των μελλοντικών αστέρων του MotoGP.