Fantic: Συνεχίζει νικηφόρα στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross και Enduro

Δύο νίκες σε δύο θεσμούς
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/3/2021

Η συμμετοχής της εργοστασιακή ομάδας της Fantic στα ιταλικά πρωταθλήματα Motocross και Enduro έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία καθώς ο Nicholas Lapucci στο MX και ο Kévin Cristino στην κατηγορία Youth του Assoluti d ' Italia Enduro είχαν κυρίαρχη παρουσία. Περισσότερες λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Veni, vidi, vici : Ένα πραγματικά απίστευτο αγωνιστικό ΣΚ για την κόκκινη ομάδα της Fantic!

 

Στο πεδίο μάχης του MX, στον δεύτερο αγώνα στη Σαρδηνία για το 2021 «EICMA - Internazionali d'Italia», η Fantic κυριαρχεί σε όλες τις κατηγορίες που συμμετέχει.

 

Στο MX2, ο (Fantic Factory Team Maddii) κερδίζει το "Newfren - Pole Position" και το "Best lap - 24MX" και στις αρχές του αγώνα παίρνει το προβάδισμα και το διευρύνει από τους αντιπάλους του μέχρι την καρώ σημαία.

Πίσω από τον οδηγό της Fantic, τερμάτισε ο Andrea Bonacorsi (Hutten Metaal Yamaha), ο οδηγος που κατάκτησε πέρυσι πρωταθλητής MXGP125 με το Fantic XX125.

 

Στην κατηγορία 125 - μια πραγματικά σκληρή κατηγορία - "Pole Position-Nefren" για τον Hakon Osterhagen (Fantic Factory Team Maddii), ο οποίος έκανε δύο τέλεια σκέλη τερματίζοντας στη δεύτερη και την πρώτη θέση αντίστοιχα, καθώς επίσης και έχοντας κατακτήσει το "Hole Shot- EICMA »στον πρώτο αγώνα και το« Καλύτερο γύρο - 24MX ».

Δεύτερη θέση στο βάθρο της ημέρας Andrea Rossi (Mxone - KTM) που βρήκε τις σωστές γραμμές σε μια πολύ δύσκολη πίστα.

Στον πρώτο αγώνα του Assoluti d ' Italia Enduro που σηματοδοτεί το ξεκίνημα της Ευρωπαϊκής αγωνιστικής σεζόν Enduro 2021, στο Passirano (Bs) η Fantic φέρνει τα ίδια απίστευτα αποτελέσματα: Νίκη στην κατηγορία που συμμετέχει!

Ο αγώνας αποτέλεσε τη σκηνή για το επιτυχημένο ντεμπούτο από το νέο απόκτημα της Fantic, τον Kévin Cristino, ο οποίος κερδίζει την κατηγορία του (Youth) με το καταπληκτικό Fantic XE 125.

«Η κούρσα του Kevin μας ενθουσίασε επειδή ήταν ένας αγώνας ανάπτυξης. Με δυσκολίες στον πρώτο γύρο άρχισε να βελτιώνεται σε κάθε ειδική ανακτώντας το αρχική διαφορά από τους πρώτους, μέχρι να καταλήξει στην κορυφή της κατηγορίας στο τέλος του αγώνα»

 

 

www.fanticmotor.it/en/                                                                         www.caballerofantic.com

 


 

Road to MotoGP: Ανακοινώθηκε η λίστα συμμετοχών του R&G Moto4 British Cup 2026

24 νεαροί αναβάτες στη μάχη του Βρετανικού Κυπέλλου
R&G Moto4 British Cup
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

8/4/2026

Η νέα σεζόν του βρετανικού Moto4 Cup υπόσχεται έντονο ανταγωνισμό, με ανερχόμενα ταλέντα να κάνουν το επόμενο βήμα προς τα MotoGP.

Ανακοινώθηκε η λίστα συμμετοχών για το R&G Moto4 British Cup του 2026, με 24 μόνιμους αναβάτες να ετοιμάζονται για μια απαιτητική σεζόν εννέα γύρων και συνολικά 18 αγώνων, στο πλαίσιο του προγράμματος "Road to MotoGP".

Σημαντικό στοιχείο της φετινής λίστας είναι η παρουσία επτά αναβατών που προέρχονται από το FIM MotoMini World Series, με έξι από αυτούς να έχουν φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα εξέλιξης για τα νεαρά ταλέντα που στοχεύουν να ανέβουν σταδιακά τις βαθμίδες του παγκόσμιου στερεώματος.

Παράλληλα, αρκετοί αναβάτες συνεχίζουν την πορεία τους στη διοργάνωση, όπως ο Ryan Frost, που κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη το 2025 και συγκαταλέγεται στα φαβορί για τη νέα χρονιά.

R&G Moto4 British Cup

Η σεζόν του 2026 θα ξεκινήσει τον Μάιο στην πίστα του Oulton Park Circuit, ενώ πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος οι ομάδες και οι αναβάτες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δοκιμές προετοιμασίας στο Donington Park Circuit.

Με τη συμμετοχή νέων και φιλόδοξων αναβατών, το R&G Moto4 British Cup συνεχίζει να αποτελεί βασικό σκαλοπάτι για την ανάδειξη των μελλοντικών αστέρων του MotoGP.