FIM EWC 2022 - Πρωταθλήτρια η F.C.C. TSR Honda Γαλλίας

Τέσσερις νίκες από τέσσερις διαφορετικές ομάδες στη σεζόν!
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/9/2022

Με μια τέταρτη θέση στον 24ωρο αγώνα του Bol d’Or, η F.C.C. TSR Honda Γαλλίας πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance της FIM για το 2022, σε μια σεζόν κατά την οποία τέσσερις διαφορετικές ομάδες πήραν από μία νίκη στους τέσσερις γύρους της διοργάνωσης.

Μπορεί λοιπόν στον τέταρτο και τελευταίο αγώνα της σεζόν η νίκη να πήγε στην Viltais Racing Igol, ήταν όμως οι αναβάτες της F.C.C. TSR Honda Γαλλίας που πανηγύρισαν τον τίτλο, αφιερώνοντας τον και στο τραυματισμένο μέλος της ομάδας, Gino Rea που έχει μπροστά του μακρά πορεία ανάρρωσης.

Για να πάρει κανείς μια γεύση της ανταγωνιστικότητας του φετινού Bol d’Or σημειώστε πως σημειώθηκε νέο ρεκόρ γύρου EWC στα προκριματικά, από τον Illya Mykhalchyk και νέο ρεκόρ γύρου στον αγώνα, από τον Xavi Fores.

Σημειώστε πως μέχρι τα τελευταία 90 λεπτά του Bol d’Or προηγούνταν η ERC Endurance-Ducati, που δυστυχώς όμως αντιμετώπισε πρόβλημα με τον συμπλέκτη της μοτοσυκλέτας της, για να βρεθεί στην 5η θέση.

 

 

Τελευταία φορά που είχε πάρει τον τίτλο η F.C.C. TSR Honda Γαλλίας ήταν στη σεζόν 2017-18, ενώ για τη σεζόν του 2022 η ομάδα αποτελούνταν από τους Mike Di Meglio, Josh Hook και Gino Rea, με τον τελευταίο να έχει βοηθήσει την ομάδα να πάρει βάθρα στους δύο πρώτους αγώνες, αλλά να τραυματίζεται σοβαρά στη Suzuka για να αντικατασταθεί από τον Alan Techer.

Η Πρωταθλήτρια ομάδα του 2021, Yoshimura SERT Motul κατετάγη τελικά δεύτερη στο Πρωτάθλημα, με Τρίτη την Viltaïs Racing Igol.

Φωτογραφίες: Lukasz Swiderek, FIM / TSR Team

Βασίλης Παντελεάκης: Από ατυχία δεν πήρε τους πρώτους του βαθμούς στη Magny-Cours

Πολύ καλή εμφάνιση για τον Έλληνα αναβάτη που δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί εξαιτίας ατυχήματος δύο προπορευόμενων αναβατών
panteleakis
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

28/7/2026

Ο τέταρτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoJunior της FIM έγινε στη γαλλική πίστα Magny-Cours, με την Βασίλη Παντελεάκη να αγωνίζεται στην κατηγορία Stock με CBR000RR.

Η συγκεκριμένη πίστα αποτελούσε μία εντελώς νέα πρόκληση για τον Έλληνα αναβάτη, καθώς ήταν η πρώτη φορά που αγωνιζόταν εκεί, απέναντι σε αντιπάλους που είχαν ήδη αγωνιστεί στη Magny-Cours την περσινή χρονιά, ενώ μία εβδομάδα πριν από τον αγώνα πραγματοποίησαν και επίσημες δοκιμές στην ίδια πίστα.

panteleakis

Παρά το μειονέκτημα αυτό, ο Παντελεάκης και η ελληνική ομάδα VP3 Racing Team by Illusion Racing κατάφεραν να βρουν γρήγορα τον σωστό ρυθμό, με τον Έλληνα αναβάτη να εξασφαλίζει τη 19η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές.

Στον αγώνα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εκκίνηση, κερδίζοντας πέντε θέσεις μέσα στα πρώτα μέτρα και ανεβαίνοντας στη 14η θέση πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, δείχνοντας ότι είχε τον ρυθμό να διεκδικήσει για πρώτη φορά μία θέση στους βαθμούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

panteleakis

Ωστόσο, λίγες στροφές αργότερα, δύο αναβάτες που βρίσκονταν ακριβώς μπροστά του συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Προκειμένου να αποφύγει την πτώση και να μην εμπλακεί στο ατύχημα, αναγκάστηκε να ανοίξει τη γραμμή του, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 24η θέση.

Ο Παντελεάκης αντέδρασε με σταθερό και γρήγορο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και, πραγματοποιώντας διαδοχικές προσπεράσεις μέχρι την καρό σημαία, ολοκλήρωσε τον αγώνα στη 17η θέση.

panteleakis

Ο στόχος να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν επιτεύχθηκε, χωρίς ωστόσο να φταίει ο ίδιος. Παρόλα αυτά η εμφάνισή του ήταν δυνατή και ελπιδοφόρα, καθώς έδειξε πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικός ακόμη και σε πίστες που γνωρίζει για πρώτη φορά απέναντι σε εμπειρότερο ανταγωνισμό. Οι πρώτοι του βαθμοί στο υψηλό αυτό επίπεδο δεν απέχουν πολύ.

Βασίλης Παντελεάκης:

“Ήταν ένας αγώνας στον οποίο πιστεύω ότι είχαμε όλες τις προϋποθέσεις να κατακτήσουμε τους πρώτους βαθμούς για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δυστυχώς, το συμβάν στον πρώτο γύρο μας κόστισε πολύτιμο χρόνο και κάθε ελπίδα για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, κρατάμε την πολύ καλή μας απόδοση, την πρόοδο που δείξαμε μέσα στο τριήμερο και συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατοί στους επόμενους αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τους χορηγούς μου και όλους όσοι μας στηρίζουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.”