Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

FIM Trial Des Nations 2022 - Το double οι Ισπανικές ομάδες

Στην 18η θέση του International Trophy η Ελληνική Εθνική Ομάδα

Οι ομάδες της Ισπανίας στέφθηκαν νικήτριες τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες στον αγώνα Trial των Εθνών της FIM για το 2022. Στον αγώνα έλαβε μέρος και η ελληνική ομάδα, που τερμάτισε στην 18η θέση της κατηγορίας Internationl Trophy.

Πώς να μην πάρει τον τίτλο η Ισπανία στον αγώνα της Monza, με την παράδοση που έχει στο Trial; Πώς να μην σαρώσει όταν στις τάξεις της έχει τους τρεις κορυφαίους αναβάτες του κόσμου, τον Toni Bou (Montesa – Honda), τον Adam Raga (TRRS), και τον Jaime Busto (Vertigo), οι οποίοι δεν κουράστηκαν ιδιαιτέρως για να πάρουν το τρόπαιο, με την Ιταλία να κατατάσσεται δεύτερη και τη Βρετανία τρίτη.

Αλλά και στις γυναίκες η Ισπανία είχε τις Sandra Gomez (TRRS), Berta Abellan (Scorpa) και Alba Villegas (Beta), όλες τους κορυφαίες στο άθλημα, αν και αυτές χρειάστηκε να προσπαθήσουν σκληρά για τη νίκη, την οποία πήραν στο tie-break από τις Βρετανίδες, με τις Ιταλίδες να έρχονται τρίτες.

Η Ελλάδα έδωσε κι αυτή το «παρών» στη διοργάνωση με τους τρεις Έλληνες πρωταθλητές, τον Λευτέρης Καρέτσο (Montesa), Γιώργο Διαμαντίδη (GASGAS) και Άγγελο-Ιωάννη Παγώνη (Vertigo) να ζουν την εμπειρία και να συναγωνίζονται με τα μεγάλα ονόματα του εξωτερικού στην κατηγορία International Trophy, με τη διαφορά επιπέδου να είναι χαοτική.

Στο International Trophy συμμετείχαν συνολικά 18 ομάδες, οι περισσότερες από την Ευρώπη αλλά και από ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία, με την ελληνική ομάδα να παίρνει τελική την 18η θέση.

Φωτογραφίες: Future 7 Media, ΑΜΟΤΟΕ