FIM EWC 2022 - Πρωταθλήτρια η F.C.C. TSR Honda Γαλλίας

Τέσσερις νίκες από τέσσερις διαφορετικές ομάδες στη σεζόν!
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/9/2022

Με μια τέταρτη θέση στον 24ωρο αγώνα του Bol d’Or, η F.C.C. TSR Honda Γαλλίας πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance της FIM για το 2022, σε μια σεζόν κατά την οποία τέσσερις διαφορετικές ομάδες πήραν από μία νίκη στους τέσσερις γύρους της διοργάνωσης.

Μπορεί λοιπόν στον τέταρτο και τελευταίο αγώνα της σεζόν η νίκη να πήγε στην Viltais Racing Igol, ήταν όμως οι αναβάτες της F.C.C. TSR Honda Γαλλίας που πανηγύρισαν τον τίτλο, αφιερώνοντας τον και στο τραυματισμένο μέλος της ομάδας, Gino Rea που έχει μπροστά του μακρά πορεία ανάρρωσης.

Για να πάρει κανείς μια γεύση της ανταγωνιστικότητας του φετινού Bol d’Or σημειώστε πως σημειώθηκε νέο ρεκόρ γύρου EWC στα προκριματικά, από τον Illya Mykhalchyk και νέο ρεκόρ γύρου στον αγώνα, από τον Xavi Fores.

Σημειώστε πως μέχρι τα τελευταία 90 λεπτά του Bol d’Or προηγούνταν η ERC Endurance-Ducati, που δυστυχώς όμως αντιμετώπισε πρόβλημα με τον συμπλέκτη της μοτοσυκλέτας της, για να βρεθεί στην 5η θέση.

 

 

Τελευταία φορά που είχε πάρει τον τίτλο η F.C.C. TSR Honda Γαλλίας ήταν στη σεζόν 2017-18, ενώ για τη σεζόν του 2022 η ομάδα αποτελούνταν από τους Mike Di Meglio, Josh Hook και Gino Rea, με τον τελευταίο να έχει βοηθήσει την ομάδα να πάρει βάθρα στους δύο πρώτους αγώνες, αλλά να τραυματίζεται σοβαρά στη Suzuka για να αντικατασταθεί από τον Alan Techer.

Η Πρωταθλήτρια ομάδα του 2021, Yoshimura SERT Motul κατετάγη τελικά δεύτερη στο Πρωτάθλημα, με Τρίτη την Viltaïs Racing Igol.

Φωτογραφίες: Lukasz Swiderek, FIM / TSR Team

BMU Supermoto: Ο Γιώργος Παρασκευάς 3ος στην SM Open με Ducati Desmo450 MX

Αν και τραυματίας, ο Έλληνας αναβάτης συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια
wolf
Από τον

Παύλο Καρατζά

4/9/2026

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Γιώργου Παρασκευά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς συμμετέχει σε δύο πρωταθλήματα, σε ταχύτητα και Supermoto. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο συμμετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Supermoto που διεξήχθη στη Βουλγαρία και ενώ ήταν τραυματίας κατάφερε πάνω στη σέλα της Ducati Desmo450 MX να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς που τον έφεραν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης της κατηγορίας SM Open.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Πολύ θετικά εξελίχθηκε το προτελευταίο αγωνιστικό διήμερο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Supermoto για τον Γιώργο Παρασκευά καθώς έφυγε από την Βουλγαρία στην τρίτη θέση της κατηγορίας SM Open.

Το 3ο αγωνιστικό διήμερο του BMU Supermoto διεξάχθηκε στην πίστα Grand Prix Pleven, στη Βουλγαρία στις 29-30/08, και ο βασικός στόχος του Γιώργου Παρασκευά (#148) με τη μοτοσυκλέτα Ducati Desmo450 MX ήταν να διατηρήσει μια ουσιώδη διαφορά από τον βασικό του αντίπαλο στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος στην κατηγορία SM Open.

wolf

Ο αναβάτης και team manager της WOLF-RACING ταξίδεψε στην Βουλγαρία έχοντας ακόμη τις συνέπειες τραυματισμού στο δεξί του χέρι από προηγούμενο αγώνα Supermoto, ενώ τρεις ημέρες πριν την άφιξη του αναβάτη, ο τραυματισμός είχε μετατραπεί σε τενοντίτιδα. Γεγονός που επηρέασε σημαντικά την επίδοση του Έλληνα πιλότου αλλά δεν τον κράτησε μακριά από την επίτευξη του στόχου του.

Σε μια ευχάριστη αλλά τεχνικά πολύ απαιτητική πίστα, όπως ανέφερε, ολοκλήρωσε και τους τέσσερις αγώνες του διήμερου με συντηρητική στρατηγική. Απέφυγε να πιέσει στα ασφάλτινα άλματα του sky section, ώστε να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους κραδασμούς και την καταπόνηση του χεριού του.

Ξεκινώντας από τη δωδέκατη θέση στη σχάρα εκκίνησης, ο Παρασκευάς πραγματοποίησε πολύ καλές εκκινήσεις σε όλα τα σκέλη, φτάνοντας μέχρι και την έκτη θέση. Ωστόσο, η στρατηγική του και ο τραυματισμός δεν του επέτρεπαν να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και να υποστηρίξει τη θέση του.

Έτσι, στους δυο αγώνες του Σαββάτου τερμάτισε σε διπλή δέκατη θέση ενώ την Κυριακή στην εντέκατη και δωδέκατη θέση αντίστοιχα. Παρά τα αγωνιστικά αποτελέσματα, η στρατηγική του απέδωσε βαθμολογικά και συγκέντρωσε τους απαραίτητους βαθμούς στο Πρωτάθλημα ώστε να ανέβει στην τρίτη θέση της κατάταξης SM Open.

Όπως ανέφερε και ίδιος, τον βοήθησε πολύ η Ducati Desmo καθώς διαθέτει πολύ μεγάλη ταχύτητα στις ευθείες και χωρίς να είναι ιδιαίτερα σεταρισμένη μπορεί να δώσει στον αναβάτη τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμη και θέσεις βάθρου.

Ο στόχος του Γιώργου Παρασκευά επετεύχθη αλλά παράλληλα η παρουσία του Έλληνα αναβάτη συνέβαλε ώστε η Ελλάδα να βρεθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας εθνών, προσθέτοντας ακόμη μια σημαντική επιτυχία για την ελληνική μοτοσυκλετιστική παρουσία στο εξωτερικό, όπως είχε δηλώσει πως θα ήθελε να πετύχει από τον εναρκτήριο αγώνα του Supermoto. 

wolf

Δήλωση Γιώργου Παρασκευά:

«Είμασταν με φάρμακα και προσεκτικά σε όλο τον αγώνα, δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω από τη δέκατη θέση, ήταν εμφανής πλέον η καταπόνηση του χεριού μου. Περάσαμε καταπληκτικά, ήταν πολύ όμορφα, αλλά βασικός στόχος είναι το Βαλκανικό Superbikes F1000 και πάμε Σλοβακία για να τα δώσουμε όλα»!

Την προσπάθεια του Γιώργου Παρασκευά στηρίζουν από το 2023:

BMW MOTORRAD HELLAS

DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS

TECNO MOTO PERFORMANCE

INTRAMOTO PIRELLI

BMW MOTORRAD SFAKIANAKIS

PAPASTAVROU SHOPS

QNT SPORTS

DXL GRAPHICS

BIKELALERT HELLAS

MOTUL GREECE

HELMET HOME

RIDER GRAPHICS

K-TECH SUSPENSION UK

MOTUL GREECE