Δολοφόνησαν την Nathalie Maillet, πρόεδρο της πίστας του SPA

Ετοίμαζε την επιστροφή των αγώνων μοτοσυκλέτας στο Βέλγιο
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/8/2021

Μια πολύ άσχημη είδηση περίμενε σήμερα τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς η πρόεδρος της διάσημης πίστας του SPA στο Βέλγιο βρέθηκε δολοφονημένη μαζί με τον σύζυγός της και άλλη μια γυναίκα, μέσα στο σπίτι της κοντά στα σύνορα του Λουξεμβούργου. Οι πρώτες ειδήσεις αναφέρουν πως και τα τρία σώματα είχαν δεχθεί πυροβολισμούς από καραμπίνα.

Η Nathalie Maillet είχε αναλάβει την προεδρία της πίστας του Spa το 2016 και το πάθος της για την αναβάθμιση στις ιστορικής πίστας δεν περιορίστηκε μόνο στην μονιμοποίηση της παρουσίας του SPA στο πρωτάθλημα της Formula 1, αλλά παράλληλα σχεδίαζε σε συνεργασία με την FIM την επιστροφή των αγώνων μοτοσυκλετών στην πίστα του Βελγίου και είχε δρομολογήσει τις απαραίτητες επενδύσεις ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα η πίστα και να δεχθεί με ασφάλεια τον πρώτο παγκόσμιου επιπέδου αγώνα μοτοσυκλετών έως τον εορτασμό των 100 χρόνων ιστορίας της πίστας.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η FIM, αναφέροντας παράλληλα το σημαντικό ρόλο της  Nathalie Maillet:

Nathalie Maillet, CEO of Spa-Francorchamps circuit, has passed away

Nathalie Maillet passed away in tragic circumstances at her home on Saturday night in Belgium. She had orchestrated the return of the endurance world championship to the Spa-Francorchamps circuit.

For the past 5 years, Nathalie Maillet, who trained as an architect and was a great fan of motorsport, had worked on the refurbishment of the Spa-Francorchamps circuit. She was preparing to celebrate the 100th anniversary of the circuit and had just launched the final phase of work towards FIM/FIA homologation of the Belgian track.

The FIM and all the team at Eurosport Events share in the sorrow of her near and dear ones and of the team at the Spa-Francorchamps circuit.

FIM Communications

 

Classic TT 2026: Michael Dunlop με Royal Enfield, Dean Harrison με Manx Norton - Ο John McGuinness στην εκκίνηση του Historic Senior

Με την συμμετοχή κορυφαίων αναβατών και φέτος το grid του ΤΤ των κλασσικών
Classic TT
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/8/2026

Ο Michael Dunlop θα αγωνιστεί με Royal Enfield 500, ο Dean Harrison με Manx Norton, ενώ ο John McGuinness θα οδηγήσει το πεδίο εκκίνησης του Historic Senior με Paton BIC 500

Οι συμμετοχές για το Classic TT 2026, το δευτερο συνεχόμενο της αναβίωσης, μετα από 6ετή παυση, επιβεβαιώθηκαν και το ενδιαφέρον στρέφεται στο Historic Senior, όπου οι Michael Dunlop, Dean Harrison και John McGuinness θα βρεθούν αντιμέτωποι πάνω σε ιστορικές μοτοσυκλέτες.

Ο Michael Dunlop, ρέκορντμαν νικών στην ιστορία του Isle of Man TT με 36 νίκες και νικητής της κατηγορίας lightway πέρσι, θα οδηγήσει μία Royal Enfield 500, ενώ ο Dean Harrison θα αγωνιστεί με μία Manx Norton. Οι δύο τους κυριάρχησαν και στο Isle of Man TT 2026, με τον Dunlop να σημειώνει τρεις νίκες, δύο στις Supersport και μία στα Sportbike, και τον Harrison να κατακτά τις δύο σημαντικότερες κατηγορίες, Superbike TT και Senior TT.

classic TT

Αμφότεροι θεωρούνται από τα μεγάλα φαβορί και για το Classic TT, αν και ο ανταγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα ισχυρός, καθώς στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν επίσης σημαντικοί αναβάτες όπως οι Peter Hickman και Davey Todd.

Τεχνικά οι Hickman και Todd έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, προς το παρόν δεν βρίσκονται στη λίστα εκκίνησης του Historic Senior. Είναι όμως γνωστό ότι ο Hickman θα οδηγήσει μία WizNorton 588cc Rotary στον αγώνα Formula 1.

Την πρώτη θέση εκκίνησης στο Historic Senior θα έχει ο John McGuinness, ο οποίος μετρά 23 νίκες στο Isle of Man TT. Ο 54χρονος Βρετανός θα αγωνιστεί με μία Paton BIC 500 της Team Winfield.

classic TT

Πίσω του θα εκκινήσει ο Mike Browne με Norton ES2 που πέρσι κέρδισε την κατηγορία, ενώ ο Harrison θα φύγει από την τρίτη θέση. Ο Jamie Coward, teammate του Harrison, θα οδηγήσει επίσης μία Craven Classic Racing/Ted Woof Manx Norton.

Ο Dunlop θα είναι ο μοναδικός αναβάτης μέσα στους 20 επικεφαλής που θα χρησιμοποιήσει Royal Enfield, ενώ στο Historic Senior θα συμμετάσχουν ακόμη ιστορικές μοτοσυκλέτες όπως οι MV Agusta 500 Three, Suzuki T500, Yamaha TX500, Matchless G50 και Ducati Desmo 500.

classic TT

Ξεχωρίζει επίσης η συμμετοχή του Dan Sayle, ο οποίος θα οδηγήσει την MV Agusta 500 Three που είχε αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix με τον θρυλικό Giacomo Agostini.

Το Classic TT 2026 θα διεξαχθεί από 16 έως 28 Αυγούστου, με τρεις ημέρες αγώνων και τουλάχιστον δύο αγώνες σε καθεμία από αυτές. Η τελευταία ημέρα θα περιλαμβάνει και έναν εορταστικό γύρο παρέλασης με επικεφαλής τον John McGuinness, τιμώντας τα 30 χρόνια από την πρώτη του συμμετοχή στους αγώνες του Isle of Man TT.

Εμείς ευελπιστούμε ότι η φετινή διοργάνωση θα ταλανιστεί λιγότερο από τον καιρό καθώς την περασμένη χρονιά, οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος τόσο του Isle of Mann TT όσο και του Classic ΤΤ.