FIM SUPERMOTO 2024: Ανακοινώθηκε το προσωρινό πρόγραμμα

Οκτώ αγώνες θα περιλαμβάνει το αγωνιστικό ημερολόγιο ανάμεσα τους και το SuperMoto of Nations
motomag FIM SUPERMOTO: Ανακοινώθηκε το προσωρινό πρόγραμμα του 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/11/2023

Ο promoter XIEM και η FIM ανακοίνωσαν το προσωρινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supermoto για το 2024, το οποίο θα περιλαμβάνει οκτώ αγωνιστικές συναντήσεις.

Η αρχή θα γίνει στις 21 Απριλίου με τους διοργανωτές να κάνουν γνωστό πως η τοποθεσία του πρώτου αγώνα θα ανακοινωθεί εν καιρώ. Ο δεύτερος αγώνας θα λάβει χώρα στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Tramatza της Σαρδηνίας στις 26 Μαΐου. Οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα χρειαστεί να αγωνιστούν ξανά στην Ιταλία στις 30 Ιουνίου αυτή τη φορά στην Busca της επαρχίας Cuneo. Ο τέταρτος σταθμός του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου στο χωριό Słomczyn της Πολωνίας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross θα βρεθεί στις 18 Αυγούστου στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Sankt Wendel όπου θα διεξαχθεί ο πέμπτος γύρος, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου οι αγωνιζόμενοι θα δώσουν την έκτη αγωνιστική τους παράσταση στην Ρουμανία και συγκεκριμένα στο χωριό Cerghid. Το Βέλγιο στις 6 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει στην πόλη Mettet τον έβδομο και καταληκτικό γύρο του θεσμού. Το κερασάκι στην τούρτα όπως κάθε χρόνο αποτελεί το FIM SuperMoto of Nations το οποίο θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στο Latour-de-Carol της Γαλλίας.

Ετικέτες

BSB-Nathan Harrison: Παραμένει στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα στο Donington

Σε καλό δρόμο η αποκατάσταση από τη σύγκρουση με τον Callum Grigor που παραμένει σε κώμα
BSB Nathan Harrison Update
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/9/2025

Ο Nathan Harrison συνεχίζει τη μάχη της αποκατάστασης μετά το σφοδρό ατύχημα που είχε στον αγώνα BSB του Donington

Ο Harrison ενεπλάκη σε σύγκρουση με τον Callum Grigor στον αγώνα National Superstock το Σάββατο, στο πλαίσιο του Donington BSB (5–7 Σεπτεμβρίου).

Ενώ ο Grigor παραμένει σε τεχνητό κώμα, ο Harrison μεταφέρθηκε στο Broadgreen στο Λίβερπουλ, όπου συνεχίζει την αποθεραπεία του έπειτα από κάταγμα στο μηρό και τραύμα στη σπονδυλική στήλη.

Σε ανάρτησή του στα social media, που δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, ο Harrison έγραψε:

“Μία εβδομάδα μετά το ατύχημά μου, ο πατέρας μου μαζί με τον θεράποντα ιατρό μου στο Broadgreen και την εξειδικευμένη ομάδα αποκατάστασης που με φροντίζει εδώ και χρόνια, κατάφεραν να με μεταφέρουν από το κέντρο μεγάλων τραυμάτων του Queen’s Medical στο Broadgreen για περαιτέρω αξιολόγηση και αποκατάσταση, για το οποίο είμαι ευγνώμων. Ελπίζω να επιστρέψω στο σπίτι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας χάρη στα μαγικά και την εμπειρία τους”.

Ο Harrison περιέγραψε την έκταση των τραυματισμών του:
“Το σώμα μου έχει δεχθεί ένα σφοδρό χτύπημα. Ο πατέρας μου και η Roisin συνεχίζουν να μου υπενθυμίζουν ότι με χτύπησε μία μοτοσυκλέτα 170+ κιλών με ταχύτητα άνω των 80mph (περίπου 130km/h), πριν εκτιναχθώ και κυλιστώ για αρκετά μέτρα. Κάθε μέρα ανακαλύπτω καινούργιους μώλωπες και πόνους. Το “αμβλύ τραύμα” είναι λίγο για να περιγράψει αυτό που συνέβη, ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου νωρίτερα και δεν θα ήμουν εδώ, αφού το κεφάλι μου θα είχε χτυπηθεί”.

Ο Βρετανός αναβάτης ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό, λέγοντας, “Θέλω να ευχαριστήσω τους νοσηλευτές στο κέντρο μεγάλων τραυμάτων του Queen’s Medical. Ήταν φανταστικοί και όλοι μας καταλαβαίνουμε το δύσκολο έργο που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Αξίζουν τον κόσμο ολόκληρο”.

Στη συνέχεια απολογήθηκε σε όσους τον στηρίζουν, “Συγγνώμη σε όλους τους χορηγούς, την οικογένεια και τους φίλους μου. Αυτή ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου και ανυπομονούσα για έναν χειμώνα χωρίς νοσοκομεία, αλλά έτσι είναι η ζωή. Με την οικογένεια, τους φίλους και τους υποστηρικτές μου θα τα καταφέρουμε και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Η στήριξη είναι απίστευτη και ανυπομονώ να διαβάσω όλα τα μηνύματα όσο βελτιώνομαι, για να τροφοδοτήσω ακόμη περισσότερο την επιστροφή μου”.

Τέλος, δεν ξέχασε τον συναθλητή του, “Πάντα σκέφτομαι τον Callum [Grigor] και την οικογένειά του. Συνέχισε να παλεύεις. Ελπίζω τα πράγματα να αρχίσουν να βελτιώνονται”.