FIM SUPERMOTO 2024: Ανακοινώθηκε το προσωρινό πρόγραμμα
Οκτώ αγώνες θα περιλαμβάνει το αγωνιστικό ημερολόγιο ανάμεσα τους και το SuperMoto of Nations
Από τον
Γιάννη Τσινάβο
9/11/2023
Ο promoter XIEM και η FIM ανακοίνωσαν το προσωρινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supermoto για το 2024, το οποίο θα περιλαμβάνει οκτώ αγωνιστικές συναντήσεις.
Η αρχή θα γίνει στις 21 Απριλίου με τους διοργανωτές να κάνουν γνωστό πως η τοποθεσία του πρώτου αγώνα θα ανακοινωθεί εν καιρώ. Ο δεύτερος αγώνας θα λάβει χώρα στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Tramatza της Σαρδηνίας στις 26 Μαΐου. Οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα χρειαστεί να αγωνιστούν ξανά στην Ιταλία στις 30 Ιουνίου αυτή τη φορά στην Busca της επαρχίας Cuneo. Ο τέταρτος σταθμός του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου στο χωριό Słomczyn της Πολωνίας.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross θα βρεθεί στις 18 Αυγούστου στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Sankt Wendel όπου θα διεξαχθεί ο πέμπτος γύρος, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου οι αγωνιζόμενοι θα δώσουν την έκτη αγωνιστική τους παράσταση στην Ρουμανία και συγκεκριμένα στο χωριό Cerghid. Το Βέλγιο στις 6 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει στην πόλη Mettet τον έβδομο και καταληκτικό γύρο του θεσμού. Το κερασάκι στην τούρτα όπως κάθε χρόνο αποτελεί το FIM SuperMoto of Nations το οποίο θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στο Latour-de-Carol της Γαλλίας.
Classic TT 2026: Michael Dunlop με Royal Enfield, Dean Harrison με Manx Norton - Ο John McGuinness στην εκκίνηση του Historic Senior
Με την συμμετοχή κορυφαίων αναβατών και φέτος το grid του ΤΤ των κλασσικών
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
5/8/2026
Ο Michael Dunlop θα αγωνιστεί με Royal Enfield 500, ο Dean Harrison με Manx Norton, ενώ ο John McGuinness θα οδηγήσει το πεδίο εκκίνησης του Historic Senior με Paton BIC 500
Οι συμμετοχές για το Classic TT 2026, το δευτερο συνεχόμενο της αναβίωσης, μετα από 6ετή παυση, επιβεβαιώθηκαν και το ενδιαφέρον στρέφεται στο Historic Senior, όπου οι Michael Dunlop, Dean Harrison και John McGuinness θα βρεθούν αντιμέτωποι πάνω σε ιστορικές μοτοσυκλέτες.
Ο Michael Dunlop, ρέκορντμαν νικών στην ιστορία του Isle of Man TT με 36 νίκες και νικητής της κατηγορίας lightway πέρσι, θα οδηγήσει μία Royal Enfield 500, ενώ ο Dean Harrison θα αγωνιστεί με μία Manx Norton. Οι δύο τους κυριάρχησαν και στο Isle of Man TT 2026, με τον Dunlop να σημειώνει τρεις νίκες, δύο στις Supersport και μία στα Sportbike, και τον Harrison να κατακτά τις δύο σημαντικότερες κατηγορίες, Superbike TT και Senior TT.
Αμφότεροι θεωρούνται από τα μεγάλα φαβορί και για το Classic TT, αν και ο ανταγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα ισχυρός, καθώς στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν επίσης σημαντικοί αναβάτες όπως οι Peter Hickman και Davey Todd.
Τεχνικά οι Hickman και Todd έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, προς το παρόν δεν βρίσκονται στη λίστα εκκίνησης του Historic Senior. Είναι όμως γνωστό ότι ο Hickman θα οδηγήσει μία WizNorton 588cc Rotary στον αγώνα Formula 1.
Την πρώτη θέση εκκίνησης στο Historic Senior θα έχει ο John McGuinness, ο οποίος μετρά 23 νίκες στο Isle of Man TT. Ο 54χρονος Βρετανός θα αγωνιστεί με μία Paton BIC 500 της Team Winfield.
Ο Dunlop θα είναι ο μοναδικός αναβάτης μέσα στους 20 επικεφαλής που θα χρησιμοποιήσει Royal Enfield, ενώ στο Historic Senior θα συμμετάσχουν ακόμη ιστορικές μοτοσυκλέτες όπως οι MV Agusta 500 Three, Suzuki T500, Yamaha TX500, Matchless G50 και Ducati Desmo 500.
Ξεχωρίζει επίσης η συμμετοχή του Dan Sayle, ο οποίος θα οδηγήσει την MV Agusta 500 Three που είχε αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix με τον θρυλικό Giacomo Agostini.
Το Classic TT 2026 θα διεξαχθεί από 16 έως 28 Αυγούστου, με τρεις ημέρες αγώνων και τουλάχιστον δύο αγώνες σε καθεμία από αυτές. Η τελευταία ημέρα θα περιλαμβάνει και έναν εορταστικό γύρο παρέλασης με επικεφαλής τον John McGuinness, τιμώντας τα 30 χρόνια από την πρώτη του συμμετοχή στους αγώνες του Isle of Man TT.