FIM EWC 2022 - Πρωταθλήτρια η F.C.C. TSR Honda Γαλλίας

Τέσσερις νίκες από τέσσερις διαφορετικές ομάδες στη σεζόν!
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/9/2022

Με μια τέταρτη θέση στον 24ωρο αγώνα του Bol d’Or, η F.C.C. TSR Honda Γαλλίας πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance της FIM για το 2022, σε μια σεζόν κατά την οποία τέσσερις διαφορετικές ομάδες πήραν από μία νίκη στους τέσσερις γύρους της διοργάνωσης.

Μπορεί λοιπόν στον τέταρτο και τελευταίο αγώνα της σεζόν η νίκη να πήγε στην Viltais Racing Igol, ήταν όμως οι αναβάτες της F.C.C. TSR Honda Γαλλίας που πανηγύρισαν τον τίτλο, αφιερώνοντας τον και στο τραυματισμένο μέλος της ομάδας, Gino Rea που έχει μπροστά του μακρά πορεία ανάρρωσης.

Για να πάρει κανείς μια γεύση της ανταγωνιστικότητας του φετινού Bol d’Or σημειώστε πως σημειώθηκε νέο ρεκόρ γύρου EWC στα προκριματικά, από τον Illya Mykhalchyk και νέο ρεκόρ γύρου στον αγώνα, από τον Xavi Fores.

Σημειώστε πως μέχρι τα τελευταία 90 λεπτά του Bol d’Or προηγούνταν η ERC Endurance-Ducati, που δυστυχώς όμως αντιμετώπισε πρόβλημα με τον συμπλέκτη της μοτοσυκλέτας της, για να βρεθεί στην 5η θέση.

 

 

Τελευταία φορά που είχε πάρει τον τίτλο η F.C.C. TSR Honda Γαλλίας ήταν στη σεζόν 2017-18, ενώ για τη σεζόν του 2022 η ομάδα αποτελούνταν από τους Mike Di Meglio, Josh Hook και Gino Rea, με τον τελευταίο να έχει βοηθήσει την ομάδα να πάρει βάθρα στους δύο πρώτους αγώνες, αλλά να τραυματίζεται σοβαρά στη Suzuka για να αντικατασταθεί από τον Alan Techer.

Η Πρωταθλήτρια ομάδα του 2021, Yoshimura SERT Motul κατετάγη τελικά δεύτερη στο Πρωτάθλημα, με Τρίτη την Viltaïs Racing Igol.

Φωτογραφίες: Lukasz Swiderek, FIM / TSR Team

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες