FIM Trial Des Nations 2023 - Την πρωτιά η Ισπανία στους άνδρες και η Αγγλία στις γυναίκες

Στην 18η και τελευταία θέση η Ελληνική Εθνική Ομάδα στην κατηγορία International Trophy
Trial2023
Από το

motomag

11/9/2023

Η Εθνική Ομάδα της Ισπανίας κατέκτησε για 19η συνεχόμενη χρονιά την νίκη -από το μακρινό 2004 κρατάει το συγκεκριμένο σερί νικών- στους άνδρες στην μεγάλη κατηγορία στον αγώνα Trial des Nations, με την Εθνική Ομάδα της Αγγλίας να κατακτά τον τίτλο στις γυναίκες. Στην κατηγορία International Trophy νικήτρια Εθνική Ομάδα αναδείχθηκε αυτή της Ιαπωνίας, με την Ελληνική Εθνική Ομάδα να καταλαμβάνει την 18η θέση και τελευταία θέση.

Στην τοποθεσία Auron της Γαλλίας, στο γνωστό χιονοδρομικό θέρετρο των Άλπεων σε υψόμετρο 1.700 μέτρων, διοργανώθηκε φέτος στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου το Trial des Nations, με πληθώρα Εθνικών Ομάδων να λαμβάνει μέρος. Στην εν λόγω διοργάνωση έλαβε μέρος και η Ελληνική Εθνική Ομάδα με τους Λευτέρη Πίππο, Λευτέρη Καρέτσο και Γιάννη-Άγγελο Παγώνη να αποτελούν την σύνθεση της Εθνικής μας Ομάδας.

Trial2023

Στην κατηγορία World Championship η οποία αποτελεί την μεγάλη κατηγορία, είχαμε πέντε μόλις συμμετοχές με τις Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Νορβηγία να παλεύουν για την κορυφαία διάκριση. Το φαβορί πριν ξεκινήσει ο αγώνας για μία ακόμη χρονιά ήταν ξεκάθαρο, η Εθνική Ομάδα της Ισπανίας με τους Toni Bou, Jaime Busto και Gabriel Marcelli είχαν έρθει με στόχο την νίκη αλλά και την διεύρυνση ενός σερί νικών που κρατά από το μακρινό 2004. Με όλα αυτά κατά νου οι Ισπανοί για ακόμη μια χρονιά “έκαναν το καθήκον τους” κερδίζοντας τον αγώνα της κατηγορίας World Championship με μόλις 23 βαθμούς ποινής. Η νίκη τους αυτή ήταν η 19η συνεχόμενη, ενώ άφησαν τους Γάλλους και τους Ιταλούς να παλεύουν για τις δύο επόμενες θέσεις του βάθρου. Τελικά η Εθνική Ομάδα της Γαλλίας με τους Benoît Bincaz, Hugo Dufrese και Téo Colairo κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 51 βαθμούς ποινής, με την Εθνική Ομάδα της Ιταλίας και τους Matteo Grattarola, Luca Petrella και Gianluca Tournour να κατακτά την τρίτη θέση με 53 βαθμούς ποινής.

Trial2023

Στην κατηγορία των γυναικών, η Εθνική Ομάδα της Αγγλίας κατέκτησε την κορυφή καθώς επικράτησε της Ισπανίας. Οι Emma Bristow (η μεγάλη δύναμη του γυναικείου Trial), Alice Minta και Kaytlyn Adshead κατάφεραν με μόλις 5 βαθμούς ποινής να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας πίσω τους τις Ισπανίδες Berta Abellan, Alba Villegas και Sandra Gomez οι οποίες συγκέντρωσαν 9 βαθμούς ποινής. Το βάθρο συμπλήρωσε η Εθνική Ομάδα της Νορβηγίας με τις Mette Fidje, Huldeborg Barkved και Seline Meling να κατακτούν την τρίτη θέση με 33 βαθμούς ποινής.

Trial2023

Επόμενη κατηγορία ήταν αυτή του International Trophy στην οποία έλαβε μέρος και η δική μας Εθνική Ομάδα, με τους Λευτέρη Πίππο, Λευτέρη Καρέτσο και Γιάννη-Άγγελο Παγώνη. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Εθνική Ομάδα της Ιαπωνίας με τους Tomoyuki Ogawa, Seiya Ujikawa και Tsuyoshi Ogawa. Η συγκεκριμένη νίκη είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή αν αναλογιστούμε πως η Ιαπωνική Εθνική Ομάδα έλαβε μόλις 1 βαθμό ποινής! Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Εθνική Ομάδα της Γερμανίας με τους Rodney Bereiter, Franz Kadlec και Paul Reumschussel (TRRS), έχοντας 7 βαθμούς ποινής. Το βάθρο συμπλήρωσε η Εθνική Ομάδα της Τσεχίας με τους David Fabian, Martin Matejicek και Martin Kroustek να δέχονται 25 βαθμούς ποινής. Από την άλλη η Εθνική μας Ομάδα τερμάτισε στην 18η και τελευταία θέση έχοντας 269 βαθμούς ποινής, παρολαυτά οι τρεις Έλληνες αναβάτες κατάφεραν να μαζέψουν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον.

Trial2023Trial2023Trial2023Trial2023Trial2023

 

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες