GASGAS - Η αγωνιστική ομάδα του Rally Dakar 2023

Με τους Sam Sunderland και Daniel Sanders
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/11/2022

Λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του Rally Dakar 2023 από τους διοργανωτές, η GASGAS παρουσίασε την εργοστασιακή της ομάδα, με αναβάτες τον νικητή του αγώνα του 2022 Sam Sunderland και τον Daniel Sanders.

Το 2022 ήταν η χρονιά του Sunderland, καθώς εκτός από την πρώτη θέση στο εμβληματικό Rally Dakar (το οποίο είχε κερδίσει και το 2017 με την ΚΤΜ), ο Βρετανός αναβάτης της GASGAS αναδείχθηκε και Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM World Rally-Raid.

O Sanders από την άλλη στάθηκε άτυχος στο Dakar του 2022, καθώς ένα ατύχημα τον “φιλοδώρησε” με κατάγματα σε αγκώνα και καρπό, που χρειάστηκαν μεγάλο χρονικό διάστημα ανάρρωσης αλλά και αρκετά χειρουργεία. Ευτυχώς τώρα ο Sanders βρίσκεται κοντά στο 100% της φυσικής του κατάστασης, και δηλώνει πανέτοιμος για το Dakar του 23.

Μεγάλος χορηγός της ομάδας για το 2023 είναι η Red Bull.

Romaniacs: Τρίτος ο Κουζής την 3η μέρα, δύο θέσεις πάνω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sam Sunderland!

Ακόμα μία εξαιρετική ημέρα για τον Έλληνα αναβάτη
kouzis
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/7/2026

Ο Παναγιώτης Κουζής συνεχίζει να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό για δεύτερη σερί ημέρα, καθώς κατάφερε να τερματίσει τρίτος στην δεύτερη ημέρα της κατηγορίας Adventure Core.

Ο Έλληνας αναβάτης κατάφερε χτες να πάρει τη νίκη στην κατηγορία του και να νικήσει τον Sam Sunderland των δύο τίτλων Rally Dakar και των δύο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Rally. Ο Κουζής, που συμμετέχει με CFMOTO 800ΜΤ-Χ και την υποστήριξη της ομάδας CFMOTO HELLAS RACING TEAM, συνέχισε και σήμερα να εκπλήσσει πολύ κόσμο με την εμφάνισή του και τερμάτισε 3ος ημέρας, δύο θέσεις πάνω από τον Sunderland!

Jose Antonio Lombardia (CFMOTO) και Rene Columna (CFMOTO) πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Alexandru Anghel να τερματίζει ανάμεσα σε Κουζή και Sunderland.

Με την τρίτη θέση ημέρας, ο Παναγιώτης Κουζής σκαρφάλωσε ακόμη περισσότερο στην γενική κατάταξη καταλαμβάνοντας την 27η θέση κι αν δεν είχε την εξοντωτική ποινή των 8 ωρών την πρώτη ημέρα, φαίνεται πως θα διεκδικούσε τη νίκη στην κατηγορία Adventure Core.

Εξαιρετικός ήταν για ακόμη μία μέρα ο γνωστός μας από τα MEGA TEST ON-OFF του MOTO, Γιώργος Κοινωνάς που αγωνίζεται με CFMOTO 450MT και τερμάτισε στην 16η θέση και βρίσκεται πλέον στην 13η θέση της κατηγορίας Adventure Core.