FIM SUPERMOTO 2024: Ανακοινώθηκε το προσωρινό πρόγραμμα

Οκτώ αγώνες θα περιλαμβάνει το αγωνιστικό ημερολόγιο ανάμεσα τους και το SuperMoto of Nations
motomag FIM SUPERMOTO: Ανακοινώθηκε το προσωρινό πρόγραμμα του 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/11/2023

Ο promoter XIEM και η FIM ανακοίνωσαν το προσωρινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supermoto για το 2024, το οποίο θα περιλαμβάνει οκτώ αγωνιστικές συναντήσεις.

Η αρχή θα γίνει στις 21 Απριλίου με τους διοργανωτές να κάνουν γνωστό πως η τοποθεσία του πρώτου αγώνα θα ανακοινωθεί εν καιρώ. Ο δεύτερος αγώνας θα λάβει χώρα στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Tramatza της Σαρδηνίας στις 26 Μαΐου. Οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα χρειαστεί να αγωνιστούν ξανά στην Ιταλία στις 30 Ιουνίου αυτή τη φορά στην Busca της επαρχίας Cuneo. Ο τέταρτος σταθμός του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου στο χωριό Słomczyn της Πολωνίας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross θα βρεθεί στις 18 Αυγούστου στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Sankt Wendel όπου θα διεξαχθεί ο πέμπτος γύρος, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου οι αγωνιζόμενοι θα δώσουν την έκτη αγωνιστική τους παράσταση στην Ρουμανία και συγκεκριμένα στο χωριό Cerghid. Το Βέλγιο στις 6 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει στην πόλη Mettet τον έβδομο και καταληκτικό γύρο του θεσμού. Το κερασάκι στην τούρτα όπως κάθε χρόνο αποτελεί το FIM SuperMoto of Nations το οποίο θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στο Latour-de-Carol της Γαλλίας.

Ετικέτες

Isle of Man TT: H CFMOTO 675SR-R στην κατηγορία sportsbike με δύο έμπειρους αναβάτες

Συμμετοχή με Anderson και Cringle στη νέα κατηγορία sportbike (πρώην supertwin)
IoMTT CFMOTO
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/4/2026

Με φιλοδοξίες αλλά και προσγειωμένη προσέγγιση, η MotoTwelve Racing και η CFMOTO ετοιμάζονται για την πρώτη τους συμμετοχή στο Isle of Man TT 2026, φέρνοντας την 675SR-R στη νέα κατηγορία Sportbike.

Οι αγώνες TT του Isle of Man του 2026 θα σηματοδοτήσουν ένα νέο κεφάλαιο για τη CFMOTO και τη MotoTwelve Racing, καθώς η ομάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στον θρυλικό αγώνα δρόμου, παίρνοντας μέρος στους δύο αγώνες της κατηγορίας Sportbike με τη 675SR-R.

Στη σέλα των μοτοσυκλετών θα βρίσκονται οι Shaun Anderson και Jamie Cringle, σε ένα δίδυμο με σημαντική εμπειρία από την διοργάνωση. Παρότι πρόκειται για την πρώτη κοινή τους εμφάνιση στο TT, τόσο η ομάδα όσο και ο κατασκευαστής κατέχουν σημαντική προϋπηρεσία από το βρετανικό πρωτάθλημα.

Η μετάβαση από τις κλειστές πίστες στην απαιτητική ορεινή διαδρομή των 37,73 μιλίων αποτελεί τεράστια πρόκληση. Ωστόσο, η εμπειρία από το βρετανικό πρωτάθλημα θεωρείται πολύτιμη για την προσαρμογή στις ιδιαιτερότητες του TT.

 675SR-R

Η 675SR-R έχει ήδη δείξει θετικά δείγματα γραφής σε αγώνες πίστας. Το 2025, ο Adon Davie κατάφερε να φέρει τη μοτοσυκλέτα στην όγδοη θέση της γενικής στο βρετανικό πρωτάθλημα Pirelli National Sportbike, με αποκορύφωμα τη δεύτερη θέση στον τελικό γύρο στο Brands Hatch, δίνοντας μια ένδειξη των δυνατοτήτων της πριν την είσοδο στον κόσμο των αγώνων δρόμου.

Shaun Anderson

Καθοριστικό ρόλο στο εγχείρημα αναμένεται να παίξει ο Shaun Anderson. Ο Βορειοϊρλανδός διαθέτει 54 εκκινήσεις στο TT και συγκαταλέγεται στην ολιγομελή ομάδα αναβατών που έχουν ξεπεράσει το όριο των 130 mph σε γύρο στην ορεινή διαδρομή. Παρά το γεγονός ότι οι καλύτερες επιδόσεις του έχουν έρθει σε μεγαλύτερες κατηγορίες, έχει αποδείξει την αξιοπιστία του και στη Supertwin (που διευρύνθηκε στη νέα κατηγορία Sportbike) με αποτελέσματα όπως η 15η και 19η θέση το 2025.

Eddie Roberts

Από την άλλη, ο 28χρονος Jamie Cringle, αναβάτης από το Isle of Man, έρχεται στην πέμπτη του χρονιά στη διοργάνωση, έχοντας ήδη χτίσει σημαντικό υπόβαθρο στη διαδρομή. Η μέχρι τώρα παρουσία του στη Supertwin περιλαμβάνει μία 23η θέση το 2023, ενώ πλέον, με περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα και εμπειρία, στοχεύει σε ένα βήμα προόδου στη νέα κατηγορία.

Ο ίδιος δήλωσε πως η συμμετοχή αυτή αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία, τονίζοντας τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία με την ομάδα και τη νέα μοτοσυκλέτα. Αντίστοιχα, ο Anderson στάθηκε στη σημασία του εγχειρήματος, υπογραμμίζοντας πως η προτεραιότητα θα είναι η σταδιακή εξέλιξη και η σταθερότητα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των αγώνων.

Eddie Roberts

Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Eddie Roberts, ο οποίος επιστρέφει στο TT για πρώτη φορά μετά τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Με εμπειρία τόσο ως αναβάτης σε επίπεδο Grand Prix όσο και ως διοικητικό στέλεχος στον χώρο των αγώνων, φέρνει μαζί του σημαντική τεχνογνωσία. Στο παρελθόν έχει κατακτήσει νίκη στο TT, συγκεκριμένα στο Production TT του 1975 μαζί με τον Charlie Williams πάνω σε Honda 500.

Η είσοδος της MotoTwelve και της CFMOTO προσθέτει βάθος και ενδιαφέρον στη νέα κατηγορία Sportbike, συνδυάζοντας ένα ανταγωνιστικό δίδυμο αναβατών, τεχνική εμπειρία και σαφή στόχο μακροπρόθεσμης εξέλιξης. Το TT 2026 αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο μεγάλο τεστ για ένα εγχείρημα που δείχνει να έχει γερά θεμέλια και φιλοδοξίες για το μέλλον.